Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar menülerim çok kötü düzensiz ve özensiz gidiyorum bi hafta daha böyle olacak gibi. Sizlerin tecrübesinden faydalanmak istiyorum aslında birdünya bişeyler araştırdım Kızım 4buçuk yaşında 2 gündür kreşe başladık ilk gün tanışma oldu ikinci gün yarım gün kaldı 9 12 arası sabah neşeyle koştur koştur okula giden kızım hatta banada anne sen gidebilirsin. Dedikten sonra arabada bekledim çıkışını ama çıkışta ağlayarak koştu bana kurumu çok araştıeıp tercih ettim az öğrencili ilgili ve güzel kadrosu var. Kızım ağlamasına sebep olarak arkadaşlarının dalga geçtiğini öğretmeninin hep onlarla ilgilendiğini kendisinede sürekli kuralları hatırlatıp hiçbirşey yapmasına izin vermediğini söyledi birdahada gelmiycem buraya diyerek eve geldi uyuyana kadarda dueup durup okula gitmek istemiyorum diye dertlendi konuşup sakinleştirip kabul ediyor gideyim diyor sonra geri ya burayıda bdvye çeviriyorum gibi geldi sanki ama sizinkiler nasıl alışmıştı.. 5 aylık çalışmaya başladım 1 yıl bakıcı 2 yıl anane baktı kovitti ücretsiz izindi derken son 1.5 yılıda hep yanyana geçirdik ve bensiz hiçbiryere gitmeyen benide yollamayan bir çocuk oldu son korona döneminde isteristemez nazlı yetiştirmişiz bu hep böylemi olacak geçermi. Okul Harçlığı vericeğimi söyledim istediğini alabileceksin diye (hep maaşı olsun istiyordu) heyecanlı ama 5 dk sonra fikri değişiyor öğretmenide çok pıtırcık değil daha soğuk duruyor kızımın beklentisi daha bıcırbıcır konuşkan övgüler yapan bi öğretmen olsa daha uyum sağlar grubunu mu değiştirsem başka öğretmenmi denesek daha çok mu yeni beynimde milyon soru
Gunaydin.
Bir avuc kalan kizceler
Dedigin gib8 birgunde farkli sinifta dene istersen belki uyum saglar bizimde ara tatilden sonra bi isteksizligi oldu ama bu hafta eskisi gibi okulumu istiyorum tatil istemiyorum demeye basladi sabahlari aglayarak gidiyoduKızlar menülerim çok kötü düzensiz ve özensiz gidiyorum bi hafta daha böyle olacak gibi. Sizlerin tecrübesinden faydalanmak istiyorum aslında birdünya bişeyler araştırdım Kızım 4buçuk yaşında 2 gündür kreşe başladık ilk gün tanışma oldu ikinci gün yarım gün kaldı 9 12 arası sabah neşeyle koştur koştur okula giden kızım hatta banada anne sen gidebilirsin. Dedikten sonra arabada bekledim çıkışını ama çıkışta ağlayarak koştu bana kurumu çok araştıeıp tercih ettim az öğrencili ilgili ve güzel kadrosu var. Kızım ağlamasına sebep olarak arkadaşlarının dalga geçtiğini öğretmeninin hep onlarla ilgilendiğini kendisinede sürekli kuralları hatırlatıp hiçbirşey yapmasına izin vermediğini söyledi birdahada gelmiycem buraya diyerek eve geldi uyuyana kadarda dueup durup okula gitmek istemiyorum diye dertlendi konuşup sakinleştirip kabul ediyor gideyim diyor sonra geri ya burayıda bdvye çeviriyorum gibi geldi sanki ama sizinkiler nasıl alışmıştı.. 5 aylık çalışmaya başladım 1 yıl bakıcı 2 yıl anane baktı kovitti ücretsiz izindi derken son 1.5 yılıda hep yanyana geçirdik ve bensiz hiçbiryere gitmeyen benide yollamayan bir çocuk oldu son korona döneminde isteristemez nazlı yetiştirmişiz bu hep böylemi olacak geçermi. Okul Harçlığı vericeğimi söyledim istediğini alabileceksin diye (hep maaşı olsun istiyordu) heyecanlı ama 5 dk sonra fikri değişiyor öğretmenide çok pıtırcık değil daha soğuk duruyor kızımın beklentisi daha bıcırbıcır konuşkan övgüler yapan bi öğretmen olsa daha uyum sağlar grubunu mu değiştirsem başka öğretmenmi denesek daha çok mu yeni beynimde milyon soru
Bu haftasonu degilmiydi yolculukLadyMiami sen haftaya ameliyat olacaksan ne zaman gideceksin?
