darılmaz bence
de merak ettim tespitini
Hic darilmam
Belki oturur aglarim
Aynen katiliyorum. Gaddar da ya herro yada merroeyyorlamami yapayim diyorsun,
darilirsa sorumlusu sensin madem ki
A Arrietty_ kuzum kaptanim kendisini cok zorluyor,
bunu bazen sen de yapiyorsun heracim,
soyle ki:
sporcular nabiyorlar, gunde 3-4 saat sporlarini yapip sonra dinlenme moduna geiyorlar.
yani adamlarin profesyonel meslegi bu, sporunu yap, zorla kendini, sonra da dinlen.
ama sen 3-4 saat spor yapip, sonra ise gidip 8 saat calisip, ustune cocuklar, ev vs dertleri ile ugrastiginda dinlenme nerede?
vucut dinlenip o stresi uzerinden atamayinca haliyle bir yerde patlak veriyor,
ya saglik sikintisi olarak,
ya yeme atagi olarak,
ya da mesela asiri usume seklinde vs vs.
hepsinin aslinda esas sebebi kronik stres,
ki kronik stres de sadece bir seylerin kotu gitmesi olarak degil,
senin vucuduna dinlenme/kendini yenileme firsati vermedigin her kosulda olabilecek bir sey.
demem o ki, haftanin her gunu kendinizi spora zorlayarak kronik strese maruz birakiyor olabilirsiniz kendinizi.
az olsun devamli olsun,
haftada 3 gun spor,
gunde yarim saat spor, bunlar kilo vermede yeterlidir.
Kas yapmak isteyen bu sporlari agirlastirilmis olarak yapar.
sporu cok sevip hobi olarak yapiyorum desen bile, cok cok dikkat etmen gerekir dinlenmene.
ben boyle dusunuyorum kisaca.
10 numara tespiteyyorlamami yapayim diyorsun,
soyle ki:
sporcular nabiyorlar, gunde 3-4 saat sporlarini yapip sonra dinlenme moduna geiyorlar.
yani adamlarin profesyonel meslegi bu, sporunu yap, zorla kendini, sonra da dinlen.
ama sen 3-4 saat spor yapip, sonra ise gidip 8 saat calisip, ustune cocuklar, ev vs dertleri ile ugrastiginda dinlenme nerede?
ya yeme atagi olarak,
senin vucuduna dinlenme/kendini yenileme firsati vermedigin her kosulda olabilecek bir sey.
demem o ki, haftanin her gunu kendinizi spora zorlayarak kronik strese maruz birakiyor olabilirsiniz kendinizi.
az olsun devamli olsun,
haftada 3 gun spor,
sporu cok sevip hobi olarak yapiyorum desen bile, cok cok dikkat etmen gerekir dinlenmene.
10 numara tespitdinlenme isini gercekten yapamiyorum.
Stress den raporlu iken doktorumda ayni seyi soylemisti.
Hala ayni maalesef. Cumartesi isten geldim. Hemen mutfak alisverisine gideyim dedim. Esim de otur dinlen cikariz der. Bugun de oyleyuruyuse diye ciktim,kizin kostumu evde kalmis. Eve gel geri okula git. Tekrar Eve gel, hemen camasira giristim. Yine ayni seyi tekrarliyor esim. Once bir dinlen.
Dinlenmeyi bilmiyorum
Suan sporum duzenli degil diyede stress oluyorumyapincada abartiyorum.
Yoga guzelHallederiz,
Sen kabul etti isen
O yüzden sana yoga yazdim 30 günnefes al nefes ver
Yoga guzel
Ama bu kafamin icinde " Birde BikeErg e cik aksamlari " sesine kulak vereyim mi
Yarin insallah BikeErgVer kiz
Ama iste arada gun boslugun olsun, en cok 2 gunde bir yap
Yogayi ama her gun yap. Çünkü cok güzel
kız bende 3-4 saat spor nerdeeyyorlamami yapayim diyorsun,
soyle ki:
ya yeme atagi olarak,
az olsun devamli olsun,
haftada 3 gun spor,
Şöyle sayfaları okurken bu yazınıza denk geldim.. aynı bende sizin gibi sporu çok abartıyorum spor yapmayınca kendimi diyette gibi hissetmiyorum... spor yapamadım gün kendimi strese sokuyorum halbuki diyetisyenler 45 dk spor haftanın 3 günü yeter diyorlar ama ben bi başlayınca durduramıyorum...10 numara tespitdinlenme isini gercekten yapamiyorum.
Stress den raporlu iken doktorumda ayni seyi soylemisti.
Hala ayni maalesef. Cumartesi isten geldim. Hemen mutfak alisverisine gideyim dedim. Esim de otur dinlen cikariz der. Bugun de oyleyuruyuse diye ciktim,kizin kostumu evde kalmis. Eve gel geri okula git. Tekrar Eve gel, hemen camasira giristim. Yine ayni seyi tekrarliyor esim. Once bir dinlen.
Dinlenmeyi bilmiyorum
Suan sporum duzenli degil diyede stress oluyorumyapincada abartiyorum.
kız bende 3-4 saat spor nerde
tam tersi spor yapamıyorum bu ara
Ama hocayla çalıştığım zamanlar çok iyiydi
dinlenme konusunda haklısın bende A Arrietty_ gibi kendime acımayanlardanım
Yapılması gereken bir şey varsa salamam
Benim sorunum zaman sıkıntısı ve istikrarsızlık. İstikrarsızlığıma sebepte zamansızlık. Öyle bir kısır döngü işte.
Misal şu saat itibariyle işten geldim ocağa yemek koydum pişerken çamaşır katlayıp, makineye yeniden çamaşır attım. Odaları gezip biraz toparladım, yemek yedik.
Spor yapmam lazım ama bir yandan koltuğu gözlüyorum günün yorgunluğunu atmak biraz tv izlemek için. Yapamadığım spor vicdan yaptırıyor diğer yandan. Buda bir kısır döngü.
Sporda ki açığıda gün içinde yemeyerek, kalori açığı oluşturarak kapatmaya çalışıyorum son bir kaç haftadır. Oda yanlış biliyorum.
Öyle işte ağlak biri olmayı sevmem ama harbiden yönetemediğim yada yönetmeyi beceremediğim bir hayatım var.
Hazır diyete uygun beslenmişken menülerimi yazayım
Saat 10.30
Sütlü filtre kahve
Saat 12
3 yumurta
3 dilim TB ekmek
İki dilim hindi füme
30 Gr peynir
5 zeytin
Saat 15
Bi dilim bitter çikolata
Kahve
Saat 18
Ton balıklı salata
Eki Görüntüle 2943758
1 lt kadar Dukan birası
3 lt su
1 saat plates
11 bin adım
Olur haftada iki gün zaten size uyarsa bana da uyarSen pilates gunleri bildirim yap sadece