Fit Club 🏋🏻‍♀️

heh tamamdir,
sana yeni challenge bulduk.

dil ogrenmek eger okulda ders icin degil de bu tarz bir amac icin yapiyorsan cok zevklidir zaten.

valla muhasebecide ingilizce yeterli olmaz herhalde, hollandaca istenir.
Bizim IT sektoru feci, ingilizce ile neredeyse her yerde is bulabiliyorsun, cok sansliyim o sebeple.
ben de cocuklardan oturu hollandaca ogrenmeye calisiyorum. Veli gezmelerine gideyim diye :KK48:

Work&travele giden bir arkadasim da bir johnny ile evlendi, bu acidan da elini cabuk tut derim ha ha :KK53: (iyice gondermicen simdi kizi)

Kolay gelsin...

Ben de Alys Alys e katılıyorum, keşke zamanında hem Work and Travel hem de erasmus yapsaydım diyorum. Hatta okul hayatımla ilgili en büyük keşkem bu. Gidenler için çok güzel bir tecrübe ve bu tecrübe sayesinde iş hayatına da daha ozguvenli başlıyorsun.

H3RA_ H3RA_
Ben dil ogrenmeye gelmistim. Disim agridi universiteye gittim ucuz diye. Dislerimin XRay lerini ceken 3. siniftaki ogrenciyle 2 ay sonra evlendim bir daha donmedim. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Gecmis olsun canim♥️

Cok zor bir durumdasin kuzum ama emin ol yillar sonra diyeceksin ki iyiki gondermisim.
Belki zorluklar cekecek ama ceksin ki bilsin ve savassin.
Cok guzel anilar, tecrube olacak kizina. Keske herkese boyle firsat gelse.
Kizini sen buyuttun. Ben tanimadan bile guvenirim😍
Hayirli olsun. Kazasiz belasiz gitsin gelsin. Sende kafani bosa yorma. 💋♥️

H3RA_ H3RA_ kizini miami ye yolla juniorbamya LadyMiami LadyMiami goz kulak olsun sana🤣

Parisin yarisi turk asla zorlanmazsiniz diyerek basliyorum😅
Senin icin tabiki cok zor ama kizinin yerine koymaya dusun kendini sen olsan ne zman yapmak isterdin ,son yillarda stajlatiyla beraber iyi bir is bularak erken calismaya baslayanlarda cok oluyor bunu simdiden tamamlarsa kendisi icinde büyük avantaj olabilir bugun olmasada mutlaka tek başlarına kalicaklar ..
Ilk basta dedigin gibi dusunuyorum nereye gitmek isterlerse hem ilk destekleyen olmak isterim tabi is ciddi olunca ayni düşünülür mu bilemiyorum Vaktiniz varken e guzel sekilde tatliya baglarsiniz 🥰🥰

Benim gibi Kubali birini bulmasin? Miami'de en cok Kubali var :rolleyes: :rolleyes:
Ingilizce konusma orani %30 larda. Herkes ispanyolca konusuyor yavru.
Ben ilk Los Angeles'a gitmistim 2 hafta kaldim sevmedim, sonra New York'a gittim ordada 2-3 hafta okula gittim alisamadim, bir turlu sevemedim, birgun asansorde Turklerle karsilastim, bana Miaami'de bir ailenin bilgilerini verdiler, dedim ne kaybederim burdayim zaten, atladim Miami'ye geldim . Kader diyelim valla. Direk Miami'ye gelmemistim aslinda. Kaderim dondurdu dolastirdi getirdi beni buraya. :KK66:
Koca bulma olayına kadar ne güzel yazmışsınız hepiniz 😂 Bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama Allahtan bizimkinin burada gönül bağı var şimdilik 🤭
Alys Alys dil olayına hep “aman ne gerek var, emekli olucam neredeyse” diye bakıyordum. Ama bugün düşüncemi değiştirdin bu anlamda.
Lori Lori çok sağol canım 😘 yaşıtlarına göre olgun bir kızdır aslında. Ama genç ve tecrübesiz sonuçta ne bileyim işte çekiniyor insan.

tavsannesi tavsannesi hala aynı düşüncedeyim, yapmak istedikleri şeylerde önlerinde durmam derim. Ama şu annelik çok tuhaf bir şey. İnan başkası söylese abartıyor derdim ama işin içine girince öyle olmuyormuş. Diğer yandan ben onun yaşında olsam gitmek için can atardım eminim.

