fıkralardan seçmeler

Matematik öğretmeni öğrencilerini sözlü yapmaktadır. ilk olarak Ahmet kalkar sözlüye :
- Söyle bakalım Ahmet. Arabada gidiyorsun, hava çok sıcak. Ne yaparsın?
- Camı açarım hocam.
- Şimdi o camdan giren rüzgarın şiddetini hesapla demiş. Ömer bilememiş sıfır almış.
- Mehmet kalkmış. Arabada gidiyorsun, hava çok sıcak ne yaparsın?
- Camı açarım hocam.
- Şimdi camdan giren rüzgarın şiddetini hesapla demiş. Mehmet bilememiş oda sıfır almış.
- Sırada Ali varmış. Kalkmış ayağa. öğretmeni sormuş:
- Arabada gidiyorsun, hava çok sıcak ne yaparsın? demiş.
- Klimayı açarım öğretmenim demiş. Peki klima bozuksa ne yaparsın?
- Üstümü çıkartırım öğretmenim. Oğlum hala terlyorsan ne yaparsın?
- Ben o camı sittin sene açmam öğretmenim : )

Temel yaşlanmıştır. Yolda yürürken bir araba gelir ve çarpar. Adam Temel’ e kızarak bağırır.
- Ben 40 yıllık şöförüm, suç bende değil sende. Temel’ de cevabı yapıştırmış :
- Ula pende 80 yildir yüreyrum.

Çocuk babasına sordu :
- Babacığım annemle nasıl evlendiniz? Bunun üzerine adam karısına dönerek :
- Görüyormusun bak küçücük çocuk bile anlam veremiyor.

Temel eve gelmiş bakmış Fadime yok. 2 saat sonra Fadime eve gelmiş. Temel sormuş :
- Ula Fadime neredeydun?
- Güzellik salonuna cittum daa.
- Eeee sira sana celmedi mi ki?

Temel birgün İdris ile çay bahçesinde buluşur. Sohbet etmeye başlarlar. Temel durup durup offfffff çekmektedir. İdris dayanamaz ve sorar :
- Ula Temel niye off liyusun? Temel söyler :
- Fadimemden hiç elektruk alamayrum. Oysa Temel 3 senelik evlidir. İdris bir daha sorar :
- Ula Temel siz 3 yildir evlusunuz. Bugüne kadar nasil anlaşaydinuz? Oda cevap verir :
- Ula biz 3 senedir gaçak elektrik kullanayduk daaa

- Bak biliyorsan anlatmayım diyip, zorla fıkra anlatan arkadaş.
- Sınavdan 90 alıp neden 100 alamadım diyip ağlayan arkadaş.
- Buzdolabını açıp içinde dondurma var hevesiyle eline aldığın dondurma kutusundan annenin yaptığı donuk bezelyenin çıkması.
- Minibüsde otobüste senin oturduğun yerin yanına gelip bakışlarıyla senin yerini almaya çalışan yaşlı teyzeler.
- Cips ile kolanı hazırlayıp zevkle koltuğa oturduğun anda kumandanın başka koltukta olduğunu farketmek.
- Çok uzun bir mesaj yazarken şarjın bitip telefonun kapanması.
- Sabah sıcacık uykunuzdan kalktığınızda Anne’nizin ekmek al demesi.
- Eve yorgun halde geldiğinde yiyecek birşeyin bulunmaması.
- Telefonun suskunluğunu bozan mesajların operatörden gelmesi.
- Düğümlenmiş kulaklık kablosu.
- Sende olan kıyafet vb . şeyi başkasının üstünde görmek.
- Facebookta şarkı dinlerken yanlışlıkla birinin profiline tıklamak ve şarkının kapanması.
- Evden çıkarken kapıyı kapattığınız anda anahtarı içerde unuttuğunuzu farketmek.
- İndirilen dosyanın %99 da kesilmesi.
- Ayak serçe parmağını bir yere vurmak.
-Yaşlı teyzelerin-amcaların yanağımı vakumlayarak öpmesi ve bu gücle doğru orantılı olarak bıraktıkları ıslaklık.
- Tam bilgisayarda facedeyken eve misafir gelen çocuğun anne oyun oynuycam deyip anneside azcıkta bunu oynat demesi.
- Zor giyilen bir ayakkabiyi giydikten sonra icinde ufak bi tasin oldugunu fark etmek.

