Fiziksel/ Ruhsal Bakım/Sağlıklı Beslenme

Eğer insanları eleştirmeyi bırakmak istiyorsanız önce kendinizi eleştirmeyi bırakmalısınız. Sadece ders çıkarın, eleştirmeyin kendinizi.Kendimizi bu zamana kadar elestirdigimiz yeter, biraz da sevelim değil mi:)
Haklısın da nasıl olacak o iş?:KK64:
Bir anda sigara içmeyi bırakmak gibi bırakmak lazım.:KK47:
Bu gün saçlarımı taradım, dişlerimi fırçaladım.
Lavabo bir kadın arkadaş iç kapıya not bırakıp asmış. Güya lavabo kenarına peçe atan her kimse diyerek terbiye etmeye çalışmış, .:sinirli:
Ben doğum izninde iken lavabo tıkalı idi geçmişte. Döndüğümde söyleyip açtırıp temizlettim. Hatta dedim 8-9 ay hiç lavaboyu kullanan olmadı da beni bekledi diye.
Bir aydır üst kattan alaturkaya pis su damlıyor, kloset ise aylardır hiç temizlenmemiş, artık bar bağlamış derler ya öyle afedersin, arada peçete bitiyor felan. Hanım hiçbiriyle ilgilenmiyor, ben söyleyip, mail atıp düzenletirken, hiç sesi çıkmamış, görevliye özellikle sordum çünkü. Şimdi benim yapmadığım bir şey için ima ederek not yazıyor, altına da ünvanı ve adını yazıyor. Tek derdi yere düşen peçenin neden çöpe atılmamasıymış.:KK47: Tepesine inen pis damlalar hiç rahatsız etmemiş herhalde.:lülülü:
Notu üzerime alındım, çünkü aynı katta iki kadınız. Ama bilmediği anahtarın başka kadınlarda da olduğu. Ben ortak bir anahtar kullanıldığını başkalarıyla karşılaşınca anladım.
Neyse, ben de ona okkalı not yazdım notunun altına.
Sonra dedim ki yiğit bir kadın olsaydın karşıma çıkar sorardın. Hatta bu kadar sahiplenseydin de sorunlarıyla sadece ben uğraşmasaydım de mi? Neyse onun seviyesine inmemeye karar verdim. Notu yırttım, aldım kapıdan, biri görse rezillik.
Alınganlık mı yapıyorum acaba?
Bak eleştirmeyeceğim dedim. Şimdi de bu çıktı,gel de eleştirme yani.:ıslık: Zor anacım zor bu huyu bırakmak. O kadar yazdım, yollayayım bari.:KK53:
Ufak tefek şeylerle uğraşmama kararı aldım ruhum adına şüvan. İyi yapmış mıyım?

Son düzenleme:
Haklısın da nasıl olacak o iş?:KK64:
Bir anda sigara içmeyi bırakmak gibi bırakmak lazım.:KK47:
Bu gün saçlarımı taradım, dişlerimi fırçaladım.
Lavabo bir kadın arkadaş iç kapıya not bırakıp asmış. Güya lavabo kenarına peçe atan her kimse diyerek terbiye etmeye çalışmış, .:sinirli:
Ben doğum izninde iken lavabo tıkalı idi geçmişte. Döndüğümde söyleyip açtırıp temizlettim. Hatta dedim 8-9 ay hiç lavaboyu kullanan olmadı da beni bekledi diye.
Bir aydır üst kattan alaturkaya pis su damlıyor, kloset ise aylardır hiç temizlenmemiş, artık bar bağlamış derler ya öyle afedersin, arada peçete bitiyor felan. Hanım hiçbiriyle ilgilenmiyor, ben söyleyip, mail atıp düzenletirken, hiç sesi çıkmamış, görevliye özellikle sordum çünkü. Şimdi benim yapmadığım bir şey için ima ederek not yazıyor, altına da ünvanı ve adını yazıyor. Tek derdi yere düşen peçenin neden çöpe atılmamasıymış.:KK47: Tepesine inen pis damlalar hiç rahatsız etmemiş herhalde.:lülülü:
Notu üzerime alındım, çünkü aynı katta iki kadınız. Ama bilmediği anahtarın başka kadınlarda da olduğu. Ben ortak bir anahtar kullanıldığını başkalarıyla karşılaşınca anladım.
Neyse, ben de ona okkalı not yazdım notunun altına.
Sonra dedim ki yiğit bir kadın olsaydın karşıma çıkar sorardın. Hatta bu kadar sahiplenseydin de sorunlarıyla sadece ben uğraşmasaydım de mi? Neyse onun seviyesine inmemeye karar verdim. Notu yırttım, aldım kapıdan, biri görse rezillik.
Alınganlık mı yapıyorum acaba?
Bak eleştirmeyeceğim dedim. Şimdi de bu çıktı,gel de eleştirme yani.:ıslık: Zor anacım zor bu huyu bırakmak. O kadar yazdım, yollayayım bari.:KK53:
Ufak tefek şeylerle uğraşmama kararı aldım ruhum adına şüvan. İyi yapmış mıyım?
İyi yapmışsınız:)