LadyMiami LadyMiami kocama okutmayayım senin diş kısmını 😂
Bizim kız giderse New York’ta olacakmış büyük ihtimalle.

H3RA_ H3RA_ gitmek istiyor ise gitsin bence. Sonra icinde kalir.
Ben suan rahatim herhal kucukler diye 😂 18 olunca evden ayrila bilirsiniz . Baska sehirde okumak icin diyorum. Biz dayim gibi seninle yasayacagiz okula giderken diyorlar 😂 20yasinda dayilari 🤪
Amcamin torunu baska ulkeye gitti okumak icin.
Kizim varken: burda okulmu bitti taa oralara gidiyor.
Kizim yokken (gercek fikrim): wauw ne guzel😍

H3RA_ H3RA_ gitmek istiyor ise gitsin bence. Sonra icinde kalir.
Ben suan rahatim herhal kucukler diye 😂 18 olunca evden ayrila bilirsiniz . Baska sehirde okumak icin diyorum. Biz dayim gibi seninle yasayacagiz okula giderken diyorlar 😂 20yasinda dayilari 🤪
Kız büyüyünce değişiyor onlar. Benim oğlan küçükken evlenince haftanın 3 günü karımla, 4 günü seninle kalıcam derdi 😂
Şimdi kaçmanın yöntemlerini arıyor 😂

Kız büyüyünce değişiyor onlar. Benim oğlan küçükken evlenince haftanın 3 günü karımla, 4 günü seninle kalıcam derdi 😂
Şimdi kaçmanın yöntemlerini arıyor 😂
Benim erkek kardesim ana kuzusu 😂 umarim degisir 😂

Amcamin torunu baska ulkeye gitti okumak icin.
Kizim varken: burda okulmu bitti taa oralara gidiyor.
Kizim yokken (gercek fikrim): wauw ne guzel😍
Ya benim mesela icimde kaldi cogu sey. Annem cok geri kafaliydi.
Gecen babama beni okul ile Prag a Paris e yollamadiniz diye dert yandim. Annen izin vermedi bende uydum ona diyor 😂
Simdi anneme diyince inanamiyor niye izin vermemisim diye.
O yuzden de galiba herseye izin veren Anne olacagim 😂

Gecen babama beni okul ile Prag a Paris e yollamadiniz diye dert yandim. Annen izin vermedi bende uydum ona diyor 😂
Ya sorma bizimkilerde asla göndermezdi sanırım. En büyük ablam şehir dışında üni kazandı, burada kazan oku dediler. Ondan sonrakiler gitti okudu şehir dışında engel olmadılar. Ablamın içinde kaldı hep arada söyler

Ya sorma bizimkilerde asla göndermezdi sanırım. En büyük ablam şehir dışında üni kazandı, burada kazan oku dediler. Ondan sonrakiler gitti okudu şehir dışında engel olmadılar. Ablamın içinde kaldı hep arada söyler
Ogrencilik de de cektirdiler ya. Lab. Teknisyeni mi oluyor türkcesi bilmiyorum. Patolije de calismak hayalimdi. Stajim orda oldu neyseki. Ama baska sehirdeydi okul. 150km . Ehliyetim var Ama araba veren yok 😂 tren ile git gel yaptim 4ay. Sabah 4de kalk 5de trene bin tam 8de dersde OL. Eve donus de ayri eziyet. 20de evdeydim.
Inat ettiler bende okulu birakmistim.
Bizde de en buyugu benim,ezilen ben oldum 🙄

