Babamı trafik kazasında kaybettim 5 yıl önce. arkasından 6 ay sonra tam sözlümle nişan yapacaktıkki babamın kazadan dolayı kan parası verıldı. zaten depresyondaydım (babamdan dolayı) o para eve verıldı. 3 kardesız (bır erkek kardesım var) ve ben nısanlandım. evlenmeden önce anneme bu para senın, eger erkek kard.verırsen senle omur boyu konusmam dedım. ve ben evlenınce sevgılı kardesım annemden o parayı alıp kendıne ev almıs ben sonradan duydum. (normalde o parada her kardesın hakkı vardır.) sonuc olarak sımdı kardeslerımle konusmuyorum. annemde ogluna acaıp duskun oldu babamdan sonra( bana o bakacak mantıgı var.) anneme kzıdıgımda sen napcaksın o parayı dedı ve kavga ettık. sımdı ne annemle nede kardesımle ne gorusuyor nede konusuyorum. aıle buyuklerı amcam vs. cekımser aıle ıcı dıye karısmıyorlar sadece be nı avutup bosver o hakkın sana doner dedıler ama ben bır turlu sındıremıyorum bu durumu. aılemın bana yaptıklarıda ayrı yaraladı benı. bir anne bunu yapıyorsa ben ne dıyım, doguran degıl buyuten anadır bence. cok uzuldum annem benı ne arıyor ne soruyor oglu ve gelını akıl verdıgınden oluyor. kız kardesım ıse guc kımdeyse onun yanında malesef. ne yapacagımı bılmıyorum.. ( Allah kardesınde hayırlısını versın herkese coook onemlıymıs .)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Fikirlerinizi rica ediyorum..
- Konu Sahibi S I L A
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 20 Nisan 2014
- 1.428
- 1.616
- 168
Bu durumlar cok sik yasaniyor aile icinde. Ve sonuc hic degismiyor. Parayi alan kisi anneye bakmiyor, yine magdur edilen kardes anneye bakiyor. Ama parayi alan kisi asla hayrini gormuyor. Oyle cok uzun zaman da gecmiyor ilahi adaletin yerini bulmasi icin.
Kardeslerinizi bilmem ama annenizle konusun bence. Birakin, hak ihlali varsa ki var mutlaka adalet yerini bulacaktir. Siz kendi icinizi rahatlatin. Kendi vicdaniniz icin gorusmeye devam edin derim ben. Hatta kardeslerimle de gorusurdum.
Kardeslerinizi bilmem ama annenizle konusun bence. Birakin, hak ihlali varsa ki var mutlaka adalet yerini bulacaktir. Siz kendi icinizi rahatlatin. Kendi vicdaniniz icin gorusmeye devam edin derim ben. Hatta kardeslerimle de gorusurdum.
öncelikle başınız sağolsun diyorum. Anne ya da babadan biri gidince gerçekten aile buhrana sürükleniyor, gerçekten
Şuan annemde sizinle benzer bi durum yaşıyor, ama o annesini kaybetti 4yıl önce. ortada ne kardeşler kaldı ne saygı ne bişey.. darman duman oldu her şey.. Annemin babası,büyükbabam,anneme ya da teyzeme düşen parayı vermedi onlar ne zor durumlardayken.. durduk yere küslük yarattı öz çocuklarıyla bunca yıldır görüşmedi.. Öz kardeşler arasında bile yer yer ne tartışmalar oldu, paraydı, maldı...
Bunları neden anlattım, öyle şeyler yaşanıyor ki yalnız değilsiniz emin olun.. Sabredin,sabredin zor olsa da..
Şuan annemde sizinle benzer bi durum yaşıyor, ama o annesini kaybetti 4yıl önce. ortada ne kardeşler kaldı ne saygı ne bişey.. darman duman oldu her şey.. Annemin babası,büyükbabam,anneme ya da teyzeme düşen parayı vermedi onlar ne zor durumlardayken.. durduk yere küslük yarattı öz çocuklarıyla bunca yıldır görüşmedi.. Öz kardeşler arasında bile yer yer ne tartışmalar oldu, paraydı, maldı...
Bunları neden anlattım, öyle şeyler yaşanıyor ki yalnız değilsiniz emin olun.. Sabredin,sabredin zor olsa da..
- 18 Ocak 2014
- 1.334
- 4.286
- 408
- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.399
- 198
Abin ve gelininiz annenize bakacak karakterde ise hic bulasmayin herkes yerinde iyi olsun diyin. Dogrusu en basinda o paranin paylastirilmasi ya da anneniz uzerine bir ev alinmasi olmaliymis ama oyle boyle olmus cok takilmayin. Rabbim size kendi yivanizda huzur mutluluk versin. Para mevzularindan aile icindeki kavhalara kusluklere cok uzuluyorum. Ben ailemden uzaktayim benim kizkardesim ailemin yaninda evli. Ben simdiden ona babamdan ne var ne yok alsin yeterki onlara iyi baksin modundayim. Cunku ben gidemiyorum bakamiyorum
kız kardesım bana ınat gucluden yana olmayı sectı. sankı dusmanmıs gıbı davranıyor. anlasılan gelın onu ıyı suslemıs. erkek kardesımle o parayı aldıgı ıcın telf.da baya soylendım. nasıl goruseyım bu durumda. annemse herseyını gelınıne verme dedıgımde senın kaynananda sana versın dedı . ben nasıl goruseyım. onların yuzunden sıgaraya basladım. dogdugum eve gıdemıyorum halbukı cok ozledım o evi..
