Fit Club 🏋🏻‍♀️

Benimde pek bilgim yok, çocukları sütten kesince ağrım falan olmadı. Ama eltimin çok ağrısı ve şişliği olmuştu. Kv taze asma yaprağı bulup sardırmıştı göğüslerine, faydasını görmüştü diye hatırlıyorum.

Onu hic duymamistim canim aklimda olsun burda bulunur mu bi bakiniyim. Buzlukta beklemiş lahana yapragi iyi geliyor ,kokusu berbatt oglumda yapmistim da simdi lahanada gormedim marketlerde . Sislik olmazsa agrisina dayanirim

Benim oğlana yaz kış çorap giydiremem. Mecburen spor ayakkabının içine giyer eve geldiği gibi çıkarıp atar.
Hafta sonu yazlıklarını dolabın en üst raflarına kaldırdım, arkalara sakladım. Yine çıkartmış hepsini eşek herif. Dün akşam köpeğini gezdirmeye şort ve askılı tişörtüyle çıkmaya yeltendi. Babası kapıda zorla kendi montunu giydirdi.
Üşümesini geçtik artık, anladık zaten fil derisi var çocukta. Bu çocuğa kıyafet almıyorlar mı diyecekler diye konu komşuya rezil oluyoruz :))

biz hep tartisiyoruz esimle,
birak nasil istiyorsa oyle giyinsin diyor, tamam da yani burasi buz gibi, ben kislik mont giyiyorum dusun,
cocuk ince yagmurluk giyiyor,
tartismamiz da onu da giymeyecekmis :kızgın:

Unutmadan dünkü menüm yazayım
Biraz karma menü oldu malesef
Sabah 8 buçuklarda bir hurma yedim
10 gibi kızım lahmacun istedi bir buçuk yedim yanına bol yeşil biber
Öğle sonrası 2 gibi , bir buçuk porsiyon vardır)meyve , çip tarhana ,küçük bir kase çiğ çerez, kahve
Akşam 6 gibi , karın paça bir porsiyon
Akşam 8 gibi iki ceviz küçük parça tarhana
Sporum yok maalesef, iki litre ye yakın su
Senin bu yediğin tarhananın bir özelliği mi var @tomrs?Her gün yiyorsun sanki☺Çip tarhana nedir?Ben önceden tarhananın sadece çorba halini bilirdim , şimdi farklı varyantlarını öğreniyorum☺eşimin ailesi yuvarlak cips gibi yapıp kızartıyor sonra hafif ıslatıp yiyorlar.İlk pek sevmedim ama şimdi biraz daha güzel geliyor.

Gunaydin ,
Emzirmeyi 10gundur bitirmis bulunuyoruz ilk gunlerde 2gunde bir nerdeyse cok az sutumu aldim ,ama kac gundur dokunmuyorum kesilmesi icin agri olmasada goguslerim sis ,vucudumun su tuttugunu hissediyorum bunu nasil düşürebilirim fikriniz var mi ,
Dun detoks suyu filan yaptım odem olmamak icin bilmem faydasi olur mu🙃
Ilık duşa girip azcık sağarsan hafifler.Ne tam boşslt ne de çok şişmesine izin ver.Ağrın çok olursa şayet bir arkadaşım lahana koyuyordu göğüslerine ,az hsşlayıp ya da dondurucuda azcık bekletip

biz hep tartisiyoruz esimle,
birak nasil istiyorsa oyle giyinsin diyor, tamam da yani burasi buz gibi, ben kislik mont giyiyorum dusun,
cocuk ince yagmurluk giyiyor,
tartismamiz da onu da giymeyecekmis :kızgın:
Sen dur daha ergenlik yanmaları gelsin üstü cıbıl erkekler dolanacak evinde :))
Geçen mont alalım sana diğeri küçüldü dedim. Ne gerek var kullanmıyorum ki, sen onun yerine play station kolu al bana bozuldu dedi. :))
Geçen gece kapı çarpma sesine uyandım, o soğukta üstü çıplak birde camını açıp uyumuş.
Ruslar bebeklerini buzlu suya batırıp çıkarıyorlar bu koca adam oldu bir şey olmaz herhalde diye avutuyorum kendimi :))

Gunaydin ,
Emzirmeyi 10gundur bitirmis bulunuyoruz ilk gunlerde 2gunde bir nerdeyse cok az sutumu aldim ,ama kac gundur dokunmuyorum kesilmesi icin agri olmasada goguslerim sis ,vucudumun su tuttugunu hissediyorum bunu nasil düşürebilirim fikriniz var mi ,
Gözün aydın, darısı başıma. Ben bir 4 ay daha devam edeceğim. Oğlumu sütten kestiğimde çok sisince 2 defa az az sağdım. Sonra sorun olmadı. Etrafımda göğüslerini çok sıkı şekilde saranlar ve maydanoz suyu kullananlar oldu.

