• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var

o kadar sıkıntıların olmuş illaki eşinde senin onları sevmediğini anlamıştır.bende arkadaşlara katılıyorum sıkıntılarını anca eşinle aşabilirsin başka kimse çözüm olmaz ama fazla bu konu üzerindede tartışmayın bu sefer dırdırcı olursun herşeyi abartıyor olursun :) ya benim kaynana oğlunu arar sormam bile ne dio eşim anlatırsa dinlerim içlerine girip herşeyi didiklersem bliyorum benimde huzurum olmayacak

Teşekkür ederim. Evet sanırım başkasını araya sokmamam lazım. Ben zaten tlfda konuşmuyorum. Eşimde artık genel itibar eve gelmeden konuşur. Ama bazen evde denk geliyor. Kayınvalidem o kadar yüksek sesle konuşuyorki duymamak elde değil. Yoksa bende hiç sormam ne olmuş diye. Ki kaldı ki beni ilgilendirmez ailesiyle görüşmesi gereken şeyler olabilir de. Ama yok öyle özel mevzu.

Yani düğün sabahı kahvaltıya gelmeleri dışında çok da abartılacak birsey göremedim. Yaşlılıklarına verin.

Siz taşınırken de yardım etmek istemişler, ne güzel. Ayrıca kalp pili olan birinin ne yapmasını beklerdiniz ki?

Ben o gerdek sabahı kahvaltıya gelmelerini bile öteler oldum o derece.
Ben zaten gelsin istemedim kayınpederimin, kayınvalidem de gelsin istemedim. Bunu güzel güzel söyledim de kayınvalideme. Ama yok gelcek, o gelince biliyorum ki kayınpederimde gelecek.
Bizde öyle kayınbaba dediğin herşeye girişmez. Öyle ev taşınıyormuş bende gelcem görcem oraları sen gidip gezcen bende gezecem demez. Kaynana gelebillir ama erkek her işe girişmez öyle.
Öyle görmedim ben o şekilde de büyütülmedim. Kayınbaba dediğin gelinin evine tek başına gidemez. Gidip gezicek, onlarda kalacak olmaz. (Sağlık durumlarını ayrı tutuyorum)
Ki iş kalp pili olan birinin bişey yapmasını beklemiyorum. Olmasa da yapmazdı zaten. Ama neden iş yapabilecek bir insanı engelliyor. Hemde yukarıda sıraladığım nedenler yüzüne. Oğlunun evini görünce noluyo görmeyince noluyoki. Benim babam daha hiç görmedi evimi bir kere de ağzından ben de gitcem kızımın evine, kadın sen gittin kızının evine gördün gezdin oraları bende gezcem tabi dediğini. Dedim ya ben böyle büyütülmedim, böyle görmedim.
Bizimde gelinimiz var daha babam hiç demedi gitcem görcem oğlumun evini sen gördün eşyalarını kadın ben göremedim ohhh ne güzel dediğini.

Yaşlı dicem ama 50-55 yaş arası insanlar bunlar.
Ki onlardan vazgeçtim zaten eşim aradaki mesafeyi bilsin istiyorum.

Yani yanlış anlamayın ama hersey gözünüze batıyor bence. Ve kayinvalidenizin her cümlesine karşılık vermissiniz. Oğlunun işlerini sorabilir, neler yaptığınızı sorabilir. Yoksa nasıl muhabbet edilecek ki?

İlla kötü göstermek diye değil ama olanları söylüyorum. Bu olayın öncesinde 5 gün var. Kayınvaliemin laf sokuşturup durduğu. Hiç birine de ses çıkarmadım. Yuttum. Ama artık öyle laflar sıralayınca artık dayanamaz oldum. Yani gerçekten inanıyormusunuz akşama kadar eve girmemiş, kapılarda yol gözlemiş, aklı bizde kalmış. Ben kimsenin bana methiyeler düzmesini istemiyorum. Böyle yapınca beni daha çok sevmişde olmuyor. Belki siz inanıyorsunuz ama bunlar bana zerre inandırıcı gelmiyor. Samimi gelmiyor herşeyden önce. Samimi mi sizce gerçekten? Kapılarda yol gözlemişte, hiç eve girememiş.
İnsan ama aklı başında insan sorar elbet ne yaptığını ama ilk cümlesi de Selen_Ay ne aldı Trabzondan olmaz. Ki bunu dedirtecek elimizde poşet filan yok. Neden ilk sorusu insanın bu olur.
İşinin nasıl gittiğini de sorar. Kaç paralık satış yaptığını değil. Bu benimde işim değil kv işi değil kp işi de değil.
Hani insan der ya da bence diyelim; evladım işlerin nasıl gitti. İyi gitti mi aman iyi olsun çok duacınım vb şeyler söylenebilir. Ama kaç paralık satış yaptın haaa, orası da büyüktür nerelere gittin iyi satış yapmışsındır şeklinde değil. Her seferinde şaşırmıcam diyorum ama kv muhteşem beni her seferinde şaşırtmayı beceriyor.

kv ve kp nefes alsa sana batacak gibi geldi bana :KK14:

Doğrudur bende diyorum bunu zaten eşime. Durumu diyorum ki öyle bir hale getirdin ki annen a dese batıyor bana.

Kusuruma bakmayın, yazılarımı sertte algılamayın. Kafam şu an çok kötü. Ama her bir kimsenin söyledikleri ters tepki veriyormuş gibi olsam da beynimde bir yerlerde. Bunların hepsini düşünüyor olucam.
Hatam var demek ki benimde

Bu karadenizli tahmin ettigim memleketse yaka silkenlerdenim ve ön yargılıyım bu ile karsı
Birine nerelisin dedigimde(gerci belli oluyolar) o ili soylediginde sen sag ben selamet kardesim diyorum

Cok kotuluklerini gordum hayatimda bu kadar sinsi, yalan soyleyen,kadinlarinin kufur ettigi,dumen cvirmede on numara besyildizlik insanlar gormedim
Amman amman benden uzak olsunlar.

Kusura bakma cnm sadece ilk msj okudum , tek soyleyecegim;sorununuzu ikiniz cozmeye calisin olmadi senn annenlerle birlikte kv kp . daha fazla acilma. Arkadasmis kardesmis dostmus gec bunlari. Sadece insanlara dedikodu malzemesi olursun. Barisirsaniz da arkanizdan cok laf doner ayrilirsaniz da . sadece anneler babalar. Biz kucukken annm babam da kavga edince yasi buyuk akrabalarini cagirirlardi ben bu yasima gelsim hala o buyuklerden utanirim uzulurum gecmiste yasananlara sahit olduklari icin .onlar hep bize acirlar gibi gelirdi kucukken, simdi de gorusmek bile istemiyorum onlarla. Annemler de ayrildi zaten o kadar seyi bosa yasadik, tum aile sulale bizim olaylari bilir bu da hic iyi bise degil, sen de sonradan pisman olma derim

Üzüldüm gerçekten yaşadıklarınıza. Ne desem bilemedim, oldum olası insanları teselli etmeyi bilemedim hiç :KK11:
Çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alıcam.

