- 20 Mart 2017
- 15.709
- 57.946
- 598
Pınar labne son haftadan merhaba
1 çay bardağı pirinç (ben daha az sevdiğim için yarısını kullandım)
1 su bardağı şeker (az şekerli oluyor)
100 gr pınar labne
200 gr sıvı krema
2 tatlı kaşığı nişasta
1 lt süt
Önce pirinçleri,üzerini geçecek kadar suyla iyice haşlıyoruz.sütten 1 çay bardağı ayırıp nişastayı güzelce eritiyoruz.sonra kalan sütü tencereye döküyoruz.içine şekeri de ilave edip karıştırıyoruz.sonra yavaş yavaş erittiğimiz nişastayı da ekleyip orta ateşte göbek atana kadar pişiriyoruz :)
Altını kapattıktan sonra kıvama gelen tatlımıza labne ve kremayı da ekleyip telle şöyle bir çırpıyoruz.
Fırın kaplarını bir tepsiye dizip, fırının en üst bölümüne koyuyoruz.her fırında vardır diye biliyorum,ızgara kısmı.o bölümü açıp 5 dk üstünü kızartıyoruz.
Fırında ekstra pişmediği için tepsiye su koymuyorum ben.
Afiyet olsun

1 çay bardağı pirinç (ben daha az sevdiğim için yarısını kullandım)
1 su bardağı şeker (az şekerli oluyor)
100 gr pınar labne
200 gr sıvı krema
2 tatlı kaşığı nişasta
1 lt süt
Önce pirinçleri,üzerini geçecek kadar suyla iyice haşlıyoruz.sütten 1 çay bardağı ayırıp nişastayı güzelce eritiyoruz.sonra kalan sütü tencereye döküyoruz.içine şekeri de ilave edip karıştırıyoruz.sonra yavaş yavaş erittiğimiz nişastayı da ekleyip orta ateşte göbek atana kadar pişiriyoruz :)
Altını kapattıktan sonra kıvama gelen tatlımıza labne ve kremayı da ekleyip telle şöyle bir çırpıyoruz.
Fırın kaplarını bir tepsiye dizip, fırının en üst bölümüne koyuyoruz.her fırında vardır diye biliyorum,ızgara kısmı.o bölümü açıp 5 dk üstünü kızartıyoruz.
Fırında ekstra pişmediği için tepsiye su koymuyorum ben.
Afiyet olsun