fobi,ama evliliğe değil,evliliğe dair herşeye..

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
53
118
35
İstanbul
kızlar ben sözlümle evlenmek istiyoruk para biriktirdik altın biriktirdik ailemizden sözler aldık bu yola baş koyduk ikimizinde,özellikle onun en büyük hayali,

sevgilim sazlı sözlü düğün istiyor :sinifsinif: ve ben kesinlikle düğün istemiyorum düğünlerden nefret ediyorum!! kesinlikle düğün istemiyorum orda kalkıp oynamak istemiyorum (oynamayı severim ama kendi başıma ben orda oynayacam herkes bana bakıcak falan çok gıcık bir durum) , saçma sapan yapmacık mutluluk tablosu gibi geliyo..en öncelikli sebebimde düğünüme abuk subuk insanların gelmesi (çağırmazsan gelmez demeyin ben bunu bütün düğünlerde gördüm), gelinlik giymekte istemiyorum

ayrıca evlenince çocuğum olmasını da istemiyorum kesinlikle çocuk sevmemekten değil aksine severim ama sevgilimde bende çok ah aldık evlat olarak ve bizim çocuğumuz bizi çok üzücek biliyorum.sadece bu sebepten değil,iyi bir anne olmayacağımı başından söylüyorum birine kendini adamak bana göre bir şey değil hayallerim var benim tek başıma kendi çabamla zengin olmak sosyal olmak kariyer yapmak istiyorum ve çocuk varken bunları yapamam.o çocuğu yetiştirmek için sözlümle çok atışacağımızı da biliyorum

hele kız çocukları benim için ayrı dert,kızları daha çok severim ama bir kızım olursa kahrolurum,üzüntüden düşük bile yaparım,böyle bir ülkeye ve devire kız çocuk getirmek istemiyorum benim yaşadığım zorlukları oda yaşasın istemiyorum.hep kabuslarımda bir kızım olduğunu görüyorum :bbo:

yaşadıklarım anlattıklarım size aptalca gelebilir ama ben bu konuda kararlıyım,düğün yapmamak konusunda sevgilimi biraz ikna ettim ama bari nikahta gelinlik giy diyo,e ben zaten o yüzden de düğün istemiyorum sevgilim çok kıskanç ve bütün gelinliklerin göğüs dekoltesi benim için uygun değil, (ben boğazlı kazakta giysem oralar dikkat çeker kapalı-açık olmasıyla ilgisi yok) mesele oda değil ben kendime gelinliği YAKIŞTIRAMIYORUM.

sevgilim üzülüyor sen ne biçim kızsın ben istiyorum gelinlik giymeni çokmu şey istedim diyo ama anlamıyo OLMAZ OLMAZ OLMAZZ

onu nasıl ikna edebilirim !!
zamana bırakalım daha erken o atmosferi yaşayınca geçer diye düşünüyodum ama artık geçmiyceğini biliyorum o yüzden tek çözüm sevgilimi ikna etmek

Son düzenleme:
cnm 1 2 sene daha bekleyın derım ben...ayrıca dugun ıstemıyorsan nıkah yapın.sonrada sevdıgınız arkadaslar aıle buyuklerınızle guzel bır yemege gıdın..

düğün istememen olabilir herkez sevmek zorunda değil ama her genç kızın rüyasıdır gelinlik giymek o anları yaşamak falan sana yakışmayacağını düşünüyorsun ama bence yanılıyosun eminimm cok yakısacaktır biraz garip geldi düşüncelerin bana.bak burda bi ablamız vardı 38 yasında oda hiç istemiyodu kına gecesi düğün gelinlik falan ama zar zor yaptılar hepsini sonrada iyikide yapmışız hepsinin tadı başkaymış dedi bence düğün yapmasanızda gelinliği giymelisin..

madem düşüncelerin böyle kariyer peşinde idin niye kariyerine odaklanmadın da aşk meşk işlerine bulaştın:olmaz:

sözlüm dediğin kişiden ayrıl

ya da psikoloğa git

adamın hayatına mani olacaksın gibi bir durumun var

evlenmek için ikinizinde yaşı çok genç çocuk istememen normal hatta kendini tanıman çok güzel.istemek normalse istememekte gayet normal ama gelinlik yakıştırmaman kendine o tuhaf geldi banakafamçokkarıştıdüğün istememen normal ama nikah yaparsın kendine yakışan bi gelinlik giyersin canım.bi kaç eş dost olursa daha güzel olur.