Kp ve Kv biraz görgüsüz hava atmayı seviyor filan da bu yüzden yuva dağıtmak pek makul değil tabi eşinizi seviyorsanız, en azından içinde bulunduğunuz durumu anlatabilecek birileri var ve eşiniz de size hak veriyor (bence en önemlisi bu gerisi teferruat) , Kv ile sakince konuşup şikayetinizi dile getirip biraz mesafeli durmasını isteyebilirsiniz :KK12::KK12:

Aslına bakarsan söyledim :( ama dedim ya beni dinleyen olmadı. Kv aynı hatta daha beter şekilde davranmaya devam ediyor. Ama bu gittiğimizde konuşucam son kez kv ve kp ile. Münasip bir dil ile. Kızdığım nokta kv eşimi kendi kocası gibi görüp herşeyi ona sorup herşeyi ama herşeyi ona danışıyor. Kp yok hiç sanki. Bir yere giderken bile biz 3ümüz yan yana geziyoruz. Kp 5 metre arkadan geliyor.
Gerçekten kıskanç değilim ama kv nasıl yapıyor bilmiyorum bütün kıskançlık duygularımı ayağa kaldırıyor.
Bunda biz evlendiğimizde 5 ay sonra bizi ziyarete geldiklerinde. Eşimin yanından her kalktığımda hoop diye kv eşimin yanına kendini atıp 2 yanağından şapur şupur öpüp oooooh anasının oğluuuuuuu iyiki doğurmuş anası, nasılda güzelmiş oğluuuuum, bak adam bak nasılda yakışıklıymış oğluuuuuum hareketlerinin çok hakkı var. Hala bile kv aynı şeyleri yapıyor. Haa öpmüyor her zaman. Ben o ortamda değilkende gitmiyor yanına. Ama ben ne zaman gelsem ortama hooop kv yanımızda ben kalkınca da yerimde.

Eşimin dedesinin cenazesinde fark ettim en çok. Ben içeride yardımcı oluyordum. Kv eşim, başka yakın akrabalar bir yerde oturuyorlar. Eşim ve kv ayrı yerlerdeler. İşim bitince gittim eşimin yanına oturdum. 2 dk geçmedi baktım kv de geldi yanımıza oturdu. Ben sonra içerde bişey lazım olunca kalktım, baktım kv hemen yerime geçti o_O Neyse ben içeri girince kaldım öyle. Ordan biri dedi gel kızım kocanın yanına otur, eşimde dedi gel yanıma. Kv gel kızım gel kocanın yanında otur bende şu yanınızda otururum dedi.

Eşimle de konuşucam
Bilmiyorum ki inş. bi arayı bulur.

Üzüldüm gerçekten yaşadıklarınıza. Ne desem bilemedim, oldum olası insanları teselli etmeyi bilemedim hiç :KK11:
Çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alıcam.

Aslına bakarsan söyledim :KK43: ama dedim ya beni dinleyen olmadı. Kv aynı hatta daha beter şekilde davranmaya devam ediyor. Ama bu gittiğimizde konuşucam son kez kv ve kp ile. Münasip bir dil ile. Kızdığım nokta kv eşimi kendi kocası gibi görüp herşeyi ona sorup herşeyi ama herşeyi ona danışıyor. Kp yok hiç sanki. Bir yere giderken bile biz 3ümüz yan yana geziyoruz. Kp 5 metre arkadan geliyor.
Gerçekten kıskanç değilim ama kv nasıl yapıyor bilmiyorum bütün kıskançlık duygularımı ayağa kaldırıyor.
Bunda biz evlendiğimizde 5 ay sonra bizi ziyarete geldiklerinde. Eşimin yanından her kalktığımda hoop diye kv eşimin yanına kendini atıp 2 yanağından şapur şupur öpüp oooooh anasının oğluuuuuuu iyiki doğurmuş anası, nasılda güzelmiş oğluuuuum, bak adam bak nasılda yakışıklıymış oğluuuuuum hareketlerinin çok hakkı var. Hala bile kv aynı şeyleri yapıyor. Haa öpmüyor her zaman. Ben o ortamda değilkende gitmiyor yanına. Ama ben ne zaman gelsem ortama hooop kv yanımızda ben kalkınca da yerimde.

Eşimin dedesinin cenazesinde fark ettim en çok. Ben içeride yardımcı oluyordum. Kv eşim, başka yakın akrabalar bir yerde oturuyorlar. Eşim ve kv ayrı yerlerdeler. İşim bitince gittim eşimin yanına oturdum. 2 dk geçmedi baktım kv de geldi yanımıza oturdu. Ben sonra içerde bişey lazım olunca kalktım, baktım kv hemen yerime geçti o_O Neyse ben içeri girince kaldım öyle. Ordan biri dedi gel kızım kocanın yanına otur, eşimde dedi gel yanıma. Kv gel kızım gel kocanın yanında otur bende şu yanınızda otururum dedi.

Eşimle de konuşucam
Bilmiyorum ki inş. bi arayı bulur.
İlk önce eşinle konuşmanız daha mantıklı diğer türlü arkasından iş çeviriyor pozisyonuna düşersiniz ama genel itibariyle hemen her KV aynı tavırları takınıyor :mad: ama ben pek sallamıyorum :cool:

Vallahi sekerim anlattiklarini okudum, yuva yikacak bir durum gormedim.

Yasli, cahil insanlar gorustugunuzde azicik hosgorseniz ne olur ?

Ne diyeceksiniz esinize, baban boburlenmeyi seviyor, annen de cahil. gorgusuz ?!? Esiniz anne babasini tanimiyor mu sanki, esinizi utandirip uzmekten baska elinize ne gececek? Cok ayip edersiniz, yapmayin , hele yabanci insanlari karistirmayi hic dusunmeyin bile.