Bankada gişenin önünde işlemimin yapılmasını bekliyorken yanımdaki gişede işlem yaptıran yaşlı teyzeye, işlemini yapan gişe elemanı soruyor: -’Parayı kim alacak teyze? Alıcısına ne yazalım?Teyzem cevap veriyor: -’Bu paranın hayrını görme İnşallah yazalım.’

Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim..Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: ‘Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa.’

Dursun Temel e sormus :
- Usagim oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun? Temel : 100 tane yerim valla… Dursun : Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin… Bu espri Temel in acaip hosuna gitmis.
Yolda Cemal i görmüs ve hemen sormus – Usagim oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun? Cemal : 50 tane yerim ben…
Temel : Tüh be usagim 100 deseydun sana müthis bir espiri yapacaktum.

Delinin biri bir gün akıl hastanesinden kaçmaya karar verir. Ancak öyle bir yere kaçmalıdır ki doktorlar onu asla bulamamalıdırlar. İki ay boyunca düşünür, ve bir şey bulur. Evelsi gün ilk işi sabah erkenden kaçmak olur.
Gerçektende dokdorların hepsi bir olduğu halde bu deliyi bulamazlar. Tam ümitlerini kestikleri anda deli çıka gelir. Bütün dokdorlar delinin geldiğine sevinirken, Doktorun biri merak eder ve sorar. hayrola sen kaçmamışmıydın burdan niye geri geldin. Deli cevap verir:
-O provaydı. Asıl gerçeği yarın.

Marketin birine bir turist gelmis bir seyler almis, sonra türk parasi
çikaramamis dolar uzatmis kasadaki adama.
Adam para sahte mi degil mi diye kuskuya düsmüs. Paranin orasina burasina
bakmis.Evirmis çevirmis anlayamamis sahte olup olmadigini.
Bakmis böyle olmayacak parayi sirada bekleyen Temel’e uzatmis.
‘Bir de sen bak hele’ demis.
Temel paranin bir altina bir üstüne bakmis sonra masanin üstüne atmis
ve ‘bu para sahte’ demis.
Herkes sasirmis, nasil anladin bu kadar çabuk demisler.
Temel de: ‘Bunun üstünde Atatürk resmi yok’ demis.

Ali Mısır’da okuyan bir öğrenci. Sınavlar bitmiş ve yaz tatiline girecekler.. Babası Ali’ye telefon eder ve sınavların nasıl geçtiğini sorar. Ali de bilmediği halde “çok iyi geçti” der ve bunu üzerine babası onu İstanbul’a işlerinde yardım etmesi için çağırır. Ali gidecektir İstanbul’a ve arkadaşına son olarak şöyle der; “Ahmet sen notlarımı öğrenirsin ve beni ararsın. Eğer telefona babam çıkarsa Muhammed’in Ali’ye selamı var dersin; ben anlarım bir tane zayıfım olduğunu.” Ahmet notları öğrenir ve arar. Telefona babası çıkar ve Ahmet şöyle der: – Amcacım Ali’ye söyle ona bütün Ümmed-i Muhammed’in selamı var

Iki horoz mutfakta gezinirken tezgahın üstünde yumurta yapmanın 10 yolu yazmaktadır bunu gören horoz diğer horoza bağırır koş len seks kitabı buldum

