• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme fikirlerinize ihtiyacım var :)

sedanr_

Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
38
12
13
32
erkek arkadaşım ailesiyle bursada yaşıyor biz ise samsunda 13 saatlik yol var malesef aramızda . 29kasımda aileler tanışıcak benim ailem sadece tanışma olmasını istiyor fakat karşı taraf hem tanısşma hem isteme olsun diyor mesafe fazla sürekli git gel yapmaları zor olurmuş çalışan insanlar sürekli izin almakta sıkıntı olurmuş . Bende ailemi ikna ettim akat isteselerde düşünmemiz gerek deriz daha sonra geldiklerinde hem söz hem nişan bir arada olur diyorlar banada en mantıklısı böyle geldi fakat sizce nasıl yapmalıyız fikirlerinize çok ihtiyacım var :)

erkek arkadaşım ailesiyle bursada yaşıyor biz ise samsunda 13 saatlik yol var malesef aramızda . 29kasımda aileler tanışıcak benim ailem sadece tanışma olmasını istiyor fakat karşı taraf hem tanısşma hem isteme olsun diyor mesafe fazla sürekli git gel yapmaları zor olurmuş çalışan insanlar sürekli izin almakta sıkıntı olurmuş . Bende ailemi ikna ettim akat isteselerde düşünmemiz gerek deriz daha sonra geldiklerinde hem söz hem nişan bir arada olur diyorlar banada en mantıklısı böyle geldi fakat sizce nasıl yapmalıyız fikirlerinize çok ihtiyacım var :)
Siz zaten erkek arkadaşınızla bir birliktelik sonrası evllilik kararı almışsınız .Ailelerin tanışması anlaşması çok önemli ama birbirlerini zora sokmadan halledilmeli tanışma,söz,nişan ve evlilik süreci.Uzakta yaşadıkları ve çalışan insanlar oldukları için git geller onlar açısındanda gerçekten sıkıntı olabilir.Bence 1-2 gün önceden gelsinler birkaç gün ağırlarsınız kaynaşır aileler 2. yada 3. gün isteme olur söz yüzükleri takılır sonraki günde dönerler.:KK39:

erkek tarafı adece tanısma oldugu zaman ciddiye alınmıyo gibi hissediyo yada gereksiz göriyolar . gelmişken sştesinler ama yüzük takmassanız yada verdık kızımızı dıye cevap vermezsenız sizin acınızdan da sıkıntı olmaz heralde :KK45::KK45:

Valla onemseyen insanlar kalkip dunyanin obur ucundan gelebiliyor. Islerine geldigi gibi yonlendirmenin alemi yok bence ailen dogru dusunmus. Bir kere gelirler isterler sonrasinda sozle birlikte bir nisan olur boyle bir kolaylik yaparsiniz. Ya da bizde soyle bisey vardir. Kiz isteme olur sonra erkek tarafi kiz tarafini davet eder bizi daha yakindan taniyin diye. Orada soz tarihi netlestirilir. Sonra kiz tarafina gelinir soz nisan icin her neyse. Aileniz geldiginde istemeden sonra usulunce soyler biz de sizi bir zoyaret ederiz gerekirse o zaman konusuruz sozu nisani der. Hersey iki tarafli sadece onlara da yuklenmemis olursunuz

Valla canım benimde sevdiceğim ve ailesi bursa da yaşıyor,ben ise istanbuldayım. 4.5 senedir beraberiz ailesini çok iyi tanıyorum.Beni de geçtiğimiz ay istemeye geldiler.Aileler sadece telefonda annem annesiyle konuşmuştu o kadar görüşmemişlerdi.Gelmişken söz de keselim dediler bizde uygun bulduk zaten sevdiceğimle bir karar aldık 2 kez gelip gitsinler istemedik.O şekilde geldiler tanışma oldu sohbet muhabbet daha sonra kahveler içildi beni istediler babamdan babam da çocuklar anlaşmışlar hayırlı olsun dedi ve daha sonra yüzükler takılıp söz kesildi.Geçtiğimiz haftasonu da biz gittik iade i ziyaret için nişan ve düğün konuşuldu (derin mevzular yani) bizimki bu şekildeydi bence git gel yapmaları zor olur hem onca yola naz yapıp bir düşünelim demeye gerek yok (benim fikrim) :)

Benim kuzenime de kiz istenicekti biz gaziantepteyiz onlar muğlada, istemeye gidildi orda agirladilar yüzük de taklidi geldiler :) gitgel sorun oluyor şikayetçi oluyorlar sevdiğin adam gider gelir ama aile de var isin içinde :)

Siz evliliğe karar vermiş bireylersiniz ailelerin onayına kalmış sadece bence ailenizle halledin biz 15 dakikalık mesafede oturduğumuz halde tanışmaya geldiklerinde istediler 1 hafta sonrada evde nişan oldu şahsen daha temiz kafanızda ağrımaz annenize her gelişte ikramla mı stresle mi uğraşıcaz diyin kandırırsınız belki bizim bile 2 görüşme gözümüzü korkutmuştu şahsen yemek ayrı yapılıyor temizlik ayrı ağırlamak onun heyecanı stresi ayrı:KK70:

Back