• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fissür ameliyatı olacağım. Tecrübesi olanlar yardım edin!

LadyInGray

Snow leopard <3
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
1.014
1.131
358
Merhaba,
Bu konuyla ilgili açılmış konular biraz eski ve çok da cevap verilmemiş. Ben Ankara Üni.'de fissür+hemoroid ameliyatı olacağım. Akılsız ben, en az 10 yıldır idare ediyordum. İyice kronikleşti. Doktora muayene olmaya korkmuştum fln, büyük hata yaptım...

Çok basit bir operasyon diyorlar. Operasyon sonrası sıkıntı çekenler, diyetlerine dikkat ettikleri halde mi oldu? Çok kötüyüm kızlar. En azından etrafınızda olanlar varsa onları anlatın.

Malesefki bende ameliyat olacagim cok beklemissin arkadasim sende nasil cektin onca yil.ben gebeligimin 3.ayinda catlattim totoyu hamile hamile rektal muayene oldum bi cerraha birde gastroenteroloji dr.na gebeyken ameliyat icin 6.ayi beklettiler o sure icinde ise magnesie toz kullandim hàla kullaniyorum ameliyat olmaliyim en kisa zamanda kolonoskopiden cok korkuyorum sen oldun mu? Rektal muayene bile canimi cok acitmisti... Birde dr.sormadim ameliyat sonrasi hastanede yatis yapiliyor mu? Keske %100iyilesme garantisi olsaydi ama yinede denemeye deger..:43:

kolonoskopiden cok korkuyorum sen oldun mu? Rektal muayene bile canimi cok acitmisti... Birde dr.sormadim ameliyat sonrasi hastanede yatis yapiliyor mu? Keske %100iyilesme garantisi olsaydi ama yinede denemeye deger..:43:

Küçük çaplı bir kolonoskopi, yani, retroskopi oldum. Bağırsağın son 60 cm.sine bakıyorlar. Lavman yapıyorlar. Ben çok tedirgin olduğum için sıktım kendimi. Ama 10 dk. fln sürmüştür. Sen rahat ol, çok kolay bir işlem. Ankara Üni. İbni Sina Hastanesinde oldum. Orada çalışan insanlar da çok yardımcı oldu, iyi davrandı. Allah razı olsun.

Ben de, beni ameliyat edecek doktorla görüşmedim ama 2 seçenek var. Spinal enjeksiyon yapıp, belden aşağısını uyuştururlarsa, 5-6 saat hastanede kalıyorsun. Ama direk olarak anüs bölgesini uyuştururlarsa, 15-20 dk. süren operasyondan sonra, kalkıp eve gidiyorsun.

Hamileyken böyle bir şey yaşamana çok üzüldüm :( Allah şifa versin. %100 iyileşme, ameliyat sonrasıyla da ilgili bir şeymiş. Kesinlikle kabız olmaman gerekiyor. Ben şu anda her gün aynı saatte tuvalete çıkmamaı sğlayan bir beslenme düzeni oturttum. İstersen yazabilirim. Nerede ameliyat olacaksın?

Niye böyle oldum bilmiyorum ama delirecek gibiyim. operasyon günü yaklaştıkça kötü oluyorum. durup durup ağlıyorum...

Niye böyle oldum bilmiyorum ama delirecek gibiyim. operasyon günü yaklaştıkça kötü oluyorum. durup durup ağlıyorum...

Ne zaman olcan arkadasim off benimde cok acil olmam gerek. Ben spinal sezeryan oldum spinal anestezi oksijen duzeyimi dusurdu bayaa nefes alamadim simdi o anlar geliyor aklima diger yontemdede canli canli gibi olucak sanki of cok zor biseyy

Küçük çaplı bir kolonoskopi, yani, retroskopi oldum. Bağırsağın son 60 cm.sine bakıyorlar. Lavman yapıyorlar. Ben çok tedirgin olduğum için sıktım kendimi. Ama 10 dk. fln sürmüştür. Sen rahat ol, çok kolay bir işlem. Ankara Üni. İbni Sina Hastanesinde oldum. Orada çalışan insanlar da çok yardımcı oldu, iyi davrandı. Allah razı olsun.

