Et Yemekleri Fırında Beşamel Soslu Patatesli Köfte -Sinangil Un Sponsorluğunda

dilber

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
6.067
3.552
448
Herkese selamlar,yarışma hepimiz için hayırlı olsun...

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Köfte

Köfte Malzemeleri:
500 gram kıyma
400 gram patates ( 3 orta boy )
3 küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak İçin:
Sıvı yağ

Başamel Sos Malzemeleri:
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
1 paket sıvı krema

Üzeri İçin:
Kaşar peyniri rendesi

Hazırlama:
Büyük bir kase'nin içine ,ince doğranmış soğan,rendelenip suyu sıkılmış patates,kıyma,rendelenmiş sarımsak,çırpılmış yumurta,un,baharatları koyup yoğuralım.

Burger köfte gibi orta büyüklükte köfteler yapalım,köfteleri hafifçe kızartalım,fırın kabına dizelim..

Başamel sos için tencereye tereyağ koyalım,unu ekleyip biraz kavuralım,soğuk süt'ü yavaş,yavaş ekleyip karıştıralım,koyulaşınca ocaktan alalım,sıvı kremayı ekleyip hızlıca karıştıralım,sosu köftelerin üzerine yayalım.

Fırın kabının üzerini folyo ile kaplayalım..

Önceden ısıtılmış 200 derecede 30 dakika pişirelim, fırından alıp folyoyu çıkartalım,köftelerin üzerine kaşar peyniri rendesi koyalım,15 dakika daha pişirelim.

Servis tabağına alıp sıcak servis yapalım.Afiyet olsun...

Son düzenleme:
Ellerine sağlık canım enfes görünüyor karnım acıktı başarılardiliyorum

Başarılar dilerim, ellerinize sağlık.
İsim yanlış mı oldu acaba? Ben külbastı'nın kemiği çıkartılmış pirzola olduğunu biliyorum. Rahmetli babam severdi. Bu beşamel soslu köfte olmuş sanki. Nevreste abla daha iyi bilir.

Evet kıymadan külbastı olmaz
Başlığı değiştirdim:)
Yarışmacımız sorun yaşamasın:)

Oo çok leziz duruyor başarılar :)

Elinize sağlık cok lezzetli görünüyor.
Ama külbastının kıymayla yapıldıgını hiç görmedim farklı bir tarif gibi.

Teşekkür ederim,evet Türk mutfağında kıymalı külbastı yok,Hırvatısyan mutfağına ait tarif,Dulbastıje onların dili ile,yarışmadayım diye yazmıyorum,gerçekten lezzetli bir tarif.

Teşekkür ederim,Doğru türkiyede bu şekilde yapılmıyor,ben bu siteden tarifi görüp bir kaç kere yaptım,lezzetli bir tarif ,Hırvatısyanda adı külbastı .

Tarifi aldığım site:https://www.coolinarika.com/recept/920769/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…