Jet-lag falan olmuyon mu sen, maasallah valla, benim 5 saatlik yolculukta nevrim donuyor
Bu haftasonu degilmiydi yolculuk
Hem de nasıl jet-lag oluyorum. 8 saat Türkiye daha ilerde o yüzden öğlene kadar uyumak istiyorum ama bu işime yarayacak çünkü akşam ameliyat olacağım ertesi gün öğlene kadar uyurum inşallah.LadyMiami sen haftaya ameliyat olacaksan ne zaman gideceksin?
Jet-lag falan olmuyon mu sen, maasallah valla, benim 5 saatlik yolculukta nevrim donuyor
Pazartesi akşam uçuyorum Allah nasip ederse Salı günü İzmir’deyim.Bu haftasonu degilmiydi yolculuk
Hahhahahaha covidden önce daha çok geziyorduk aslındayok daha gezecek benim bildigim
Bak alys bende cok yakin zamanda diye hatirliyordum.Hem de nasıl jet-lag oluyorum. 8 saat Türkiye daha ilerde o yüzden öğlene kadar uyumak istiyorum ama bu işime yarayacak çünkü akşam ameliyat olacağım ertesi gün öğlene kadar uyurum inşallah.
Pazartesi akşam uçuyorum Allah nasip ederse Salı günü İzmir’deyim.
Hahhahahaha covidden önce daha çok geziyorduk aslında
Aslında o 5 aylıktan itibaren çalışıyorum son 1.5 yıl coronadan uzaktan eğitime geçilince evde başbaşa kaldık öncedende ağlardı peşimden ama enazından bildiği alıştığı evimizde bakıcı yada ananesiyle kalıyordu 1 saat sonra sakinleşiyordu. şimdi farklı bir ortam tanımadığı kişiler ilk deneyimi sabredeceğim çok haklısın alsam şubatta bende başayacağım gene sorun olacak çalışmazken alıştırayım. Şuanda ücretsiz izindeyim il değişikliğinden dolayı aile bölünmesin diye izin aldım. Önerini kızıma uygulayacağım çok teşekkürler bugün biraz daha karamsarlığımı bıraktım dün ağlamak üzereydim resmenÇok endişelenme benim çocuklarımında çok istekli olmalarına rağmen zaman zaman gitmek istemedikleri oluyordu.
Bir süre gönlünü ederek göndermeye devam et derim. Zaten nazlı bir kız demişsin, şu yaşa kadar hep birebir bakımla yaşamış.
Kreşten almanı tavsiye etmem çünkü yaşı gelmiş artık. Şimdi göndermesen bir kaç ay sonra yine ihtiyaç duyacaksın. Sosyalleşmesi ve yaşıtlarıyla vakit geçirmesi gerekiyor artık. Sürekli seninle yan yana olması bağımlı bir çocuk olmasına sebep olur. Özgüven açısından ileride iyi olmaz bu durum.
Ona çevreden okula giden yaşıtları ile ilgili örnekler verebilirsin. Kendi okula başlama maceralarının güzel anılarını anlatıp heveslendirebilirsin.
Evet canım tek çocuk ister istemez gözünün içine bakarak büyüttük biçok konuda bağımsız gelişimi iyi yeni olmasına bağlıyorum zamanla alışacak inşallah kafasıba estiği etkinliği yapmak istiyor hiç grupla oynamadı etkinlik yapmadı. Motive için cümlelerini kullanacağım teşekkürlercanim tek cocuk mu?
yakin bir arkadasimin cocugu tek cocuk, ilkokulda da sorun yasiyorlar bu sekilde.
Annesi kac kez ogretmenle konustu, yani bir sey yok aslinda, ama cocuk evde prenses olmaya alistigi icin, okuldaki azicik kas catisi ogretmen beni sevmiyor olarak kodluyor, o da hakli kendince, onun acisindan bakinca, ama iste karsi taraf da hakli.
Bence bu sekilde devam etsin, okulda kurallar oldugunu, evdeki gibi olmadigini, ama okula giderek bir cok arkadas edinecegini, evde kalirsa arkadasinin olmayacagini falan soyleyerek belki motivasyonunu artirabilirsin.
