Fikirlerinize ihtiyacim var

sibi

aŞkBöCeğimm
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
400
1
96
Almanya
arkadaslar beynim durmak üzere. yardiminiza ihtiyacim var. ablamin esini 2 sene önce bi ameliyat sonrasinda kaybettik. ablam cok sarsilmisti ve oglu icin hayata tekrar tutundu. esinin vefatindan 2 yil sonra bosanmak uzere olan tanidik birine karsi hisler beslemeye baslamis ve bu karsiliksizda degil. bunlar görüsmeye basladilar ama ablamin adi dula ciktigi icin herkez biriyle yakistirdi onu oda bu iliskisini butun akrabaglardan gizli tutmustu fakat görenler olmus bu yuzdende haber cok kisa zamanda herkez tarafindan duyuldu. ablamin hatasi bu kisi bosanmadan imam nikahi kiyip birlikte yasamaya baslamasiydi ve üstelik hamile kaldi. annem babam ve biz kardesler bu durumu bi sekilde kabullendik sonucta ablam ve oglu cok mutluydular ve ablam hamileydi. ama bu iliskiyi akrabaglar duyunca olay cikardilar. ne serefsizligimiz kaldi ne baska bi seyimiz. ablama destek, yaninda olduk diye demediklerini birakmadilar bize. biz hep sustuk hic birine cevap vermedik görüsmedik sonucta bu ablamin hayati cocuk degilki o kendi kararlarini kendi verebilicek bi yasta olgunlukta. ama benim sevgili sülalem durmuyor surekli sagda solda konusuyorlar ve bizleri hep tehdit ediyorlar. öldürceklermis falan filan. bende artik duramiyorum ve bi seyler yapmak istiyorum bunlara karsi. cogu dayimin yasal disi isleri var. yani buranin kanunlarina ters düsücek isler yaptilar ve kimi hala yapiyor. bende bunlari sikayet etmek istiyorum. bi yandan rabbim cezalarini versin diyorum diger yandan bakiyorum susmuyorlar habire tehdit habire hakaret dayanamiyorum sabir kalmadi yani. yüzyüze konusabilecegim insanlar degil bu konusma hemen tekme tokata dönüsür oyuzden onlari sikayet ederek cezalandirmak istiyorum ve onlara haberde yolladim sikayet edicegimi hemen yapmasin etmesin oldu ama biliyorum susmiycaklar ve olayin gercegini bizi dinlemeden bizlere sormadan sagdan soldan duymayla bizi cezalandirmalarini ablamin göz yaslarini onlara ödetmek istiyorum. ama kararsizim genede dayilarin yapma etme diyorum kendime fakat düsünün benden kucuk kuzenlerim bile hakaret ediyor ve görüsmek istemiyorlar. sizce ne yapmaliyim hanimlar? baska yolla cezami versem bunlara yoksa kanundisi isler yaptiklarini sikayetmi etsem. bu hafta sonuna kadar kendime zaman verdim pazartesi ona göre hareket edicem.

şimdi siz evli bir adamla ilişkiye girip hamile kalan ablanızı mı bize, savunuyorsunuz. dedikodu çıkması çok doğal.
tamam akrabalarınızın tehdit etmesi çok yanlış. onları polise şikayet edebilirsiniz, ama evli bir erkekle beraber yaşayan ablanızı bu kadar korumayın bence.
birde o adamın eşini dinlemek lazım . bakalım o buna ne diyor...
kalkmış bunu çok normalmiş gibi,yazıyorsunuz birde.
siz kardeş olarak demeliydiniz ablanıza,adam evli nasıl beraber yaşarsın ,nasıl hamile kalırsın diye. tam tersini yapıp bu hareketi onaylayacağınıza..
ablanız, oğlu ,mutlu diye göz yumdunuz. peki eşi ne durumdaydı onu düşündünüz mülmaz:

Çok ayıp çok.
Ne kadar çıkarcısınız siz.
Dayılarınız hata yapmış evet ama sizde bunu zamanı gelince kullanmak için koz olarak elinizde tutmuşsunuz. Siz onlardan daha suçlusunuz. Dayılarınız kanunlara karşı gelmiş. Sizse ahlak değerlerine.
Ablanıza gelince şu anda kk da 100 lerce başlık var kocam beni aldattı diye. 100 lerce kadın var kocası tarafından aldatılan. Belki de bunlardan biri ablanızın birlikte yaşadığı adamın (eşi diyemiyorum çünkü değil. Uygun olan başka bir laf var ama ona da benim terbiyem müsait değil) karısıdır.
Bir okuyun bakalım o başlıkları en azından o kadıncağız neler hisettiğini anlarsınız.
Ayrıca siz dayılarınızı şikayet etmeye kalktığınızda eminim onlarda ablanızı şikayet eder. Zina suçtur. Unutmayın.

hic ablanizi savunmayin. henuz bosanmamis bir adama asik olmus olabilir. ama gorusmeye baslamasi, ayni evde yasamaya baslamasi, ustelik hamile kalmasi affedilemez. bize savunmayin ltf. biz ne bosanmalarin ustune barisan ciftleri gorduk. ablaniz bir yuvayi yikmis kusura bakmayin. burada aldatilan eslere bak bakalim ne yapmisiz karsisindaki kadini da ne yerine koymusuz. ablan da onlardan kusura bakma.