Bende yasadiklarinizda bosanma durumuna gelecek bir durum göremedim. .Hatta abartiginizi düşünüyorum. ..Sizin icinizde bulundugunuz durum biraz kültür farkliligindan kaynaklanıyor. .kendi yetiştirilme tarziniza uygun olmayan insanlarla karsilasmisiniz. ..bocalama yasamissiniz ve ufak buyuk hersey takinti haline gelmis..Ama bazen sizden farkli olan insanlarida hosgormek lazim..kaldiki sizde kusursuz degilsiniz..sizin anne babanizda sizinle aynı kültürü almayan yuzlerce insana tuhaf gelecektir..insanlarin her dedigi kelimenin en ufak ayrintisina girmissiniz..Köylü bi kadınin diline isin yada gunun nasıl gecti demek yerine kac tl satis yaptin demek daha kolay gelebilir bunda illede bisey aramaya gerek yok veya oğlunu Öpebilir bundan daha dogal bisi yok..oglunu sizden kiskanabilirde bence bu da gayet insani bi durum...bunlari normal görüp alttan almayi basarirsaniz ancak mutlu olursunuz..esinizle bosanip baska biri ile evlensenz bile emin olun...ayni seykeri yasarsiniz..roller degisir insanlar degisir..bu sorunlar devam eder gider..rahat olun biraz..hayatınıza aktivitiler sokun bu kuruntularinizda yok olur zananla...kimse anne babasini atamaz..ana babasini atabilen bi insaninda kimseye hayri dokunmaz..onlata sirt ceviren insan gun gelir size yapar bunu..onu bunlarla doldurarak kendinz sogutmayin..erkekler sabreder sabreder bi gun patlar ve biter hersey...benm tavsiyem dikkatli adimlar atinn...

İlk önce eşinle konuşmanız daha mantıklı diğer türlü arkasından iş çeviriyor pozisyonuna düşersiniz ama genel itibariyle hemen her KV aynı tavırları takınıyor :mad: ama ben pek sallamıyorum :cool:

Vallahi sekerim anlattiklarini okudum, yuva yikacak bir durum gormedim.

Yasli, cahil insanlar gorustugunuzde azicik hosgorseniz ne olur ?

Ne diyeceksiniz esinize, baban boburlenmeyi seviyor, annen de cahil. gorgusuz ?!? Esiniz anne babasini tanimiyor mu sanki, esinizi utandirip uzmekten baska elinize ne gececek? Cok ayip edersiniz, yapmayin , hele yabanci insanlari karistirmayi hic dusunmeyin bile.

Çok teşekkür ederim.
Ben zaten şu sıralar yaptıklarımın mantıklı ya da doğru olduğunu savunmuyorum.
Kafam karman çorman o yüzden farklı kişilerden görüş almaya çalışıyorum.

Bende yasadiklarinizda bosanma durumuna gelecek bir durum göremedim. .Hatta abartiginizi düşünüyorum. ..Sizin icinizde bulundugunuz durum biraz kültür farkliligindan kaynaklanıyor. .kendi yetiştirilme tarziniza uygun olmayan insanlarla karsilasmisiniz. ..bocalama yasamissiniz ve ufak buyuk hersey takinti haline gelmis..Ama bazen sizden farkli olan insanlarida hosgormek lazim..kaldiki sizde kusursuz degilsiniz..sizin anne babanizda sizinle aynı kültürü almayan yuzlerce insana tuhaf gelecektir..insanlarin her dedigi kelimenin en ufak ayrintisina girmissiniz..Köylü bi kadınin diline isin yada gunun nasıl gecti demek yerine kac tl satis yaptin demek daha kolay gelebilir bunda illede bisey aramaya gerek yok veya oğlunu Öpebilir bundan daha dogal bisi yok..oglunu sizden kiskanabilirde bence bu da gayet insani bi durum...bunlari normal görüp alttan almayi basarirsaniz ancak mutlu olursunuz..esinizle bosanip baska biri ile evlensenz bile emin olun...ayni seykeri yasarsiniz..roller degisir insanlar degisir..bu sorunlar devam eder gider..rahat olun biraz..hayatınıza aktivitiler sokun bu kuruntularinizda yok olur zananla...kimse anne babasini atamaz..ana babasini atabilen bi insaninda kimseye hayri dokunmaz..onlata sirt ceviren insan gun gelir size yapar bunu..onu bunlarla doldurarak kendinz sogutmayin..erkekler sabreder sabreder bi gun patlar ve biter hersey...benm tavsiyem dikkatli adimlar atinn...

Çok teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz için fikirleriniz için.
Ben asla ya da asla ailesini itsin onları yok saysın demedim. Aklıma bile gelmedi. İnsan kendisine istemeyeceği şeyleri nasıl başkasına yapar?
Ben zaten kv nasıl değiştiriyim (ki 50 yaşındaki insan nasıl değişir) demedim ki. Artık vazgeçtim ondan zaten.
Ben, eşim bizim bir aile olduğumuzu ve annesigilinde ayrı bir aile olduğunu, herkesin kendi sıkıntısını kendisinin halledebilmesini istiyorum. Ve bu sınırı eşim belirlesin.
Yanlış ya da mantıksız bişey mi istiyorum?
Hani iş sürekli dönüp dolaşıp kv ya da kp ile yaşadıklarıma dönüyor, evet buraya yazdıklarım yaşadıklarımın 1000 de 1 değil daha yaşayacaklarım da geri de ama bunları eşim yaşatmasın istiyorum.
Kv benim evimin herşeyini bilmesin istiyorum. Çok şey mi?
Ve kayınvalidemgilin de herşeyini ben bilmek istemiyorum. Anormal bişey mi?
Hani biz arasında birer sokak olan ya da altlı üstlü oturan insanlar değiliz.
İlk evlendiğimizde aramızda 900 km vardı. Şimdi 2,5 saat mesafe var.
Kv ya da kp -misal- karnı ağrısa hemen tlf sarılıp bööyle abarta abarta (bana öyle gelmiyor gerçekten öyle yapıyorlar) ağlamaklı sesle anlatsa ayyy komalık yatıyom oğlum dese. Bööyle eşim sesi titreye titreye anacığıyla ilgilense. Sürekli tlf açıp durumunu sorsa ve sonra es kaza siz grip olsanız (bünyem zayıftır ve çok çabuk gribe yakalanırım) eşiniz size bağıra çağıra kendine dikkat etmedin biliyon marazlısın neden dikkat etmezsin. Etme kendine dikkat sen hiç daha beterine de layıksın dese nasıl hissedersiniz?
Bu arada hakikaten bir karın ağrısından bahsediyorum. Şimdi diceksiniz ki hasta elbet arayıp haber edicek, oğlu da ilgilenecek ya hu bu kadar şeyi insan tlf söylemeye utanır. Hani söyledi ben 900 kmden ne yapcam yani.
Dediğim gibi böyle şeylerle büyümedim ben. Annem tlf da böyle bık bık konuşulmaz, tlf da konuştuğun insan söylediğin şey sebebiyle üzülecekse ve hele hele uzaktaysa herşey anlatılmaz diyerek, uzaktaki insan üzülmez diyerek yetiştirdi. Ben yanlış mı yetiştirilmişim, değiştirmem mi lazım kendimi?