Dediğim gibi evvela kendinizi eleştirmeyi bırakmalısınız.Ben de çocukluğumdan beri kendimi çok eleştirirdim.Ne zaman bir hata yapsam kendime çok kızardım.Ta ki bir kaç ay öncesine kadar.Kendimi eleştirmeyi nasıl mı bıraktım? Önce mükemmel olmaya çalışmaktan ve karşımdaki insanların düşüncelerine çok fazla önem vermekten vazgeçtim.Değerlilik olumlamaları falan yaptım.Kendiyle problemi olan insan başkalarını eleştirir.Ben de kendimdeki problemleri halletmeye çalıştım.Kendimi eleştirmeyi bırakınca yarı yarıya hafifledim:)) Bir süredir insanları da eleştirmeyi bıraktığım için tamamen hafifledim:) Ben bir de çok çabuk sinirlenen bir insandım.Özellikle otobüs ve minübüste insanlara karşı çok çabuk öfkelenip içten içe çok kızardım.Şimdi ise insanlara karşı gayet pozitifim:)

Siz de değerlilik olumlamalarını deneyin.Muhakkak fayda görürsünüz...

Günün yorumu;

Bugün evdeydim ve biraz geç kalktım.Haliyle her işimi geç yaptım.Ama yaptım...:))

Güne yine yataktayken dualarımı,olumlamalarımı ve niyetlerimi yaparak başladım.Gerçekten güne duayla başlarsanız hayatınız inanılmaz bereketlenir.Bunu yirmi gündür tecrübe ediyorum.

Lavaboya gidip cilt bakım ritüellerimi tekrarladım.İlk defa bu kadar istikrarlı devam ediyorum afferin bana.Hay kendimi öpeyim:KK74::KK74::KK70:Saçlarımı taradım,sevdim ama bugün saçlarım önceki günlere göre biraz fazla döküldü.Sebeb-i hikmetini çözemedim:KK61:Ya Bedii esmasını unutmadım tabi..

Kahvaltıda yağ,peynir,bal,domates,salatalık,peynirli yumurta ve yeşil çay vardı.Akşam ise,menemen ve tavuk vardı.Suyumu içtim,sporum günün yorumundan sonra inşallah:KK6:

Geldik ruhsal ritüellere...çok yoğun olmamakla birlikte dua ve şükür eylemime devam ettim.Değerlilik olumlamalarımı,ayna terapimi,hayalimi yazarak imajine etmeyi, konsatrasyon için yapacağım şeyi yapmadan önce hayal etmeyi, nefesime odaklanarak "An"ı hissetmeye çalışmayı bugün de sürdürdüm.Bir diğer niyetim olan bilincimi uyanık tutma eylemimde ise maalesef başarılı olamadım:KK61: Hadi bir itiraf...bugün negatif duygular içerisindeydim..Bir konu kafama takıldı ve akşama kadar zihnimi meşgul etti.Saçmaydı aslında ama takıldı işte.Ruhsal aktivitelerimin yirminci gününde ilk defa negatif duyguların olduğu bir gün geçirdim.Ara ara enerjimin düşük olduğu günler oldu ama hiç olumsuzluğa kapılmadım.Ama bugün olumsuz duygular hakimdi yalan yok.Ama akşama toparladım çok şükür.Kendi kendime sordum,Hem fiziksel hem de ruhsal aktivitelerime başladığım günden beri işim gücüm rast gidiyor mu? Rızkım çoğaldı mı? Kendimi çok hafif ve yenilenmiş hissediyor muyum? Dualarım kabul oluyor mu? Geleceğe dair endişeleri bıraktım mı? Bütün bu sorulara verecek cevabım " evet" oldu. O halde olumsuz duygulara,umutsuzluğa kapılmama kendime sınır koymama ve en önemlisi günü kaçırmama hiç gerek yok:super:

