Fit Club 🏋🏻‍♀️

darılmaz bence
de merak ettim tespitini

eyyorlamami yapayim diyorsun,
darilirsa sorumlusu sensin madem ki

A Arrietty_ kuzum kaptanim kendisini cok zorluyor,

bunu bazen sen de yapiyorsun heracim,

soyle ki:

sporcular nabiyorlar, gunde 3-4 saat sporlarini yapip sonra dinlenme moduna geiyorlar.
yani adamlarin profesyonel meslegi bu, sporunu yap, zorla kendini, sonra da dinlen.
ama sen 3-4 saat spor yapip, sonra ise gidip 8 saat calisip, ustune cocuklar, ev vs dertleri ile ugrastiginda dinlenme nerede?

vucut dinlenip o stresi uzerinden atamayinca haliyle bir yerde patlak veriyor,
ya saglik sikintisi olarak,
ya yeme atagi olarak,
ya da mesela asiri usume seklinde vs vs.

hepsinin aslinda esas sebebi kronik stres,
ki kronik stres de sadece bir seylerin kotu gitmesi olarak degil,
senin vucuduna dinlenme/kendini yenileme firsati vermedigin her kosulda olabilecek bir sey.

demem o ki, haftanin her gunu kendinizi spora zorlayarak kronik strese maruz birakiyor olabilirsiniz kendinizi.

az olsun devamli olsun,
haftada 3 gun spor,
gunde yarim saat spor, bunlar kilo vermede yeterlidir.
Kas yapmak isteyen bu sporlari agirlastirilmis olarak yapar.

sporu cok sevip hobi olarak yapiyorum desen bile, cok cok dikkat etmen gerekir dinlenmene.

ben boyle dusunuyorum kisaca.

Aynen katiliyorum. Gaddar da ya herro yada merro

10 numara tespit dinlenme isini gercekten yapamiyorum.
Stress den raporlu iken doktorumda ayni seyi soylemisti.
Hala ayni maalesef. Cumartesi isten geldim. Hemen mutfak alisverisine gideyim dedim. Esim de otur dinlen cikariz der. Bugun de oyle yuruyuse diye ciktim,kizin kostumu evde kalmis. Eve gel geri okula git. Tekrar Eve gel, hemen camasira giristim. Yine ayni seyi tekrarliyor esim. Once bir dinlen.
Dinlenmeyi bilmiyorum

Suan sporum duzenli degil diyede stress oluyorum yapincada abartiyorum.

Hallederiz,
Sen kabul etti isen

O yüzden sana yoga yazdim 30 gün nefes al nefes ver

kız bende 3-4 saat spor nerde
tam tersi spor yapamıyorum bu ara
Ama hocayla çalıştığım zamanlar çok iyiydi
dinlenme konusunda haklısın bende A Arrietty_ gibi kendime acımayanlardanım
Yapılması gereken bir şey varsa salamam

Benim sorunum zaman sıkıntısı ve istikrarsızlık. İstikrarsızlığıma sebepte zamansızlık. Öyle bir kısır döngü işte.

Misal şu saat itibariyle işten geldim ocağa yemek koydum pişerken çamaşır katlayıp, makineye yeniden çamaşır attım. Odaları gezip biraz toparladım, yemek yedik.
Spor yapmam lazım ama bir yandan koltuğu gözlüyorum günün yorgunluğunu atmak biraz tv izlemek için. Yapamadığım spor vicdan yaptırıyor diğer yandan. Buda bir kısır döngü.

Sporda ki açığıda gün içinde yemeyerek, kalori açığı oluşturarak kapatmaya çalışıyorum son bir kaç haftadır. Oda yanlış biliyorum.

Öyle işte ağlak biri olmayı sevmem ama harbiden yönetemediğim yada yönetmeyi beceremediğim bir hayatım var.

Şöyle sayfaları okurken bu yazınıza denk geldim.. aynı bende sizin gibi sporu çok abartıyorum spor yapmayınca kendimi diyette gibi hissetmiyorum... spor yapamadım gün kendimi strese sokuyorum halbuki diyetisyenler 45 dk spor haftanın 3 günü yeter diyorlar ama ben bi başlayınca durduramıyorum...
Artık yaş gidince sırt ağrılarım başladı ona rağmen spor yapacam diye çırpınıyorum spor konusunda ayarım yok... halbuki gün içinde zaten ev işiydi kızımı okula getir götür zaten hateketliyim bide üzerine spor eklenince akşam bu saatlerde koltuğa yıgılıyorum

Hazır diyete uygun beslenmişken menülerimi yazayım

Saat 10.30
Sütlü filtre kahve

Saat 12
3 yumurta
3 dilim TB ekmek
İki dilim hindi füme
30 Gr peynir
5 zeytin

Saat 15
Bi dilim bitter çikolata
Kahve

Saat 18
Ton balıklı salata

1 lt kadar Dukan birası
3 lt su

1 saat plates
11 bin adım

O konuda sabah sporu benim isimi baya görüyor.
Sabah ogunu yapmadigim icin zaten o aradaki zamanda sporu aradan cikariyorum.

Biz esimle nöbetleşe cocuklari okula hazirliyoruz. Bir gun ben sporumu yapatim, o cocuklara kahvalti yaptirir okula goturur. Diger gun tam tersi. Orada iste aradan cikariyorum. Aksamlari sadece adimim tamamlanmamissa yürüyüş yaparim veya keyfime gore yoga falan, hafif seyler yani. Yoksa günün yorgunluğunun üstüne o dedigin surekli yapilacak sey degil benim icin.

Sen pilates gunleri bildirim yap sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…