2 senedir evet eşime her türlü lafı söylüyorum. Doldum artık. 4-5 ay sabrettirip sabrettip patlatıyor beni. Kv durumu da aynı 4 senedir doldum artık. Yukarı da yazdığım bazı konular var ya benimde kendisine karşılık verdiğim (Onunla konuştuğum ya da kızdığım konuları ayrı tutuyorum) 4 senedir dolup dolup karşı cümle olarak verdiğim 30- 40 cümleden bazılarıydı. Onları da gittiğimiz gün yapmıyorum zaten, artık yanında 3-4 gün kalıp dolup dolup söylediğim 4-5 cümle. Onu da etmeyim mi? Hep susmaya devam mı edeyim?

Hani biz artık 4 senedir evliyiz. Birbirimizin neden hoşlanıp neden hazetmediğimizi bilen insanlarız. Ben eşim buna kızar, bundan hoşlanmaz diyerek kendimi tutabiliyorsam. Bende eşimden aynısını bekliyorum. Anlattığım için bunu örnek veriyorum. Ben kp karşımda atletle oturmasını hazetmiyorum. Bunu daha ilk gördüğümde eşime dedim -aşkım bizim oralarda bunlar hoş değil, bu edepsizliktir söyle babana bişeyler giyinsin üzerine dedim. Bunu bana yaşatma 3-4 kere daha ya. Azarla demiyorum ki. Benden önce kvde eşimde görüyor -Kalk baba biz buradayken öyle oturma üstüne bişey al, biz yokken nasıl gezersen gez desin. Bu kadar yani.
Dediğim gibi ben artık onlardan bişey beklemiyorum.

Bundan 4 ay önce, tam Ramazanda arifeye 2 gün kala eşim ameliyat oldu. Basit birşeymiş. Ama ne olduğunu anlayamadığımız, bizim sonuç göstermeye diye gittiğimiz mr raporuyla apar topar ameliyata aldıkları bir durum oldu. Bir anda elim ayağıma dolaştı. Ya kimsem yok o memlekette. Ameliyathane kapısında kalakaldım. Ne zaman çıkacağımız belli değil hastaneden, eşimin durumu belirlicek durumu.
Neyse ertesi gün kv ve kp geldi ziyarete. Hani artık bu kadar cehaleti kaldıramıyorum ben. Bu cehalet filan değil.
Kayınvalidemleri ben aldım otogardan. Hastaneye girdik asansörde kv ayy çocuğum oğlum bayrama çıkar hastaneden demi bayrama geleceksiniz demi? çıkar çıkmaz gelin çocuğuum vs vs birsürü laf etti. Tek dediğim anne ben şu an bayram filan düşünemiyorum, eşim iyi olsun gözüm bayram filan görmüyor benim dedim. Ama kv tabi çocğum tabi oğlum iyi olsun tabi amaa diyerek yine aynı şeyleri sarıp sarıp söylemeye devam etti.
Sonra odaya girdiğimizde çıkana kadar (4-5 saat) sürekli aynı şeyleri söyledi. Orda da tek bir kere anne ne bayramı ya gözüm görmüyor bayram dedim. Ama ben ne diyorumki duyan anlayan var mı?
Ve her tlf da sürekli eşime bunları söyledi durdu.
Biz bayramın 3. günü çıktık veeee doğruca kv yanına gittik.
Eşime söylediğim hiç bir laf tesir etmedi. Annesi heves etmiş elbet gidecekmiş.
Bu arada kv hiç bir bayram gitmedik diye bişey yok. İlk evlendiğimiz sene hariç 3 sene boyunca her Ramazan bayramında kv yanındaydık. Ayrıca buraya geldiğimiz 6 ay boyunca her 2 hafta da bir onun evindeydik. Bir haftasında 4-5 gün kalınıyordu, diğer haftasında 2 gün.

Evladım yok ama bunu evladıma söylemek benim aklıma gelmez. Tek derdim evladım iyileşsin olur.
Hani herşeyi geçtim. İnsan nazardan çatlar ölür ya. Millet demedi mi bu çocuk 5 gün önce ameliyat oldu, hastaneden çıkar çıkmaz hemende anasına gelmiş diye? Biz gittik onlara Kv gerine gerine oğlum ameliyat oldu ama çıkar çıkmaz hemende geldi anasının yanına oğluuuum diyerek gezindi. Ben böyle birşeye esef ederim. Göğsüm kabaracaksa böyle şeyden kabarmasın. Ondan sonra eşim annesine de demiyor, bana işte ağrım var sızım var. Dedim bana hiç açma ağzını git anana söyle dedim. Ben dediğim gibi ona çooook dil döktüm herşeyi söyledim. Gitmeyelim evde yat dinlen diye. Ama yine eve döndüğümüzde herşeyiyle ben ilgilendim. O annesine benim hiç birşeyim yok iyiyim iyiyim diye gezdi.
Bunu yine durduracak eşimdi yapmadı anasının hevesini yerine getirdi.

Bu arada ben köyde doğup büyümedim ama benim annemde köylü, babamda, dedem, annanem babannemde köylü hala orda yaşıyorlar. Yaşlı ise yine ananem 80 yaşında yaşlı ise babannem 95 yaşında, hani artık ağıızlarından çıkan lafı duymayacak insanlar onlar eğer birine bir tolerans gösterilecekse. 80 yaşındaki ananem bi karnı ağrıyınca bile telefon açıpta 30 çeşit laf etmiyor. Aklına da gelmez. Telefonda konuşulacak şey var konuşulmayacak şey var der ona söylesen.

Detaylı olarak yazdığın dertlerini(!) okudum arkadaşım ve kusurabakma ama sen dert görmemişsin, sıkıntı çekmemişsin, sorunlu kaynana tanımamışsın hiç.
Rahat dokundu derler ya işte senin ki aynen o hesap.
Gördüğüm kadarıyla sana hiç bi zararları yok, sadece biraz egoistler ve tek oğullarıyla ve oğullarına ait herşeyle övünüyorlar.
Hoş olmayabilir belki herkes gözardı etmeyebilir ama boşanmayı düşünmek..
Hemde böyle bi konu için...
Ne diyim yani, evlilik oyuncak mı size göre yada babanızın evinde çok mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz anlamadım.

