• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikriniz lâzım kızlar

zerrinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2007
773
4
96
İstanbul
ilk olarak merhabalar size de danısayım ddim akıl akıldan üstündür ben 13 yıldır devlet kurumunda çalısıyorum geçen yıl terfi etttim sonunda aylık maasım bir ikiyüz civarı işimden memnunum evime yakın bu hafta özel bir kurumdan iş teklifi aldım büğük magazalar zinciri bu kurum maasım çifte katlıyıcak arabada vericekler alt kadromda 50 kişiyle çalısıcam bir alman firma karar veremiyorum eşim ğit me diyor nede olsa diğeri devlet kurumu ssk tam eve yakın falan filan dio alıştığın yer ama diyer iş ya kapatırsa firmayı bir de evime 40 dakika kadar uzuk bilmiyorum teklifler sıcak ğeliyor kararsızım işimi de seviyorum siz olsaydınız ne yapardınız teşekkür ederim şimdiden a.s.a.s.a.s.

ben daha garantici bir insanım, düzeni bozmazdım, tabi paraya ihtiyacınız varsa o zaman iş değişir.

hayat maalesef para olmadan yürümüyor ama kendimizi de bu kadar esir etmemek lazım.evet imkanları iyi olabilir ama görüyorsun.bir kriz çıkıyor hadi sizlere güle güle.başına böyle bir şey gelirse yeniden iyi bir iş bulabilecekmisin?yada devlete geri dönebilecekmisin?
sen özel sektörde çalıştınmı bilmiyorum ama çok zordur.bir de evliymişsin.gidiş gelişin belli olmaz.mesaiye kal derler.ee boşuna o kadar para vermiyorlar..yönetici olunca başın çok ağırır. ayrıca sadece 1 gün izin yaparsın.8 saatten fazla çalışırsın.mağazalar zinciri ise o zaman bayram,kar tatili,yılbaşı çalışmanı beklerler.bir sürü zorluk..devlet gibisi var mı ya..çalış al tazminatını..ileride tazminat vermezlerse ne yapacan..seni uyduruk bir sebepten çıkartmayacaklarını ne biliyorsun..ben hepsini gördüm kardeşim..devlete girmişsin daha ne istiyorsun.....bakalım biz daha kaç yıl uğraşacağız.

ben olsam kesinlikle çıkmasdım..en basiti sizi çıkartacak kimse yok devlete baglısınız,şirket battımı? yerime başkasını alırlarmı? derdi yok...evinizede yakınmış..giriş çıkış saatleriniz belli..özel işte bu saatler çok uzayabiliyor..hafta sonu bile çalışabilirsiniz.siz o özel firmadaki çalışanlara sorsanız yer değiştirelimmi diye emin olun bir çogu can atacaktır yerinize geçmek için...

hayat maalesef para olmadan yürümüyor ama kendimizi de bu kadar esir etmemek lazım.evet imkanları iyi olabilir ama görüyorsun.bir kriz çıkıyor hadi sizlere güle güle.başına böyle bir şey gelirse yeniden iyi bir iş bulabilecekmisin?yada devlete geri dönebilecekmisin?
sen özel sektörde çalıştınmı bilmiyorum ama çok zordur.bir de evliymişsin.gidiş gelişin belli olmaz.mesaiye kal derler.ee boşuna o kadar para vermiyorlar..yönetici olunca başın çok ağırır. ayrıca sadece 1 gün izin yaparsın.8 saatten fazla çalışırsın.mağazalar zinciri ise o zaman bayram,kar tatili,yılbaşı çalışmanı beklerler.bir sürü zorluk..devlet gibisi var mı ya..çalış al tazminatını..ileride tazminat vermezlerse ne yapacan..seni uyduruk bir sebepten çıkartmayacaklarını ne biliyorsun..ben hepsini gördüm kardeşim..devlete girmişsin daha ne istiyorsun.....bakalım biz daha kaç yıl uğraşacağız.

arkadaşın söylediklerini dikkate al bence.2 misli maaş çok cazip görünüyor ama bir bayana parayla birlikte vakit de lazım,özel sektörde bu imkanın olmayacak,ömrünü tüketeceksin,yaşlanınca da biriktirdiğin paraları sayarsın tükenmiş yıllarına dönüp bakıp,ayrıca öyle bir yorulacaksın ki emekli olduktan sonra bile dinlebileceğini sanmıyorum,ben kendimi öyle görüyorum en azından.Şu anki şartlarımda düşünüyorum ve ben rahatımı bozmayı tercih etmezdim sanırım eğer maddi bir zorluk yaşamıyorsam.

ilk olarak merhabalar size de danısayım ddim akıl akıldan üstündür ben 13 yıldır devlet kurumunda çalısıyorum geçen yıl terfi etttim sonunda aylık maasım bir ikiyüz civarı işimden memnunum evime yakın bu hafta özel bir kurumdan iş teklifi aldım büğük magazalar zinciri bu kurum maasım çifte katlıyıcak arabada vericekler alt kadromda 50 kişiyle çalısıcam bir alman firma karar veremiyorum eşim ğit me diyor nede olsa diğeri devlet kurumu ssk tam eve yakın falan filan dio alıştığın yer ama diyer iş ya kapatırsa firmayı bir de evime 40 dakika kadar uzuk bilmiyorum teklifler sıcak ğeliyor kararsızım işimi de seviyorum siz olsaydınız ne yapardınız teşekkür ederim şimdiden a.s.a.s.a.s.

anladığım kadarı ile şu an aldığınız maaştan memnunsunuz ayrıca milyonlarca insan memur olabilmek için çaba sarf ederken siz ayrılmayı düşünmeyin derim.
midyata pirince giderken evdeki bulgurdanda olmayın ama son karar sizin tabii.

herşeyi geçelim evli bir bayan için çok zor.erkek olsan hadi neyse.aslında onda bile gitmemeli derim ya..ama bayan için özel sektör zor..dışarıda yorulacan.eve gelecen temizlik.bulaşık.evi topla.yemek yap.çocukla ilgilen.kocayla ilgilen.eeeeeeee geriye ne kaldı.belki bunların hiç birisini yapamadan sızıp kalacan yorgunluktan..:))

belki normal bi zamanda değerlendirilebilecek bir fikir ama şu kriz ortamında daha sağlamcı dvranmak gerek sanki.. heryer patır patır işçi çıkarırken, dünya markaları üretimlerine ara verirken.. yarın ne olacağımız belli diil.. siz iyiyseniz özel sektör gelip sizi nasılsa buluyor, transferlere çok meraklılar merak etmeyin..