Gunaydin ,
Bugünlerde tuzlu şeylerden uzak dur canım mümkün mertebe tuz yeme. 😉
Aslında genel itibari ile tuzdan uzak durmak gerekiyor ben evde çok tuz kullanan biri değilim o yüzden şişlik hemen hemen hiç olmaz ama bir dışarı çıkarız yemek yeriz dışarda iki gün her tarafım şişer.

Ilık duşa girip azcık sağarsan hafifler.Ne tam boşslt ne de çok şişmesine izin ver.Ağrın çok olursa şayet bir arkadaşım lahana koyuyordu göğüslerine ,az hsşlayıp ya da dondurucuda azcık bekletip
Soguk iyi geliyor ama buralarda henuz cikmadi canim teskkur eder😚
Gözün aydın, darısı başıma. Ben bir 4 ay daha devam edeceğim. Oğlumu sütten kestiğimde çok sisince 2 defa az az sağdım. Sonra sorun olmadı. Etrafımda göğüslerini çok sıkı şekilde saranlar ve maydanoz suyu kullananlar oldu.

Ins.kolay atlatirsiniz uyku duzeni bozulcagi icin abisinin okultatiline denk getirmeye calistim tabi en son gun gece 4de kadar hic araliksiz emmese hala kiyamiyordum😪
Maydanoz cayi yapiyim hic dusunemedim cok sagol

,
A Arrietty_ nasil gidiyor?

Sabah 10da ve oglen 2 de kahve ictim.
Aksam yemegi zamani da 2 yk elma sirkesi ve magnezyumlu büyük bardak su içtim, biraz enerji verdi.

11 bin adim yapip saati cikaricam, tv karşısına gecicem, cizgifilmim var 😆
Aksam cok kotuydum 🙄
Gece bas agrisindan uyuyamadim. Sabah 5 gibi uykuya dalmis olabilirim. Sonra 6.30da alarma uyandim 🥲
Adimlarim 10binde kaldi.
Gece uyuyamayincada dengem sasti. 10gibi anca uyudum. Cok olmadi kalkali.
2dilim tam tahilli köy ekmegi yedim
Uzerine kasar ve avokado ile. Bas agrim hafifledi.
Su da 3L tamamlamistim dun

Benim oğlana yaz kış çorap giydiremem. Mecburen spor ayakkabının içine giyer eve geldiği gibi çıkarıp atar.
Hafta sonu yazlıklarını dolabın en üst raflarına kaldırdım, arkalara sakladım. Yine çıkartmış hepsini eşek herif. Dün akşam köpeğini gezdirmeye şort ve askılı tişörtüyle çıkmaya yeltendi. Babası kapıda zorla kendi montunu giydirdi.
Üşümesini geçtik artık, anladık zaten fil derisi var çocukta. Bu çocuğa kıyafet almıyorlar mı diyecekler diye konu komşuya rezil oluyoruz :))
Bu benim kiz 😂
Birde uyurken asla ustunu ortmez. Uykusunda kavga eder benimle ustunu ortunce.

,

Aksam cok kotuydum 🙄
Gece bas agrisindan uyuyamadim. Sabah 5 gibi uykuya dalmis olabilirim. Sonra 6.30da alarma uyandim 🥲
Adimlarim 10binde kaldi.