Detaylı olarak yazdığın dertlerini(!) okudum arkadaşım ve kusurabakma ama sen dert görmemişsin, sıkıntı çekmemişsin, sorunlu kaynana tanımamışsın hiç.
Rahat dokundu derler ya işte senin ki aynen o hesap.
Gördüğüm kadarıyla sana hiç bi zararları yok, sadece biraz egoistler ve tek oğullarıyla ve oğullarına ait herşeyle övünüyorlar.
Hoş olmayabilir belki herkes gözardı etmeyebilir ama boşanmayı düşünmek..
Hemde böyle bi konu için...
Ne diyim yani, evlilik oyuncak mı size göre yada babanızın evinde çok mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz anlamadım.

Teşekkür ederim.
Haklısın
Buna benzer şeyleri yazan insanlarda haklı
Evliliği oyuncak olarak görmüyorum.
Birçok arkadaşımın yaşadığına nazaran benimki dert filan değil bununda farkındayım.
Ama 10 aydır böylesine içli dışlı olmak, burda kimsemin olmaması... Anlatamıyorum ya da anlatıyorum, hakikaten bikaç basit şeyle tolere edilebilecek şeylerin içinden çıkamıyorum belkide.
Şunu biliyorum göğsüm daralıyor sıkıştırıyorlar sanki ve boğazımda kocaman yumruklar var yutkunurken bile zorluk çekiyorum artık, kafamın içinde fazladan bişeyler var sanki ve beynime baskı yapıyor.
Ben böyle iken yine kv arayıpta işte oğlum pazardan çıktım şimdi öldüm öldüm bu poşetler eve nasıl gidecek diye sordu mu, içimdeki volkan güm diye patlıyor.
Bunun yanıtını ben bile biliyorum. Şehirden köye çıkan minibüsler var. Kalkana kadar minibüsü bekliyor ve minibüs köye götürüyor. Hani bunu BİLE eşime soracak kadar ve eşiminde aynen bu şekilde cevap vermesini hazmedemiyorum.
Ondan sonra da benim bi sıkıntım olduğunda eşimle konuşamıyorum bile ha konuşuyorum da o dinliyor gibi görünüp dinlemiyor. 2 gün sonra o olayla ilgili bişey olduğunda soruyor eşim, bende anlattım ya sana diyorum. Ne zaman anlattım hatırlamıyorum ben, bahsetmedin sen hiç diyor. O öyle diyince duramıyorum artık. Sen diyorum aile içinde olan birşeyle ilgilenme zaten dinleme bile, ailen ben değilim ki zaten senin ailen annen onun ıncığına cıncığına kadar bil uğraş, ben bu ailede tek yaşıyorum zaten ben hallederim sen merak etme diyip kalkıp gidiyorum.

Doğru mu hayır ama hani bu durumda ne yapılır bilemiyorum artık.

Arkadasim ne kadar abartiyorsunuz, ne kadar sertsiniz, ne kadar cok mudahale ediyorsunuz ve anlattiginiz her sey ne cok cocukca geldi bana.

Annesi ne is yaptin diye sorunca dahi sorun etmis bu senin isin degil anne, demissiniz.
Afedersiniz ama ogluyla olan bu muhabbetin neresi sizi ilgilendiriyor?
Baskasina anlatacak olmasi da sizi hic alakadar eden bir sey degil zira etrafindakiler de taniyorlardir k.validenizi.
Bunun esinizle aranizdaki iliskiye ne gibi bir eksisi olabilir ki?
Hani oglunu dolduran, yikici bir tavri yok ki.
Hulasa bundan size ne?

Diger ilgimi ceken mesele ustu kapali(!) birlikteliliginizden bahsetmissiniz.
Bu cok civik ve sacma geldi bana.
Basogretmen edasiyla her seyi ogretmeye her seyi duzenlemeye calisiyorsunuz gereksizce.
Her sey sizin kontrolunuz altinda olamaz. Olamiyor gordugunuz gibi.
Kayinvalidenizin gereksizce aramasi size gore ne kadar sacmaysa siz de asagi kalmiyorsunuz ve iliskinizden bile bahsediyorsunuz aramasin diye.
Haliyle ne bileyim gibi bir cevap aliyorsunuz.
Bosuna kendinizi kasiyorsunuz.

Eger size hakaret, esinizi ezen, maddi yonden somuren vs. gibi yuva yikici tavirlari olsa anlayacagim da her hareketlerinin batmasi normal degil.

Bosu bosuna evliliginizi ve esinizi yipratiyorsunuz.
En kotusu de kendinizi.
Biraz takintili gibi gorunuyorsunuz buradan.

Burada bana cok acayip gelen ilk sabah kahvaltiniza dahil olmak istemeleri oldu.
Onun disinda evliliginizi tehlikeye atacak hicbir olumsuz davranis goremedim.

Ustelik bu kucukcuk seylere sert cevaplariniz ve tavirlariniz oldugu halde ne kayinvalideniz ne esiniz cok cok buyuk tepkiler vermemis.
K.valideniz klasik bir yasli, tek evladi var, hayatini ustune kurmus ama kiskanmiyor, sizi seviyor gibi gorunuyor.
K.pederiniz sevimli/samimi gorunmeye calisiyor.
Hepsi bu.

Teşekkür ederim.
Haklısın
Buna benzer şeyleri yazan insanlarda haklı
Evliliği oyuncak olarak görmüyorum.
Birçok arkadaşımın yaşadığına nazaran benimki dert filan değil bununda farkındayım.
Ama 10 aydır böylesine içli dışlı olmak, burda kimsemin olmaması... Anlatamıyorum ya da anlatıyorum, hakikaten bikaç basit şeyle tolere edilebilecek şeylerin içinden çıkamıyorum belkide.
Şunu biliyorum göğsüm daralıyor sıkıştırıyorlar sanki ve boğazımda kocaman yumruklar var yutkunurken bile zorluk çekiyorum artık, kafamın içinde fazladan bişeyler var sanki ve beynime baskı yapıyor.
Ben böyle iken yine kv arayıpta işte oğlum pazardan çıktım şimdi öldüm öldüm bu poşetler eve nasıl gidecek diye sordu mu, içimdeki volkan güm diye patlıyor.
Bunun yanıtını ben bile biliyorum. Şehirden köye çıkan minibüsler var. Kalkana kadar minibüsü bekliyor ve minibüs köye götürüyor. Hani bunu BİLE eşime soracak kadar ve eşiminde aynen bu şekilde cevap vermesini hazmedemiyorum.
Ondan sonra da benim bi sıkıntım olduğunda eşimle konuşamıyorum bile ha konuşuyorum da o dinliyor gibi görünüp dinlemiyor. 2 gün sonra o olayla ilgili bişey olduğunda soruyor eşim, bende anlattım ya sana diyorum. Ne zaman anlattım hatırlamıyorum ben, bahsetmedin sen hiç diyor. O öyle diyince duramıyorum artık. Sen diyorum aile içinde olan birşeyle ilgilenme zaten dinleme bile, ailen ben değilim ki zaten senin ailen annen onun ıncığına cıncığına kadar bil uğraş, ben bu ailede tek yaşıyorum zaten ben hallederim sen merak etme diyip kalkıp gidiyorum.

Doğru mu hayır ama hani bu durumda ne yapılır bilemiyorum artık.

Bu mesajinizi da yeni gordum.
Nicin kendinizi kiyasliyorsunuz annesiyle?
Benim esim de hatta ben de bazen anlattiklarini hatirlamiyorum ama ne esim ne ben ailemizle alakali bir kiyaslama yapmiyoruz.
Ki ben ailemle o derece yakinim.

Su an tipik "yeni gelin" tavirlari gosteriyorsunuz.

Yaşlı insanlar... Cahil insanlar... Varları yokları tek oğulları olan insanlar... Öyle görmüş, öyle yetişmiş, öyle öğrenmiş insanlar... Uzun uzun anlattığınız bütüüüün o konularda, tek bir tane bile sizi kötüleyen, arkanızdan iş çeviren, evinizi barkınızı bozmaya niyetlenen tek bir tavır, tek bir kelime okumadım ben. Millet ne canavarlarla uğraşıyor, kaynana, kayınpeder, elti, görümce vs...
Siz sürekli "ben öyle gördüm, ben böyle gördüm, benim ailem şöyle, öyle olmalı, böyle olmalı..." cümleleri kurarak karşınızdaki insanları yargılarken ve ne yazık ki bariz bir şekilde küçük görürken, ben okuduğum satırlarda oğlunu çok seven, gelinine hayran bir kayınvalide gördüm.
Bana da yanlış gelen bir çok davranışları var elbette ama insanlar yaşadıkları yörelerin adetleri, gelenekleri ile şekilleniyor ve belli bir yaştan sonra çocuksulaşıyor. Gerdek gecesi kapının önünde çarşaf bekleyen, gelinini döven, iftira atan, oğlunu dolduran, torunlarına bile acımayıp boşatmak için uğraşan ne aileler var bu ülkede!...
Ayrıca eşinizin dikkatini istediğiniz ölçüde çekemiyor veya istediğiniz gibi size odaklanmasını sağlayamıyorsanız, bu ikinizin arasındaki dengelerle alakalıdır. Anasıyla, babasıyla ne ilgisi var?
Çok asil, çok aristokrat takılmakla, kurallar koymakla, konsey kurup aile meselelerini hakem huzurunda tartışmakla görgülü olunmuyor. Gerçek hayat tv dizisi veya filmi değil çünkü.
Ne olmuş çok sormuşsa, ne olmuş çok anlatmışsa, gelininin ve oğlunun düzenini herkes görsün beğensin diye heves etmişse veya gelininin ne kadar misafirperver olduğunu herkes bilsin, onu herkes sevsin istemişse ne olmuş? Kırmadan, üzmeden, daha yumuşak ifadelerle çok rahat idare edilebilir bu insanlar. Eşinizin ailesinin pek çok eksiği olabilir ama en azından iyi kalpli ve samimi oldukları konusunda haklarını teslim edip, biraz daha şefkatli davranabilirsiniz bence...

merak ettim yaşadıklarınızı okuyunca,aile ile ne konuşacaksınız? cehaletten sıyrılın mı ? çünkü bu örnekler belli bir konuda değil ve çok önemsiz şeyler..ilk gece eve gelmeleri dışında,"gerçek" bir mevzu göremedim ben..
oğlunun eviyle övünmesi,işini sorması,ne aladılar demesi vs,çok öenmsiz şeyler..bir anne olarak haddini aşan birşey de yok bana göre..
üstüste gelince can sıkıcı olabilir ama ne kocayı sıkmaya ne de aile toplantısı yapıp,boşanmayı düşünecek hiçbir mesele yok ortada..
eşiniz ne yapsın bu durumda,onu da suçlamışsınız.beni bunlarla muhattap bıraktı,engel olmadı diyosunuz..ne yapabilr ki?anlamıyorum ben sizi..
üstelik tam tersi siz anne babasına bu kadar atar yağınca gereksiz konualrda onun size tepki vermesi gerekirdi..
neymiş demek ki her zaman suçlu olan kv kp değilmiş...gelinler de az değil..memnun etmek çok zor bazı gelinleri..

Teşekkürler
Tipik yaşı geçkin insan ama artık tahammül edemiyorum. Gerçekten. Benim görmediğim alışık olmadığım huylar var. Eşimin engel olmasını istiyorum. Ama her seferinde laf 'onlar bize ne yapıyormuş, onlar beni çok seviyormuşta ben onları bi sevemiyormuşum'a dönüyor.

Mesela;
Eşim sürekli işi sebebiyle seyahatlerde. Bir ara benide beraberinde götürüp annesigile bırakıp o diğer illere gidiyordu geri dönerkende alıyordu.
Bi gün Trabzona gidiyor. Benide götürdü. Kvdenin evinden gittik oraya akşam eşimin işi kaçta bıraktığını çok iyi biliyor kayınvalidem 6,30 mesai bitimi. Biz 7 de Orduya geri dönüş yaptık.Eşimin işi erken bitti. Birde Samsuna döneceğimiz için çok gecikmeyelim dedi. Kayınvalidem kapıda amaaaan kızıııııım nasılda geç geldiniz gözüm yollarda kaldı benim. Siz gittiniz gideli eve giremedim ben yollarınızı gözledim. Ne çok merak ettim vs vs bir sürü laf sıraladı 2 dk.da O ara ben araçtan indim lavaboya geçtim. Geçerken dedim anne bekleme kapıda bizi geç otur evine ne bekliyorsun ki. oğlunun iş bitim saatini bilmiyormusun. Geldiğimiz saat geç değil ki ne abartıyorsun dedim.
Neyse girdim içeri kv aynı laflarla oğlunu da içeri aldı. Oturma odasına oturdular. Bende elimi yıkıyorum. Köy evi lavabo antrede. Kv eşimi oturttu. Ve hemen sorduğu ilk soru oğlum Selen_Ay ne aldı Trabzondan., haa oğlum neler aldı. Ayın 25i ben ne alacaksam ki evlendiğimizden beri sağolsunlar borç hiç eksik olmuyor. Hadi kv böyle didik didik herşeyime ama asıl kabahat eşimde o da cevap veriyor bişey almadı anne gezdi sadece diye. Ben içeri girdim ayakta bekledim hadi gidelim diye. Evimize dönüyorduk. Uğrayalım gitmeden demiştik zaten. Eşim dedi otur gideriz. Dedim oturmuyorum gidelim. Eşim baktı yüzüm asık bildi bişeye kızdığımı. Hadi dedi gidelim madem.
Neyse arabaya eşyalarımızı yüklüyoruz. Kv -oğlum çok satış yaptın mı bugün, ne kadarlık sattın, kaç milyarlık oldu,hangi dükkanları gezdin. Büyüktür Trabzon çok satış yapmışsındır inş. dedi.:KK57: ben yine böyle. Ama asıl benim koca:KK14: Ağzını açtı cevap verecek. Dedim anne sen niye soruyorsun ki bunları bunlar senin işin değil dedim. Tabii kızııım tabi ama ben merak ettim, ben dua ediyom oğluma aman çok satış yapsın da işinden atmasınlar diye. Ondan sordum dedi.:KK57: Güyaa iyiliğini düşünüyor. Ondan sonrada millete gidip bugün oğlum Trabzona gitti işte bu kadarlık satış yapmış çooook çalışıyor oğlum diye anlatıcak. Bikaç kere şahit oldum. Bikaç kerede bu komşulardan bazıları eşimin işiyle ilgili bikaç bişey sordu şu da şöyleymiş X diye. Ordan biliyorum yani.
Ki eşimin işi satış yapmak değil satışı zaten bağlı olduğu firmanın ana bayileri yapıyor. Eşim sorunları dinlemeye gidiyor. Başka işlere bakıyor. Olursa elbet satışları alıyor ama yine ana bayilere yönlendiriyor.

