Fit Club 🏋🏻‍♀️

Ketojenik diyet deyince gözümde çok abarttım ben sanırım. Misal senin menün ev halkıyla yenebilecek tarzda bir menü. Ayrıca bir şey hazırlamaya gerek olmayanlardan. Bende haftalık tasarlayayım bir süre menülerimi sonra oturur sanırım.
Diyetisyen 20 gr karboyu geçince vücut ketoziseden çıkar, yine karbo yakmaya başlar dedi. Yani başa sarmış oluyoruz. O biraz beni gerdi sanırım. Şimdi senin menüyü görünce gereksiz stres yaptığımı farkettim.
Hesaplamalarıma göre Benim kilomda birinin 92 gr protein 72 gr yağ almam gerekiyor her gün. Dediğin gibi çiğ kuruyemişlerle tamamlayabilirim onlarıda.

Aynen öyle yapıcam yarın akşam.Bir kaç çeşit hazırlıcam. Tatlıları bile yapabildiğim kadar atıcam dolaba
Almamız gereken protein miktarına nereden baktınız?

Karbonhidrat herkes için 20 gr
Protein kilo x 1,2 gr
Yağ kilo x 1,5 gr olarak hesaplatıyor diyetisyen
Şimdi sen yazınca tekrar baktım yanlış hesap yapmışım :)
bana uygun makrolar protein 72 yağ 90 gr olmalıymış

Fat bombs nedir diye baktım netten kurabiyeye benzeyen yağ bombaları diyor :)) Tarifini kızıma çevirttirir yaparım.
Tamamdırrr yeni gördüm bunu :)

Ne yapmam lazım 😣🥺 cezası var mı
Cezası yok canım kalori sayarken aynı zamanda karbonhidrat yağ ve protein oranına bakman lazım. Zaten tartıda belli olur. Kilo verimin az olursa bu menü yüzünden olacak. Bugün dengeli gitmen lazım. Mümkün olduğunca karbonhidrat az olacak şekilde.

Mesaide kalıcam bide işten dolayı yemek yemeden günü bitirsem olur mu 🙄

ne yedin oglen ki,
kalorisinden ziyade tok tutacak seyler mi, lifli mi?

500 kalori alti almissin, sonra aclik krizi tutmasin.

ben bu tarz gunlerde aksam yemegini gec yiyecegime tek ogun tercih ediyorum ama tek ogunde aliyorum alacagim kaloriyi.

cok stres yapma bence, aksam bir seyler ye, hafif tutmaya calis.

ne yedin oglen ki,
kalorisinden ziyade tok tutacak seyler mi, lifli mi?

500 kalori alti almissin, sonra aclik krizi tutmasin.

ben bu tarz gunlerde aksam yemegini gec yiyecegime tek ogun tercih ediyorum ama tek ogunde aliyorum alacagim kaloriyi.

cok stres yapma bence, aksam bir seyler ye, hafif tutmaya calis.
16394603-87B8-4648-8C58-165E2FF05BA9.jpeg
CA9300F2-E6FD-423B-96CB-C1DC405E4FA9.jpeg

sekerli kahve icen biri daha cikti,
biraktiracam onu sana ha ha ha (kotu karakter gulusu)

bunlar seni tok tutmaz canim, bir sey yemeyerek kendine iskence edersin, sonra da krize girip daha fazlasini yersin.
aksam yemegini ye sen.

menu belli mi, simdiden kontrol edebiliriz istersen.
yok yemek yemegim dersen de yogurtlu bir seyler yiyebilirsin. Yogurtlu aci bibierli karisimlar yapiyorlar mesela meyvesiz o tarz olabilir.
yagli, peynirli ya da tavuklu gibi doyurucu seyler ekleyerek bir salata yiyebilirsin.

aslinda bence her sey olur da, sen 2 gun hafif besleneceyim dedigin icin yukaridakileri yaziyorum.
Bence en onemlisi kendini strese sokmaman. Her besin grubundan dengeli sekilde tuketmen.

sekerli kahve icen biri daha cikti,
biraktiracam onu sana ha ha ha (kotu karakter gulusu)

bunlar seni tok tutmaz canim, bir sey yemeyerek kendine iskence edersin, sonra da krize girip daha fazlasini yersin.
aksam yemegini ye sen.