ay şu düğün mevzuu aynı benim hikayem, bende istememiştim, eşim zorladı, oynar gibi yaptım saat 11 olur olmaz kaçtım valla otoparka, düğün salonundan misafirlerden önce çıktım, gıcık eşim hala dalga geçer benle nasıl oynayamadın diyekaydirigubbakcemile3
çocuk konusunda daha çok gençsin, ne acelen var, 30 a kadar düşünme payın var ve ayrıca ah alma konusunda yanlış düşünüyorsun bence, çocuklar herzaman anneleri babaları gibi düşünmek zorunda değil, onlar gibi düşünmedikleri için ah aldıkları zamanda bu ayaklarına dolanmaz merak etme ama çocuk konusunda nişanlınla hemfikir olmalısın bu düğün yapsak mı yapmasakmı gibi basit bi konu değil çünkü
çokta büyütme bence bu düğün konusunu, olursada 2 sallanır oturursun düğünde 2 saat bişey zaten

mutluluklar dilerim şimdiden:nazar:

Son düzenleme:
cnm 1 2 sene daha bekleyın derım ben...ayrıca dugun ıstemıyorsan nıkah yapın.sonrada sevdıgınız arkadaslar aıle buyuklerınızle guzel bır yemege gıdın..

evet bu çok güzel işte ağır seviyeli bir ortam olsun istiyorum,nikah istiyorum ama sade beyaz bi kıyafetle,ama gelinlik değil gelinlik modellerine bakarım çok beğenirim bazılarına resmen aşık olurum ama giyme kısmına gelince aman uzak dursun..kendimi rahat hissedemem gelinlikle yakıştırmıyorumda..en güzel günüme rahat olmadığım bir kıyafetlede girmek istemem..

sanada yakısacaktır gelınlık emınım.prensesler gıbı olursun...ıcıne sınen bır model oldugunda neden olmasın...

madem düşüncelerin böyle kariyer peşinde idin niye kariyerine odaklanmadın da aşk meşk işlerine bulaştın:olmaz:

sözlüm dediğin kişiden ayrıl

ya da psikoloğa git

adamın hayatına mani olacaksın gibi bir durumun var

odaklanmadığımı nerden çıkardınız,istanbulun en prestijli liselerinden ve üniversitelerinden birini burslu okudum,hala da okuyorum,istediğim bölümü kazandım,mezun olacağım zaman rahat iş bulmak içinde cv'me birçok şey kattım.
aşk-meşke kafa yormadım çünkü bizimki gel-gitli bir ilişki değildi,ve böyle şeyler yaşarken dersimi ihmal etmemeyi de başarabiliyorum.

psikolog bana zorla düğünü derneği gelinliği çocuğu sevdirecek değil ya kaydirigubbakcemile4

evlilik için karar veremedik ya o askerden döner dönmez (2 sene sonra) yada eğitimimin bitmesini bekleyip 4 sene sonra falan evleneceğiz.aslında bize kalsa yarın evleniriz ama ailemiz böyle uygun gördü.aileler birbiriyle bu konuda görüşmedi biz kendimiz ailemizle konuştuk.ama dediğim gibi çocukça hayaller değil bizimki ilişkimizin ilk gününden beri evliliği düşünüyorduk (3 yıllık bir arkadaşlığımız vardı 2 senedirde beraberiz)

ay şu düğün mevzuu aynı benim hikayem, bende istememiştim, eşim zorladı, oynar gibi yaptım saat 11 olur olmaz kaçtım valla otoparka, düğün salonundan misafirlerden önce çıktım, gıcık eşim hala dalga geçer benle nasıl oynayamadın diyekaydirigubbakcemile3
çocuk konusunda daha çok gençsin, ne acelen var, 30 a kadar düşünme payın var ve ayrıca ah alma konusunda yanlış düşünüyorsun bence, çocuklar herzaman anneleri babaları gibi düşünmek zorunda değil, onlar gibi düşünmedikleri için ah aldıkları zamanda bu ayaklarına dolanmaz merak etme ama çocuk konusunda nişanlınla hemfikir olmalısın bu düğün yapsak mı yapmasakmı gibi basit bi konu değil çünkü
çokta büyütme bence bu düğün konusunu, olursada 2 sallanır oturursun düğünde 2 saat bişey zaten