Neyse geçti gitti çok şükür.Bugünüm de nazar boncuğu olsun:nazar::nazar::KK70:

Günaydın. ...:)

Her şey aynen devam ediyor.Ruhsal niyetim yine bilincimi uyanık tutmaya çalışmak olacak.

merhaba.12 gündür bu konuyu sıkı takipteyim.
benim için de bir UYANIŞ olduğunuz için teşekkür ederim.
kendi hikayeme gelecek olursak pek içaçıcı değil.
12 gün önce işten çıkarılıp yerime erkek eleman alıncağını söylediler.daha önce çok kere pozıtif olma çabalarım vardı ama bu sefer zor geldi biraz.düğün yapmıştık ve biraz borçlarımız vardı.o bitene kadar çalışmak istiyordum
zorda olsa her akşam olumlamalarımı yapıp güne iyi başladım.patronlarım eşimin arkadaşı olduğu için içten içe kırılsamda kimseye belli etmedim.hatta bende işten çıkmak istiyormuş gibi davrandım.ara ara duygulansamda moralimi bozmadım.şimdi ayın 18.inde işten ayrılırıyorum.bazen tasalanma Allah daha hayırlısını çoktan yazmıştır alnına desemde biraz üzülüyorum işte.
ama sayende farkındalığım arttı ve bu krizi en az hasarla atlatacağıma inandım.
Günlük bakım konularına gelirsek.bakımla ilgili bildiğim ve faydalı olan birçok şey olmasına rağmen tembelliğime yeniliyorum.
1-12 gündür YA HAY Y esmasıyla yüzümü yıkayıp kremliyorum.sadece ben değil çevremden de herkes farkında.SIRRIMIZI kimseye söylemiyorum ama.
2-saçlarımı YA BEDİ esmasıyla tarayıp şekillendiriyorum.daha çabuk uzadılar sanki.bide çok kolay şekil alıyolar artık. saatlerce uğraşmıyorum çok şükür.buklelelerim canlandı sanki.
3-yeme içme konusunda çok düzensiz besleniyorum.ama yeşil çay vazgeçilmezim.
4-bide 20 gündür düzenli polen yiyorum.bedenimdeki mükemmelleşmenin farkındayım.
5- ha bide unutuyorum. hint yağıyla kirpik bakım yağı yapmıştım 20 gündür kullanıyorum baya farketti kirpiklerim.hatta eşim takma kirpik taktım sandı akşam :) tabikide rimelliydi ama farketmesi güzeldi.
6- evimi sirkeli suyla siliyorum negatiflikler gidiyo.daha geç tozlanıyor.
bende durumlar böyle..
TEŞEKKÜR EDERİM HERŞEY İÇİN.
Eşim diyo ki böyle durumlarda sen yıkar kırar parçalardın (kalpten bahsediyo)canımı yakanın canını fena yakardım da.şimdi öyle değil.önce kendimden başlayıp sırasıyla AFFEDİYORUM herşeyi.nasipten ötesi gelmiyor başa.vee teslimiyet halinde herşeyi ALLAHA bırakıyorum.
(uzun olmuş kusuruma bkmayın )