Ne güzel maaşallah kuzuya darısı benimkine inşallah bugün okulda bekledim 3 saat kaldı ve 4 5 kez beni kontrol edip öpüp gitti pazartesi işimin başlayacağını okulda kalamayacağımı söyledim minik bir toplantım var öğle yemeğinden sonra geleceğim dedim biraz daha ılımlı gibi bugünDedigin gib8 birgunde farkli sinifta dene istersen belki uyum saglar bizimde ara tatilden sonra bi isteksizligi oldu ama bu hafta eskisi gibi okulumu istiyorum tatil istemiyorum demeye basladi sabahlari aglayarak gidiyodu
bi-zuzu yarin ki tarti sonucunu merak ediyorum :)Menüm
Kahvaltı 08.00
Çeyrek beyaz ekmek arası pwynir domates biber sandviç
Öğle 14.00
3 yk et kavurma
5 yk pirinç pilavı
200 ml ayran
Akşam 18.00
1 avuç kabak çekirdeği
1 makaron
1 avuç fındık
2 kuru incir
Su 1.5 lt
Spor 5bin adım
Muhteşem tek öğün ile günü geçirebilmek iradeni alkışlıyorumİyi akşamlar...
17:00 spanaklı etli mantar 1 porsiyon, salata, 1bardak yoğurt.
3 litre su
2 kupa kahve
1 kupa yeşil çay
30dakika bölgesel egzersiz..
Ben kendimde bitmeyen bir iştah olduğunu biliyorum bu dikkat etmiş halim, normal halimde düzenli olarak kilo almaya başladım yaş 32oldu. 30 a kadar metabolizmam hallediyor kilo almıyordum 52 en fazla 55 kilolardaydım hep doğumda 15 kilo alıp verdiğimi saymazsak metabolizma hızım güzeldi ama aynı yeme kapasitesiyle 30 yaş üstü kilo aldırıyor hayat tarzımı değiştirip midemi küçültmem iştahımı dizginlemem gerekiyor kilo verme işinden çok almamayı sağlamam lazım spor olmadan kilo gitmiyor kızımın okul işi oturunca onu okula bırakıp ortamlara akacağım:))) spor salonu yürüyüş falan olarak.. Kızımla yürüyüşe çıkıyorum ama pek spor tadımda olmuyor az o ağacın altı az bu çiçeğin dibi derken kendimi kaptırıp orta hızda yürüyüş bile yapamıyorum. Evde lesli yapabiliyorum sadece oda sıktı beni sanırım kızımla müzikte dans etmekte güzel de kızım 10dk sonra hadi şunu yapalım diye sabote ediyor şöyle bi salsa beni 60 dk bi göbek atsam eriyeceğim ama:))bi-zuzu yarin ki tarti sonucunu merak ediyorum :)
Karborhidrat cok var menulerinde ,fakat normal de Boyle mi besleniyordun bilmiyorum. Gerci soyledin bu haftada Boyle devam edecek diye
Oyle kotu degil sadece cok az veya yavas verirsin boyle
Teşekkür ederim. Ama hiç zayıflamamışım gibi geliyor bana bakalım yarın tartına ne göreceğimMuhteşem tek öğün ile günü geçirebilmek iradeni alkışlıyorum
Yemek porsiyonlarınızı yavaş yavaş küçültün. Eğer fazla yiyorsanız birden bire diyete oturtamıyorsanız kendinizi. Yavaş yavaş porsiyon küçültün her geçen hafta biraz daha ve en sonunda küçük tabaklarda yiyin. Ekmeğide keserseniz yavaş yavaş kilo verirsiniz. Ben önceleri ekmeği kesib porsiyon küçülterek 20 kilo verdim her şey yiyordum tatlı falan bi ekmek yemiyordum böyle böyle yavaş yavaş kilo vermeye başladım 6 ay gibi sürede 20 kilo verdimBen kendimde bitmeyen bir iştah olduğunu biliyorum bu dikkat etmiş halim, normal halimde düzenli olarak kilo almaya başladım yaş 32oldu. 30 a kadar metabolizmam hallediyor kilo almıyordum 52 en fazla 55 kilolardaydım hep doğumda 15 kilo alıp verdiğimi saymazsak metabolizma hızım güzeldi ama aynı yeme kapasitesiyle 30 yaş üstü kilo aldırıyor hayat tarzımı değiştirip midemi küçültmem iştahımı dizginlemem gerekiyor kilo verme işinden çok almamayı sağlamam lazım spor olmadan kilo gitmiyor kızımın okul işi oturunca onu okula bırakıp ortamlara akacağım:))) spor salonu yürüyüş falan olarak.. Kızımla yürüyüşe çıkıyorum ama pek spor tadımda olmuyor az o ağacın altı az bu çiçeğin dibi derken kendimi kaptırıp orta hızda yürüyüş bile yapamıyorum. Evde lesli yapabiliyorum sadece oda sıktı beni sanırım kızımla müzikte dans etmekte güzel de kızım 10dk sonra hadi şunu yapalım diye sabote ediyor şöyle bi salsa beni 60 dk bi göbek atsam eriyeceğim ama:))