Mezeler - Ordövrler ~Fırında Saçakli Kiz Dilimleri & Yoğurtlu Patlican Rulolari~ `yasakhayal ve cimcime sponsorluğunda

efecikim

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
30.590
24.298
Merhaba arkadaşlar
Yarışmaya kk'nin güzel hatunlari yasakim ve cimcimemin desteğiyle katilmaya karar verdim
Melekim seni unutmadim tabiki topigimdeki tüm arkadaşlarida
Sizlere fırında saçakli kız dilimleri ve yoğurtlu patlıcan rulolari ile katılmaya karar verdim .
Tariflerim hem kolay hem leziz hemde her evde bulunan malzemelerden olusmaktadir...

Gelelim ilk ara sicağim

FIRINDA SAÇAKLI KIZ DİLİMLERİNE

Malzemeler
4 tane pırasa (beyaz kısımlarını kullanıyoruz)
1 tane rendelenmiş havuç
3 yumurta
1 sivri biber
250 gr peynir
1/2 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bulgurun üzerine yarım çay bardağı kaynar suyu dökerek kapağı kapalı bir şekilde ıslanmasını bekleyelim
Tencereye yağı koyarak havuç, pırasa ve biberi kavuralım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine yumurta kıralım, un ve ıslattığımız bulguru, peyniri ve kabartma tozunu katıp karıştıralım. Peynir tuzsuz ise tuz eklemeyi unutmayınız

Hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür ve isteğe bağlı olarak üzerine susam veya cörek otu serpilerek fırına sürülür.

190 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

NOT: PIRASA SEVMEYEN COCUKLARINIZ VE EŞLERİNİZ İÇİN SÜPER BİR TARIFDIR..

Gelelim ikinci tarifimiz olan

YOGURTLU PATLICAN RULOLARINA

Malzemelerimiz
1 tane büyük boy patlıcan (şekli düz olması lazım )
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak (isteğe göre değişir )
Nane
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Patlıcanimizi alacalı soyup uzunlamasına ince ince doğrayın. Tuzlu suda bekletin, daha sonra suyunu süzüp duru suyla yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Sıvı yağ koyduğunuz büyük tavada iki taraflı kızartın. ( yağı bol koymayın. Eğer yağı çekip kalmazsa az ilave edersiniz tekrar) Pişen patlıcanları kağıt havluya koyun

yoğurda biraz tuzla dövülmüş sarımsakları çok az naneyi (İsteyen nane koymayada bilir) ekleyip karıştırın.

Patlıcanın uç kısmına yoğurdumuzdan koyup rulo sarın. İsterseniz taze soğanla bağlaya da bilirsiniz. Ben soğandan fiyonk yapıp kürdan batırdım.

Tariflerimi okudgunuz için teşekkür ederim inşallah faydali olmuştur. Guzel bir ara sicak ve mezedir . Sık sık yaptığım bir tarifdir . Caktirmayin prasayi bende sevmezdim ama tarifim sayesinde sevmeye basladim..

DESTEKLERINIZ BEKLIYORUM.
AFIYET OLSUN

Cokkk şık gözüküyor yarismada başarılar hicranim

Bakalim tarifin bana prasayi begendircekmi hiç sevmem cunku pazar gunu alip deniycem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…