mutluluklar dilerim şimdiden:nazar:

kaydirigubbakcemile5 bu konuda yanlız değilmişim bakınn kaydirigubbakcemile3

sevgilim bu konuda üstüme gelmiyor,ama bu konuda hayalleri var biliyorum,çocuk istemediğimi anlatamadım ama,aşkım bi tane oğlumuz olur bize yeter demişti cevap vermedim üzülmesin diye.evlendikten yıllar sonra yaparız hem evliliğin tadını çıkarırız hemde korkunu yenersin demişti.yine bişey dememiştim aptal aptal gülümsemiştim,

bazen arkadaş ortamlarında konusu açılıyo,sevgilim '' bizde evlendikten yıllar sonra çocuk düşünüyoruz '' demişti. bende ''hıı sen daha çok yıllar beklersin'' demiştim.tabiki içimden.. mafoldumben

eeesss,askitom_85 teşekkür ederim düşünceleriniz için sevgilimde yakışacağını söylüyor :1hug:
bikaç kez ona bu duyguyu anlatmaya çalıştım,hani erkeğe etek giydirirler ya onun gibi ama onun kadın versiyonunu düşün dedim :):)
yani erkek gibi giyinen biri de değilim gayet elbiseler giyerim etek falan ama bikaç kez gelinlik giydirmeye çalıştılar (evlenecek kişinin ölçülerine uyuyordum üstümde görüp fikir sahibi olmaları için) nasıl bir hışımla çıkardım bir ben bilirim,kendimi bir toplumun içinde çıplakmışım gibi hissettim,

o zaman sende sık beyaz bır abıye gıyersın olur bıter.bu kadar zorlamaya gerek yok.cocuk ıstemıyorum demıssın.ama evlenınce fıkrının degısecegıne emınım.ben 2,5 yıllık evlıyım.2 yılım bıttıgınde kendımızı hazır hıssettık.suanda hamıleyım.aklına bısey takıldıgında yardımcı olamya hazırım herzaman...

canım kusura bakma ama evliliği ,nasıl alt tarafı evleniyoruz diyerek küçümseyebiliyorsun ki??? hiç mi hayallerin yoktu şimdiye kadar..her genç kızın deli gibi giymek istediği en güzel elbise gelinliktir. tercihlerine saygısızlık olarak algılama sakın..ama düşüncelerin bir genç kız için tuhaf geldi bana.. bunları geçtim.böyle düşünüyor olsan bile sözlünün fikirlerine saygı duyman gerekli.oda hayatında bir kere evleniyor ve ununla ilgili hayalleri vardır.. kendi dediğini yaptırarak onun hayatında bir kere yaşadığı duyguyla ilgili hayallerine saygısızlık edersin. aşk fedakarlık gerektirir . seninde bu duygularını bastırıp onun düşüncelerine de saygı göstermen gerek. ne sırf onun dedikleri olsun,ne de sırf senin.. orta yolu bulun..şimdiden mutluluklar

o zaman sende sık beyaz bır abıye gıyersın olur bıter.bu kadar zorlamaya gerek yok.cocuk ıstemıyorum demıssın.ama evlenınce fıkrının degısecegıne emınım.ben 2,5 yıllık evlıyım.2 yılım bıttıgınde kendımızı hazır hıssettık.suanda hamıleyım.aklına bısey takıldıgında yardımcı olamya hazırım herzaman...

sanırım benim asıl sorunum iyi bir anne olup olmamam,yani ben biraz düşüncesizim,biraz sakarım,çok fazla sabırlı değilim,ha ama emek fedakarlık desen o var,
çocuğumu iyi yetiştirememekten onu iyi koruyamamaktan korkuyorum,cinayet haberlerinde kurban vereninde anası var,kurban edeninde,onun ailesi iyi bunun kötü diyemessin,ne aileler gördüm,sen o kadar uğraş didin,çocuğun serseri olsun..ne biliyim aslında korkuyorum,birde evde pasaklıyımdır,kardeşlerime çok bağırırım çok emir veririm çok yönlendiririm,annem çok kızınca Allah sana senin gibi evlat versin der..