Ben de, beni ameliyat edecek doktorla görüşmedim ama 2 seçenek var. Spinal enjeksiyon yapıp, belden aşağısını uyuştururlarsa, 5-6 saat hastanede kalıyorsun. Ama direk olarak anüs bölgesini uyuştururlarsa, 15-20 dk. süren operasyondan sonra, kalkıp eve gidiyorsun.

Hamileyken böyle bir şey yaşamana çok üzüldüm :( Allah şifa versin. %100 iyileşme, ameliyat sonrasıyla da ilgili bir şeymiş. Kesinlikle kabız olmaman gerekiyor. Ben şu anda her gün aynı saatte tuvalete çıkmamaı sğlayan bir beslenme düzeni oturttum. İstersen yazabilirim. Nerede ameliyat olacaksın?

Bilgiler icin sagol canim cok aciklayici.. Ben ist.yasiyorum dogum yaptigim hastanede olcam muhtemelen medilife da.. Of her gun cekmektense bi kac hafta cekmeye raziyim artik sonu yok boyle...

Beslenme duzenini yazarsan sevinirim hos nice kaysilar yemisimdir ancak tik yok yanliz magnesi calcine ise yariyor onuda 1yildir kullana kullana bagisiklik oldu sanirim oda zorlar oldu...

Ne zaman olcan arkadasim off benimde cok acil olmam gerek. Ben spinal sezeryan oldum spinal anestezi oksijen duzeyimi dusurdu bayaa nefes alamadim simdi o anlar geliyor aklima diger yontemdede canli canli gibi olucak sanki of cok zor biseyy

Sesimi duydun, bana destek oldun esr_esr, çok sağol. Şu anda fissür yüzünden çektiğin acının onda biridir anüsten anestezi almak. Ufak bir iğne batması, ne olur korkma. Şunu söyleyeyim, her halükarda çok ilerlememiş bir fissürün var. İyileşmesi kolay olacaktır inşallah. Benim gibi ömrünün son 8-10 yılını depresyonda geçirmene değmez :(
Ben bu pazartesi olacağım Allah izin verirse. Aslında geçen perşembe Bülent Menteş yapacaktı ameliyatı ama bir akraba cenazesi dolayısıyla erteledik. Bu sırada konuştuğumuz kişiler ameliyat için ödeyeceğimiz parayı duyunca baya tepki gösterdiler (4800 tl). Bu paraya insanlar sezeryan ameliyatı oluyor dediler. Sağlık çalışanı olan bir kaç akraba bu fissür ameliyatının çok basit olduğunu, önemli olanın operasyondn sonra kabız olmamam gerektiğini söylediler. Ben de Ankara Üni. ye gittim işte.

Beslenme duzenini yazarsan sevinirim hos nice kaysilar yemisimdir ancak tik yok yanliz magnesi calcine ise yariyor onuda 1yildir kullana kullana bagisiklik oldu sanirim oda zorlar oldu...

