fl kısalığı

merhaba arkadaşlar bende haftalarca bu sıkıntıdan dolayı gözyaşı dökmüş bir anne olarak yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.bebeğim 20. hafta ultrasonda kalbinde kalsiyum çökmesi olduğu belirlendi.8.ayın sonuna doğru bu dağıldı.kalsiyum çökmesine kalpte parlaklıkta deniyor.sonradan öğrendimki buda down sendromunun belirtilerindemiş.tam bu sıkıntıyı atlattık derken fl kısalığı başladı önce gerilik 10 gündü derken 3 haftaya çıktı sonra 4 hafta oldu artık doktorum down sendromundan yada cücelikten şüphelendiğini söyledi.doğumdan 10 yada 15 gün önce 47 cm olan boy gittikçe kısalmaya başladı.en son ölçüım lütfen ümde 46,6 dendi.tabi milimetrik ölçüm çok zor ama bizi korkutan olması gereken en kötü şey oldu ve boy kısa çıkmaya başladı.uzun kemikler kısa çıkıyordu her ölçümde çok zor günlerdi.neyseki bebeğim doğdu masaya yattığımda bile doktorum çok ufak bir bebek olduğunu söyledi.sonuç ne derseniz bebeğim 50 cm ve 3400 gr doğdu.gayet normal ölçülerde yani.bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar lütfen iyi düşünsün iyi olsun ve çok dua etsin anne karnı bir sır neticede ve milimetrik ölçüm çok zor.
Mrb sizin fl geriliginiz kacinci haftanizda basladi ben 23 haftalk gebegim 3 hafta gerilik var :KK43:

Benimde bebegimde de fl kisaligi vardi 28.03.2016 da bebegim saglikli bi sekilde dogdu boyu 45 cm kilosu 2765 gr ufak tefek benim gibi korkmayin son iki ayim kabus gibiydi dogumum bile bunun stresiyle zor gecti siz kafaya takmayin zor biliyorum ama bol bol dua edin inslh sizinkilerde saglikla dogar

Benimde bebegimde de fl kisaligi vardi 28.03.2016 da bebegim saglikli bi sekilde dogdu boyu 45 cm kilosu 2765 gr ufak tefek benim gibi korkmayin son iki ayim kabus gibiydi dogumum bile bunun stresiyle zor gecti siz kafaya takmayin zor biliyorum ama bol bol dua edin inslh sizinkilerde saglikla dogar
Bebegim 33.haftada karnimda öldu:KK43:

Fl kısalığıyla ne ilgisi var? Tamam başınız sağolsun ama Şöyle yapmayın lütfen ya. Burda herkes hamile ve bir çok kişi bu dertten muzdarip. Niye insanları üzüyorsunuz ? Neden hamileliklerini zehir ediyorsunuz?
Fl kisaligiyla alakasi var yada yok bilemem domtor gelisme geriligi oldugu icin kalbinin dayanamadgini soyledi kol ve bacaklari geridendi.sen nerden bilebilrsin benim bebegin olum sebebinin fl olup olmadigini ben zaten direk ondan öldu demiyorum.ben hamilelgm boyunca bu siteleri ezberledim morelini bozan kisilerde oldu hicbirine senin yaptgin gibi artislenmedim zaten nenin senin bu yazimdan kendine pay cikaracagini bilemem.

öncelikle şunu soyleyım doktorlar benim hamileliğimide rezil ettiler denilebilir ikili test sonucum riskli çıkmıştı hertürlü senaryoyu duydum yaşadım diycegım şu ki Allah size ne yazdıysa o olur bu kadar kafanıza takmayın evet zor bir süreç evet beklemek bilinmezlik çok kötü nice sağlıklı bebekler doğum anında sakat kalıyor bence dua edin çünkü Allah tan başka kimse karnınızın içinde ne olduğunu tam olarak bilemez sağlıklı doğumlar diliyorum başka bir belirti yoksa muhım olmadığını düşünüyorum stres doğum sonrası bebeklerde çok sıkıntı yaratıo...