Ne
12 gün önce işten çıkarılıp yerime erkek eleman alıncağını söylediler.daha önce çok kere pozıtif olma çabalarım vardı ama bu sefer zor geldi biraz.düğün yapmıştık ve biraz borçlarımız vardı.o bitene kadar çalışmak istiyordum
zorda olsa her akşam olumlamalarımı yapıp güne iyi başladım.patronlarım eşimin arkadaşı olduğu için içten içe kırılsamda kimseye belli etmedim.hatta bende işten çıkmak istiyormuş gibi davrandım.ara ara duygulansamda moralimi bozmadım.şimdi ayın 18.inde işten ayrılırıyorum.bazen tasalanma Allah daha hayırlısını çoktan yazmıştır alnına desemde biraz üzülüyorum işte.
Günlük bakım konularına gelirsek.bakımla ilgili bildiğim ve faydalı olan birçok şey olmasına rağmen tembelliğime yeniliyorum.
1-12 gündür YA HAY Y esmasıyla yüzümü yıkayıp kremliyorum.sadece ben değil çevremden de herkes farkında.SIRRIMIZI kimseye söylemiyorum ama.
2-saçlarımı YA BEDİ esmasıyla tarayıp şekillendiriyorum.daha çabuk uzadılar sanki.bide çok kolay şekil alıyolar artık. saatlerce uğraşmıyorum çok şükür.buklelelerim canlandı sanki.
4-bide 20 gündür düzenli polen yiyorum.bedenimdeki mükemmelleşmenin farkındayım.
5- ha bide unutuyorum. hint yağıyla kirpik bakım yağı yapmıştım 20 gündür kullanıyorum baya farketti kirpiklerim.hatta eşim takma kirpik taktım sandı akşam :) tabikide rimelliydi ama farketmesi güzeldi.
bende durumlar böyle..
Eşim diyo ki böyle durumlarda sen yıkar kırar parçalardın (kalpten bahsediyo)canımı yakanın canını fena yakardım da.şimdi öyle değil.önce kendimden başlayıp sırasıyla AFFEDİYORUM herşeyi.nasipten ötesi gelmiyor başa.vee teslimiyet halinde herşeyi ALLAHA bırakıyorum.
Ne guzel masallah bizede örnek oldu yazdıklariniz

bende durumlar böyle..

Hoş geldiniz:)

Yazdığınız mesaja inanın çok memnun oldum.Kendinizde yaptığınız değişimlerin hemen sonuç vermesi harika bir şey bence.En önemlisi de eşiniz sizdeki güzelliğin artışının farkinda:) Yazdığınız her şey tek tek benim için çok kıymetli.

Evet şu an işinizden ayrılmak zorunda kalmışsınız.Patronlariniza borcunuz olduğu için çalışmanız gerektiğini söyleseydiniz tavırları ne olurdu merak ettim.Bunu neden söylüyorum, azinlikta bulunan ince fikirli insanlar dışında kimse kimsenin iç dünyasına bakmiyor.Kirildin mi, uzuldun mu kimse ilgilenmiyor.Bazen muhataplarımizin bazı seyleri tahmin etmesini beklemektense bizim içimizdekileri açıkça ifade etmemiz en doğrusu.

Borçlarıniz olduğu için içine düştüğünüz sıkıntıyı çok iyi anlıyorum. Ama şunu düşünün, sınırlar tamamen bizim beynimizde. Allah katında sınır ve imkansizlik yoktur.Mesela bir hafta ya da bir ay sonraki borcu düşünmek yerine yani gelecekteki sıkıntıya odaklanmak yerine gününüzün ve paranızın bereketlenmesini dileyin. Emin olun, günü güzel ve şükürle gecirdiğinizde o problemler birden halloluyor.

