Tatlı Tarifi Fırın Sütlaç (Resimli)

frambuaz

SIKINTI ve MUZ KABUĞU
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.217
25
Sütlacı zaten severdim. Bu aralar bi de aşerince üçer beşer götürüyorum valla:))

Önce yıkanmış pirince suyu ekleyerek lapa kıvamına gelinceye kadar pişirin.

2kg süt
1 fincan pirinç
1,5 bardak su
1 bardak şeker
1 kaşık nişasta
1kaşık pirinç unu ( tepeleme)
1 yumurta
1 vanilya

2kg sütün 1 bardağını ayırın. Kalan sütü tencereye alıp kaynayana kadar pişirin.
Kaynayan sütün içine lapa olmuş pirinci ekleyin. 15 dk kadar kaynatmaya devam edin.
Diğer tarafta nişasta, pirinç unu ve yumurtayı bi kapta çatal yardımıyla çırpın. üzerine ayırdığınız 1 bardak sütü ekleyin.
Kaynamakta olan sütün içinden bir kepçe alıp nişastalı karışıma döküp karıştırın.
Topaklanmaması için nişastalı karışımı yavaş yavaş kaynayan süte eklkeyin. Bu arada sütü hızlı hızlı karıştırın.
10 dk kadar kaynadıktan sonra şekeri ekleyin.
Ocaktan alır almaz vanilyayı koyun.
Sütlacı fırın kaselerine paylaştırıp ızgara ayarında 190derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

giyim.jpg
[/URL][/IMG]

frambuaz çok güzel görünüyor...yapıcam da aklıma takıldı yumurta kokmaz mı?
yumurta koymadan yapılırsa da oluyor mu?

frambuaz çok güzel görünüyor...yapıcam da aklıma takıldı yumurta kokmaz mı?
yumurta koymadan yapılırsa da oluyor mu?

Vanilya da koyduğun için kokmuyor canım. Bi de kokarsa bi sıcakken kokar belki. Soğuyunca kesinlikle koku falan olmuyor...
Yumurtasız üzerinin kızaracağını sanmıyorum. bilmiyorumkismile

ellerine sağlık çok güzel görünüyo eşimde çok sever bende çok sık yaparım ama ben yumurta koymam o şekildede kızarıyo özellikle üstü altı ayrı pişiren fırınlar varsa sadece üstü açarak daha kolay kızarıyo benimkinde o özellik yok ama bende üste yakın koyuyorum 45 dk.da kızarıyo

frambuaz cım hemen deneyeceğim yumurtayla...
yazarım buraya nasıl olduğunu belki foto da eklerim:asigim:

X