• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var

Basa gelince durumlar oyle olmuyor iste.
Yasamadan bilinmiyor bazi seyler.
Ne kadar sinirlisin boyle.
Kotu birsey yazdigimi sanmiyorum. Yasamayan bilmez demek istedim.
Bu kadar alindiysan, kusura bakma.

Yazdıklarınızda sizi de rahatsız eden şeyler vardı demek ki düzenlediniz. Bu benim fikrim ve konu sahibinden çok daha fazla çocuklarına düşkün ve müdahil bir kvdem var. Saygısızlık etmem asla. Yaptığı şey bence yanlış, bunu da saygı sınırları içerisinde belirtebilirim.

Şayet fikriniz bana paralel değilse sizde bir yorum yaparsınız, ikna olursam fikrim değişebilir. Ama direkt alıntılayıp fikrimi eleştirmeniz hiç hoş değil.

Ortada bosanilacak bir durum goremedim. Zaten uzaktasiniz. Her sey harika olmaz ki. Evlatlarina değil size duskunler bence. Yaşlı insanlar ve tek evlatlari sonuçta.
Abartiyorsunuz bence. Yilda bir iki kere cekseniz bir sey olmaz. Ayrica bu kadar dert edeceginize kv kp ile konuşun..
Size bi laf sokmalari da olmamis sonuçta. .

Yazdıklarınızda sizi de rahatsız eden şeyler vardı demek ki düzenlediniz. Bu benim fikrim ve konu sahibinden çok daha fazla çocuklarına düşkün ve müdahil bir kvdem var. Saygısızlık etmem asla. Yaptığı şey bence yanlış, bunu da saygı sınırları içerisinde belirtebilirim.

Şayet fikriniz bana paralel değilse sizde bir yorum yaparsınız, ikna olursam fikrim değişebilir. Ama direkt alıntılayıp fikrimi eleştirmeniz hiç hoş değil.

Evet duzenledim, kendimi cok fazla anlattigimi dusunup.

Ortada bosanilacak bir durum goremedim. Zaten uzaktasiniz. Her sey harika olmaz ki. Evlatlarina değil size duskunler bence. Yaşlı insanlar ve tek evlatlari sonuçta.
Abartiyorsunuz bence. Yilda bir iki kere cekseniz bir sey olmaz. Ayrica bu kadar dert edeceginize kv kp ile konuşun..
Size bi laf sokmalari da olmamis sonuçta. .

Ama Bilgecem yilda bir iki kere deyil iki hafta bir goruyor konusahibi. O yuzden zaten bunalmis.

Ama Bilgecem yilda bir iki kere deyil iki hafta bir goruyor konusahibi. O yuzden zaten bunalmis.

O zaman güzelce kp ve kv ile konussun ama asla yabanci kisilere anlatmasin. Gün gelir o kişiler burdan vurabilirler. Kimler degisiyor kimler.
Guzelce Otursunlar ve konu sahibi sıkıntılarını anlatsin. Bence zamanla da çözülecektir insallah..

O zaman güzelce kp ve kv ile konussun ama asla yabanci kisilere anlatmasin. Gün gelir o kişiler burdan vurabilirler. Kimler degisiyor kimler.
Guzelce Otursunlar ve konu sahibi sıkıntılarını anlatsin. Bence zamanla da çözülecektir insallah..

Evet zamanla azaliyor zaten. Ama iste o ilk zamanlarin fena burnundan geliyor.
Zaten gelinlerin kayinailelerini sevmemeisin bir sebebi de bu. O ilk yillarin acisini iclerinden atip affedememeleri.
Buna ben de dahilim malesef.

Evet zamanla azaliyor zaten. Ama iste o ilk zamanlarin fena burnundan geliyor.
Zaten gelinlerin kayinailelerini sevmemeisin bir sebebi de bu. O ilk yillarin acisini iclerinden atip affedememeleri.
Buna ben de dahilim malesef.

