- 15 Şubat 2014
- 1.322
- 1.276
Haklısın da nasıl olacak o iş?Eğer insanları eleştirmeyi bırakmak istiyorsanız önce kendinizi eleştirmeyi bırakmalısınız. Sadece ders çıkarın, eleştirmeyin kendinizi.Kendimizi bu zamana kadar elestirdigimiz yeter, biraz da sevelim değil mi:)
Bir anda sigara içmeyi bırakmak gibi bırakmak lazım.
Bu gün saçlarımı taradım, dişlerimi fırçaladım.
Lavabo bir kadın arkadaş iç kapıya not bırakıp asmış. Güya lavabo kenarına peçe atan her kimse diyerek terbiye etmeye çalışmış, .
Ben doğum izninde iken lavabo tıkalı idi geçmişte. Döndüğümde söyleyip açtırıp temizlettim. Hatta dedim 8-9 ay hiç lavaboyu kullanan olmadı da beni bekledi diye.
Bir aydır üst kattan alaturkaya pis su damlıyor, kloset ise aylardır hiç temizlenmemiş, artık bar bağlamış derler ya öyle afedersin, arada peçete bitiyor felan. Hanım hiçbiriyle ilgilenmiyor, ben söyleyip, mail atıp düzenletirken, hiç sesi çıkmamış, görevliye özellikle sordum çünkü. Şimdi benim yapmadığım bir şey için ima ederek not yazıyor, altına da ünvanı ve adını yazıyor. Tek derdi yere düşen peçenin neden çöpe atılmamasıymış. Tepesine inen pis damlalar hiç rahatsız etmemiş herhalde.
Notu üzerime alındım, çünkü aynı katta iki kadınız. Ama bilmediği anahtarın başka kadınlarda da olduğu. Ben ortak bir anahtar kullanıldığını başkalarıyla karşılaşınca anladım.
Neyse, ben de ona okkalı not yazdım notunun altına.
Sonra dedim ki yiğit bir kadın olsaydın karşıma çıkar sorardın. Hatta bu kadar sahiplenseydin de sorunlarıyla sadece ben uğraşmasaydım de mi? Neyse onun seviyesine inmemeye karar verdim. Notu yırttım, aldım kapıdan, biri görse rezillik.
Alınganlık mı yapıyorum acaba?
Bak eleştirmeyeceğim dedim. Şimdi de bu çıktı,gel de eleştirme yani. Zor anacım zor bu huyu bırakmak. O kadar yazdım, yollayayım bari.
Ufak tefek şeylerle uğraşmama kararı aldım ruhum adına şüvan. İyi yapmış mıyım?
Son düzenleme: