Konuyu yeniden hortlattım arkadaşlar kusura bakmayın.
Dün akşam döndük çünkü.
Bir arkadaşım belirtmiş çok kontrol etmeye çalışıyorsun filan diye belki kontrol manyağı oldum.
Ben zaten çok kötü kayınvalidemler demedim. Aslında derdim kvlerle yaşadıklarımda değildi konuyu açarken, her nekadar buralara geleceklerini bilsemde...
Dediğim gibi ben zaten kv kp diye konu açmadım neredeyse her konuda da eşim bu aradaki bağı nasıl düzenler diye sormuştum. O yüzden zaten o arkadaşlarına konuyu açsam, eşim yaptıklarının yanlış olduğunun farkına varırmıydı.
Konuyu açmadım, sağolsun buradaki arkadaşların yaklaşımlarıyla düşüncemin yanlış olduğunu anladım.
Yalnız şunu anlamıyorum, buraya konu açabilmek için illa eşten dayak yenmesi mi gerekiyor ya da aldatması ya da kv insanın yuvasını mı yıkmaya çalışması gerekiyor. Bazı arkadaşlar öyle yorumlar yapmış ki hani sanki o konular olmayınca geri kalan dert değil.
Evet kabul ediyorum bu büyük bir dert değil bunu her yeri gelen msjda da belirttim. Ama şunu da söylüyorum, ben artık kaldıramaz oldum. Hepsi üstüste gelince olmuyor gerçekten.
Şuraya yazdığım bikaç bişeye göre aaaa sadece bunlar mı? bu bikaç şey kafaya takılıp dert edilir mi? iması ayrı ironik. Evet bu bikaç şey kafaya takılıp dert edilmez, acaba ben mi derdimi anlatamıyorum?
Hani diyorum ki insanın bi karnı ağrıdığında bile telefonda onca tantana koparan kaynanam daha başka şeyler yaptığında neler oluyor siz düşünün, artık şu şöyleydi bu böyleydinin gereği yok. Beni anlayan anladı, anlayamayan arkadaşlara da farklı görüş açıları için teşekkür ediyorum.
Şurada yazılan şeylerden kötü bir gelin olduğumu çıkaran arkadaşlara tebriklerimi sunuyorum. Rabbim herkese (içinde bana da) sizin gibi iyi gelinler nasip etsin inş.
Yalnız şunu açıklığa kavuşturmak isterim. Önceki mesajlarımdan birinde bu; gece geç saatte kayınvalidemin aramasıyla ilgili bir mevzuyla ilgili verdiğim cevaba takılmış arkadaş. Ertesi gün tlf açtım, ben güya insan geç saate aranmaz onu anlatıcam, çok pardon ima edicem. Direk arama denmez hani edep usulü ve o zamanlar ima etmekten kv anlamıyor bilmiyorum, kibar kibar yaptığının güzel bir usul olmadığını söylicem.
Kv bir akrabası kv'ye gelmiş. Adam demiş X işte senin tlf kontörlü sen ne zamandır konuşamıyorsundur oğlunla, benim tlf faturalı arayımda bi sesini duy diyor. Saat 11. O kişi 3 kere aradı, eşim meşkule aldı sonrasında da 1 kere kv aradı.
Bu arada dediğim gibi her gün eşim annesiyle konuşur. Eşim aramadıysa kv çağrı atar eşim arar yani.
Kv ile tam 45 dk tlf da konuşmuşuz. İlk ben gayet güzel güzel konuşuyorum. Anne işte biz çalışıyoruz akşamları zaten yorgun oluyoruz, bazen erken uyuyoruz vs. vs. güzel güzel anlatıyorum karşılığında kv yine düşüncesiz düşüncesiz cevaplar verince ben bağırdım çağırdım. 1,5 senedir yaptığı onca şeye ilk verdiğim tepkiydi. Daha hala da işte ben her zaman o vakitler arıyorum uyumuyordunuz, siz zaten geç uyuyorsunuz diyince. Dedim ki anne biz yeni evliyiz illa uyumamızda gerekmez, bizimde kendimize göre özel vakitlerimiz var diyince cevabı aman ne özel zamanınız olacak zaten ne yapıyorsunuz, çalışıyorsunuz akşam eve gelip oturuyorsunuz bişey yaptığınız mı var sanki gibişeyler söyledi geçmiş zaman. Neyse artık dayanamadım ben 45 dkdır neye çabalıyorum ki? Hemde işteyken? Söyledim. Bildiğiniz, dedim yani karı koca ilişkimiz vardı diye. İnsan utanmaz mı? Verecek cvp bulamam ben şahsen? Kv gayet rahat ayy ne bileyim ben kızım o işi yaptınızı dedi. Ben de dedim bidaha o işi yapmadan seni arar haber ederiz diye. Samimiyetimle söylüyorum hiçte pişman değilim. Olsa yine de yaparım. Zaten her an patlayacak bomba gibiyim 45 dk açıklama zahmetine bile girişmem.
U umutla bekleyiş arkadaşım ailemi nerde övdüm ben, hakikaten merak ettim. Övünmekten gerçekten imtina ederim. Bir konu da bahsettim ailemden ne kadar çok belirtmişim ki övülmüşler. Sadece durumdan söz ettim ben.
Hani kültürel farklılıktan söz ederken bile madem öyle evlenmeseydin kendi çevrenden bulsaydın diyebilecek arkadaşlar var ya tebrik ediyorum.
Ben vaktini ayırıp cevap yazan herkese tek tek teşekkür ediyorum.
Biliyorum boşanmayı düşünmek abartılı durum oldu ama çıkamıyorum işin içinden.
Eşimle de bir miktar konuştum. Konuyu çok dağıtmadan.
İnş. ben artık çok takılmam bu tip şeylere.
Eşimde 2 aile arasındaki sınırı bilir.