Vallahi bravo hicmi vicdan azabi cekmiyorsunuz ailecek anlamadim.
Abla baska bir adamdan hamile kaliyor ve bu adam üstelik evli, yazik degilmi karsi tarafa.
O adamin karisinida düsünün biraz. Belki zamanla yine barisirlardi.
Acelesi neymis ayrilmalarini bekleyememismi ablaniz?
Nasil evli bir erkege bir kadinin gözü/ gönlü kayar? Ben anlamadim ya...
Üstelikde cok sinirlendim, daha fazla yorum yazmayacagim.
Kardesde gelmis ablasini burda savunuyor. Imam nikahi demek olunca hersey yapabilirsiniz degilmi? BRAVO!!!

Son düzenleme:
adamın boşanacağı ne malum?
belki karısının bu olanlardan haberi bile yok.
birde bütün aile ablanızın evli bir adamla birlikte yaşayıp gayrimeşru çocuk doğurmasına normal bakıyorsunuz.
ablam ve oğlu çok mutlu diyorsunuz ya;mutluluk başka insanların hayatları üzerine kurulmaz.
adam madem çok seviyor niye boşanmıyor?
sizde savunuyorsunuz ve destek bekliyorsunuz.

ablanız ve sizin hakkınızda çevrenizin bu şekilde düşünmesi çok doğal..çünkü ablanızın yaptığının hiçbir savunulacak yanı yok..ailenizinde ablanız evli bir erkekle olurken onu desteklemesi şaşırtıcı...arkadaşında dediği gibi zina suçtur... dayılarınızda bu kozu kullanabilir siz şikayette bulunduğunuzda...

Senin ailen ablanı düşünmemiş bunu anladıkta senin ablan o adamın eşini zerre kadar olsun düşünmüş mü acaba kadının zerre kadar umudu var ise bile tekrar bir araya gelebilmek için onu da elinden almış.

Kaldı ki dayılarınızın yasa dışı işler yaptığını söylemişsiniz bu güne kadar aklın neredeydi ki güzelim sonuçta bu bir günlük bir şey değil zamanında bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın hesabı susun size zararı dokundu mu cezasını çekmeliler.lmaz:

Ahh ah menfaatin gözü kör olsun işte.

Yoksa çokta iplediğinizi sanmıyorum dayılarınızın ceza çekmesini sırf bizlere ağzı dili dokunmasın hesabı.

Zaten evli olan bir adam nasıl oluyor da başka birisine imam nikahı kıyabiliyor...
Evli adamdan hamile kalıyor ablanız, sonra ablamın adını dula çıkardılar, onla bunla yakışırdılar diyorsunuz... Sanki ablanız namusuyla evde otururken insanlar iftira atmış gibi söylemişsiniz... Kusura bakmayın ağır olacak ama ablanızın metres hayatı yaşaması sizi ailecek rahatsız etmiyor ama diğer akrabaların dedikodu yapması (gerçekleri dile getirmesi) mı rahatız ediyor...

şimdi bu konuyu o ablanızın beraber oldugu boşanmamış evli beraber yaşayıp ondan hamile kaldıgı adamın eşi bu konuyu yazsaydı ablanıza demediğimiz laf kalmazdı burrda..
ben fazla birşey demiyeceğim..
tek hatalı ablanız...
adam evli... karısı var..boşanmamış ve ablanız metres hayatı yaşıyor bunun hiçbir masumiyeti yok...
bunu kibarlaştırmakta yanlış...
çok ayıp hemde çok..
akrabalarınız laf ediyo diye kızıyor başka yerden onları şikayet etmeyi planlıyorsunuz..
sizin sonunuzu hiç iyi görmüyorum..
ailece...
kolay gelsin....

ablanız hatalı evet...
ama ben de olsam hatalı bile olsa ablamın arkasında olurdum
onun hakkında ileri geri konuşanları da kendimce cezalandırırdım
ablanın hatalı olduğunun altını çiziyorum, evet hatalı
ama kendileri sütten çıkma ak kaşık gibi ablamı eleştirenlere asla müsade etmez ve sinir olurdum
ben de şikayetçi olurdum,
ablan hata yaptıysa sonuçlarına katlanacak
ama dayınların da konuşmaya hakkı yokmuş

Güzel kardesim....
Arkadaslarin simdiye kadar yazdiklarina tamamen katiliyorum.
Hata bastan ablanizdan be güzelim. Ama malasefki olan olmus artik.
Sizde yasinizin verdigi heyecanla olsa gerek, yok bende birseyler yapmak istiyorum diyerek, sulalenin yaptiklarina karsin, yok onlari sikayet edecegim, yok sunu yapacagim diyerek, bence büyük bir yanlis yapiyorsun. Annen, baban ve aile büyükleriniz varken, senin bu olaylara girmen bence cok yanlis. Iki tarafinda " bos " laflari kanimca. Birakin hersey olduguna varir. Herkesin hakkinda hayirlisi olsun.

