kadının adamı aldattığına zerre kadar inanmıyorum... evet aldatma olsaydı anında boşanma gerçekleşirdi. bunlarla sadece kendinizi kandırırsınız, bizleri değil.
bir adam ,karısını aldatmış diye o kadın gider, bir başkasıyla yaşayıp ,ondan bir çocuk yapabilir mi. evet. bu sizce normal mi.ne kadar yanlış değil mi. boşanır istediğini yapar.
aynı şey adam içinde geçerli işte.. ona hayır yanlış diyorsak bunada derizki,ben kadının aldatmadığına eminim....
birgünde şu kk da ağzım açık kalmasın yaa
pess yani
kağıt üzerinde olsa bile evli bir adamla ilişkiye girmiş birde hamile
çocuğu doğunca bu durumu nasıl anlatacaksınız;
yavrum baban başka bir kadınla evliydi ama boşanacaktı diye mi
yazık yazık
ya birde şunu anlamıyorum. yani, , hadi'' ben inanmıyorum ama neyse oldu diyelim'',kadın , yani adamın karısı,aldattı adamı diye ,evli bir erkekle karı koca hayatı, yaşıyayım birde ondan çocuk yapayım düşüncesi ve hareketi, normal mi,oluyor.
bu, yapılanın doğru ve ahlaklı olduğunu mu gösteriyor..
aklım almıyor valla.
bana ablaniz dogru mu yapmis diye sormamissiniz o yuzden ona birsey diyemiycem. siz kabullenmissiniz, ablaniz da vicdani sorumlulugunu alarak bu isi yaptigina gore dayilariniza ve bizlere cok birsey soylemek dusmez. ahlaksizliksa da ablanizin ve cocugunun babasinin bilecegi birsey degilse de. ayrica bir laf vardir ; dinime soven musluman olsa" diye. dayilarinizinki tam o hesap. akillarinca ablanizinki namussuzluk da onlarin ki seref ve onur ornegi bir hayat. herkes kendine baksin Allah askina. birakin herkes nasil yasamak istiyorsa oyle yasasin.
asil sorunuza gelirsek dayilariniz sizin caninizi yakmis siz de onlarinkini yakmak istiyorsunuz. ama dikkat edin iice nefret toplamayin. cunku orada alacaklari ceza cok olabilir (artik ne yapiyorlarsa) sonra iyice kin beslemesinler size. Dedigim gibi ablanizin durumu ablanizla Allah arasinda. acikcasi beni hic ilgilendirmez ve kinamayi da kendi adima uygun gormem. sevgiler...
şimdik arkadaşım; ablanın yaptığı baştan sona yanlış. kadın ister kocasını aldatsın ister anlaşamamış olsunlar adam evli mi evli. boşanmamış. beklemesi gerekirdi her ne olursa olsun. hem imam nikahı nasıl kıymış evli barklı adam. birde hamile kalmış burası daha da yanlış. bence çok ama çok yanlış olan şeyler.
akrabalarınıza gelince kusura bakmayın ama şimdi mi farkettiniz usulsüz işler yaptıklarını? yoksa size dokununca sizinde onları şikayet edesinizmi geldi? suçları ne boyutta bilmiyorum ama vicdanen bunu bildirmeniz çoktan gerekirdi. siz bilmeseniz aile büyükleriniz biliyor olmalı. lütfen kendi çıkarlarınıza göre düşünmeyin. bana göre sizin bu davanız bitmez. siz şikayet edersiniz yarın öbür gün onlar sizin evi basar falan filan devam eder bu. valla sorununuza bir çözüm bulamadım hakkınızda hayırlısı.
yorumlariniz icin tesekkür ederim arkadaslar. daha öncede dedigim gibi ablamin yaptigi evet hata bunu bende kabulleniyorum ki fakat o benim ablam ve ona sirtimi dönemem. hic birimiz ilerde neler yasiycagimizi bilemeyiz. ben simdi onun dogru veya yanlis vermis oldugu bi kararin yaninda durmazsam kardesligin pek önemide kalmaz ve diger insanlardan bi farkimda olmaz. bu da benim kardeslik anlayisim herkezinki farkli olabilir. sizler herhalde böyle bi durumda kardesinizi hemen silersiniz buda sizin biliceginiz is. ben burda ablamin dogru veya yanlis yaptigini tartismak icin konu acmadim ve tartismakta istemiyorum sadece özetle durumu anlattim ve sadece bi fikir almak istedim. inanmayan hanimlarada söyliycegim tek sey var; ister inanin ister inanmayin bu benim pekde umrumda degil. cevap yazmak gibi bi mecburiyetinizde yok zaten.
birakin ablam ben ailem yanlis olalimda aman aman sizler dogru olun ve dogru insanlar olsun hep etrafinizda.
hic ablanizi savunmayin. henuz bosanmamis bir adama asik olmus olabilir. ama gorusmeye baslamasi, ayni evde yasamaya baslamasi, ustelik hamile kalmasi affedilemez. bize savunmayin ltf. biz ne bosanmalarin ustune barisan ciftleri gorduk. ablaniz bir yuvayi yikmis kusura bakmayin. burada aldatilan eslere bak bakalim ne yapmisiz karsisindaki kadini da ne yerine koymusuz. ablan da onlardan kusura bakma.
kusura bakmayin ama dogru veya yanlisda yapmis olsa ben ablami savunurum bunuda size sorucak degilim. arti ben burda zaten ablamin dogrumu yanlismi yaptigini sormadim. konuma yorum yapin diye de bi ricada bulundugumu sanmiyorum.