Ya bende engel olmam ama aklinada sokmam🤣 liseye basladiginda uykusuz kalmistim ilk haftalar. Baska ulke zor kiz. Ama isterse yollarim olmadi bende giderim🤣🤣

Senin kaç aylık bebeik ,bende emziriyorum benimki 1 yaş 2 aylık daha var diye rahatım. Biraktirirken baya acı oluyor ama atlatiliyor. Ben önceki bebeklerinde biraktirirken gece emzirmistim bir yada iki kez sonrasında çekilip gidiyor.
Benimki de 1 yaş 4 aylik ama emzirme beni su sıralar uykusuz bırakıyor, cok sık uyanıyor. O yüzden 20 aylik olunca bıraktırmayi düşünüyorum.

Kiz analari kendini belli etti,
Ben 18 lerine gelince vercem bavullarini, hadi gule gule 😜🤣

Benimkiler daha 10 olalim da gece tabletle oynayalim derdindeler, pazarligin birince on yasiniza gelince demisim, ben unuttum onlar hesap pesindeler.

Ogrencilik de de cektirdiler ya. Lab. Teknisyeni mi oluyor türkcesi bilmiyorum. Patolije de calismak hayalimdi. Stajim orda oldu neyseki. Ama baska sehirdeydi okul. 150km . Ehliyetim var Ama araba veren yok 😂 tren ile git gel yaptim 4ay. Sabah 4de kalk 5de trene bin tam 8de dersde OL. Eve donus de ayri eziyet. 20de evdeydim.
Inat ettiler bende okulu birakmistim.
Bizde de en buyugu benim,ezilen ben oldum 🙄

Her zaman ezilen büyükler oluyor malesef ,benimde okulum herseyim cok iyiydi cevre olarkta ama hic bir zaman sehirdisi gezilerine katilamadim .
Simdiki niyetim istedikleri herseyi yapabilmelerini saglamak umarim imkanlarda fikirlerimizde yeter❤

Kızlar bir kaç gündür aile gündemimizde bir konu var.
BDV ye yazmayayım sizinle dertleşeyim dedim.
Kızım bu sene üniversiteye başladı, iç mimarlık okuyor.
Bu sene dil hazırlık, seneye bölüm dersleri başlayacak.
İngilizcesi fena değil B2 seviyesinde. Yabancı biriyle konuşabiliyor, yazıları çeviriyor.
Yurtdışına gitmediği sürece burası için yeterli seviyede bence.
Hazırlık bitince daha ilerleteceği kesin

Şimdi benim sevgili kızım iki haftadır yazın work and travella Amerika'ya gitmek için kafamızı yiyor.
Üniversite öğrencilerine çalışırken, aynı zamanda dil geliştirme imkanı sunan bir program.
İş ve konaklama imkanlarını şirket hazır edecek.
Biz üniversitenin 2. 3. senesi gibi göndeririz belki erasmus yöntemiyle gidersin, bakarız zamanı gelince diye konuşmuştuk daha önce.
Çok yakın 2 arkadaşının da gideceğini duyunca bu sene olsun diye tutturdu.
Haziran başı gibi gidip Ekim başı dönecekler.

Gel gelelim çocuklarımın geleceği için annelik kaygılarımı içime atarım, yakınımda olsunlar diye bencillik etmem uçsun kanatlarıyla diyen. Kızıma hiç bir erkeğin egosu ve ataerkil düşünceleri için geleceğine fayda edecek işlerden vazgeçme, seni gerçekten seven hayallerine saygı duyar diyen ben şimdi acayip tırsıyorum.