Sarhoş Adam sabaha doğru evine gelmiş..Eşi başlamış doğal olarak sorular sormaya
-Dün gece nerdeydin Süpermen?
-Müşterileri yemeğe çıkardım patronla..
-Peki daha sonra ne yaptınız Süpermen?
-Bir bara götürdük striptiz kulübüne..
-Sen ne yaptın orda Süpermen ? demiş eşi.
-Hiç sadece bir bira içtim ve patronla müşterileri otele bıraktık demiş adam ve ardından sormuş..
-Neden bana Superman diyorsun geldiğimden beri acaba ?
Eşi cevaplamış..
-Sadece Süpermen külotunu pantolonunun üstüne giyiyor da ondan sordum

Hamdi gece yarısı zil zurna sarhoş eve geldi . Tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra yatak odasına girdi ve uyumakta olan karısını uayndırarak sen ne mükemmel bir kadınsın yaw bi tanesin der . Jadın uykulu şaşkın bir şekilde ne oldu gene der . Hamdi tuvalete otomatik lamba yaptırmışsın harika olmuş der . Kadın daha çok şaşırarak ne otomatiği ne lambası diye sorar . Hamdi ne bileyim valla tuvaletin kapısını açınca yanıyor kapatınca sönüyor lambası demiş. Kadın öfkeyle yattığı yerden fırlayıp Allah belanı versin hamdi yine mi buzdolabına işedin der …

Hamdi yine zil zurna sarhoş bir şekilde eve geldi ve bağırmaya başladı ;
- Lanet olsun , yine gri bir tv programı ve üstüne üstlük tipsizmi tipsiz 5 para etmez bir spiker !.. Karısı mutfaktan seslenmiş ;
- Aynada kendine mi bakıyorsun sen yine ..

Deliler namaza başlamışlar. Delilerden kurtulmak için fırsat kollayan müdür delileri dışarı çıkararak sizi hacı yapacağım demiş.
Deliler sevinerek binanın etrafında hepsi dönmeye başlarlar.
Günler geçer. Müdür mutlu bir şekilde masasının başında çayını içerken birden pencereden içeri taşlar yağmaya başlar. Kafa göz kırık halde çıkıp bağırmaya başlayan müdür:

- Ne yapıyorsunuz sizi manyaklar !?
Deliler:
-Tavafımız bitti şeytan taşlıyoruz. diye karşılık verirler.

Bir makine mühendisi, bir elektrik mühendisi ve bir de bilgisayar mühendisi binmişler bir arabaya gidiyolar. Yolun yarısına geldiklerinde araba bozuluyor ve makine mühendisi 'ben hallederim' deyip yatıyor arabanın altına, bi kaç yere çekiç vuruyo, vida sıkıyo falan, biniyorlar arabaya, hala bozuk.

Bu sefer elektrik mühendisi hemen atlıyo, 'bana bırakın' diye. Kabloları kontrol ediyo, elektrik aksamına bakıyo, biniyolar arabaya ama tık yok gene.

Makina ve elektrik mühendisi bilgisayar mühendisine dönüyorlar. sıranın kendisine geldiğini anlayan bilgisayar mühendisi: -eee..şey...arabadan çıkıp bi daha girsek?

Bu sırada elemanlarla ilgili gözlemlerini sürdüren endüstri mühendisi, etüd çalışmaları sonucunda her üç elemanın da verimsiz çalıştığına kanaat getirerek üçünü de arabadan indirir ve direksiyona geçerek diğerlerine arabayı ittirir.