Dediğim gibi son 8-10 yıldır kabızlık ve fissürle uğraşıyorum. Eminim sen de benim denediğim her şeyi denemişsindir. Ama en sonunda ne yapmam gerektiğini Bülent Menteş sayesinde çözdüm. Bu sistem ona aittir. Ödediğimiz 350 TL muayene ücretine değdi diyebilirim :)
En önemli nokta şu: her gün en geç saat 7'de kahvaltı yapmış olmalısın. H.sonu bile olsa o saatte kalkmalı ve kahvaltıyı yapmalısın. Sonra tekrar yatabilirsin. Kahvaltıda yiyeceklerin: 1,5 ya da 2 dilim tam buğday ekmeğini 2 kaşık kadar zeytinyağına banarak yiyorsun. Üzerine de istediğin meyvelerden hazırladığın meyve salatası. Mesela benimki şöyle: 1 elma, yarım portakal, 2 dilim ananas, bir tane kuru kayısı. Bu salatadaki meyveleri sürekli değiştir ki bağırsaklar alışmasın.
Öğlen sebze yemeği+yoğurt+bir dilim tam buğday ekmeği. Akşam tavuk ya da balık ya da kırmızı et ızgara+salat. Salata bol maruldan yapılmalı ve zeytinyağı konmalı. Akşam otururken de bir avuç kabak çekirdeği.
2 gün sonrasında benim tuvalet düzenim oturdu. Her sabah kahvaltıdan 20 dk. sonra tuvalete çıkıyorum. İnşallah senin de öyle olur canım. Mutlaka denemelisin!

Sesimi duydun, bana destek oldun esr_esr, çok sağol. Şu anda fissür yüzünden çektiğin acının onda biridir anüsten anestezi almak. Ufak bir iğne batması, ne olur korkma. Şunu söyleyeyim, her halükarda çok ilerlememiş bir fissürün var. İyileşmesi kolay olacaktır inşallah. Benim gibi ömrünün son 8-10 yılını depresyonda geçirmene değmez :(
Ben bu pazartesi olacağım Allah izin verirse. Aslında geçen perşembe Bülent Menteş yapacaktı ameliyatı ama bir akraba cenazesi dolayısıyla erteledik. Bu sırada konuştuğumuz kişiler ameliyat için ödeyeceğimiz parayı duyunca baya tepki gösterdiler (4800 tl). Bu paraya insanlar sezeryan ameliyatı oluyor dediler. Sağlık çalışanı olan bir kaç akraba bu fissür ameliyatının çok basit olduğunu, önemli olanın operasyondn sonra kabız olmamam gerektiğini söylediler. Ben de Ankara Üni. ye gittim işte.

Rica ederim arkadasim asil ben tesekkur ederim bilgilerini bana aktardigin icin. Cok yuksek bir rakam gercekten ama iste bi umut.. Az kalmis ne guzel kurtulcaksin insallah benim bebegim 4aylik ve yanliz anne sutu aliyor biberon vs..tutmuyor inan biberon tutsa yarin hoplaya ziplaya ameliyata girmek isterdim su an canim cok aciyor cunku :ssz: iyi haberlerini duymak isterim... Beslenme duzenini bende uygulayacagim tesekkur ed. Zaten kizim sayesinde o saatlerde uyanmis oluyorum...

merhaba,
Şimdiden çok geçmiş olsun. İnşallah bu dertten sonsuza dek kurtulursunuz.
Ameliyattan sonra da bilgi verir misiniz? benimde hemoroid ameliyatı olmam şart :( ama çok korkuyorum.

merhaba,
Şimdiden çok geçmiş olsun. İnşallah bu dertten sonsuza dek kurtulursunuz.
Ameliyattan sonra da bilgi verir misiniz? benimde hemoroid ameliyatı olmam şart :( ama çok korkuyorum.

Çok çok teşekkür ederim. Yazacağım neler olup bittiğini. Allah büyük... Ben de çok korkuyorum. Ama çekilecek dert değil ve iyice ilerlemesine de göz yummamak lazım.

Arkadasim umarim ameliyatin iyi gecmistir oldun degil mi? İyi haberlerini bekliyorum.

Arkadasim umarim ameliyatin iyi gecmistir oldun degil mi? İyi haberlerini bekliyorum.

Merhabalar,
Operasyon Salı günü oldu. Ben gereksiz yere ağladım, sızladım, bekledikçe daha kötü oldum. Ama operasyon sorunsuz geçti, çok çok çok şükür. En azından şimdiye kadar iyi gidiyor.
Salı günü öğlen operasyon yapıldı, spinal anesteziyle. Anestezinin etkisi geçince tuvalete çıkmamı(küçük) ve ardından yemek yememi istediler. Akşam yemeğinden 2 saat sonra da magnezie calci diye bir ilaç verdiler. Bunun sayesinde sabaha karşı tuvalete çıktım (büyük). Sabah kahvaltısından sonra da tuvalet ihtiyacı doğdu. İkincisi daha sorunsuz oldu. Şimdi evdeyim çok şükür. Günde 3-4 defa oturma banyosu yapıyorum, sebze tüketiyorum fln.
Bu arada sürekli İnşirah suresini okudum.
Türkçesi:
İnşirah, İnşirah Suresi, İnşirah oku, İnşirah dinle, sure, süre, İnşirah suresi oku, kuran, kuran oku, kuran dinle, kurani kerim, kerim, kuran kerim / TÜRKÇE KURAN-I KERİM E.HAMDİ YAZIR / KURAN.Gen.Tr, Kuran, Kur'an, Kuran-i Kerim, kuranikerim, Quran

Arapçası:
İNŞİRAH, İNŞİRAH Suresi, İNŞİRAH oku, İNŞİRAH dinle, sure, süre, İNŞİRAH suresi oku, kuran, kuran oku, kuran dinle, kurani kerim, kerim, kuran kerim / KURAN-I KERİM ( ARAPÇA - LATİN HARFLİ ) / KURAN.Gen.Tr, Kuran, Kur'an, Kuran-i Kerim, kuranikerim,

Merhabalar,
Operasyon Salı günü oldu. Ben gereksiz yere ağladım, sızladım, bekledikçe daha kötü oldum. Ama operasyon sorunsuz geçti, çok çok çok şükür. En azından şimdiye kadar iyi gidiyor.
Salı günü öğlen operasyon yapıldı, spinal anesteziyle. Anestezinin etkisi geçince tuvalete çıkmamı(küçük) ve ardından yemek yememi istediler. Akşam yemeğinden 2 saat sonra da magnezie calci diye bir ilaç verdiler. Bunun sayesinde sabaha karşı tuvalete çıktım (büyük). Sabah kahvaltısından sonra da tuvalet ihtiyacı doğdu. İkincisi daha sorunsuz oldu. Şimdi evdeyim çok şükür. Günde 3-4 defa oturma banyosu yapıyorum, sebze tüketiyorum fln.
Bu arada sürekli İnşirah suresini okudum.
Türkçesi:
İnşirah, İnşirah Suresi, İnşirah oku, İnşirah dinle, sure, süre, İnşirah suresi oku, kuran, kuran oku, kuran dinle, kurani kerim, kerim, kuran kerim / TÜRKÇE KURAN-I KERİM E.HAMDİ YAZIR / KURAN.Gen.Tr, Kuran, Kur'an, Kuran-i Kerim, kuranikerim, Quran

Arapçası:
İNŞİRAH, İNŞİRAH Suresi, İNŞİRAH oku, İNŞİRAH dinle, sure, süre, İNŞİRAH suresi oku, kuran, kuran oku, kuran dinle, kurani kerim, kerim, kuran kerim / KURAN-I KERİM ( ARAPÇA - LATİN HARFLİ ) / KURAN.Gen.Tr, Kuran, Kur'an, Kuran-i Kerim, kuranikerim,

Hadi gozun aydin arkadasimm cok gecmis olsun allah bidaha yasatmasin magnesie calcine yi bende kullaniyorum bi suredir... Sorunsuz gecmesi cok guzel oturmanda skinti var mi?

Hadi gozun aydin arkadasimm cok gecmis olsun allah bidaha yasatmasin magnesie calcine yi bende kullaniyorum bi suredir... Sorunsuz gecmesi cok guzel oturmanda skinti var mi?

Oturmada hiçbir sıkıntı yok. Hatta herkes ameliyat yerini hissediyor musun diye soruyor. Hiçbir şey hissetmiyorum. Günde 500 defa şükretsem azdır herhalde... Daha iyisi sizlere olsun diyesim geldi :) Ama uzun süre normal bir şekilde oturmuyorum, ne olur ne olmaz.