Bence işinde kal. Evli ve çalışan bir bayan için en iyisi devlet memurluğu. Özel sektörde geliş gidiş saatlerin değişebilir ve en önemlisi 50 kişinin sorumluluğunu almak çok zor. Şimdi kendi kendine yetebilirken bir de diğer insanların yaptıklarıyla uğraşmak zorunda kalacaksın. Hiç işin olmasaydı kesinlikle kabul et derdim. Ama herkesin memur olmak için uğraştığı bu ülkede işini bırakma bence. Her şeyden önce huzur derim ben. Mutlu kal:)

valla ağırlığınca altın verseler devlet işini bırakıp özele geçilmez,en ufak bi krizde insanın ödü patlıyor

tabiki devlet memurluğu
mis işinz güvence herzmn
sonuçta bu özel
yarın birgün bi kriz diyolar işinize son veriyrlar
açıkta kalamkta var
tabiki yine de sz bilrsnz

özel sektörde çalışmak zordur..
evet daha iyi para kazanırsınız ama kazandığın paranın hakkını vermeniz için iki kat mesai istenir sizden....
cumartesi - pazar ücretsiz mesai yapmanız istenebilir...
yasal haklarınızı bile tam olarak alamayabilirsiniz...
bir gün sonrasına garantiniz yoktur, işsiz kalabilirsiniz..
Devlet memurluğunda ne eksilir ne artarsınız ama rahattır...
kimseden emir almazsınız, bir nev'i kendi işinizin patronusunuzdur...
ben özel sektörü tercih etmiş biri olarak diyebilirim ki göründüğü kadar cazip değil...
içi beni dışı sizi yakar...

arkadaşlara katılıyorum .yerinde kal maceraya atılma cnm ortalık kötü dahada kötüleşecek bence garanti işinden olma.

Huzurunu bozma derim herkesin istedigini yani devlet memurluğunu bırakman büyük hata olur hele de özel sektörün içinde pişmemiş biri olarak yapamazsın...50kişinin alt kadronda olması ne demek biliyor musun 50kişinin ayağını kaydırmaya calışması demek ve senin de strese girmen demek..

Karar vermende eşinin iş durumu önemli olmalı. O sağlamcı biryerde çalışıyorsa bu maceraya atılabilirsin diye düşünebilirdik aslında ama şu anda kriz var. 3 ay sonra şirketin durumu kötüye gidiyor olursa ilk çıkarılacaklardan biri sen olursun. Çünkü şirketler önce ilk girenlere yol verirler. Tazminat ödememek için. Eşin hele gitme diyorsa onun desteği arkanda olmadan hiç gitme çünkü yarın öbürgün birşey olduğunda sorumluluk sana kalır. Teklif kötü bir zamanda gelmiş. Böyle teklifler geliyorsa bir sonraki teklif de gelebilir canım. Şu ortam devlet işini bırakmak için iyi bir ortam değil

ben de dewlette hakim,sawcı olarak çalışma imkanım warken
özel sektörü seçtim.ewet,risk büyük,
ama pişman değilim.
bu kararda önemli olan eşinizin ne iş yaptığı,sabit bir gelirinizin olup olmadığı,aylık masraflarınızın eşinizin geliriyle azçok karşılanıp karşılanmadığı..
kamuda çalışırsanız en fazla terfi edip elinize üçbeş kuruş fazla geçer ama idealleriniz farklı ise,bahsettiğiniz gibi bir firmadaki çalışmanız iyi bir referans olabilir we uluslararası alanda da önünüzü açabilir.
mesleğinizi bilmiyorum ama kendi işinizi de kurabilirsiniz zamanla bu özel sektör
deneyiminizden sonra.
ben olsam kesinlikle iyi bir sözleşmeyle,en başında profesyonelce
bir görüşmeyle bu teklifi kabul ederdim.
bazen garantici olmaya çalışmak aslında ciddi fırsatların kaybıdır.
bazen risk aslında başarının ta kendisidir.
bu arada sanırım istanbulda yaşıyorsunuz.40 dakika nedir ki?
ben karsa bile duruşmaya gidiyorum.
her hafta uzak mesafeli işlerim oluyor..gençken çalışmak lazım..bunu bilir,bunu söylerim..

Memlekette kriz varr ! Hiç bi yere gitme derim.Şuan özellikle yurtdışana çalışan firmalar daha çok etkileniyor.6 ay etkilenilecekmişiz. Nişanlımın çalıştığı firmada 200 kişi çıkartıldı.Ucuz iş gücü arıyor olabilriler.Üstü 7,5 milyar maaş alıyordu ve şuan işsiz...Onun yerine daha ucuza çalışacaklar bulundu.Allahtan onun pozisyonu iyide çıkartmadılar.Bu tarz işleri ileride de yapabilirsiniz.Deneyiminizle mümkün olabilir.Kaçırılmaz fırsat diyorsanız siz bilirisnz.Ama özel sektör devlete benzemez.

Back