Size söyle bir tavsiyem olacak; genel bir rızık duası yapmak yerine (Allah'ım hayırlı bol rızık ver gibi) daha detaya inerek dua ederseniz çok daha fazla faydasını görürsünüz. Size kendimden ornek vereyim.Bu topiği açtığımdan beri gün için dua ederken tabii ki genel anlamda rızık da diledim Allah'tan.Ben biraz da burcumun etkisinden midir nedir bilmiyorum, yemek yemeyi çok severim:)Ben Allah'tan rızık diledikce ummadigim şekilde hep güzel yiyeceklerle karsilastim:) Tabii ben bunların duam sonucu olduğunu düşünmüyordum o zamanlar.Hatta duama göre neden param az diye düşünüyordum. Çünkü rızık diyince aklımıza sadece para geliyor.Sonra bir şey farkettim.Allah'tan rızık diliyorum ama umduğum gibi olmuyor.Cunku benim zihnimde rızık sadece para.Halbuki Allah o kadar çok rızık vermiş ki, ben bunun farkında değilim. Mesela canım bir şey çekiyordu, sonra bir bakıyordum, biri canım çektiği şeyi getirmiş ya da yapmış. Bu hem rızık hem de Allah'ın duama cevap vermesi değil de nedir? Bu sefer daha detayli şekilde dua etmeye başladım. "Ya Rabbi, parami bereketlendir" dedim.Cok şükür hiç parasız kalmıyorum. Hatta söyle güzel bir lütuf yaşadım. Bir gün yine paramın bereketlenmesi için dua ettim.Bir alacağım vardı ama kesinlikle o gün beklemiyordum. Verilecek miktar da belliydi.Fakat birden bir sürpriz oldu ve ben parami duamı yaptığım gün aldım hem de beklediğim miktarın üzerinde aldım. Normal şartlarda mümkün değildi bu durum:) Siz de rızık için daha detaylı dua edebilirsiniz.Allah'tan sükrünu edebileceğiniz ve doğru şekilde kullanacaginiz bol para dileyin. Ayrıca Ya Nafi esmasini bolca çekerseniz güzel bir hayata sahip olursunuz.Ya Mukaddim esmasini da cekerseniz daima yükselirsiniz. Belki iyi bir işe niyetlenerek bu esmayi çekebilirsiniz.

Diğer yazdiklariniz da harika şeyler. Özellikle güzellik sırlarınız:) Fiziğinizde bu kadar hızlı bir degisim insanın potansiyelinin ne kadar ileri seviyede olduğunun en güzel göstergesi. Ara ara buraya değişimlerinizi en önemlisi "UYANIS" inizi yazarsaniz inanın çok mutlu olurum:)

Günün yorumu;

Bugün enerjim yüksek çok şükür.Dünkü ruh halimden eser yok:)

Güne dua,olumlama ve niyetlerimle başladım.Bu durum benim olmazsa olmazım artık.Bakım ritüellerimi aynen yaptım.Ya Hayy esması çekerek cilt bakımımı yaptım.Ya Bedii esmasını çekerek saçlarımı taradım,onları sevdim,öptüm.:KK74:Bugün saçlarımın bayağı uzadığını farkettim.:KK71:Eğer saçlarınızın dökülmesinin durmasını ve çabuk uzamasını istiyorsanız saçlarınızla sevgi dolu sözcüklerle konuşun ve onları tararken Ya Bedii esmasını çekin.Saçlarımız da hayat sahibi.Hayat sahibi olan her şey sevgiye karşılık verir.Sonuçlar inanılmaz arkadaşlar:KK57:

Kahvaltıda sadece menemen yiyip yeşil çay içtim.Öğlen de,mercimek çorbası,kuru fasulye,bulgur pilavı ve salata vardı.Akşam misafirlikte olduğum için bazı yaramazlıklarım oldu.:hamarat:Aslında yaramazlık değil,rızık onlar rızık:KK70:Suyumu da lıkır lıkır içtim:super:Spor, günün yorumundan sonra inşallah:KK6::spor:

Ruhsal ritüellerime gelince;daha önce de yazdığım gibi dün negatif bir ruh hali üzerimdeydi.Ama bugün çok şükür gayet iyiyim:KK71: hareketlerimi dua ve şükre dönüştürdüm.Bu ritüel ruhuma öyle iyi geliyor ki,sanki her gün resetleniyorum:) Değerlilik olumlamalarım,ayna terapim,hayalimi defterime yazarak imajine edişim hala devam ediyor.İstikrarın gözünü seveyim:KK28: Konsatrasyon için yine yapmaya niyetlendiğim bir eylemi önce hayal edip sonra aynen yaptım. "An" ı hissetmek için yine nefes egzersizi yaptım ama bu sefer biraz farklı oldu.Nefes aldım,verirken "La ilahe illallah"diyerek verdim.Sondaki"h"harfinin nefesle dudaktan çıkışı var ya,harika bir şey:) Sanki içime bir rüzgar giriyor içimi temizleyip tekrar çıkıyor...Bugünkü niyetim,bilincimi uyanık tutmaktı.Ben sokakta yürürken genelde acaip dalgın ve bakar kör olurum .Bugün çok fazla olmasa da bilincimin farkına vardım ve bolca etrafımı izledim:)) Üzerinde daha çok çalışmalıyım..