Gecmis olsun ne tetiklemis olabilir,
Seviyorsan espresso tarzi kahve alsan belki hafiflersin

Kızlar bir kaç gündür aile gündemimizde bir konu var.
BDV ye yazmayayım sizinle dertleşeyim dedim.
Kızım bu sene üniversiteye başladı, iç mimarlık okuyor.
Bu sene dil hazırlık, seneye bölüm dersleri başlayacak.
İngilizcesi fena değil B2 seviyesinde. Yabancı biriyle konuşabiliyor, yazıları çeviriyor.
Yurtdışına gitmediği sürece burası için yeterli seviyede bence.
Hazırlık bitince daha ilerleteceği kesin

Şimdi benim sevgili kızım iki haftadır yazın work and travella Amerika'ya gitmek için kafamızı yiyor.
Üniversite öğrencilerine çalışırken, aynı zamanda dil geliştirme imkanı sunan bir program.
İş ve konaklama imkanlarını şirket hazır edecek.
Biz üniversitenin 2. 3. senesi gibi göndeririz belki erasmus yöntemiyle gidersin, bakarız zamanı gelince diye konuşmuştuk daha önce.
Çok yakın 2 arkadaşının da gideceğini duyunca bu sene olsun diye tutturdu.
Haziran başı gibi gidip Ekim başı dönecekler.

Gel gelelim çocuklarımın geleceği için annelik kaygılarımı içime atarım, yakınımda olsunlar diye bencillik etmem uçsun kanatlarıyla diyen. Kızıma hiç bir erkeğin egosu ve ataerkil düşünceleri için geleceğine fayda edecek işlerden vazgeçme, seni gerçekten seven hayallerine saygı duyar diyen ben şimdi acayip tırsıyorum.

Başka bir il olsa gider ortamı görürsün, yerini hazırlarsın, iletişimde olacağı kişileri az çok gözden geçirirsin.
Ama başka ülke olunca en fazla havaalanından el sallayacağız.
Kimlerle çalışacak, hırlı mı hırsız mı sapık mı? Orda kimlerle arkadaşlık yapacak?
Dünyanın bir ucunda bize ihtiyacı olsa ne yapar?
Arkadaşlarla gidelim iki kadeh içelim dese kendini kaybeder, sınırı aşar mı?
Eee yine pandemi olurda oralar da kalırsa, hastalık falan kapar hastane problemi yaşarsa.
Daha aklıma neler geliyor ama yazıya dökmeye elim varmıyor.

Diğer yandan ona harika bir tecrübe olacak, dilini geliştirecek, ufku açılacak.
Unut sil aklından kötü düşünceleri diye kendimi telkin ediyorum.
Resmen içimde iki ayrı kişilik birbiri ile konuşuyor.
Abartmıyorum başıma ağrılar giriyor artık.

Pazar günü birlikte yemek yapıyoruz, ben ona "aman kızım gidersen burada olduğundan 2-3 kat daha dikkatli ol. Gözün açık olsun, beraber gittiğin arkadaşlarından ayırılma" vs derken
O bana "anne arkadaşımla konuştuk how I met your mother ın çekildiği puba gidicez, empire state a gidip son kata kadar çıkacağız" dedi. Bir iki kelam ettim, o artık 20 yaşında olacakmış, onun yaşında evlenen varmış, gözü yeterince açıkmış vs vs söylendi.
Gezsin görsün gençliğini doyasıya yaşasın ama bende anneyim işte. Aynı şehirdeyken bile telefonunu duymasa aklına neler geliyor insanın. Gitsin mi gitmesin mi den çıktı konu artık. Babayı bile ikna etti neredeyse.
Ben sonra ki senelerde gider, biraz daha olgunlaşsın acelesi yok desem babası benden yana olacak kesin. Adam gözümün içine bakıyor. Ama bu defa da kızımla aramızda soğuk rüzgarlar esecek. Belki içinde yara olacak bana bilenecek.
Ay bilmiyorum ama gece uyutmuyor artık beni bu kaygılar.
Hem kızım olarak, hem anne olarak bakın konuy
Hangi taraf ağır basıyor sizde.

,

Aksam cok kotuydum 🙄
Adimlarim 10binde kaldi.
Geçmiş olsun canım
Bende bugün baş ağrısı çekiyorum, düzenli uyuyamadım kaç gündür.
Mideme vurmaya başladı ufaktan, eve gidip yatmayı hayal ediyorum.
Bugün öğün yapmadım , canım bir şey istemedi.
Çayın yanında ceviz ve kaju yedim birer avuç.
Dün akşam semiz otu ayıkladım, lahanaları kapuskalık doğradım. Onlar pişirmeyi planlıyorum.

Son düzenleme:
,

Aksam cok kotuydum 🙄
Adimlarim 10binde kaldi.

aaa cok mu sivi aldin,
ben cok su icince basim agrir her zaman.

ben de zor uyudum ama yarim saat falan debelenmisimdir herhalde en fazla.

X