Bir tane bile savunan var mı o gözyaşlarını silah gibi kullanıp kendini acındırmayı çok iyi bilen yuva bozucu fitne fesat ablanı:mymeka:
O yaşı senden küçük kuzenlerine söyle,sana da akıl fikir versinler zira senden kat be kat olgunlar..
Dayınızın yaptığı kanun dışı i,şleri kimse onaylamıyor ama sen de az iyi marka zeytinyağı değilsin hani..Et dayını şikayet, o da ifadesinde ablanın evli bir adamla nikahsız yaşadığını,hatta resmi nikah olmadan imam nikahı kıydığnı söylediği anda o zavallı,güçsüz,evli bir adamla çoook mutlu hamile hamile gezen ablanı da alsınlar içeriye Çok üzgünüm çoook
Önce kendi değer yargılarınızı bir üfleyin toz tutmuşsa üstü.Ama hiç yoksa en baştan inşaata başlayın,kolay gele

nası yani yaaa:1shok:

ablanız evli adamla imam nikahı kıyıyor, üstüne üstlük hamile kalıyor, aileniz sizlere karşı çıkınca onlardan kötüsü olmuyor.. ablanızın adam daha boşanmadan kuma olacak kadar acelesi mi vardı. ne bilelim adamı elinde tutmak için hamile kalmadığını belki de ayrılmayacaktı o adam karısından..

yahu siz hiç kendi yaşadıklarınıza dışardan bakmayı denediniz mi..

benim dibim kara seninki bende kara hikayesi sizinki
ne ablanız doğru ne dayılarınız doğru
dayılarınızın haklı olduğu yerlerde var ama.............

ben ablamin hatasiz oldugunu söylemedim ki. evet hatali fakat yuva yikmis olsaydi yüzüne bile bakmazdim ablamin fakat adamin karisindan neden ayrilcagini cevremdeki herkezde dahil olmak uzere biliniyor. kadin kocasini aldatti adamda ondan 1,5 yildir falan ayri yasiyor mal varligi yüzünden bir turlu bosanamadilar ama o sorunlarini hallettiler ve 1 ay sonra bosaniyorlar. konulari ayrintili bilmediginiz icin adamin karisina üzülmeniz cok normal fakat aldatan yuvasini bozan zaten kadindi.

hakaret etmeden yorum yaparsan sevinirim yada hic yorum yapma lütfen. yuva bozucu degil ablam ok kadin kocasini aldattigi icin zaten 1,5 yildir ayri yasiyorlar. dikkatinizi cekerim KADIN KOCASINI ALDATTI!!

evet ablam evde namusuyla otururken hayatinda daha kimse yokken adini cikardilar. ablam sokaga bile cikmadi kocasi vefat ettiginde ama genede adi cikti.

Kadın adamı aldatacak ve o adamda o kadınla evli kalmaya devam edecek hadi yaa....
Adam ablanızı ve hatta sizi kandırmış olabilir ama bizi kandıramaz...
Aldatma kesin boşanma sebebidir, nafaka mal bölüşümü falan olmaksızın boşarlar....
Ayrıca mal varlığı yüzünden neden boşanmıyor ki, yarı yarıya bölüşür boşanır bu kadar kolay yani...
Kadın adamı aldatıyor ama malı bölüşemediği için 1,5 yıl nikahında...
bana hiç inandırıcı gelmedi...

Ayrıca resmen biriyle evli iken ister ayrı yaşasın ister beraber yaşasn farketmez nikahsız yaşamak suçtur zinaya girer.. Kadın kocasını şikayet etse bırak mal varlığının yarsını donuna kadar soyar öyle boşanır....

Ablanız da resmi nikahlı biriyle dost hayatı yaşıyor, imam nikahı diye bişeyin kanuni hiçbir geçerliliği yok... Doğacak olan çocuk da gayrımeşru bir çocuk olacak...

burasi türkiye degil. öyle bosanmalar hemen olmuyor, en az 3 ay zaten bekleme süresi veriyorlar ve sonrasinda türkiyede oldugu icin mal varliklari onlar arastiriliyor falanda filan. anliycaginiz oyle dediginiz gibi hemen bosanilmiyor yurt disinda. türkiye kanunlarina göre yorum yapmayin lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…