öncelikle şunu soyleyım doktorlar benim hamileliğimide rezil ettiler denilebilir ikili test sonucum riskli çıkmıştı hertürlü senaryoyu duydum yaşadım diycegım şu ki Allah size ne yazdıysa o olur bu kadar kafanıza takmayın evet zor bir süreç evet beklemek bilinmezlik çok kötü nice sağlıklı bebekler doğum anında sakat kalıyor bence dua edin çünkü Allah tan başka kimse karnınızın içinde ne olduğunu tam olarak bilemez sağlıklı doğumlar diliyorum başka bir belirti yoksa muhım olmadığını düşünüyorum stres doğum sonrası bebeklerde çok sıkıntı yaratıo...
İkili test sonucum yaştan dolayı riskli çıktı aynen benim de hamileliğim rezil gibi geçiyordu eşimin sayesinde tüm stesim üzüntüm gitti.
Eşim bana "Bebeğimiz gayet sağlıklı doğacak ben hissediyorum" dedi.
Ben de "Ya kötü bişey varsa ne olacak o zaman" dedim.
Allah bize nasıl emanet ettiyse bizde öyle bakacağız evladımıza amniyosentez falan her türlü testi unut dedi.
Ayrıntılı Usg yapıldı herşey normal görünüyor ama Allah bilir eğriyi doğruyu.
Şimdi hiçbirşey düşünmüyorum sadece oğlumun sağlığını doğduğunda ki yüzünü vs hayal ediyorum.
Allah teâlâdan herşeyin hayırlısını diliyorum.

Kızlar ç aynı dert fl geriliği 1 hafta yada 10 gun.. 25. Haftadan beri :KK43: inş iyi olur hersey Bnm doktorum birsey olmaz Dedi fark çok yok

Arkadaslar buralari zamaninda bende cok okudum ne olacak nasil olacak diye icim icimi yiyodu.ikili testte ense biraz kalin dendi 2.2 mm di.femur da en basindan 1 hafta gerideydi.30.haftada beyinde sivi genislemesi goruldu ve femur 2 hafta geri cikmaya baslamisti.kendimi herseye hazirlamistim.bebegim dogdu suan 2.5 aylik bi sorun yok cok sukur boyuda 51 cm di dogdugunda.hamileliginizi kendinize zehir etmeyin lutfen guzel gunlerin hayalini kurun

Bana da doktorum kilosu 8 gün, bacak boyu 2 hafta geriden gidiyor dedi. 37. Haftam yarın dolacak. Ayrıntılı ultrason da hiç bir problem yaşamadık. Sürekli takipteyim kan akışında renkli doplerinde de bir problem yok. Aileniz hep uzun boylu mu diye sordu doktor. Anne tarafım ve kardeşlerim uzunuz. Eşime ne kısa boylu ne de uzun boylu diyebilirim. Minyon tipli den hallice. Zayıf biraz. Doktorun bu soruları moralimi bozuyo. Doğuma bir hafta kaldı. 3 haftadır her gidişimzide bu konu beynini kemirip duruyor.

Bana da doktorum kilosu 8 gün, bacak boyu 2 hafta geriden gidiyor dedi. 37. Haftam yarın dolacak. Ayrıntılı ultrason da hiç bir problem yaşamadık. Sürekli takipteyim kan akışında renkli doplerinde de bir problem yok. Aileniz hep uzun boylu mu diye sordu doktor. Anne tarafım ve kardeşlerim uzunuz. Eşime ne kısa boylu ne de uzun boylu diyebilirim. Minyon tipli den hallice. Zayıf biraz. Doktorun bu soruları moralimi bozuyo. Doğuma bir hafta kaldı. 3 haftadır her gidişimzide bu konu beynini kemirip duruyor.
Canım 7 martta doğum yaptım. 4 buçuk aylık bir oğlum var. Benim USG sonuclarimda da hep fl geride 2 hafta geride çıkıyordu. Hep korkuyordum çok kısa mi olacak diye bu hep devam etti. Hatta kafası ise hep 2 3 hafta önde çıkıyordu. Koca kafali mi olacak diyordum hep. Son hafta kafası haftasiyla uyumlu hale geldi ama fl kısaydi yine. Sonuç olarak kafası normalden bile küçük sayılır şekilde, boyu da 51 cm uzunluğunda bir bebeğim oldu. Çok şükür şu anda da boyu kilosu önde gidiyor. Ben de çok arastirmistim zamanında ilk çocuk olunca insan ne yapacağını şaşırıyor.
Sana şunu söyleyeyim o sonuçlar oynayabilir önemli olan düzenli ilerlemesi yavaşlama olmaması. İnsallah sağ sağlim kucağına alırsın

fenci25 fenci25 arkadasim aynen benimde 2 hafta bi gerilik vardi.51 cm dogdu.suan oglum tam 3 aylik 61 62 cm.yine de gozlerim bacaklarinda sanki bacak boyu kisa gibi geliyor bana.belki de vucut yapisi o sekilde olacak yani ust govde daha uzun.aslinda bu kisaliklar down sendromu belirtisi olarak goruldugu icin onem kazaniyor gebelikte.oyle bi durum da olmadigina gore cokta kafaya takmamak gerekir sanirim.

