Fit Club 🏋🏻‍♀️

Kızlar bir kaç gündür aile gündemimizde bir konu var.
BDV ye yazmayayım sizinle dertleşeyim dedim.
Kızım bu sene üniversiteye başladı, iç mimarlık okuyor.
Bu sene dil hazırlık, seneye bölüm dersleri başlayacak.
İngilizcesi fena değil B2 seviyesinde. Yabancı biriyle konuşabiliyor, yazıları çeviriyor.
Yurtdışına gitmediği sürece burası için yeterli seviyede bence.
Hazırlık bitince daha ilerleteceği kesin

Şimdi benim sevgili kızım iki haftadır yazın work and travella Amerika'ya gitmek için kafamızı yiyor.
Üniversite öğrencilerine çalışırken, aynı zamanda dil geliştirme imkanı sunan bir program.
İş ve konaklama imkanlarını şirket hazır edecek.
Biz üniversitenin 2. 3. senesi gibi göndeririz belki erasmus yöntemiyle gidersin, bakarız zamanı gelince diye konuşmuştuk daha önce.
Çok yakın 2 arkadaşının da gideceğini duyunca bu sene olsun diye tutturdu.
Haziran başı gibi gidip Ekim başı dönecekler.

Gel gelelim çocuklarımın geleceği için annelik kaygılarımı içime atarım, yakınımda olsunlar diye bencillik etmem uçsun kanatlarıyla diyen. Kızıma hiç bir erkeğin egosu ve ataerkil düşünceleri için geleceğine fayda edecek işlerden vazgeçme, seni gerçekten seven hayallerine saygı duyar diyen ben şimdi acayip tırsıyorum.

Başka bir il olsa gider ortamı görürsün, yerini hazırlarsın, iletişimde olacağı kişileri az çok gözden geçirirsin.
Ama başka ülke olunca en fazla havaalanından el sallayacağız.
Kimlerle çalışacak, hırlı mı hırsız mı sapık mı? Orda kimlerle arkadaşlık yapacak?
Dünyanın bir ucunda bize ihtiyacı olsa ne yapar?
Arkadaşlarla gidelim iki kadeh içelim dese kendini kaybeder, sınırı aşar mı?
Eee yine pandemi olurda oralar da kalırsa, hastalık falan kapar hastane problemi yaşarsa.
Daha aklıma neler geliyor ama yazıya dökmeye elim varmıyor.

Diğer yandan ona harika bir tecrübe olacak, dilini geliştirecek, ufku açılacak.
Unut sil aklından kötü düşünceleri diye kendimi telkin ediyorum.
Resmen içimde iki ayrı kişilik birbiri ile konuşuyor.
Abartmıyorum başıma ağrılar giriyor artık.

Pazar günü birlikte yemek yapıyoruz, ben ona "aman kızım gidersen burada olduğundan 2-3 kat daha dikkatli ol. Gözün açık olsun, beraber gittiğin arkadaşlarından ayırılma" vs derken
O bana "anne arkadaşımla konuştuk how I met your mother ın çekildiği puba gidicez, empire state a gidip son kata kadar çıkacağız" dedi. Bir iki kelam ettim, o artık 20 yaşında olacakmış, onun yaşında evlenen varmış, gözü yeterince açıkmış vs vs söylendi.
Gezsin görsün gençliğini doyasıya yaşasın ama bende anneyim işte. Aynı şehirdeyken bile telefonunu duymasa aklına neler geliyor insanın. Gitsin mi gitmesin mi den çıktı konu artık. Babayı bile ikna etti neredeyse.
Ben sonra ki senelerde gider, biraz daha olgunlaşsın acelesi yok desem babası benden yana olacak kesin. Adam gözümün içine bakıyor. Ama bu defa da kızımla aramızda soğuk rüzgarlar esecek. Belki içinde yara olacak bana bilenecek.
Ay bilmiyorum ama gece uyutmuyor artık beni bu kaygılar.
Hem kızım olarak, hem anne olarak bakın konuy
Hangi taraf ağır basıyor sizde.

