-
- Konu Sahibi okyanusunkalbiben
mutlaka yaz canım bende de aynı soprun var genetik dedi benim kontrol de iki hafta sonra
arkadaşlar benim de gebeliğim 21+6 da ve doktorumuz uzun kemiklerinin normalden kısa olduğunu söyledi.cücelik değil down sendromu da değil dedi,buna sebebiyet verecek bi neden yok dedi ne sülalede ne genetik vs....ama bir kas iskelet hastalığı mevcut dedi.. ağlamaktan ölüyorummerhaba benim oğlumda da fl kısalığı var kafası iki hafta önde karın gelişimi normal fakat bacak boyu kısa hatta bir doktor gelişim geriliği teşhisini bile koydu ama gittiğim başka doktor ölçümlerin hatalı olabileceğini söyledi kendi de gösterdi bak burdan ölçğnce üç hafta geri çıkıyor dedi yansımasında ise aradaki fark sadece birkaç haftaydı bacak boyu kısalığında down sendromundan şüpheleniriz ama ikili üçlü testin güzel down sendromu olsaydı böbrek ve kalpte de problem olurdu onlar sağlıklı dedi arkadaşlarla da konuşuyoruz bu konuyu türklerin yapısı olduğunu düşünüyoruz dedi kafa büyük bacaklar kısa
arkadaşlar benim de gebeliğim 21+6 da ve doktorumuz uzun kemiklerinin normalden kısa olduğunu söyledi.cücelik değil down sendromu da değil dedi,buna sebebiyet verecek bi neden yok dedi ne sülalede ne genetik vs....ama bir kas iskelet hastalığı mevcut dedi.. ağlamaktan ölüyorum
Mrbb kizlarrr belki okuyan bisi der diye yaziyorumm bayag olmus yazanlar cunku ayrintilida fl boyu dger ikiz bebegimle nerdeyse uc hafta bulmaya yaklasmis dawn sendromu olabilir diyip amniyosentez yaptir dedi doktorum cok kararsizim amniyosentezde zararli dusuk oluyoo BİDE İKİZ OLDUGU İCİN DGER TESTLERDE PEK SAGLİKLİ DGLMİSS.ARANİZDA YASAYAN VARMİ BU DURUMUU NE YAPMALİYİMM..ALDİRMAYİ DUSUNMUYORUMM.FETAL EKOYA GİRCEZ PAZARTESİİİ GUNLERİM ZEHİR OLDUU HALBUKİ NE HAYELLERİM VARDİ BU GEBELİK DONEMİ İCİN..
Cok gecmis olsunn canimm kac haftaliksinnn ???canım yanılmıyorsam ikiz gebelik yasıyorsun.bazen ikizden ikize transfüzyon dediğimiz durumlar olabiliyor.tek yumurta mı cift yumurta mı?yani bir bebek diğer bebekten daha iyi besleniyor anne karnında,az beslenen geri kalıyor.eğer oyle bir durum varsa yakın takip ettirmen lazım. ayrıca bebeğin down olsa bile aldırmayı düşünmüyorsan ve hertürlü kabulumdur diyorsan amniyosentez yaptırıp bebekleri ve kendini riske attırma.zaten amniyosentezlerin birçoğu normal çıkıyor.
Benimde şu an bebekte flde 3 hafta gerilik var;bebeğin suyu fazla;ayrıca rahim damarıma kan akışı az olduğundan gebelik zehirlenmesi riskim var.Tek yapabileceğim Allah'a sığınmak inşallah rabbim sağsalim kucağımıza almayı nasip eder,bizleri ve bebeklerimizi tüm belalardan korur.
31w hafta gebeliğim canım.Cok gecmis olsunn canimm kac haftaliksinnn ???
Ewet yaptirmadim amniyosenteZz.bizimkinde gerilik olanda tek arter damar var kordon baginda yani beslenme giden kanal tek normal ciftmus ondandan geri olabilir yada sendromluda olabilir dedi doktor ama ben inaniyorum insallahh saglikli dogar bebeklerimizz pek yasanan bi dirum dgl sanirim.bu fl kisaligi dimi pek yazan yokk..ewett ALLAHA SİNİP DUA ETCEZ BASKA YAPXAK BİSİ YOKKK.VEREN ALLAH ALCAKSADA O ALSİN BENİM KARAR VERMEM COK YALNİS DİYE DUSUNDUM..cift yumurta ikizi
31w hafta gebeliğim canım.
yanılmıyorsam tek umblikal arter denen bebeğin kordonunda 2 değilde tek atardamarın olduğu durum var.bebeğin doplerini ihmal etme eğer akım bozulması olursa acil sezeryan yaparlar,ki inşallah böyle birşeye hiç gerek kalmaz.sağsalim bebişlerimiz doğar.