Ben de rahatsiz olurum sık sık gelip gidilmesinden. Allahtan benimkiler pek gelmiyor. Ben hepsinden uzagim. Iyiki de uzagim. Ama yine arkasindayim bosanmak çok abarti bana göre. Eşiyle mutluysa sorun yok..

Hepsini okudum tek tek..

Ne ortada bosanma sebebi var..

Nede herkesi toplayacak ve anlatilicak bir mevzu var..

Asilmayacak sorunlariniz yok . Birazda sen kendini doldurusa getiriyosun yapma.

Ben de rahatsiz olurum sık sık gelip gidilmesinden. Allahtan benimkiler pek gelmiyor. Ben hepsinden uzagim. Iyiki de uzagim. Ama yine arkasindayim bosanmak çok abarti bana göre. Eşiyle mutluysa sorun yok..

Evet, konusahibi su an cok hircin. Cunku cok dolmus ve cok SIkIlmis belli.
Ama sakinlesmesi lazim once.
Cunku kayinvalideyle kayinpeder ya gercekten anlamiyor, yada anlamazliktan geliyor.
Zor bir durum.

Burda size yapilan elestirileri lutfen yanlış anlamayin. Kendi adima sizin kendinize ceki duzen vermeniz gerektigini dusunuorum...Benimde esimin ailesi beni hic istemedi..hatta oğullarını birakip gidecegimi bile dusunduler...Ben maddi durumu yerinde olan bir ailenin tek kiziyim. univ.mezunu esinden fazla maas alan kendi ayaklarim uzerinde duran bir bayan olmama rağmen yasadiklarimi anlatsam nasil sabrettin dersiniz..ben esimi cok sevdim ve hep yanjnda oldum. .ailesinden duydugum hicbiseyi esime yansıtmadım bile.. hicbirzaman saygısızlık etnedim kimseye..iyi niyetini korudugun surece insanlarda değişmeye başlıyor zaten..zorla yapmadım bunu..kimse zorla degisnez zaten..simdi hepsi beni cok sevio..esim yillarca gordu bu yapilanlari..hep takdir eder el ustunde tutar beni..normal hayatta yuzlerine bakmayacagim insanlar emin olun.. ama esim ve çocuğum var benim..esimin annesi cocugumun akrabalari..iyi olmaya mecburum..kapimi kapatip ne halleri varsa gorsun diyecek bi durumum olamaz diye dusunuyorum bennn..saygi görmek istiosaniz saygili olacaksiniz..insallah anne olmaniz kismet olursa bunu daha iyi anlarsiniz. .. dunyadaki en kuvvetli bagdir bu.. esiniz yaninda olmuyorsa sizi tam anlamıyla haklı görmüodur.. zarar vermeyin evliliginize. .sabirli olun

Arkadaşlar sizlerden fikir almak istiyorum. Çünkü dışarıdan bir göze hatta birden göze çok ihtiyacım var.
Sorun eşimle inanın şu an bu konuyu açarken ellerim titriyor. Çok kötüyüm iki gündür. Boğazım düğüm düğüm.

Bu arada anlatacaklarım ya da konu içerisinde geçincede anlatacaklarım kesinlikle abartılı değil.
4 senelik evliyim. Eşim Karadenizli ben İç Anadoluluyum. Bunları özellikle belirtiyorum. Çünkü kültür farklılıklarımız bizi çok kötü etkiliyor. Daha doğrusu beni daha çok etkiliyor.
Severek evlendik.
10 ay önce eşimin işi sebebiyle İstanbuldan taşınıp Samsun'a yerleştik. Ve kayınvalidemlere yakın bir şehre taşındık. Onlar Ordu'da köyde yaşıyorlar.
Burda da birisi daha samimi 2 arkadaşım var sadece, başka hiç kimsem yok.
Normalde kötü giden bir evliliğimiz yok. Ama işin içine kayınvalidem ya da kayınbabam girdi mi kavgalar ayyuka çıkıyor. Eşimle kaç kere konuştum, tabiki kavgalarımızda oldu. Sonunda eşim haklısın diyor ama sonrası yine aynı tas aynı hamam. Bazı şeylerde varki ne yapabilirim onlar benim anam babam diyor.
Bu arada eşim tek çocuk.