canim mesleginden oturu son yillar okulu iyice agirlasacak, o zaman daha zor olabilir gitmesi,
bildigim kadariyla odevler vs her sene agirlasiyor mimarlik bolumunde, son yil da bitirme odevleri ile yatiyorlar kalkiyorlar.
simdi gitmesi o yonden daha iyi.

onun disinda kendi arkadaslari ile gidecek olmasi buyuk avantaj, birbirlerine kol kanat gererler.

diger saydigin meseleler icinse, aslinda en guzeli sizin el sallayip gondermeniz, cidden bunun sagladigi deneyim gibisi yok hayatta,
kizin kucuk degil,
senin evlendigin yasta,
unutma bunu :KK48:

ben 19 yasinda bavulumu alip ciktim evden,
yurtta kaldim,
ev tuttum, ev arkadaslarimla anlasamadim ayrildim, hem de guzel ayrildim, hepsiyle gorusmeye devam ediyorum,
baska ev tuttum,
evime hirsiz girdi,
parasiz kaldim,
cok parasiz kaldim,
cok cok parasiz kaldim...

velhasili olmedim :)

canim mesleginden oturu son yillar okulu iyice agirlasacak, o zaman daha zor olabilir gitmesi,
bildigim kadariyla odevler vs her sene agirlasiyor mimarlik bolumunde, son yil da bitirme odevleri ile yatiyorlar kalkiyorlar.
simdi gitmesi o yonden daha iyi.

onun disinda kendi arkadaslari ile gidecek olmasi buyuk avantaj, birbirlerine kol kanat gererler.

diger saydigin meseleler icinse, aslinda en guzeli sizin el sallayip gondermeniz, cidden bunun sagladigi deneyim gibisi yok hayatta,
kizin kucuk degil,
senin evlendigin yasta,
unutma bunu :KK48:

ben 19 yasinda bavulumu alip ciktim evden,
yurtta kaldim,
ev tuttum, ev arkadaslarimla anlasamadim ayrildim, hem de guzel ayrildim, hepsiyle gorusmeye devam ediyorum,
baska ev tuttum,
evime hirsiz girdi,
parasiz kaldim,
cok parasiz kaldim,
cok cok parasiz kaldim...

velhasili olmedim :)
Ne güzel senin ki gibi bir gençlik yaşamayı çok isterdim.
Ama hep kızımın tarafından bakmışsın yahuu.
Tanısa en sevdiği ablası olurdun kesin :))

Ne güzel senin ki gibi bir gençlik yaşamayı çok isterdim.
Ama hep kızımın tarafından bakmışsın yahuu.
Tanısa en sevdiği ablası olurdun kesin :))

birak kiz gitsin, ya ben is hayatina atilmadan boyle maceralar yasanmasi gerektigini savunuyorum,
anasini satim 68 yasinda emekli olucam dusunebiliyor musun, meslegimi seviyorum, sukur kazanip geziyorum da, ama o zamanlar gibi rahat degilim elbette. Keske imkan olsaydi da daha cok gezip eglenseydim, kendimi kesfetseydim.

kizim sana da challenge bulalim.

bir arkadasim 40 yasinda, yurtdisina tasindi, simdi anne babasi da dil kursuna yazilmislar, yanina geldigimizde zorluk cekmeyelim, en azindan ingilizcemiz yeterli olsun acil durumda diye.

sen de ingilizce calis,
bak bu yavrukuslarin nerelere ucacaklari belli olmaz, simdiden diyim ben sana :KK48:

birak kiz gitsin, ya ben is hayatina atilmadan boyle maceralar yasanmasi gerektigini savunuyorum,
anasini satim 68 yasinda emekli olucam dusunebiliyor musun, meslegimi seviyorum, sukur kazanip geziyorum da, ama o zamanlar gibi rahat degilim elbette. Keske imkan olsaydi da daha cok gezip eglenseydim, kendimi kesfetseydim.

kizim sana da challenge bulalim.

bir arkadasim 40 yasinda, yurtdisina tasindi, simdi anne babasi da dil kursuna yazilmislar, yanina geldigimizde zorluk cekmeyelim, en azindan ingilizcemiz yeterli olsun acil durumda diye.

