- 18 Ekim 2020
- 4.914
- 12.745
Tadı benzer ama sütlaç benim favorimEvet severim yanık sütlaça bayılırım bunu hiç denemedim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tadı benzer ama sütlaç benim favorimEvet severim yanık sütlaça bayılırım bunu hiç denemedim
Tesekkur ederimmmEllerine sağlık çok güzel görünüyor
süt helvasını bir kere denemiştim ama yumurta sarısı koymamıştım. o da harika olmuştu. çok güzel bir tatlıBu sefer herkesin bildiği bir tarif ile geldim.
Herkesi Kendine Aşık Eden Süt Helvasıııı
MALZEMELER
100 gram tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
YAPILIŞI
1 su bardağı süt ile 1 su bardağı şekerimizi yüksek ateşte sütü azıcık ısıtıp, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 3385629
Daha sonra başka kaba geriye kalan 4 su bardağı sütü, 1 yumurta sarısını ve şekeri erittiğimiz sütü ekleyip, karıştırıp, dolaba koyuyoruz.
Vee tereyağını eritip unu kavurmaya başlıyoruz..
Eki Görüntüle 3385626
Un kokusunu bırakınca (dikkat edin renk değiştirmesin) dolaptan karışımımızı alıp çırpıcı yardımı ile topaklanmadan yavaşça ekliyoruz.
Eki Görüntüle 3385630
İyice karışınca altı kaynayana kadar dibi tutmaması için dibinden doğru iyice karıştırmaya devam ediyoruz.
Bir iki baloncuk çıkınca altını kapatıp, vanilyasını ekliyoruz.
Eki Görüntüle 3385627
Güzelce karıştırıp, ister büyük bir borcama ya da dilerseniz küçük küçük fırın kaplarina boşaltabilirsiniz.
Eki Görüntüle 3385628
Artık Fırında üstünü kızartma vakti... 180 derece grill kısmında üstü kızarana kadar tutuyorsunuz. Fırında grill kısmı yoksa sadece üst açabilirsiniz.
SIR = üstü hızlı ve bayaga iyi ama tatlı kızarsın istiyorsunuz annemin eski tarifi olan, üzeri kabuk tutunca, hafiften firca ile yumurta sarısı dokundurabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!
Eki Görüntüle 3385642
Eki Görüntüle 3385643
Eki Görüntüle 3385645 Eki Görüntüle 3385645
Eki Görüntüle 3385646
Eki Görüntüle 3385647
Eki Görüntüle 3385644
Tesekkur ederim :))süt helvasını bir kere denemiştim ama yumurta sarısı koymamıştım. o da harika olmuştu. çok güzel bir tatlı
eline sağlık canım
Tadını ben seviyorum ama sütlaç daha aşina olduğumuz için ilk seçeneğim o olurTadını merak ettim ellerine sağlık canım enfes görünüyor
Teselkur ederimmmm :))Ellerine sağlık canım bol şans diliyorum
Emeğinize sağlık çok güzel olmuşBu sefer herkesin bildiği bir tarif ile geldim.
MALZEMELER
100 gram tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
YAPILIŞI
1 su bardağı süt ile 1 su bardağı şekerimizi yüksek ateşte sütü azıcık ısıtıp, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 3385629
Daha sonra başka kaba geriye kalan 4 su bardağı sütü, 1 yumurta sarısını ve şekeri erittiğimiz sütü ekleyip, karıştırıp, dolaba koyuyoruz.
Eki Görüntüle 3385626
Un kokusunu bırakınca (dikkat edin renk değiştirmesin) dolaptan karışımımızı alıp çırpıcı yardımı ile topaklanmadan yavaşça ekliyoruz.
Eki Görüntüle 3385630
İyice karışınca altı kaynayana kadar dibi tutmaması için dibinden doğru iyice karıştırmaya devam ediyoruz.
Eki Görüntüle 3385627
Güzelce karıştırıp, ister büyük bir borcama ya da dilerseniz küçük küçük fırın kaplarina boşaltabilirsiniz.
Eki Görüntüle 3385628
Artık Fırında üstünü kızartma vakti... 180 derece grill kısmında üstü kızarana kadar tutuyorsunuz. Fırında grill kısmı yoksa sadece üst açabilirsiniz.
SIR = üstü hızlı ve bayaga iyi ama tatlı kızarsın istiyorsunuz annemin eski tarifi olan, üzeri kabuk tutunca, hafiften firca ile yumurta sarısı dokundurabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!!
Eki Görüntüle 3385642
Eki Görüntüle 3385643
Eki Görüntüle 3385646
Eki Görüntüle 3385647
Eki Görüntüle 3385644
Tesekkur ederim, üstü kizarik şeyleri seviyorsaniz bunu da seveceginize eminimMerak ettiğim bir tatlı bir gün deneyeceğim ellerine emeğine sağlık çok güzel gözüküyor başarılar dilerim
Tesekkur ederimmmm :))Emeğinize sağlık çok güzel olmuş
Eline sağlıkBu sefer herkesin bildiği bir tarif ile geldim.
MALZEMELER
100 gram tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 3385629
Eki Görüntüle 3385626
Eki Görüntüle 3385630
Eki Görüntüle 3385627
Eki Görüntüle 3385628
AFİYET OLSUN!!
Eki Görüntüle 3385642
Eki Görüntüle 3385643
Eki Görüntüle 3385646
Eki Görüntüle 3385647
Eki Görüntüle 3385644
Tesekkur ederimmmmEline sağlık