menu belli mi, simdiden kontrol edebiliriz istersen.
yok yemek yemegim dersen de yogurtlu bir seyler yiyebilirsin. Yogurtlu aci bibierli karisimlar yapiyorlar mesela meyvesiz o tarz olabilir.
yagli, peynirli ya da tavuklu gibi doyurucu seyler ekleyerek bir salata yiyebilirsin.

aslinda bence her sey olur da, sen 2 gun hafif besleneceyim dedigin icin yukaridakileri yaziyorum.
Bence en onemlisi kendini strese sokmaman. Her besin grubundan dengeli sekilde tuketmen.
Akşamki menü belli değil işyerinde yiyeceğim çünkü mesaide kalıcam bugun 8 e kadar
Öğlenden olan çıkıcak
Barbunya ve burgur vardı öğlen. Dün yedigim için bugun hiç yemedim
Şehriye çorbası salata yedim bide karpuz bi dilim ama parça çıkıyor
Valla dünün kötü beslenmenin acısın çekiyorum şu an🥺😢

Günaydın☀️
Ben bu fıstık tozuna iyice düştüm. Özellikle meyvelerin üzerine çok yakışıyor proteini yüksek kalorisi düşük olması da çok güzel. Denemeyen arkadaşlar mutlaka deneyin. 😉

Eklentiler

• 3FDFE9E9-AF41-477F-B1D9-871CBEEE2D58.jpeg
    3FDFE9E9-AF41-477F-B1D9-871CBEEE2D58.jpeg
    215,5 KB · Görüntüleme: 20
  • 175B32C2-5B14-41EB-87F5-89705E9AD86D.png
    175B32C2-5B14-41EB-87F5-89705E9AD86D.png
    289,8 KB · Görüntüleme: 24
:KK200: En Büyük TÜRKİYETUM CITIRLARIN DIKKATINEEn Büyük TÜRKİYE:KK200:
  • Uyelerimizin cogunlugunun karari ile artik menulerimizdeki kacamaklar, yenilen gidaya ve uyenin durumuna gore degerlendirilecektir.​
  • Ayni sekilde egzersizlerimizdeki eksiklikler de uyenin durumuna gore degerlendirilecektir.​
  • Tablomuzdaki MUAF ibaresinin anlami, bir saglik sorunu veya olagan disi bir durumdan oturu uyemizin muaf tutulmasini belirtir.​
  • Tablomuzdaki ODUL ibaresinin anlami, haftada 1 ogun, cumartesi tarti bildiriminizden sonra dilediginizi yediginiz ODUL OGUNUNU belirtir. Odul ogunlerinden dolayi ceza almazsiniz.​

KISALTMALARIN ANLAMLARI:
JJ: Jumping jack hareketi
IA: Ip atlama
M:Mekik egzersizi
DK: Dizleri karina cekerek oldugumuz yerde kosma
S: Squat
A: Adimlama DK
D: Dans DK

Tablomuzda her gun icin 2 adet emoji bulunmaktadir.Ilki menulerimiz icin, ikincisi ise yaptigimiz egzersizlerimiz icindir.

⛔ Ertesi güne tabloya ekleme yapmıyorum !
⛔Kaçamaklardan dolayı ceza veriyorum !

CumartesiPazarPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCuma
A Arrietty_ 🆗
:spor:
🆗
🆗
🆗
❌
🆗
sedulu sedulu 🆗 ÖDÜL
🆗
🆗
🆗
🆗
Dahlia_ Dahlia_ 🆗 ÖDÜL
MUAFMUAFMUAFMUAF
H3RA_ H3RA_ 🆗
❌
🆗
🆗
🆗
🆗
❌
LadyMiami LadyMiami 🆗
🆗
🆗
🆗
🆗
tavsannesi tavsannesi 🆗 ÖDÜL
MUAF
🆗
❌🆗
❌
🆗
D deanvillage 🆗 ÖDÜL
🆗
❌
🆗
🆗
❌
🆗
Wilma11 Wilma11 🆗 ÖDÜL
❌
🆗
🆗
❌🆗
Alys Alys 🆗
🆗
🆗
🆗
🆗
Lusi Lusi ❌❌🆗
❌
🆗
❌
❌
Lori Lori ❌🆗
🆗
🆗
❌
❌
kasim_pati kasim_pati 🆗
❌
🆗
❌
🆗
❌

:spor: : Spor yapıldı demek

❌ işareti yiyenler menü bildirimi ve spor eksik demek

Lusi Lusi ve Lori Lori kardeşler ?