sen de ingilizce calis,
bak bu yavrukuslarin nerelere ucacaklari belli olmaz, simdiden diyim ben sana :KK48:
Oğlum Kanada hayalleri kuruyor zaten, youtube videoları izleyip yol yöntem öğreniyor.
Kız zaten totosunda ki bezi yeni atmışken Paris'te moda tasarımcısı olacağım diyordu :))
Ne güzel bir şey söyledin, çocuklar başka ülkede yaşarsa yanlarına gitsem kör cahil kalırım iletişim konusunda.
Hiç bu açıdan düşünmemiştim,
40 yaşında yurtdışına taşınan arkadaşına da çok özendim.
Muhasebeci açığı var mı sizin oralarda :))

Oğlum Kanada hayalleri kuruyor zaten, youtube videoları izleyip yol yöntem öğreniyor.
Kız zaten totosunda ki bezi yeni atmışken Paris'te moda tasarımcısı olacağım diyordu :))
Ne güzel bir şey söyledin, çocuklar başka ülkede yaşarsa yanlarına gitsem kör cahil kalırım iletişim konusunda.

heh tamamdir,
sana yeni challenge bulduk.

dil ogrenmek eger okulda ders icin degil de bu tarz bir amac icin yapiyorsan cok zevklidir zaten.

valla muhasebecide ingilizce yeterli olmaz herhalde, hollandaca istenir.
Bizim IT sektoru feci, ingilizce ile neredeyse her yerde is bulabiliyorsun, cok sansliyim o sebeple.
ben de cocuklardan oturu hollandaca ogrenmeye calisiyorum. Veli gezmelerine gideyim diye :KK48:

Work&travele giden bir arkadasim da bir johnny ile evlendi, bu acidan da elini cabuk tut derim ha ha :KK53: (iyice gondermicen simdi kizi)

Soguk iyi geliyor ama buralarda henuz cikmadi canim teskkur eder😚

Ins.kolay atlatirsiniz uyku duzeni bozulcagi icin abisinin okultatiline denk getirmeye calistim tabi en son gun gece 4de kadar hic araliksiz emmese hala kiyamiyordum😪
Maydanoz cayi yapiyim hic dusunemedim cok sagol
Kolay gelsin...
İngilizcesi fena değil B2 seviyesinde. Yabancı biriyle konuşabiliyor, yazıları çeviriyor.

Şimdi benim sevgili kızım iki haftadır yazın work and travella Amerika'ya gitmek için kafamızı yiyor.
Üniversite öğrencilerine çalışırken, aynı zamanda dil geliştirme imkanı sunan bir program.
Biz üniversitenin 2. 3. senesi gibi göndeririz belki erasmus yöntemiyle gidersin, bakarız zamanı gelince diye konuşmuştuk daha önce.

Gel gelelim çocuklarımın geleceği için annelik kaygılarımı içime atarım, yakınımda olsunlar diye bencillik etmem uçsun kanatlarıyla diyen. Kızıma hiç bir erkeğin egosu ve ataerkil düşünceleri için geleceğine fayda edecek işlerden vazgeçme, seni gerçekten seven hayallerine saygı duyar diyen ben şimdi acayip tırsıyorum.

Başka bir il olsa gider ortamı görürsün, yerini hazırlarsın, iletişimde olacağı kişileri az çok gözden geçirirsin.
Kimlerle çalışacak, hırlı mı hırsız mı sapık mı? Orda kimlerle arkadaşlık yapacak?
Eee yine pandemi olurda oralar da kalırsa, hastalık falan kapar hastane problemi yaşarsa.

Pazar günü birlikte yemek yapıyoruz, ben ona "aman kızım gidersen burada olduğundan 2-3 kat daha dikkatli ol. Gözün açık olsun, beraber gittiğin arkadaşlarından ayırılma" vs derken
O bana "anne arkadaşımla konuştuk how I met your mother ın çekildiği puba gidicez, empire state a gidip son kata kadar çıkacağız" dedi. Bir iki kelam ettim, o artık 20 yaşında olacakmış, onun yaşında evlenen varmış, gözü yeterince açıkmış vs vs söylendi.
Gezsin görsün gençliğini doyasıya yaşasın ama bende anneyim işte. Aynı şehirdeyken bile telefonunu duymasa aklına neler geliyor insanın. Gitsin mi gitmesin mi den çıktı konu artık. Babayı bile ikna etti neredeyse.
Ben sonra ki senelerde gider, biraz daha olgunlaşsın acelesi yok desem babası benden yana olacak kesin. Adam gözümün içine bakıyor. Ama bu defa da kızımla aramızda soğuk rüzgarlar esecek. Belki içinde yara olacak bana bilenecek.
Ben de Alys Alys e katılıyorum, keşke zamanında hem Work and Travel hem de erasmus yapsaydım diyorum. Hatta okul hayatımla ilgili en büyük keşkem bu. Gidenler için çok güzel bir tecrübe ve bu tecrübe sayesinde iş hayatına da daha ozguvenli başlıyorsun.

