fl kısalığı

Banada ayni seyi diyolar ama fl kisaligidan dolayi cucelik diyolar nasil anladiklarini neye gore yonlendirdiklerini anlamıyorum

Ayni durum bendede var arkadaslar. Hep yalniz bende var zannederdim bir aydan beri goz yasi dokuyorum cucelikten supheleniyolar ense kalinligi ve ikili test normal cikti diye. Ilk bebegim ilk melegim canim kızım daha dogru duzgun varligina bilr sevinemiyorum. Doktorlar hep kotu konusuyo ama ben Rabbime guveniyorum Yaratan O herseyi ile en guzelini yaratir. Birbirimize dua edelim.

Merhabalar,ben de 24+3 günlük hamileyken bebeğimin fibula denilen ayak kemikleri gelişmediği için ayaklarının dışa dönük olduğunu söylediler.Doktora gitmeye korkuyorum o zamandan beri...Dua edin de iyileşsin bebeğim ne olur.Biz de her gün dua ediyoruz,Rabbimize güveniyoruz...

Allah'tan baska siginagimiz yok hep dua ediyorum. Cok kisi duydum doktorlarin dediginden farkli cikan. Allah'tan umit kesilmez. Babasiz insan yaratan O degil mi? Kuran da diyor ya Allah a tam tevekkul edin diye doktorlar ne derse desin Rabbim son hükmü verir. Icimiz yaniyo anneyiz cunku bebegimize karsi merhametimiz var. Ama Allah in merhameti bir anneninkinden kat he kat daha fazla degil mi ben hep O na guveniyorum sende oyle yap canim. Benim bebege de cuce diyolar ama ben aglayarak dua ediyorum.

banada oyle dediler deli oldum aglaya aglaya. gitmedigim doktor hastane kalmadi.Ama allaha sukur hicbirsey cikmadi bebegim normal dogdu. Sadece her bebek farkli zamanlarda uzamaya basliyor. Once kisa kisa dediler sonra birden uzadi kizimin bacaklari. bebegim 50 cm dogdu masallah nur topu gibi hicte birseyi yoktu

Ben de canım....ben de...Hatta bebeğim kaldırıyor beni sabah namazlarına...Birbirimize dua edelim...Müslümanın müslüman kardeşine ettiği dualar kabul olur...İnşallahhh....Haberleşelim ama yine de.Bakarsın karanlıklarımız çıkar aydınlığa...

Ayyyy canımmm inşallah bizim de aynı şekilde olur...Ne olur dua et,sen anlarsın benim neler çektiğimi...Şu an biz de eşimle aynı durumdayız...Allah'ın izniyle biz de iyi haberler alalım...:18:

Ayyyy canımmm inşallah bizim de aynı şekilde olur...Ne olur dua et,sen anlarsın benim neler çektiğimi...Şu an biz de eşimle aynı durumdayız...Allah'ın izniyle biz de iyi haberler alalım...:18:

rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin. esimin tanidigi kadin dogumcular vardi onlarla falan hep konustum gosterdim. Dediler sonucta bu ultrason aleti kul yapimi saglikli dedigimiz cocukta sorun cikiyor problemli dedigimiz bebek sapasaglam oluyor. Allahtan baska kimse bilemez. onemli olan organlarinda falan bir sorun olmamasi. Bitane doktor hatta gercekten boyle kisa bir bebegin dogumunda bulunmus ve bebekte hic bir sorun yokmus zamanla uzamis bacaklar kollar. O kadar kendimi ben bosuna uzmusum. Sucluluk duymustum zayiftim canim hic yemek istemiyordu ben hamileyken ve calisiyordum. Kendime iyi bakmadigim icin falan boyle oldu diye cok uzuldum agladim. Ama hic alakasi dahi yok.

Ama doktorlarin soyledigine gore kendine iyi bakmalisin dinlen bol bol uyu guzel beslen. Sen dinlendikce sakin oldukca bebegin daha iyi buyuyor. Canin ne istiyorsa onu yap gez dolas yat kalk. Gonlunu hos et kisacasi kendinide hic uzme. Ve suna inan bebek en iyi 30 haftadan sonra uzuyor buyuyor. Once kisa dedikleri bebek aniden hizli bir sekil uzadi

Insallah canim dort ay kaldi bakalim zaman duruyo sanki ama dua edecek bol bol zamanimoz var insallah

Canım benim,çok sağol güzel tavsiyelerin için...ben bol bol yemek yemeye,dinlenmeye çalışıyorum ama inşallah faydası olur...Her şey onun için artık...

Canım benim,çok sağol güzel tavsiyelerin için...ben bol bol yemek yemeye,dinlenmeye çalışıyorum ama inşallah faydası olur...Her şey onun için artık...
Kizlarr sizii en iyi ben anlarim ole berbat bi hamilelik gecirdimki solemi dogcak bolemi dogcak diyerkten 30+5desuyum geldi erken dogum oldu.size morel olsun dye yaziyorum cok sukurr saglikli bi bebefgim var ama 28gundur kuvezdee tek arterden dolayi beslenememis kuzum..demem oki sakin drlarin her dedine inanmayin yok cuce yok dawn bilmem ne bilirsin nee..bu usg kul yapimi yuce rabbimize siginin okudum dualar auetel kursiler yasinlerle ayakta kaldim.trabbim buyuk herseyi o bilir..sizede edicem dua.kuzu

Yani beni deli etmislerdi. Mashallah 50 santim dogdu hicte birsey yoktu. 34 haftaya kadar kucuk dedikleri bebek aniden uzadi. Neymis birden boy atmis bebegim. Stres yaptigim yanima kar kaldi. Bir arkadasimda ayni seyi yasadi kendi hastaliktan dolayi cok zayifti inanmayacaksiniz kucuk ve zayif dogacak dedikleri bebek 57 santim ve 3700 gram dogdu.