:KK200: En Büyük TÜRKİYETUM CITIRLARIN DIKKATINEEn Büyük TÜRKİYE:KK200:
  • Uyelerimizin cogunlugunun karari ile artik menulerimizdeki kacamaklar, yenilen gidaya ve uyenin durumuna gore degerlendirilecektir.​
  • Ayni sekilde egzersizlerimizdeki eksiklikler de uyenin durumuna gore degerlendirilecektir.​
  • Tablomuzdaki MUAF ibaresinin anlami, bir saglik sorunu veya olagan disi bir durumdan oturu uyemizin muaf tutulmasini belirtir.​
  • Tablomuzdaki ODUL ibaresinin anlami, haftada 1 ogun, cumartesi tarti bildiriminizden sonra dilediginizi yediginiz ODUL OGUNUNU belirtir. Odul ogunlerinden dolayi ceza almazsiniz.​

KISALTMALARIN ANLAMLARI:
JJ: Jumping jack hareketi
IA: Ip atlama
M:Mekik egzersizi
DK: Dizleri karina cekerek oldugumuz yerde kosma
S: Squat
A: Adimlama DK
D: Dans DK

Tablomuzda her gun icin 2 adet emoji bulunmaktadir.Ilki menulerimiz icin, ikincisi ise yaptigimiz egzersizlerimiz icindir.

⛔ Ertesi güne tabloya ekleme yapmıyorum !
⛔Kaçamaklardan dolayı ceza veriyorum !

CumartesiPazarPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCuma
A Arrietty_ 🆗
🆗
🆗
🆗
❌
🆗
sedulu sedulu 🆗 ÖDÜL
🆗
🆗
🆗
🆗
Dahlia_ Dahlia_ 🆗 ÖDÜL
MUAFMUAFMUAFMUAF
H3RA_ H3RA_ 🆗
❌
🆗
🆗
🆗
🆗
❌
LadyMiami LadyMiami 🆗
🆗
🆗
🆗
🆗
tavsannesi tavsannesi 🆗 ÖDÜL
MUAF
🆗
❌🆗
❌
🆗
D deanvillage 🆗 ÖDÜL
🆗
❌
🆗
🆗
❌
🆗
Wilma11 Wilma11 🆗 ÖDÜL
❌
🆗
🆗
❌🆗
Alys Alys 🆗
🆗
🆗
🆗
🆗
Lusi Lusi ❌❌🆗
❌
🆗
❌
❌
Lori Lori ❌🆗
🆗
🆗
❌
❌
kasim_pati kasim_pati 🆗
❌
🆗
❌
🆗
❌

:spor: : Spor yapıldı demek

❌ işareti yiyenler menü bildirimi ve spor eksik demek

Lusi Lusi ve Lori Lori kardeşler ?

Lori buralarda😂😂dünden öncesin paylaşmişim 🙄

Şöyle açıklayayım
Bir türk kahvesinden şekerli olduğu için 20,7 gr karbonhidrat almışsın. Şekersiz içip yanına başka bir şey yeseydin en azından karnın doyardı.
Şehriye çorbasında da aynı şekilde 33.44 gr karbonhidrat var.
Sorunun protein miktarı az gıdalar tüketmen.
Protein az oldukça açlık oranın yüksek olacak. Kan şekerin çabuk düşecek. Hemen bir şeyler atıştırma isteği gelecek.
Halbuki sabah omlet, haşlama yumurta ya da yulaf tüketsen hem sağlıklı besleneceksin. Hem de karbonhidrat bu kadar fırlamayacak.

Akşamki menü belli değil işyerinde yiyeceğim çünkü mesaide kalıcam bugun 8 e kadar
Öğlenden olan çıkıcak
Barbunya ve burgur vardı öğlen. Dün yedigim için bugun hiç yemedim
Şehriye çorbası salata yedim bide karpuz bi dilim ama parça çıkıyor
Valla dünün kötü beslenmenin acısın çekiyorum şu an🥺😢

bunlardan 2 ser kasik alsan, yaninda da salata tuketsen bence gayet guzel olur.

barbunya evet cok sisirir, ama cok da lif vardir icinde, bulmusken abartmamak kaydi ile her zaman yemek lazim bence. (icinde patates havuc varsa belki onlari eleyebilirsin)

X