Arkadaşlar,kendime değer vermeye odaklandığım günden beri kendimde ve bilhassa çevremde ciddi değişiklikler hissediyorum.Kendime tavrımı düzelttiğim için çevrem de bana ona göre davranıyor.Hatta benim çevreme olan tavrım net olduğu için bana "Keşke biz de senin gibi davranabilsek,sen en doğrusunu yapıyorsun." sözleriyle muhatap oluyorum artık:) Aman kalp kırmayayım diye diye kişiliğimizden taviz verdikçe kendimizle ilgili memnuniyetsizliğimiz artıyor.Tabii bahsettiğim,gidip milletin kalbini çatır çatır kırmak değildir.Sadece sınırlarınızı insanlara iyice belirtmenizdir.Geçen bir arkadaşımla tam da bu konuyu konuşuyorduk.Ona bazı fikirlerimi ve tutumumu anlattım.İş ortamında hoşuna gitmeyen bir durumla muhatap olmuş.Diyor ki, "Önceden olsa bana söylenen, hoşuma gitmese de benden istenen şeye tamam derdim.Ama o gün seninle konuştuktan sonra itirazımı belirttim." dedi.

Bakın arkadaşlar,içinizi değiştirmeden dış dünyanız değişmiyor.Eğer ben bir şeyleri yapmadan burada size tavsiyelerde bulunsaydım,anlattıklarım kuru bir nasihatten öte geçmezdi.Hiç kimsenin bizi mükemmel bilmesine gerek yok.Sırf insanlar bizi kötü tanımasınlar diye kendimizden ödün vermeye de hiç gerek yok.Kesinlikle bencillikten bahsetmiyorum.Benim altını çizmek istediğim KENDİNE SAYGI' dır.Ben kendime daha fazla saygı duymaya başladıkça çevremin de tavrı bana karşı değişti. Ha bu yorumdan,önceden çok saygısızlık görüyordum ama şimdi görmüyorum gibi bir algı oluşmasın.Sadece önceden kabullendiğim bazı şeyleri şimdi kabullenmiyorum.Hala geliştirmem gereken yanlarımın olduğunu biliyorum ama onlar için de zamana ihtiyacım var.Benim bu topiği açmamdaki en büyük amaç,kendi hayatımda,içsel dünyamda bir farkındalık oluşturmaktı.Çok şükür niyetim iyiymiş ki,Allah bana yardımcı oluyor.

Bir geceye daha ulaştık.Herkese iyi geceler:halay:

Son düzenleme:
Merhaba..:)

Fiziksel rituellerim devam ediyor. Ruhsal niyetim yine bilincimi uyanık tutmak olacak...

Sen zengin olmak istiyorsun.Ama dualarında hep "Hayırlısı neyse o olsun.ALLAH' ım, hakkımda hayırlısını ver" diyorsun.Diyelim ki sen bu duayı ettiğin günlerde,fıtratın gereğince çok paraya sahip olunca değişecek,şımaracak insanın özelliklerini gösteriyorsun.Parayla neredeyse insanlıktan çıkacak,dinden çıkacak ve ahiretini mahvedeceksen bu hayırsız bir sonuç olduğu için duanda da "ALLAH' ım,hakkımda hayırlısını nasip eyle" dediğin için o anki durumun itibariyle senin için hayırlı olan dualarının kabul olmaması,sıkıntılarının devam etmesidir.Çünkü sen hayırlısını istedin,dolayısıyla fakir kalacaksın.Oysa sen bunun yerine "ALLAH' ım,beni zengin eyle,bana bol para kazanma fırsatları ver.Zengin olunca beni,kötülüğe düşmekten koru.Kalbimi de zenginleştir, imanımı da zenginleştir.Beni,zekatını veren,ibadetlerini eden bir kul eyle" diye dua etsen senin için daha iyi olacaktır.

Mustafa Kaya

Bende şöyle bir uygulama yapmalıyım diye düşünüyorum...

Gıybetsiz bir ağız,gıybetsiz günler...

O kadar zor ki günümüz hayatında gıybetten kaçmak,ama basarırsak çok güzel olacak...iş yerinde gıybet,ailede gıybet,magazin gıybet,politika gıybet...

İçimiz temizlenecek belkide dualarımız daha hızlı kabul olacak...