Olmadı kayınvalidemle de kaç kere konuştum, yer geldi bağırdım çağırdım, ki inanın bununla övünmüyorum, ve onlara bağırıp çağırdığımda kendimi daha kötü hissettim. Vicdan azabı hissediyorum herşeyi geçtim onlar benden büyük. Tamam büyük ama iş hayatta yaşamaya gelince bir büyüklüklerini göremiyorum. Bazı yaptıkları var ki 12 yaşındaki kardeşim yapmıyor...

Ailem destek değil, olmazlarda, şu an çalışmıyorum ama kendi ayaklarım üstünde durabilirim bunu çok dert etmiyorum. Onlara söylesem kendin istedin bizden bişey bekleme derler.

Her neyse mevzu şu ki artık aklımdan boşanmayı geçirir oldum. Kaldıramıyorum artık sinir hastası olucam, olmadıysam tabi.
Amaaa son bir defa daha evliliğimi kurtarmak istiyorum. Çünkü eşime bu boşanma mevzusunu açarsam, boşanırım. Bu mevzuyu çok düşünüp en son lafı edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

Aklımda şu var son bir kere daha kayınvalidem ve kayınpederimle konuşmak (ki laftan anlamış olsalardı şimdiye kadar diyorum ya çok konuştum bir şey olurdu heralde ama hala aynıyız hatta daha kötüyüz)
Ciddi ciddi hemde.
Ve bundan sonrada eşimle beraber laflarına çok değer verdiği 2 can dostu var. (2 kardeş bu kişiler) Kardeş gibi büyümüşler. Bu insanlar eşimi gerçekten kardeş yerine koyuyorlar. Düğünümüzde de çook destekleri oldu. Hani eşimin hiç bir akrabası yapmadı onların yaptıklarını. Eşim ne zaman darda olsa arar sorarlar kardeşlerini arar gibi.
Son derece aklı selim insanlar. Onları çağırıp hepberaber konuşmak istiyorum. Ben haksızsam da bana desinler sen haksızsın eşimin haksız olduğu yerde de ona haksızsın bunları yapmaman lazım demelerini ve eşimin artık aklını başına almasını istiyorum.
Bunu benim akrabalarımdan isteyemem eşim duymamazlığa gelir, onun akrabalarıyla da yapamam. Aklı başında lafını bilen bir tane büyüğü yok:KK43:
Hatta eşimin kardeşi gördüğü bir kuzeni var onu da çağırmak istiyordum ama çocuk şu an İstanbulda çalışıyor gelemez.

Ben böyle düşünürken bir fırsat elime geçti. Eşimin cuma günü Trabzonda işi varmış. Bana beraber perşembe akşamından gidelim. Annemlerde kalırız. Cuma günü Trabzona gideriz sen gezersin ben işlerimi hallederim dedi. Cuma akşamı da Orduya geri dönüp bahsettiğim arkadaşlara geçelim kalırız onlarda 1 gece dedi.
Ben Trabzona gitmeyi düşünmüyorum. Ordu da kalıcam ve konuşucam kv ve kp ile. Sonrasında Ordu daki arkaşlarımıza gidicez. Tam da görüşmeyi istediğim kişiler. Orda o arkadaşımızın abisini de çağırıcam onunda bulunmasını istiyorum.