Allah size sabır versin güzel anneler :) beklemek en zoru çok iyi biliyorum.. Evladına yetemiyormuş hissi emanete iyi bakamıyormuş hissi insanı kötü yapıyor ama öyle değil hiçbir anne evladına kötülük yapmaz hepsi Allah'ın takdiri.. Ama hep güzel düşünün siz tedbirinizi alın da ben sapasağlam doğacaklarına yürekten inanıyorum.. Oğlum 48 cm 2980 doğmuştu ama Allah bana öyle bir süt verdi ki 2 aylık olduğunda 5700 olmuştu bile :)
Çok güzel bişey annelik çooook.. Çok şükür bunu bizlere nasib edene..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar benimde bugün 3 lu testin vardı ve femur boyu 1 hafta geri çıktı daha 17 haftaligiz.doktor birşey yok dedi ama benim icime bi kurt düştü..inş ilerleyen haftalarda artmaz Rabbim hepimizin bebisleeini korusun..

Arkadaşlar benim de bebeğimde fl ve hl kısalığı vardı. Her doktor kontrolü sonrasında elimde ölçümler internette araştırmalar yapıyordum, burada yazılanları okuyordum, kendimce kıyaslamalar yapıyordum.
Doktorum bunun sendromlu bebek belirtisi olabileceğini bile söylemişti, herkes bebeğini görmeye neşeyle gider, benim doktor kontrollerim kalp çarpıntısı ile geçiyordu.
Ama doktorum şunu da söylemişti "eşin de sen de çok uzun değilsiniz, sizden doğacak bebek de minyon olacak haliyle"

Bebeğim 39+1'de 46 cm 2500 gram olarak dünyaya geldi. Allaha çok şükür sağlıklı bir bebek :))

Şu an 7 aylık 67 cm. Kilosu da yaklaşık 7000 gram. Doktorun dediği gibi minyon bir bebek oldu sadece :)

Hamilelik en güzel günleriniz, keyfini çıkarın, Allah'ın izniyle sağlıklı bir şekilde bebeklerinizi kucaklarınıza alın.

merhabalar benımde ayrıntılı usg de cıktı fl kısalıgı 2 hafta gerıden gelıyor bugun de gıttım dr fl degerımız 30 mm di bugun itibarıyle 36mm olmus çok korkuyorum dr um down sedromu riski var 30 haftalarda tekrardan ayırntılı usg istedi siz dogum yaptınızmı acaba tekradan hamıleymıssınız tebrık ederım bana ne öneririsiniz acaba

Merhaba,
verebileceğim en büyük tavsiye sabır ve tevekkül.. eğer evladınızı ne olursa olsun kabul ediyorsanız down sendromu durumunda evet üzülürsünüz ama Rabbimin emaneti deyip bağrınıza basarsınız ve evimde bir cennetlik var deyip en büyük tesseliye sarılırsınız..

onun dışında şunu söylemek isterim, hamileliğin en başları hariç oğlum hep küçük gitti, hamilelik ilerledikçe özellikle fldeki kısalık arttı 2-3 haftayı buldu.. birde bende 32. haftadan sonra yüksek tansiyon çıktı ve ekstra başka sorunlardan şüphe duyulunca benim de son haftalarım kabusa dönüştü.. her ne kadar sabır ve tevekkül etmemiz gerektiğini bilsek de böyle durumlarda çok da kolay olmuyor biliyorum.. oğlum usglerde çıktığı gibi doğdu ve çok da boylu ve kilolu bi bebek olarak doğmadı.. 48 cm, 2980 gr doğdu.. ama hiç bir hastalığı hiçbir sorunu yoktu çok şükür..üstelik anne sütüyle öyle hızlı büyüdü ki ondan 1 kilo fazla doğanların bile önüne geçti kısa zamanda..

ben hiç endişe etmeyin derim.. benzer durumda sapsağlam bebeklerini kucağına almış çok örnek okudum o dönemde.. ben eminim sizin kızınız da sapasağlam merhaba diyecek size metanetinizi kaybetmeyin ve Allah'a sığının.. öyle bir sürü teste girmek kontrolden geçmek sonucu değiştirmeyecek hiç takılmayın onlara, kafanızı bulandırmayın..

bu arada evet ikinci bebek sürpriz yapıp çıktı yola =) abisiyle arasında 25 ay olacak inşallah..

başka şeyler sormak isterseniz seve seve cevaplarım...

çok teşeür edrım cvbınız için 2 hafta önce ayrıntı usg girdim orda çıktı fl kısalıgı diğer hersey normal çıktı radyalojı uzmanı boyumu sordu bnde 1.48 dedım esımde 1,65boyunda rapora ailsel oldugu düşüldü yazıldı. sonra sordum bebegım nasıl dıye %90 saglıklı dedı dun kendı dr kontrole gıttım dr usg olcunler yaparken fl kısalıgına baktı radyalojı uzmanın ne dedıgını sordu bende ailesel oldugunu yazdı dedım ve dedıkı down sendorumu hakkında bısey dedımı dedı bende yok dedım doktorum 30 haftalarda tekradan ayrıntılı usg girecegimi soyledı yada dedı bebek mınyon bir bebek olur dedı tabıkı aldırmayacagım bebegımı ne olursa olsun ama içimdede korku yok deıl hani ilk hamılelıgım 2 aylık düşüğkle sonuclandı bu ikinci hamıleleıgım baslarda normaldı fl sı 20 haftada cıktı tek tessellım en zaından uzama gösteriyor en son 30mm di dun 36 mm olmus kemık olcumu inş benımde kokrtugum basıma gelmez inş genetıktır .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…