Bu cevaplarla haddinizi çok aşmışsınız. Kadın kötü bir şey dememiş ki. Gözüm yollarda kaldı bekliyorum demiş -ki lafın kalıbı böyledir.- ona bile neler söylemişsiniz. Ben bunları ne söyleyebilirim ne de aileme söylettiririm.

Konunuzdaki mesajları okudumda boşanmak için hiçbir neden göremedim
kelimleriniz tavırlarınız bana kayınvalidenizden daha yanlış geldi
bu şekilde devam etmektense boşanın çocuğunuzda yokmuş
eşine bari yazık etme

Çok teşekkür ederim.
Ben zaten şu sıralar yaptıklarımın mantıklı ya da doğru olduğunu savunmuyorum.
Kafam karman çorman o yüzden farklı kişilerden görüş almaya çalışıyorum.

Çok teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz için fikirleriniz için.
Ben asla ya da asla ailesini itsin onları yok saysın demedim. Aklıma bile gelmedi. İnsan kendisine istemeyeceği şeyleri nasıl başkasına yapar?
Ben zaten kv nasıl değiştiriyim (ki 50 yaşındaki insan nasıl değişir) demedim ki. Artık vazgeçtim ondan zaten.
Ben, eşim bizim bir aile olduğumuzu ve annesigilinde ayrı bir aile olduğunu, herkesin kendi sıkıntısını kendisinin halledebilmesini istiyorum. Ve bu sınırı eşim belirlesin.
Yanlış ya da mantıksız bişey mi istiyorum?
Hani iş sürekli dönüp dolaşıp kv ya da kp ile yaşadıklarıma dönüyor, evet buraya yazdıklarım yaşadıklarımın 1000 de 1 değil daha yaşayacaklarım da geri de ama bunları eşim yaşatmasın istiyorum.
Kv benim evimin herşeyini bilmesin istiyorum. Çok şey mi?
Ve kayınvalidemgilin de herşeyini ben bilmek istemiyorum. Anormal bişey mi?
Hani biz arasında birer sokak olan ya da altlı üstlü oturan insanlar değiliz.
İlk evlendiğimizde aramızda 900 km vardı. Şimdi 2,5 saat mesafe var.
Kv ya da kp -misal- karnı ağrısa hemen tlf sarılıp bööyle abarta abarta (bana öyle gelmiyor gerçekten öyle yapıyorlar) ağlamaklı sesle anlatsa ayyy komalık yatıyom oğlum dese. Bööyle eşim sesi titreye titreye anacığıyla ilgilense. Sürekli tlf açıp durumunu sorsa ve sonra es kaza siz grip olsanız (bünyem zayıftır ve çok çabuk gribe yakalanırım) eşiniz size bağıra çağıra kendine dikkat etmedin biliyon marazlısın neden dikkat etmezsin. Etme kendine dikkat sen hiç daha beterine de layıksın dese nasıl hissedersiniz?
Bu arada hakikaten bir karın ağrısından bahsediyorum. Şimdi diceksiniz ki hasta elbet arayıp haber edicek, oğlu da ilgilenecek ya hu bu kadar şeyi insan tlf söylemeye utanır. Hani söyledi ben 900 kmden ne yapcam yani.
Dediğim gibi böyle şeylerle büyümedim ben. Annem tlf da böyle bık bık konuşulmaz, tlf da konuştuğun insan söylediğin şey sebebiyle üzülecekse ve hele hele uzaktaysa herşey anlatılmaz diyerek, uzaktaki insan üzülmez diyerek yetiştirdi. Ben yanlış mı yetiştirilmişim, değiştirmem mi lazım kendimi?

2 senedir evet eşime her türlü lafı söylüyorum. Doldum artık. 4-5 ay sabrettirip sabrettip patlatıyor beni. Kv durumu da aynı 4 senedir doldum artık. Yukarı da yazdığım bazı konular var ya benimde kendisine karşılık verdiğim (Onunla konuştuğum ya da kızdığım konuları ayrı tutuyorum) 4 senedir dolup dolup karşı cümle olarak verdiğim 30- 40 cümleden bazılarıydı. Onları da gittiğimiz gün yapmıyorum zaten, artık yanında 3-4 gün kalıp dolup dolup söylediğim 4-5 cümle. Onu da etmeyim mi? Hep susmaya devam mı edeyim?

Hani biz artık 4 senedir evliyiz. Birbirimizin neden hoşlanıp neden hazetmediğimizi bilen insanlarız. Ben eşim buna kızar, bundan hoşlanmaz diyerek kendimi tutabiliyorsam. Bende eşimden aynısını bekliyorum. Anlattığım için bunu örnek veriyorum. Ben kp karşımda atletle oturmasını hazetmiyorum. Bunu daha ilk gördüğümde eşime dedim -aşkım bizim oralarda bunlar hoş değil, bu edepsizliktir söyle babana bişeyler giyinsin üzerine dedim. Bunu bana yaşatma 3-4 kere daha ya. Azarla demiyorum ki. Benden önce kvde eşimde görüyor -Kalk baba biz buradayken öyle oturma üstüne bişey al, biz yokken nasıl gezersen gez desin. Bu kadar yani.
Dediğim gibi ben artık onlardan bişey beklemiyorum.