Senin bu yediğin tarhananın bir özelliği mi var @tomrs?Her gün yiyorsun sanki☺Çip tarhana nedir?Ben önceden tarhananın sadece çorba halini bilirdim , şimdi farklı varyantlarını öğreniyorum☺eşimin ailesi yuvarlak cips gibi yapıp kızartıyor sonra hafif ıslatıp yiyorlar.İlk pek sevmedim ama şimdi biraz daha güzel geliyor.
Cips tarhana 😍, çorbası da oluyor,firnlayabiliyorsun, yağda da kizartabiliyorsun ama çok yağ çekiyor malesef,islatipda yiyebiliyor sun acaba senin dediğin tarhana mi. Olabilir de , Kahramanmaraş ta yapılıyor ,çok severiz çok duskunuz ,yanında cerezle çok iyi gider, birazda bağımlısı olduk galiba🙈 misafire çok çıkartırız, aslında çok yemem de misafir gelince komşum felan kahveye çıkartıyorum haliyle bitmiyor gelip geçerken atistiriyorum ondan çok tüketmis oluyorum

Eklentiler

• IMG_20211026_183816271.jpg
    IMG_20211026_183816271.jpg
    94,3 KB · Görüntüleme: 21
Gözün aydın, darısı başıma. Ben bir 4 ay daha devam edeceğim. Oğlumu sütten kestiğimde çok sisince 2 defa az az sağdım. Sonra sorun olmadı. Etrafımda göğüslerini çok sıkı şekilde saranlar ve maydanoz suyu kullananlar oldu.
Senin kaç aylık bebeik ,bende emziriyorum benimki 1 yaş 2 aylık daha var diye rahatım. Biraktirirken baya acı oluyor ama atlatiliyor. Ben önceki bebeklerinde biraktirirken gece emzirmistim bir yada iki kez sonrasında çekilip gidiyor.

Iyi geceler
cumartesi yatili misafirim vardi diye pazar tartildim.Bebegim emmeden ve tuvalete gitmeden tartilmak durumundaydim , arti 1 kilo ciktim , keyfim cok kacti.Ardindan ailemde uzucu seyler oldu , burda uzaktan ne sevinci ne huznu tam anlamiyla yasayamamak cok zor:KK43: ustune bir de hastalandim.yeni gozum acildi.Simdi kendimi toparlamaya calisiyorum.Yazamadigim gunler icin uzgunum..

bugunku menum
sabah: kasarli omlet , peynir . 2 dilim tb ekmegi . 2 bardak cay, 2 ceri domates
ikindi: 1 minicik mandalina . 1 dilim elma, 1 kase yogurt corbasi
aksam: 1 kase nohut yemegi , 4 kasik pilav, 2 kasik yogurt
2 lt su ve limon zencefil cayi icicem simdi

37 dklik 10000 steps videosu

H3RA_ H3RA_ sedulu sedulu A Arrietty_
Gecmis olsun canim♥️

Cok zor bir durumdasin kuzum ama emin ol yillar sonra diyeceksin ki iyiki gondermisim.
Belki zorluklar cekecek ama ceksin ki bilsin ve savassin.
Cok guzel anilar, tecrube olacak kizina. Keske herkese boyle firsat gelse.
Kizini sen buyuttun. Ben tanimadan bile guvenirim😍
Hayirli olsun. Kazasiz belasiz gitsin gelsin. Sende kafani bosa yorma. 💋♥️

