How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Fırınsız yemekler

gulrecelim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
3.485
En iyi cevaplar
2
6.357
108
30
Arkadaşlar dert değil ama konuyu açacak yeri bulamadım. Yarın ABD li misafirlerim var. Yemeğe gelecekler ama fırının camını kırdım. 3 gün sonra takılacak 😔 fırınsız ne yapabilirim. Fırın ne kadar gerekliymiş meğerse. Börek, tatlı vs nasıl yapıcam. Ana yemeği de Sultan kebabı yapacaktım onun içinde fırına gerek var. Ocakta yöresel güzel nasıl yemekler yapabilirim. Yaprak sarması geliyor aklıma sadece. Birde hazır alırsam olmaz ayıp olur çünkü ev yemekleri yapacağımı söylemiştim.

Arkadaşlar dert değil ama konuyu açacak yeri bulamadım. Yarın ABD li misafirlerim var. Yemeğe gelecekler ama fırının camını kırdım. 3 gün sonra takılacak 😔 fırınsız ne yapabilirim. Fırın ne kadar gerekliymiş meğerse. Börek, tatlı vs nasıl yapıcam. Ana yemeği de Sultan kebabı yapacaktım onun içinde fırına gerek var. Ocakta yöresel güzel nasıl yemekler yapabilirim. Yaprak sarması geliyor aklıma sadece. Birde hazır alırsam olmaz ayıp olur çünkü ev yemekleri yapacağımı söylemiştim.
Ev yemekleri yapan bir yerden alın. Ayrıca başınıza geleni söylerseniz ev yemeği yapmadığınız için kınayacaklarını sanmıyorum.

Firinda yapilacaklarin tava tarifleri var.. mesela karniyarik yapabilirsin genis bi tavadada olur.

Et sote pilav yapabilirsin.. pirzola vs. Hepsi tavada olur.

Tava boregi yapabilirsin.. sutlu bir tatli yapabilirsin.. sutlac tiramisu pismeyen cheesecake vs vs. Yaprak sarma dolma bi corba

Tatlı konusunda sütlaç önerisi verebilirim.

Tencere yemeklerimizi bi araştırın, mesela karnıyarık fırınsız da yapılabilir. mantı olabilir. Dolma çeşitleri çok güzel olur.

Karnıyarık dolma tavada lahmacun börek
Sütlü tatlı istemem derseniz taş kadayıf yapabilirsiniz şerbetli olarak
tencerede kek yapabilirsiniz

Aklıma geldi şimdi etimek tatlısı da yapabilirsiniz

İçli köfte, patlıcan musakka havuç tarator, fellak köfte var ya fırınsız.

yerinizde olsam yemeklere agirlik verip tatli ve boregi disaridan alirim.

dokum tencereniz varsa uzun sure pisen sulu bir et yemegi bu mevsimde guzel gider.
yanina sarmaniz/dolmaniz olur,

ortaya da bir iki cesit soguk.

evi cok kokutmadan super menu hazirlanir.

Ev yemeğini de satın alabilirsiniz. Amerikalı insanların bizim gibi hazır alıp almamanıza takilacağını hiç sanmıyorum. Ama illa yapmak istiyosanız internette çok seçenek bulursunuz bence. Elektrikli ızgara tarzı bi şeyler varsa onu değerlendirebilirsiniz. Yöresel tatlıyı hazır alabilirsiniz zaten. Börek de tavada yapılan bi şey illa fırına gerek yok. İsterseniz tava böreği yapın isterseniz gözleme, paçanga vs.. Hepsi ocakta yapılıyo.

Tatlıyı baklava alın.
Zaten baklavayı çoğu yabancı biliyor ve seviyor.
Sütlaç da olabilir.
Karnıyarık olabilir.
Sarma, dolma olabilir.
Tas kebabı olabilir tencerede.
Havuç ya da kabak tarator zaten kolay onu da ekleyebilirsiniz.
Su böreğini de dışardan alın.
Hamur açma işinde hızlıysanız bir iki beze mantı da yapabilirsiniz.
Olmaz derseniz onu da hazır alın.
Çorba olarak da mercimek olur yanına sanırım.
Bir de pilav desek yetmez mi?

Tatliyla böreği disardan al, turist kismisinin derdi lokal olan guzel bisey yemektir, daha once tadını bilmedikleri, her zaman yiyemeyecekleri gibi, yoksa illa evde yapilsin gibi bi dertleri asla olmaz, umursayacaklarini hic sanmiyorum.

Et sote,Karniyarik,tavada pirzola,yine tavada tavuk patates,islim kebabı olabilir firinsizda güzel oluyor.

Eğer yakinlarinizda firin varsa fırında pişen yemekleri orda da yaptırabilirsiniz .

Döküm Tava varsa tavuk, et yapabilirsiniz yanına pilav, çorba, meze tatlı olarak tencerede sufle, kazandibi, sütlaç olabilir.

Hazır alın bence ev yemekleri yapan bir yerden en azından bir kaç çeşidi. Amerikalılar hazır almış gibi laf demezler bence :)

Yakınlarda fırın yada lahmacuncu vb bişey varsa orada yaptırabilirsiniz
Benimde aklıma çiğ börek geldi börek çeşidi olarak
Baklava denmiş gayet mantıklı
Tatlı olarak benimde aklıma kabak tatlısı geldi bayılırım

Back