Bu konuda kendimi eğitmeliyim ve egzersiz yapmalıyım bol bol...insallah basarırım insallah basarırız:)

Çok önemli gerçekten çok mühim bir konu günümüz hastalığı...akşama kadar bir sürü kişiyiyle ilgili olumlu olumsuz onlara yorum.ne gerek var, sonra bilmiyoruz ki o insnaın ruh halini,geçmişini neden yorum yaparız ki..ah ah çok bilmiş insanlarız..

Kısaca benim egzersizim de bu olsun gıybetten kaçınmak...insallah Rabbim yardım eder hepimize temiz bir ağızımız gönlümüz olur

Bende şöyle bir uygulama yapmalıyım diye düşünüyorum...

Gıybetsiz bir ağız,gıybetsiz günler...

O kadar zor ki günümüz hayatında gıybetten kaçmak,ama basarırsak çok güzel olacak...iş yerinde gıybet,ailede gıybet,magazin gıybet,politika gıybet...

İçimiz temizlenecek belkide dualarımız daha hızlı kabul olacak...

Bu konuda kendimi eğitmeliyim ve egzersiz yapmalıyım bol bol...insallah basarırım insallah basarırız:)

Çok önemli gerçekten çok mühim bir konu günümüz hastalığı...akşama kadar bir sürü kişiyiyle ilgili olumlu olumsuz onlara yorum.ne gerek var, sonra bilmiyoruz ki o insnaın ruh halini,geçmişini neden yorum yaparız ki..ah ah çok bilmiş insanlarız..

Kısaca benim egzersizim de bu olsun gıybetten kaçınmak...insallah Rabbim yardım eder hepimize temiz bir ağızımız gönlümüz olur
Çok güzel bir uygulama olur.Giybet gerçekten duaların kabulünü geciktirici bir etken.Sizinle giybet yapmak isteyenlere "Kimsenin negatif enerjisini üzerime almak istemiyorum" diyebilirsiniz mesela:)

İnsan her nefeste yeni bir insan olur...

Ve her nefes; içini doldurduğumuz kelimeler ile,

bilmediğimiz bir aleme yolculuk eder!!!

Sonra da oradan hediyelerle bize döner...

Hz.Mevlana

Günün yorumu;

Bol yağmurlu ve güzel bir gündü.Bilin bakalım güne nasıl başladım? Doğru,bildiniz.Tabii ki yataktan kalkmadan dualarımı,olumlamalarımı ve niyetlerimi yaparak başladım:KK70:Sonracığıma lavabonun yolunu tuttum ve lavanta bakımımı yaptım.Acep başka bitkiler de denesem mi diye düşünüyorum aradao_O Sevgili saçlarımı aşkla taradım yine.Şu an saçlarımda bakım yağlarından oluşan bir karışım var.Saçlarıma sürüp diplerine masaj yaparken Ya Bedii esmasını çektim.Mucize gibi ama bir tek tel bile dökülmedi:dua: Yatmadan evvel cilt maskesi yapıp,kirpiklerime hint yağı süreceğim inşallah.Hint yağını çok sık kullanmıyorum çünkü kirpiklerimden memnunum.Sadece var olanı korumak için arada sürüyorum:KK70:

Kahvaltıda peynir çeşitleri,menemen,bal,kaymak ve yeşil çay vardı. Akşam ise,tarhana çorbası ve bezelye vardı menümde. Suyumu içip sporumu da yaptım.:KK6:Yani şu an tam tekmil yazıyorum:super::super:

Ruhsal niyetlerim de tam tekmil yapılmıştır.Dünkü gibi bilincimi uyanık tutmak için dışarı çıktığımda herkese ve her şeye dikkat etmeye çalıştım.Ama şu var ki arkadaşlar,bilincin tam olarak açılması üçüncü göz çakranın açık olmasıyla alakalı galiba.Şu an için herhangi bir çakra çalışmam yok, o yüzden şimdilik etrafıma karşı daha uyanık gözlerle bakmakla yetiniyorum.Diğer niyetlerim olan değerlilik olumlamalarına,dua ve şükür eylemine,ayna terapisine,hayalimi yazarak imajine etmeye,konsantrasyon için yapacağım şeyi yapmadan evvel hayal etmeye ve "An" ı hissetmek için nefes egzersizlerine bugün de hayatımda yer verdim. Mutluyum çok şükür arkadaşlar..:)

Herkese hayırlı geceler.:halay:

Geceyi, Hz. Ali'ye atfedilen şu muhteşem sözlerle bitirelim.