Bende forumda diğer konuları
Canım 7 martta doğum yaptım. 4 buçuk aylık bir oğlum var. Benim USG sonuclarimda da hep fl geride 2 hafta geride çıkıyordu. Hep korkuyordum çok kısa mi olacak diye bu hep devam etti. Hatta kafası ise hep 2 3 hafta önde çıkıyordu. Koca kafali mi olacak diyordum hep. Son hafta kafası haftasiyla uyumlu hale geldi ama fl kısaydi yine. Sonuç olarak kafası normalden bile küçük sayılır şekilde, boyu da 51 cm uzunluğunda bir bebeğim oldu. Çok şükür şu anda da boyu kilosu önde gidiyor. Ben de çok arastirmistim zamanında ilk çocuk olunca insan ne yapacağını şaşırıyor.
Sana şunu söyleyeyim o sonuçlar oynayabilir önemli olan düzenli ilerlemesi yavaşlama olmaması. İnsallah sağ sağlim kucağına alırsın
Bende forumda diğer konuları okudum. Genelde problem hatta %95'inde bir problem olmamış ama zaten hamile kafası başka bir kafa. Doktora soruyorum hep dile getiriyosunuz bir problem var mı? Diye. O zaman da Hayır diyo. Yani ne dediği belli değil. Riskli gebelik grubunda olmasam değiştirmeyi bile düşündüm doktorumu. 3 haftadır her gidişimde ilk sözü boyu kilosu. Bir kucağımıza alsak ta rahatlasak hayırlısıyla.

Bende forumda diğer konuları

Bende forumda diğer konuları okudum. Genelde problem hatta %95'inde bir problem olmamış ama zaten hamile kafası başka bir kafa. Doktora soruyorum hep dile getiriyosunuz bir problem var mı? Diye. O zaman da Hayır diyo. Yani ne dediği belli değil. Riskli gebelik grubunda olmasam değiştirmeyi bile düşündüm doktorumu. 3 haftadır her gidişimde ilk sözü boyu kilosu. Bir kucağımıza alsak ta rahatlasak hayırlısıyla.
Bana da önemli degil diyordu. Sadece minyon bir bebis olacak diyordu. Ben de minyonum. Ama doğduğunda hiçte minyon bir bebek değildi. Üstelik bu 2-3 hafta gerilik max 1 cm oynuyor. O da hiç belli olmuyor bile

Merhaba.Ben de suanda 37 haftalik hamileyim ve 3 hafta 3 gun gerilik var fl uzunlugunda.Sizin boy olcusu ultrasonla ayni mi cikti?Benim de suan da 45 cm gorunuyo.

Bu durumu yaşayıp korkup üzülen hatta benim gibi hamileliğini zehir eden güzel anneler için yazıyorum hatta kucağımdan inmeyen minik pamuğumla hamileliğim çok zorlu geçti birde beşinci ayda başlayan fl kısalığını öğrenip birde üstüne internette okuduğum üzücü şeylerle iyice psikolojim gitti... Önce bir haftayla başladı hamileliğimin son haftalarında üç haftayı buldu ultrasonda kol üst kısımlar ve bacak üst kısımlar kısa çıkıyordu. Ne kadar üzüldüğümü anlatamam korkuyordum hamile psikolojiside eklenince hamileliğimi zehir ettim kendime... Ve sonuç şükürler olsun ki 54 cm bi kız bebiş ! (MaşallahbarikAllah) yani tarama testlerinizi yaptırdıysanız nolur üzülmeyin şuan bebişim 5 aylık oldu çok şükür... Fl kısalığına takılmayın hamileliğinizin tadını çıkarın lütfen inanın o günler bile çok özleniyor Allah a duanız hergün edin ve inanın herşey çok güzel olacak Allahımın iZniyle. Ne kendiniz boş yere üzülün ne bebişlerinizi üzün !! Birazcık rahatlatdıysa bizide dualarınıza alırsanız mutlu oluruz☺️Öpüyoruz sizileri

X