Doğru mu yapıyorum. Bu tip bir mevzuya onları dahil etmemelimiyim yoksa.
Başka çıkar yol bulamadım.
Ne yapmam lazım.:KK42:

canim dertlisin tamam da okuycam diye canim cikti pek sorunu da anlayamadim zaten ornek verirsen kv kp sunu yapti falan diye...
bende icanadolu esim egeli kultur farki hersey farkli senin bu durumunu anlarim bak...

bence olaylar çok büyük değil ama siz içinizde kendinizi yeyip bitirip bazı şeyleri erken tüketmişiniz..
eşinizin tak hatası ailesine karşı pasif..onun dışında iyi biri gibi..
ama herşey durulana kadar da çocuk yapmayın derim yinede..

:KK53:Ayyhhh gözlerim acidi uykum geldi yazdiklarinizin hepsini okudum esim isten gelecek saat 10 olmus masayi hazirlayamadim:eek:.valla o kadar uzun uzun yazmissiniz ama bosanmanizi gerektirecek bir durum göremedim. Esinizede surekli ailesini anlatip pireyi deve ediyosaniz oda dinlemekten bikmistir. Kk ya bu kadar yazdiginiza göre esinize kimbilir ne kadar konusuyosunuz allah bilir sabri bol olsun ne diyim:KK51:. Ailenin tek cocugu yasli basli insanlar ne yapsinlar gelinimizin yasam standartlarina uymuyoruz diye evlatlarini redmi etsinler yada esiniz ailesinimi redetsin. Kendi ailenizi övup durmussunuz biz söyleyiz bizimde gelinimiz var babam söyle böyle. Ozmn kendi sulalenizde cevrenizde biriyle evlenseydiniz herkes siz gibi olacak diye bisey yok ona kalirsa benim annem bi baska kaynanam bi baska napiyim her söyledigini annemle babamlami kiyaslayim. Öyle yaparsam zaten mutlu olamam sende kafana takip esini vede ailesini yok yere uzme:KK24:.kaybeden sen olursun. Benim butun topigi okuyup degerli vaktimi kaybettigim gibi acaba önemli bisi varmiki diye okudum ama bulamadim. Yazmadanda edemedim. :KK8:

Konuyu yeniden hortlattım arkadaşlar kusura bakmayın.
Dün akşam döndük çünkü.

Bir arkadaşım belirtmiş çok kontrol etmeye çalışıyorsun filan diye belki kontrol manyağı oldum.
Ben zaten çok kötü kayınvalidemler demedim. Aslında derdim kvlerle yaşadıklarımda değildi konuyu açarken, her nekadar buralara geleceklerini bilsemde...
Dediğim gibi ben zaten kv kp diye konu açmadım neredeyse her konuda da eşim bu aradaki bağı nasıl düzenler diye sormuştum. O yüzden zaten o arkadaşlarına konuyu açsam, eşim yaptıklarının yanlış olduğunun farkına varırmıydı.
Konuyu açmadım, sağolsun buradaki arkadaşların yaklaşımlarıyla düşüncemin yanlış olduğunu anladım.

Yalnız şunu anlamıyorum, buraya konu açabilmek için illa eşten dayak yenmesi mi gerekiyor ya da aldatması ya da kv insanın yuvasını mı yıkmaya çalışması gerekiyor. Bazı arkadaşlar öyle yorumlar yapmış ki hani sanki o konular olmayınca geri kalan dert değil.
Evet kabul ediyorum bu büyük bir dert değil bunu her yeri gelen msjda da belirttim. Ama şunu da söylüyorum, ben artık kaldıramaz oldum. Hepsi üstüste gelince olmuyor gerçekten.

Şuraya yazdığım bikaç bişeye göre aaaa sadece bunlar mı? bu bikaç şey kafaya takılıp dert edilir mi? iması ayrı ironik. Evet bu bikaç şey kafaya takılıp dert edilmez, acaba ben mi derdimi anlatamıyorum?

Hani diyorum ki insanın bi karnı ağrıdığında bile telefonda onca tantana koparan kaynanam daha başka şeyler yaptığında neler oluyor siz düşünün, artık şu şöyleydi bu böyleydinin gereği yok. Beni anlayan anladı, anlayamayan arkadaşlara da farklı görüş açıları için teşekkür ediyorum.