Başka bir il olsa gider ortamı görürsün, yerini hazırlarsın, iletişimde olacağı kişileri az çok gözden geçirirsin.
Ama başka ülke olunca en fazla havaalanından el sallayacağız.
Kimlerle çalışacak, hırlı mı hırsız mı sapık mı? Orda kimlerle arkadaşlık yapacak?
Dünyanın bir ucunda bize ihtiyacı olsa ne yapar?
Arkadaşlarla gidelim iki kadeh içelim dese kendini kaybeder, sınırı aşar mı?
Eee yine pandemi olurda oralar da kalırsa, hastalık falan kapar hastane problemi yaşarsa.
Daha aklıma neler geliyor ama yazıya dökmeye elim varmıyor.

Diğer yandan ona harika bir tecrübe olacak, dilini geliştirecek, ufku açılacak.
Unut sil aklından kötü düşünceleri diye kendimi telkin ediyorum.
Resmen içimde iki ayrı kişilik birbiri ile konuşuyor.
Abartmıyorum başıma ağrılar giriyor artık.

Pazar günü birlikte yemek yapıyoruz, ben ona "aman kızım gidersen burada olduğundan 2-3 kat daha dikkatli ol. Gözün açık olsun, beraber gittiğin arkadaşlarından ayırılma" vs derken
O bana "anne arkadaşımla konuştuk how I met your mother ın çekildiği puba gidicez, empire state a gidip son kata kadar çıkacağız" dedi. Bir iki kelam ettim, o artık 20 yaşında olacakmış, onun yaşında evlenen varmış, gözü yeterince açıkmış vs vs söylendi.
Gezsin görsün gençliğini doyasıya yaşasın ama bende anneyim işte. Aynı şehirdeyken bile telefonunu duymasa aklına neler geliyor insanın. Gitsin mi gitmesin mi den çıktı konu artık. Babayı bile ikna etti neredeyse.
Ben sonra ki senelerde gider, biraz daha olgunlaşsın acelesi yok desem babası benden yana olacak kesin. Adam gözümün içine bakıyor. Ama bu defa da kızımla aramızda soğuk rüzgarlar esecek. Belki içinde yara olacak bana bilenecek.
Ay bilmiyorum ama gece uyutmuyor artık beni bu kaygılar.
Hem kızım olarak, hem anne olarak bakın konuy
Hangi taraf ağır basıyor sizde.
Öncelikle himym dizisindeki pub fake 😀 yani reelde öyle bir pub var ama orası değil 😀 Dizinin bir fanı olarak aydınlatayım 😀
Kendini geliştirmesi açısından harika bir şey. Yakın arkadaşımın ablası zamanında work and travel ile gitmişti amerikaya göz korkutacak bir durum yaşamadı. Gelince dili daha da gelişmiş olarak dönmüştü. Cv için ekstra avantajlar oluyor. Erasmus ile de avrupaya giden yakınım var. O son zamanlarda gittiği için dolar euro kuru olarak çok zorlanmıştı. Malum her şey on kati hesap ediliyor. Ailesini maddi olarak zorlamıştı. Oda arkadaşı hintliydi falan değişik ama tatlı tecrübelerle geri dönmüştü.
Keza şu anda kardesimin italyada yüksek lisans yapma durumu var ailece tam destek veriyoruz.
İmkan olacaksa hiç kacirmasin derim ben.

Senin kaç aylık bebeik ,bende emziriyorum benimki 1 yaş 2 aylık daha var diye rahatım. Biraktirirken baya acı oluyor ama atlatiliyor. Ben önceki bebeklerinde biraktirirken gece emzirmistim bir yada iki kez sonrasında çekilip gidiyor.

