psikolog bana zorla düğünü derneği gelinliği çocuğu sevdirecek değil ya
evlilik için karar veremedik ya o askerden döner dönmez (2 sene sonra) yada eğitimimin bitmesini bekleyip 4 sene sonra falan evleneceğiz.aslında bize kalsa yarın evleniriz ama ailemiz böyle uygun gördü.aileler birbiriyle bu konuda görüşmedi biz kendimiz ailemizle konuştuk.ama dediğim gibi çocukça hayaller değil bizimki ilişkimizin ilk gününden beri evliliği düşünüyorduk (3 yıllık bir arkadaşlığımız vardı 2 senedirde beraberiz)
Sevgili Metaphora, seni çok sevdim...
Neden mi? Kendini o kadar iyi tanımışsın,tahlil etmişsin ki, kalıpların dışına o kadar çıkabilmişsin ki...Seni eleştirenlere kulak asma bence.Senin bu sözlerini ve hissettiklerini yadırgayanlar "toplum için" yaşayanlar ve basma kalıp gelenekçiler...
Neden illaki gelinlik;neden o saçma sapan,nsanın en güzel gününü ızdıraba dönüştüren rahatsız kostüm? Neden istemediğin halde duymak zorunda olduğun müzikler,görmek istemediğin insanlar,yapay gülümsemeler,formaliteler? Neden illaki çocuk? Böylesi bir dünyaya hem de! Hem ona haksızlık,hem sana yazık... Çocuk dünyaya getireceksin,bunun her açıdan bedeli var ve sonuçta o çocuk toprağa girene kadar böylesi bir dünyanın saçma sapan mücadeleleriyle yaşayacak...Düşünsene :şimdiki çocuklar 5 yaşından en az 21 yaşına kadar eğitim görüyorlar,hiç çocukluğunu yaşamadan...tıpkı yarış atı gibi...Sonrasında işsizlik....ya da hak etmediği bir gelirle yaşam savaşı...her yıl bir hastalık kırıp geçiriyor..(senin çocuğunun zamanında belki de "su samuru gribi" olacak)kafamçokkarıştı Devir o kadar değişti ki,anaya babaya saygılı-hayırlı evlat istisna oldu artık...vs.vs...
Seni çok sevdim.Çünkü; 17 yaşımdan beri senin gibi düşünüyorum!
madem düşüncelerin böyle kariyer peşinde idin niye kariyerine odaklanmadın da aşk meşk işlerine bulaştınlmaz:
sözlüm dediğin kişiden ayrıl
ya da psikoloğa git
adamın hayatına mani olacaksın gibi bir durumun var
cicim saygı duydum, hatta severim sıradışı insanları ama niye evleniyorsun o zaman?
aile baskısı mıdır, toplum baskısı mıdır?
yani şey değil gelinlik giymeyeceksin,çocuk yapmayacaksın o zaman evlenme gibi saçma bir şey söylemiyorum ama.
evlilik başlı başına kalıp zaten.
en sağlam kalıbın içine giriyosun da düğünde oynamak mı zor geliyor :)
ben mesela ancak çok sarhoşsam evlenirim gibi geliyor, ayık kafayla o defteri hiçbir güç imzalatamaz bana, diyorum.
cok garıp dusuncelerın var
bu sekılde evlenemezsın sen bence psıkologa falan gıt ya da yaşının olgun bır ınsan yasına gelmesını bekle yani olgunlasmayı bekle evlenmek ıcın cocuk oyunu degıl bu sen daha cocuksun
cocuk degıl bebeksın aslında cocuk aklı bıle bılır evlenılınce cocuk yapılıcagını
yapamıyorum kısırım dıyorsan allahın takdırı ama yapabılıp de cocuktan ıgrenıyorum falan dıyorsan bekar kal da barı ınsanlara ezıyet etme tabı kendıne de, daha bebeksın sen cocuksun bıle dıyemem, büyümen lazım...
Anlamadığım şey şu,peki herşeyi kafanızda yerleştirdiniz.
Herşey sizin için normal,bu konuyu açmaktaki amaç neydi..?
Bence herşey yerli yerine oturmuyor..
Çocuk istememenizin nedenini de anladım,hayvanseverler,yani fazlasıyla hayvanseverler çocuğu,yük,zahmet sorun olarak görüyor..
size itaat eden,canınız istemediğinde ilgilenmesenizde sorun çıkmayacak bir hayvan varken,acıktığında,altına yaptığında ortalığı yıkanömür boyu sorumluluk yükleyen bir bebek,elbette can sıkıcı..
Sonuç olarak kimse kimseyi eleştiremez herkesin hayatı kendine,özgürce yaşar..
Ama sorun olan ne,size bu konuyu açtıran sebep ne..?[/B]
neden mi evleniyorum?
alıştığım o kokuyla her sabah uyanabilmek için.
obur aşkıma en güzel yemekleri kendi ellerimle yapabilmem için.
yeri geldiğinde zil zurna sarhoş olup onla,sarmaş dolaş kendimize gelmek için.
canımız sıkıldığında,geceleri ansızın çıkıp sokaklarda gezebilmek için.
en sevdiğimiz arkadaşlarımızla dilediğimizce vakit geçirebilmek için.
zor günlerimizde birbirimizle teselli bulmak için.
ikimizde deli gibi hayvanseveriz ve hayvanlara bir yuva daha kazandırmak için.
vb.....vb...
daha sayıyımmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?