Annemın bogazında guatr var bebegım 4 aylıkken hıc dusunmeden hastaneye goturdum tanıdıgım doktora ıyce bakın dedım. o an cook sevınmıstı. ama cook nankör cıktı bıdaha aslaaaa goturmem hatta bakmam bıle zaten. Allah da bılıyo olsun gıtmem hıcbırıne. hepsınde cok hakkım var . haram ettım.
öncelikle başınız sağolsun diyorum. Anne ya da babadan biri gidince gerçekten aile buhrana sürükleniyor, gerçekten
sızı en ıyı ben anlarım sanırım. Allah annenıze yardımcı olsun ayrı dertlenıyor ınsan boyle durumlarda. Sabırr... cok zor bir erdemmiş. herseyı gectım annem denen mahlukk benı gelınıne tercıh ettı. sımdı ne arar sorar oldu. Asla kalbımde ona aıt sevgı kalmadı. bu tur ınsanlar kalbını tasa donduruyor ınsanın. bende olan bu oldu.
sızı en ıyı ben anlarım sanırım. Allah annenıze yardımcı olsun ayrı dertlenıyor ınsan boyle durumlarda. Sabırr... cok zor bir erdemmiş. herseyı gectım annem denen mahlukk benı gelınıne tercıh ettı. sımdı ne arar sorar oldu. Asla kalbımde ona aıt sevgı kalmadı. bu tur ınsanlar kalbını tasa donduruyor ınsanın. bende olan bu oldu.
dediğim gibi duyulan acı aynı hikayeler farklı..
Bu durumlar cok sik yasaniyor aile icinde. Ve sonuc hic degismiyor. Parayi alan kisi anneye bakmiyor, yine magdur edilen kardes anneye bakiyor. Ama parayi alan kisi asla hayrini gormuyor. Oyle cok uzun zaman da gecmiyor ilahi adaletin yerini bulmasi icin.
kendıne dusen hakkını alsada gorusurmuydunuz kardesınızle yınede??? bu zor değilmı sızce?
- 20 Nisan 2014
- 1.428
- 1.616
- 168
Cok zor biliyorum. Ama bu olaylarin aynilari benim cevremde cok yasandi. Annemler yasadi mesela. Ve kimsenin yanina kar kalmadi. Annemlerin ise vicdani cok rahat. Kendinizi rahatlatmaniz icin soyluyorum. Yoksa cok haklisiniz.kendıne dusen hakkını alsada gorusurmuydunuz kardesınızle yınede??? bu zor değilmı sızce?
Cok zor biliyorum. Ama bu olaylarin aynilari benim cevremde cok yasandi. Annemler yasadi mesela. Ve kimsenin yanina kar kalmadi. Annemlerin ise vicdani cok rahat. Kendinizi rahatlatmaniz icin soyluyorum. Yoksa cok haklisiniz.
tesekkur ederım bıraz olsa kafamda fıkır olustu yazılardan. stresten sutum gıttı bebegımı tam emzıremedım.. Allah gorsun dıyorum..Hatta onların yuzunden bebegım karnımda öluyordu , dogunca 10 gun yogun bakımda kaldı.Allah bunların hesabını sorar umarım.
- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
Öncelikle başın sağolsun canım, babanın mekanı cennet olsun.
Erkek kardeşin diğer iki kardeşinin hakkını yemeyi göze aldıysa yapılabilecek bir şey yok.
Asıl annenin yaptığı yanlış. Amcanların da dediği gibi mutlaka bir yerde çıkar bunun acısı...
Çıbanın başı annem Allah kımseye boyle anne vermesın. nefret edıyorum artık kendısınden..
- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.122
- 548
Anne acısını da baba acısını da bilirim. Acınızı çok iyi anlıyorum. Tek başına bile acıları bir ömre yetecekken, bir de paranın mesele haline getirilmesi çok can yakıcı. Yani o para annenizde kalsaydı ya da ihtiyacı olan birilerine, bir kuruma filan ulaştırılsaydı, sizi üzmezdi. Ama aileden birinin menfaatleri işin içine girince, maddi konular da kırıcı hale gelebiliyor. İnsan hakkı, hukuku geçiyor da, kendi kanından canından birinin yaptığı merhametsizliğine, adaletsizliğine inanamıyor.
Valla ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Ama bu konularda kimsenin ahının kimsede kalmadığına çok sefer şahit oldum.
Valla ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Ama bu konularda kimsenin ahının kimsede kalmadığına çok sefer şahit oldum.
- 21 Kasım 2013
- 1.165
- 749
- 178
Öncelikle başınız sağolsun, Allah sabır versin. Annenizin yaptığı çok yanlış bir davranış, adaletli davranması gerekiyordu, yine ölümlü dünya da küs durmayın derim. çok uzaktan bir komşumuzun gelini vefat etti. Babanne torunlarına sahip çıktı. Bir erkek, bir kız. 16-17 yaşlarındalar. Anne tarafından çocuklara miras kaldı ve dayısı vermedi, ihtiyaçları da var çocukların (ihtiyaçları olmasa bile hakları) hatta kız torun o sıralarda evlendi sanırım. Kısa bir süre sonra dayıları ailece (eşi, çocuğu) trafik kazası geçirdi, son duyduğumda durumları çok ağırdı, şimdi ne oldu bilmiyorum. Yüce rabbim çok büyük Allah’a havale et.