Şurada yazılan şeylerden kötü bir gelin olduğumu çıkaran arkadaşlara tebriklerimi sunuyorum. Rabbim herkese (içinde bana da) sizin gibi iyi gelinler nasip etsin inş.

Yalnız şunu açıklığa kavuşturmak isterim. Önceki mesajlarımdan birinde bu; gece geç saatte kayınvalidemin aramasıyla ilgili bir mevzuyla ilgili verdiğim cevaba takılmış arkadaş. Ertesi gün tlf açtım, ben güya insan geç saate aranmaz onu anlatıcam, çok pardon ima edicem. Direk arama denmez hani edep usulü ve o zamanlar ima etmekten kv anlamıyor bilmiyorum, kibar kibar yaptığının güzel bir usul olmadığını söylicem.
Kv bir akrabası kv'ye gelmiş. Adam demiş X işte senin tlf kontörlü sen ne zamandır konuşamıyorsundur oğlunla, benim tlf faturalı arayımda bi sesini duy diyor. Saat 11. O kişi 3 kere aradı, eşim meşkule aldı sonrasında da 1 kere kv aradı.
Bu arada dediğim gibi her gün eşim annesiyle konuşur. Eşim aramadıysa kv çağrı atar eşim arar yani.

Kv ile tam 45 dk tlf da konuşmuşuz. İlk ben gayet güzel güzel konuşuyorum. Anne işte biz çalışıyoruz akşamları zaten yorgun oluyoruz, bazen erken uyuyoruz vs. vs. güzel güzel anlatıyorum karşılığında kv yine düşüncesiz düşüncesiz cevaplar verince ben bağırdım çağırdım. 1,5 senedir yaptığı onca şeye ilk verdiğim tepkiydi. Daha hala da işte ben her zaman o vakitler arıyorum uyumuyordunuz, siz zaten geç uyuyorsunuz diyince. Dedim ki anne biz yeni evliyiz illa uyumamızda gerekmez, bizimde kendimize göre özel vakitlerimiz var diyince cevabı aman ne özel zamanınız olacak zaten ne yapıyorsunuz, çalışıyorsunuz akşam eve gelip oturuyorsunuz bişey yaptığınız mı var sanki gibişeyler söyledi geçmiş zaman. Neyse artık dayanamadım ben 45 dkdır neye çabalıyorum ki? Hemde işteyken? Söyledim. Bildiğiniz, dedim yani karı koca ilişkimiz vardı diye. İnsan utanmaz mı? Verecek cvp bulamam ben şahsen? Kv gayet rahat ayy ne bileyim ben kızım o işi yaptınızı dedi. Ben de dedim bidaha o işi yapmadan seni arar haber ederiz diye. Samimiyetimle söylüyorum hiçte pişman değilim. Olsa yine de yaparım. Zaten her an patlayacak bomba gibiyim 45 dk açıklama zahmetine bile girişmem.

U umutla bekleyiş arkadaşım ailemi nerde övdüm ben, hakikaten merak ettim. Övünmekten gerçekten imtina ederim. Bir konu da bahsettim ailemden ne kadar çok belirtmişim ki övülmüşler. Sadece durumdan söz ettim ben.

Hani kültürel farklılıktan söz ederken bile madem öyle evlenmeseydin kendi çevrenden bulsaydın diyebilecek arkadaşlar var ya tebrik ediyorum.

Ben vaktini ayırıp cevap yazan herkese tek tek teşekkür ediyorum.
Biliyorum boşanmayı düşünmek abartılı durum oldu ama çıkamıyorum işin içinden.

Eşimle de bir miktar konuştum. Konuyu çok dağıtmadan.
İnş. ben artık çok takılmam bu tip şeylere.
Eşimde 2 aile arasındaki sınırı bilir.

Back