Mrbb kizlarrr belki okuyan bisi der diye yaziyorumm bayag olmus yazanlar cunku ayrintilida fl boyu dger ikiz bebegimle nerdeyse uc hafta bulmaya yaklasmis dawn sendromu olabilir diyip amniyosentez yaptir dedi doktorum cok kararsizim amniyosentezde zararli dusuk oluyoo BİDE İKİZ OLDUGU İCİN DGER TESTLERDE PEK SAGLİKLİ DGLMİSS.ARANİZDA YASAYAN VARMİ BU DURUMUU NE YAPMALİYİMM..ALDİRMAYİ DUSUNMUYORUMM.FETAL EKOYA GİRCEZ PAZARTESİİİ GUNLERİM ZEHİR OLDUU HALBUKİ NE HAYELLERİM VARDİ BU GEBELİK DONEMİ İCİN..
Mrb sellukanur herseyde vardir bi hayir diyorum.suan oglun herseyindir dglmi ¿¿ yyasi kac ne zaman dogurdun..yani suanki fl boyu 42mm ciktii...Merhaba,
Benim oğlum down sendromlu. Anne karnında hiç bir belirtisi yoktu. 24. Haftadan itibaren fl bacak boyu kisa kalmaya başlamıştı başta 0.1 milimdi sonra biraz daha arttı ama aşırı değil. Doktor normal dedi, bir şey olmaz dedi ama doğduktan 3 gün sonra down sendromlu olduğunu öğrendik. Yani aslında o bir işaretmis sonradan öğrendim bunu. Iciniz rahat etmek istiyorsa amniyosentez yaptırın derim. Ama gebeliği sonlandirmayacaksaniz gerek yok. Ikizi olan down sendromlular daha iyi gelişiyor.
canım mm olarak bilmiyorum ama kafa 31 hafta ile uyumluyken fl 28 hafta ile uyumlu çıkıyor.Allah inşallah sağlıklı bir bebek olmasını nasip eder.Ewettt aysekee tam deedindennn....sezeryan olucak bizimkidee ..NE YAPSAK ETSEKTE ALLAHHA EMANET DOKTORA GİDİYOZ EVE GELİNCEDE BASLAYABİLİYOOO SANCİ YADA AKİM BOZULMASİ..KAC MM FL BOYUU BEBECİNİN
canım mm olarak bilmiyorum ama kafa 31 hafta ile uyumluyken fl 28 hafta ile uyumlu çıkıyor.Allah inşallah sağlıklı bir bebek olmasını nasip eder.
Mrb sellukanur herseyde vardir bi hayir diyorum.suan oglun herseyindir dglmi ¿¿ yyasi kac ne zaman dogurdun..yani suanki fl boyu 42mm ciktii...
0.1ml anlayamadimm..tesekkur ederimmm cevabin icin amniyo yaptirmadim dusunmuyorumm.
canım mm olarak bilmiyorum ama kafa 31 hafta ile uyumluyken fl 28 hafta ile uyumlu çıkıyor.Allah inşallah sağlıklı bir bebek olmasını nasip eder.
Cnm ben suan 25. Haftadayimm....Oğlum yaşama sebebim, sevinç kaynağım. 1 yaşında, 16 şubat 2013 doğumlu. Istersen ultrason sonuçlarına bakarım eve gidince. Kaçıncı haftadasin şu an?
0.1 derken şunu kastettim. Bir değer aralığı var diyelim 3 en az 5 en fazla. 2.9 du benimki. En düşüğün çok az altındaydı. Gönlünü ferah tut kendini üzme inşallah saglikla kavusursun.
Cnm ben suan 25. Haftadayimm....
Sonucta o senin canin kanin dimi yasama amacin rabbim insallahh zekasinida konusmasi olsun dger ozelliklerini kat kat arttirsin..en azindan tek bebelk ilgini zamanini bol bol verirsin.
merhaba arkadaşlar bende haftalarca bu sıkıntıdan dolayı gözyaşı dökmüş bir anne olarak yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.bebeğim 20. hafta ultrasonda kalbinde kalsiyum çökmesi olduğu belirlendi.8.ayın sonuna doğru bu dağıldı.kalsiyum çökmesine kalpte parlaklıkta deniyor.sonradan öğrendimki buda down sendromunun belirtilerindemiş.tam bu sıkıntıyı atlattık derken fl kısalığı başladı önce gerilik 10 gündü derken 3 haftaya çıktı sonra 4 hafta oldu artık doktorum down sendromundan yada cücelikten şüphelendiğini söyledi.doğumdan 10 yada 15 gün önce 47 cm olan boy gittikçe kısalmaya başladı.en son ölçüım lütfen ümde 46,6 dendi.tabi milimetrik ölçüm çok zor ama bizi korkutan olması gereken en kötü şey oldu ve boy kısa çıkmaya başladı.uzun kemikler kısa çıkıyordu her ölçümde çok zor günlerdi.neyseki bebeğim doğdu masaya yattığımda bile doktorum çok ufak bir bebek olduğunu söyledi.sonuç ne derseniz bebeğim 50 cm ve 3400 gr doğdu.gayet normal ölçülerde yani.bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar lütfen iyi düşünsün iyi olsun ve çok dua etsin anne karnı bir sır neticede ve milimetrik ölçüm çok zor.