Yalnız dün evde sıkıldım, komşuya indim biraz. Akşama çok başım ağrıdı. Spinal anestezinin acısı çıkmaya başladı sanırım. Bugün hiç kalkmamaya kararlıyım.

Son düzenleme:
Alışkanlık yapmaz mı? :26:

Yapmaz olur mu hic :ssz: bi goze alabilsem onsuz vc cikmayi ama goze alamiyorum... Dunden beri duphalac iciyorum o daha masummus :ssz: ama magnesie ye geri doncek gibiyim... Peki ameliyat suresi, hazirlik asamasi,ameliyat sonrasi toplamda kac saat hastanede kaliniyor bilgi verirmisin? Ya cok sevindim iyi olmana bu dertten muzdarip biri olarak.insallah tekrar yasamaz unutursun bu dayanilmaz agrilari...

Yapmaz olur mu hic :ssz: bi goze alabilsem onsuz vc cikmayi ama goze alamiyorum... Dunden beri duphalac iciyorum o daha masummus :ssz: ama magnesie ye geri doncek gibiyim... Peki ameliyat suresi, hazirlik asamasi,ameliyat sonrasi toplamda kac saat hastanede kaliniyor bilgi verirmisin? Ya cok sevindim iyi olmana bu dertten muzdarip biri olarak.insallah tekrar yasamaz unutursun bu dayanilmaz agrilari...

Canım, çok teşekkür ederim. Umarım sen de bir an önce kurtulursun.

Ne yazık ki bizim hastanede kalma süremiz uzun oldu biraz. Ben muayene oldum (Ankara Üni. İbni Sina Hast), 1 hafta sonra gelip yatışını yap dediler. P.tesi gittik erkenden. İşlemleri bitirip 9.30-10.00 gibi odaya geçtik, beklemeye başladık. O gün organ nakli ameliyatı çıkmış, doktor ameliyattan çıkmadı. Biz de , akşam 7 gibi eve döndük. Yani organizasyon bozukluğu oldu. Salı günü de sabahtan lavman yapıldı, daha doğrusu lavmanı bırakıp gittiler, bu yapılacak dediler. Hemşireler çok ilgisizlerdi, bu konuda herkesi uyarmak isterim. Ablam hemşire olduğu için ve yanımda bulunduğu için çok şanslıydım.... Ayrıntıları geçiyorum şimdilik. Yine bekleeee bekleeee bekleeee saat 11.30 oldu, dedik ki artık herhalde almazlar ameliyata. Ama 12.30'da gelip aldılar. Ameliyathaneye girince omzundan bir iğne yapıyorlar sakinleşiyorsun. Benim odadan ayrılmam ve geri dönmem 1 saat sürmüş. Ayaklarımın açılması fln da 4-5 saat sürdü. O gece orda kaldık. Sabah doktor geldi 9.30'da, taburcu işlemleri başladı. 12'ye doğru da hastaneden ayrıldık.
Yani sonuç olarak devlet hastanesinde neyin ne zaman yapılacağı belli olmuyor. Gidip bekleyeceksin...
Sen özel hastanede olacağın için her şey farklı olur sanırım.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun, maşallah çabuk iyileşmişsiniz.... gerçekten bu kadar kolaymı geçti :(( inanamıyorumda bende çok korkuyorum çünkü....
geçen hafta ameliyat olan bir arkadaşımla görüştüm biraz önce.. onun hemoroidi 3. evredeymiş... İnanılmaz ağrılı her gün rahat 2 saat ağlıyorum dedi :( zaten korkuyordum dahada korktum...
ama benim hemoroidim onunki kadar kötü değil yani ben böyle olduğunu düşünüyorum...
:(( çarşamba akşamı muayne olmaya gidicem, bakalım ne olacak, randevu aldım...

Back