Neyse uzatmiiim sence bunlar geçici şeyler mi?sen evlenmeden önce iyi bir anne ve iyi bir eş olmak için tüm özelliklere sahipmiydin yoksa zamanlamı oluştu

Son düzenleme:
canım kusura bakma ama evliliği ,nasıl alt tarafı evleniyoruz diyerek küçümseyebiliyorsun ki??? hiç mi hayallerin yoktu şimdiye kadar..her genç kızın deli gibi giymek istediği en güzel elbise gelinliktir. tercihlerine saygısızlık olarak algılama sakın..ama düşüncelerin bir genç kız için tuhaf geldi bana.. bunları geçtim.böyle düşünüyor olsan bile sözlünün fikirlerine saygı duyman gerekli.oda hayatında bir kere evleniyor ve ununla ilgili hayalleri vardır.. kendi dediğini yaptırarak onun hayatında bir kere yaşadığı duyguyla ilgili hayallerine saygısızlık edersin. aşk fedakarlık gerektirir . seninde bu duygularını bastırıp onun düşüncelerine de saygı göstermen gerek. ne sırf onun dedikleri olsun,ne de sırf senin.. orta yolu bulun..şimdiden mutluluklar

dediklerinin aynılarını sözlüm bana diyor,sen benim gelinim olcaksın gelinliksiz gelinmi olur diyor,
çok düşündüm acaba altında yaşanılan bir şey mi yatıyor kötü bir anımmı var diye de sanırım yok.
sadece düğün ortamları hoşuma gitmiyor en son gittiğim teyzemin düğününde birçok söz veren kişi gelmedi,kimse halaya kalkmadı ben zorla kaldırdım falan sönük geçti,yada ondan bir önceki düğünde olay çıkmıştı genç erkekler arasında,bir öncesindekindede damadın bikaç tane eski sevgilisi düğüne gelmişti onun bunun davetlisi olarak,gelin odasında ağlamıştı .ama düğün yapmayayım diye karar verirken bunlar hiç aklıma gelmedi bilinçaltımı acaba..

cnm ben evleneyım dıye hayaller kurmadım hıc.gelınlıgım boyle olsun dıyede dusunmedım.bıranda oldu bızım evlılıgımız.ama cok sukur severek oldu mutluyuzda....cocuk konusuna gelınce zamanla hıssedeceksın artık anne olmak ıstedıgını...

Sevgili Metaphora, seni çok sevdim...
Neden mi? Kendini o kadar iyi tanımışsın,tahlil etmişsin ki, kalıpların dışına o kadar çıkabilmişsin ki...Seni eleştirenlere kulak asma bence.Senin bu sözlerini ve hissettiklerini yadırgayanlar "toplum için" yaşayanlar ve basma kalıp gelenekçiler...
Neden illaki gelinlik;neden o saçma sapan,nsanın en güzel gününü ızdıraba dönüştüren rahatsız kostüm? Neden istemediğin halde duymak zorunda olduğun müzikler,görmek istemediğin insanlar,yapay gülümsemeler,formaliteler? Neden illaki çocuk? Böylesi bir dünyaya hem de! Hem ona haksızlık,hem sana yazık... Çocuk dünyaya getireceksin,bunun her açıdan bedeli var ve sonuçta o çocuk toprağa girene kadar böylesi bir dünyanın saçma sapan mücadeleleriyle yaşayacak...Düşünsene :şimdiki çocuklar 5 yaşından en az 21 yaşına kadar eğitim görüyorlar,hiç çocukluğunu yaşamadan...tıpkı yarış atı gibi...Sonrasında işsizlik....ya da hak etmediği bir gelirle yaşam savaşı...her yıl bir hastalık kırıp geçiriyor..(senin çocuğunun zamanında belki de "su samuru gribi" olacak)kafamçokkarıştı Devir o kadar değişti ki,anaya babaya saygılı-hayırlı evlat istisna oldu artık...vs.vs...
Seni çok sevdim.Çünkü; 17 yaşımdan beri senin gibi düşünüyorum!

Back