Parisin yarisi turk asla zorlanmazsiniz diyerek basliyorum😅
Senin icin tabiki cok zor ama kizinin yerine koymaya dusun kendini sen olsan ne zman yapmak isterdin ,son yillarda stajlatiyla beraber iyi bir is bularak erken calismaya baslayanlarda cok oluyor bunu simdiden tamamlarsa kendisi icinde büyük avantaj olabilir bugun olmasada mutlaka tek başlarına kalicaklar ..
Ilk basta dedigin gibi dusunuyorum nereye gitmek isterlerse hem ilk destekleyen olmak isterim tabi is ciddi olunca ayni düşünülür mu bilemiyorum Vaktiniz varken e guzel sekilde tatliya baglarsiniz 🥰🥰

H3RA_ H3RA_ kizini miami ye yolla juniorbamya LadyMiami LadyMiami goz kulak olsun sana🤣
Benim gibi Kubali birini bulmasin? Miami'de en cok Kubali var :rolleyes: :rolleyes:
Ingilizce konusma orani %30 larda. Herkes ispanyolca konusuyor yavru.
Ben ilk Los Angeles'a gitmistim 2 hafta kaldim sevmedim, sonra New York'a gittim ordada 2-3 hafta okula gittim alisamadim, bir turlu sevemedim, birgun asansorde Turklerle karsilastim, bana Miaami'de bir ailenin bilgilerini verdiler, dedim ne kaybederim burdayim zaten, atladim Miami'ye geldim . Kader diyelim valla. Direk Miami'ye gelmemistim aslinda. Kaderim dondurdu dolastirdi getirdi beni buraya. :KK66:

Menumu yazayim:
Sabah: yarim muz
10.00: 1 kase corba
11.00: 1 kk kadar yaspasta
14.00: 3 siyah zeytin, 3 yesil zeytin, salatalik, pirasa ve surme peynirli 3 siyah ekmek.
18.30: tavuk salatasi
Su 1,5 olur
Spor 1 saat peraonal trainerle calistim bugun salonda
Spora kadar telefondan saydim. Salonda saatim
Toplam 17bin+

Eklentiler

• A13D0C30-872F-4554-988B-428C2FC078C1.jpeg
    A13D0C30-872F-4554-988B-428C2FC078C1.jpeg
    77,4 KB · Görüntüleme: 25
  • 9619CC4C-EF4E-4E42-A3A8-42D299151A3D.png
    9619CC4C-EF4E-4E42-A3A8-42D299151A3D.png
    238,6 KB · Görüntüleme: 26
Bugünkü menümü yazayım zaten akşam planımı da yaptım. Sporumu da yatmadan önce koyarım. 😉
1000 kalori civarında tuttum hesabımı bugün. 😎
Sabah menü:
Meyveli yulaf
Espresso

Öğlen menü:
Ispanaklı sebzeli omlet
Karides salata
Badem unlu Elmalı kurabiye

Akşam menü:
Yoğurtlu makarna
2 litreden fazla su

A Arrietty_ H3RA_ H3RA_ sedulu sedulu

Eklentiler

• 84788606-3060-45E3-A6E6-0A914D5A263B.png
    84788606-3060-45E3-A6E6-0A914D5A263B.png
    228,7 KB · Görüntüleme: 23
  • BC72CADB-FAAE-47C5-9780-FF26CA9B865E.png
    BC72CADB-FAAE-47C5-9780-FF26CA9B865E.png
    220,4 KB · Görüntüleme: 24
  • 2E44EF6B-2582-4CAD-9C70-0F453DF632A5.jpeg
    2E44EF6B-2582-4CAD-9C70-0F453DF632A5.jpeg
    46 KB · Görüntüleme: 21
A Arrietty_ gecmis olsun

sedulu sedulu

09.00
Meyveli yulaf lapasi, yarim sut yarim yogurtla yaptim, az chia ve kabak cekirdegi ekledim

Aaa 2 kare de bitter ve 1 tatli kasigi kakao da eklemistim.

11.00
2 avuc kadar kuruyemis

13.00
Sebzeli omlet, 3 minik yumurtadan
1 kase yesil salata
1 yk kadar keten tohumu

14.00 de bitirdim.

8 bin adim, 10 olacak
1 saat yoga
45 dak yüzme

Galibasi güzel bir gündü 💃

X