Bundan 4 ay önce, tam Ramazanda arifeye 2 gün kala eşim ameliyat oldu. Basit birşeymiş. Ama ne olduğunu anlayamadığımız, bizim sonuç göstermeye diye gittiğimiz mr raporuyla apar topar ameliyata aldıkları bir durum oldu. Bir anda elim ayağıma dolaştı. Ya kimsem yok o memlekette. Ameliyathane kapısında kalakaldım. Ne zaman çıkacağımız belli değil hastaneden, eşimin durumu belirlicek durumu.
Neyse ertesi gün kv ve kp geldi ziyarete. Hani artık bu kadar cehaleti kaldıramıyorum ben. Bu cehalet filan değil.
Kayınvalidemleri ben aldım otogardan. Hastaneye girdik asansörde kv ayy çocuğum oğlum bayrama çıkar hastaneden demi bayrama geleceksiniz demi? çıkar çıkmaz gelin çocuğuum vs vs birsürü laf etti. Tek dediğim anne ben şu an bayram filan düşünemiyorum, eşim iyi olsun gözüm bayram filan görmüyor benim dedim. Ama kv tabi çocğum tabi oğlum iyi olsun tabi amaa diyerek yine aynı şeyleri sarıp sarıp söylemeye devam etti.
Sonra odaya girdiğimizde çıkana kadar (4-5 saat) sürekli aynı şeyleri söyledi. Orda da tek bir kere anne ne bayramı ya gözüm görmüyor bayram dedim. Ama ben ne diyorumki duyan anlayan var mı?
Ve her tlf da sürekli eşime bunları söyledi durdu.
Biz bayramın 3. günü çıktık veeee doğruca kv yanına gittik.
Eşime söylediğim hiç bir laf tesir etmedi. Annesi heves etmiş elbet gidecekmiş.
Bu arada kv hiç bir bayram gitmedik diye bişey yok. İlk evlendiğimiz sene hariç 3 sene boyunca her Ramazan bayramında kv yanındaydık. Ayrıca buraya geldiğimiz 6 ay boyunca her 2 hafta da bir onun evindeydik. Bir haftasında 4-5 gün kalınıyordu, diğer haftasında 2 gün.

Evladım yok ama bunu evladıma söylemek benim aklıma gelmez. Tek derdim evladım iyileşsin olur.
Hani herşeyi geçtim. İnsan nazardan çatlar ölür ya. Millet demedi mi bu çocuk 5 gün önce ameliyat oldu, hastaneden çıkar çıkmaz hemende anasına gelmiş diye? Biz gittik onlara Kv gerine gerine oğlum ameliyat oldu ama çıkar çıkmaz hemende geldi anasının yanına oğluuuum diyerek gezindi. Ben böyle birşeye esef ederim. Göğsüm kabaracaksa böyle şeyden kabarmasın. Ondan sonra eşim annesine de demiyor, bana işte ağrım var sızım var. Dedim bana hiç açma ağzını git anana söyle dedim. Ben dediğim gibi ona çooook dil döktüm herşeyi söyledim. Gitmeyelim evde yat dinlen diye. Ama yine eve döndüğümüzde herşeyiyle ben ilgilendim. O annesine benim hiç birşeyim yok iyiyim iyiyim diye gezdi.
Bunu yine durduracak eşimdi yapmadı anasının hevesini yerine getirdi.

Bu arada ben köyde doğup büyümedim ama benim annemde köylü, babamda, dedem, annanem babannemde köylü hala orda yaşıyorlar. Yaşlı ise yine ananem 80 yaşında yaşlı ise babannem 95 yaşında, hani artık ağıızlarından çıkan lafı duymayacak insanlar onlar eğer birine bir tolerans gösterilecekse. 80 yaşındaki ananem bi karnı ağrıyınca bile telefon açıpta 30 çeşit laf etmiyor. Aklına da gelmez. Telefonda konuşulacak şey var konuşulmayacak şey var der ona söylesen.

Daha oncede yazmistim canim.
Ya sabredeceksin,
yada kayinvalidenle kayinpederine acik acik cok sert birsekilde soyliyecegini soylicek, ipleri baya incelteceksin. (tavsiye etmem).
Ama bence is esinde bitiyor. Her iki haftada bir gitmene gerek yok, birak gidicekse esin gitsin, sen otur evinde.
Kayinvaliden ve kayinpederin cok gorgussuz insanlar, ve simariklar. Yapabilecegin hicbirsey yok onlar konusunda.

Seni anliyorum, cunku bu kadar da olmasa bile benimkiler de benzer.
Senin gerdek sonrasi kahvalti olayin yaninda hic kalir.

Bu cevaplarla haddinizi çok aşmışsınız. Kadın kötü bir şey dememiş ki. Gözüm yollarda kaldı bekliyorum demiş -ki lafın kalıbı böyledir.- ona bile neler söylemişsiniz. Ben bunları ne söyleyebilirim ne de aileme söylettiririm.

Basa gelince durumlar oyle olmuyor iste.
Yasamadan bilinmiyor bazi seyler.

Son düzenleme:
Sen yasasan konusahibin yasadigini basar cigligi kacar gidersin.
Konusahibi bayginlik gecirecek raddeye gelmis artik.
Yasamayan bilemez.
Buna benzer seyleri ben de yasadigim icin cok iyi anliyorum.
Kayinvalidem buna benzer seylerle esimle gecirebilecegim bir haftayi burnumdan getirmisti. Bile bile yapti, bencilligi yuzunden. Halbuku cok iyi biliyordu esimle uzun sure ayri olucagimizi. Bu tur seyler affedilmiyor da unutulmuyorda.
Cunku sadece bir kere genc oluyorsunuz, bir kere o ilk duygulari yasiyorsunuz.
Ve birileri gelip simarikligiyla icine limon sikiyor.

Beni ne kadar tanıyorsunuz? Ben söyleyeyim HİÇ. Ben konuya yorum yapıyorum sizde öyle yapsanız iyi edersiniz.Hayatım hakkında atıp tutma hakkını size kim veriyor?

Beni ne kadar tanıyorsunuz? Ben söyleyeyim HİÇ. Ben konuya yorum yapıyorum sizde öyle yapsanız iyi edersiniz.Hayatım hakkında atıp tutma hakkını size kim veriyor?
Ne kadar sinirlisin boyle.
Kotu birsey yazdigimi sanmiyorum. Yasamayan bilmez demek istedim.
Bu kadar alindiysan, kusura bakma.
maksadim sana kotu birsey yazmak deyildi.

Back