Evlenilecek Kız Modeli
1.65 boylarında,
iri yeşil gözlü (mümkünse mevsimsel olarak güneşe göre rengi değişebilsin)
minik çene, bıdık burun,
öpülesi, kendinden pembe dudaklar minik bir ağız.
ince bir boyun,
saçlar uzun beline doğru şöyle, esmer
yarım washinton portakalı büyüklüğünde (avuçtan taşmayacak...) gögüsler. (80 - 85 ayarında yani)
gergin bir göbek (şöyle dokunduğunda irkilmesini izleyebilecen...)
bel bölgesindeki kemikleri belli olmasın hafif basenler şöyle (hatun dediğin ele gelecek...)
hafiften iri kalçalar (basenlerle uyum içinde olacak, kalp şekli yakalanabilirse enfes olur)
düzgün bacaklar (kemikleri belli olmayacak)
ince ayak bilekleri
37 yada 38 numara ayaklar
bakımlı parmaklar, pembe topuklar

fiziksel olarak böyle bişey benim düşündüğüm.

gelelim huyuna suyuna,
1 kere eğitimli olmalı, mesela kütüphanecilik, işletme, iktisat, dietisyen mesela
2 benden az kazanmalı (uçurum olmadan, misal ben 1milyar kazanıyorsam oda 700m olsun)
3 aşret bir kız olsun, oturmayı kalkmayı, büyüklerine hürmet etmeyi bilsin.
4 herşeye peki demesin ama orta noktada buluşmayıda bilsin
5 deli gibi aşık olsun bana etrafdaki daha iyi alternatiflerle bana boynuz takmayacak kadar sevsin beni
6 anne vasıflarına sahip olsun şevkat göstermeyi bilsin (kendi isteyince anne olucak, ısrar etmeyecez...)
7 acımızdan ölmeyecek kadar yemek pişirmeyi bilsin yeter (misal yumurta, pilav, makarna)
9 hanım hanımcık giyinsin. (öyle g-string, göbeği açık gömlek tişört olayı bize ters)
10 dinlemeyi bilsin aynı zamanda kendini dinlettirsin benimle ağlasın benimle gülsün.
11 damak zevkimiz birbirine yakın olsun. yemeğe çıktığımızda birimiz aç kalmasın
12 yapmacık/yalancı olmasın, sevdiğine sevdim, sevmediğine sevmedim diyebilsin.
13 arkadaşlarımı sevsin, arkadaşlarımın kız arkadaş/eşlerini sevsin, sevmesede katlanabilsin.
14 ailesi çok zengin olmasın ama bize muhtaç durumda da olmasınlar.
15 ailesi çocuk sever olsun torunları üstlerine atıp tatile gidebilelim.
16 beni çevremdeki hatunlardan kıskansın, zaman zaman bu yüzden bana trip yapsın.
17 eski erkek arkadaşlarının büyük bir kısmı ölmüş olsun. ölmemişler evli ve çocuklu olsun görüşmeyelim.
18 kitap okusun, banada döve döve okutsun. entellektüel birikimi olsun ama entel olmasın.

işte böyle bişiy...

gelen mesajlar üzerine benim eklemeyi unuttuklarım :

19 öyle kulağına göbeğine metal şeyler takmasın
20 hiç bi yerinde dövme olmasın
21 metal müzik dinlemesin
22 evde eğlenmeyi tercih etsin ama dışarda da eğlenmeyi bilsin
23 cebinde faturalı hat kullansın, ayrıntılı faturası bana gelsin ben ödeyeyim.
24 yoga, solaryum, fitness gibi abu işlerle uğraşmasın ama kuaföre gitsin, güzellik salonuna gitsin.

Birini döven bir adam hakimin karşısına çıkarılmış,
Hakim sormus :
- Nerede yasiyorsun?
- Orda burda...
- Ne is yaparsin?
- Onu bunu...
- Barda dövdügün adami önceden taniyor musun?
- Söyle böyle...
- Ne demek yani nerden taniyorsun?
- Ordan burdan...
Hakim artik dayanamamis :
- Anlasildi, götürün bu adami tikin iceri!..
2 jandarma adamin koluna girmis gotürürlerken adam hakime seslenmis:
- Heeeey bi dakika!.. Ne zaman çikicam ben burdan!..
Hakim de ona seslenmis:
- BUGÜN YARIN!...

X