Ilk bende oyle yaptim ama akilli kizim 1hafta donunda gece dahda cok kalmaya basladi gunduz boslugunu kapatmak icin , 19aylik olduk artik

Kahvaltı
Bir dilim ekmek üzerine tereyağı ve şekersiz çilek reçeli
40 gr sepet peyniri
Haşlanmış yumurta
Salatalık
Yeşil çay

Akşam
Balik vardı anneme gittim. Hamsi yaklaşık 30 adet falan yedim bol salatayla 😀

Su 1.5 lt
60 dk cardio
11500 adım
A Arrietty_ H3RA_ H3RA_
Ay canım hamsi istedi burada yok. En son ne zaman hamsi yedim hatırlamıyorum bile. İzmir’de yiyecegim şeylerin içine hamside ekleyeyim çünkü kışın oluyor malum yazın hamsi olmuyor dolayısıyla da yıllardır yiyemedim. :KK9::KK9::KK9:

Ay canım hamsi istedi burada yok. En son ne zaman hamsi yedim hatırlamıyorum bile. İzmir’de yiyecegim şeylerin içine hamside ekleyeyim çünkü kışın oluyor malum yazın hamsi olmuyor dolayısıyla da yıllardır yiyemedim. :KK9::KK9::KK9:
Aynen şu an tam zamanı canım izmirde bol bol bulursun. Ye gitsin 😀

H3RA_ H3RA_ annelikte daha yolun cook basindayim ama o kadar anliyorum ki duygularinizi.Gercekten zor bir karar.
Ben de hep bir sinirlar icerisinde cocukluk ve genc kizlik gecirdim.Sonra evlendigimde ben neyi "yapmak istiyorum" desem esim "ha oyle mi?yaap" dedi.Ben hala sok oluyorum.Aslinda karakterim cok ozguvenli ve bagimsiz olmak egiliminde ama bu yasima kadar o kadar yonlendirilmisim ki , simdi izin almama hali beni sasirtiyor , sonra da sasirmama sasiriyorum :))
Gecen gun bir isi esim halletmeyi unutmus ,yetisemeyecegini dusunup beni aradi.Ben direk telefonu kapatip , aklimda plani kurup tabana kuvvet kostururken yolda karsilastik ve "duur geldim" demeyip , "harikasiinnn sana guveniyoruumm" diye bagirdi.Belki normalde isi geciktirdigine kizacaktim ama ben o isin sorumlulugunu ustlenince yorulsam bile bana guvenip inanmasi beni cok mutlu etti:) Icimden "aldigin sorumlulugu halledebilirsin , artik anne babanin arkasini topladigi cocuk degilsin , sen cocuk degilsin" dedim , haha cok karisik duygular , hatirlarken bile cok guldum:))
Ben esim vesilesiyle yurtdisini tecrube ediyorum .Bazen cok zor gurbet ama bu imkani yasama firsatini bulmak su zamanda bayagi zor.Burda dunyada varligini bilmedigim adalardan bile insanlarla tanistim.Diller , diller , renkler , kulturler , tarzlar .. dunya alabildigine renkli ve bunu icten yasayabiliyoruz.Tabii dunya gercegi olarak ingilizce bilmek de bu yolu kolaylastiriyor.Dun evimize bebegi kontrol icin ebemiz geldi ve "ingilizceni ne kadar gelistirmissin , tebrik ederim seni" dedi.O kadar memnun oldum ki.Esimden bagimsiz kadinla kendim ve bebegim hakkinda konusabilmek beni daha da ozgur hissettirdi.Cok uzattim ama bu son zamanlarda uzerine cok dusundugum ve ailemden kimle konussam" yolunu bulursaniz gelin ,biz burdayiz" dedigim bir konu.Icine kapanik , gelisimini bir turlu ilerletemeyen bireylerdense ozguvenli ve guclu kizlar ve oglanlar yetistirebilmeyi umuyorum.

Bir de yine de yalnizlik zor ve arkadaslariyla gitme durumu da varsa bunu degerlendirmesi cok iyi olur.Bir tanidik veya turk cemiyeti , universite community leri veya islamic community ler vs boyle yerler de insani yalniz hissettirmiyor.Bunun arastirmasini da yapabilirsiniz.Allah en dogru en hayirli karari verdirsin , verdiginiz karardan da sizi emin etsin , gonlunuzu tatmin etsin..

X