Çare içinizde ama siz bilmiyorsunuz.
Hastalık sizden geliyor,ama siz görmüyorsunuz.
Sizler,harfleri,sırları beyan eden netleştirici keşif kitabısınız.
Küçük bir bedenden ibaret olduğunuzu sanıyorsunuz;
Halbuki en büyük dünya sizin içinizde inkişaf ediyor.
Eğer kendiniz hakkında tefekkür ederseniz,
Kendinizin dışında olana ihtiyaç hissetmeyeceksiniz;
Ama siz tefekkür etmiyorsunuz.

Hz.Ali

Hoş geldiniz:)

Yazdığınız mesaja inanın çok memnun oldum.Kendinizde yaptığınız değişimlerin hemen sonuç vermesi harika bir şey bence.En önemlisi de eşiniz sizdeki güzelliğin artışının farkinda:) Yazdığınız her şey tek tek benim için çok kıymetli.

Evet şu an işinizden ayrılmak zorunda kalmışsınız.Patronlariniza borcunuz olduğu için çalışmanız gerektiğini söyleseydiniz tavırları ne olurdu merak ettim.Bunu neden söylüyorum, azinlikta bulunan ince fikirli insanlar dışında kimse kimsenin iç dünyasına bakmiyor.Kirildin mi, uzuldun mu kimse ilgilenmiyor.Bazen muhataplarımizin bazı seyleri tahmin etmesini beklemektense bizim içimizdekileri açıkça ifade etmemiz en doğrusu.

QUOTE]

Aslında biliyorlardı borcumuzu.eşimin tek başına düğün yaptığını,ben çalışmazsam geçimimizin zor olacağını benden daha iyi biliyorlardı. Ama kızgın kırgın değilim biliyormusun.Hamdolsun eşimin iyi bir işi var ayrıca ek iş te yapıyor.sadece bu zor zmanda çokta değil 5 ay kadar idare edebilirlerdi arkadaşlık hatrına.dediğin gibi incelik yokmuş demek.
Bunca şeyin üstüne içimde kelebekler var sanki.buda olumlu düşünmelerin etkisi herhalde.Ben Allah ın benim için en hayırlı olanı yazdığına eminim.HERŞEYE HAMDOLSUN :)

bende durumlar böyle..
Sen zengin olmak istiyorsun.Ama dualarında hep "Hayırlısı neyse o olsun.ALLAH' ım, hakkımda hayırlısını ver" diyorsun.Diyelim ki sen bu duayı ettiğin günlerde,fıtratın gereğince çok paraya sahip olunca değişecek,şımaracak insanın özelliklerini gösteriyorsun.Parayla neredeyse insanlıktan çıkacak,dinden çıkacak ve ahiretini mahvedeceksen bu hayırsız bir sonuç olduğu için duanda da "ALLAH' ım,hakkımda hayırlısını nasip eyle" dediğin için o anki durumun itibariyle senin için hayırlı olan dualarının kabul olmaması,sıkıntılarının devam etmesidir.Çünkü sen hayırlısını istedin,dolayısıyla fakir kalacaksın.Oysa sen bunun yerine "ALLAH' ım,beni zengin eyle,bana bol para kazanma fırsatları ver.Zengin olunca beni,kötülüğe düşmekten koru.Kalbimi de zenginleştir, imanımı da zenginleştir.Beni,zekatını veren,ibadetlerini eden bir kul eyle" diye dua etsen senin için daha iyi olacaktır.

Mustafa Kaya
Ne güsseel bilgiler bunlar.

merhabalar topiginiz hayırlı olsun
saçlarınıza kınayı nasıl hazırlıyorsunuz.1 gece bekletiyor musunuz

Merhaba....:)

Fiziksel aktivitelerim hiç durmaksızın devam ediyor:))) Ruhsal niyetim ise yine bilincimi uyanık tutmak olacak.Biraz daha bu niyetime yoğunlaşmak istiyorum.

X