Fikirlerinize ihtiyacım var....

• Konu Sahibi Konu Sahibi lilyum1632
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
annen ne kadar yüce gönüllü bi kadınmış...
helal olsun dogrusukaydirigubbakcemile5

dilerim herşey yoluna girer canım...

annen ne kadar yüce gönüllü bi kadınmış...
helal olsun dogrusukaydirigubbakcemile5

dilerim herşey yoluna girer canım...
inşallah canım. herkes elini vicdanına koyar ve düşünür.

Son düzenleyen: Moderatör:
bir kadın her zaman dik durabilmeyi bilmeli...kendinize saygı duyun ki karşınızdaki de saygı duysun. eşinizin gözünde acınacak durumlara düşürmeyin kendinizi. Ben olmazsam bu kadın perişan olur duygusunu yaşatıyorsunuz eşinize ve her insanın hakettiği saygıyı kaybediyorsunuz. sizi oksijen tüpü taktıracak kadar hasta eden eşiniz yüzünden anneniz özür dileyecek öyle mi...hayret ediyorum. Ben de asker eşiyim...ben de 7 senelik evliyim hatta 2 çocuğum da var. ama yaşadıklarınızı yaşayayım benim için hiçbirşeysin diyen adamın alacağı bilete dahi tenezzül etmem. Arkama dönüp de bakmam bile.

arkadaşlar annem 2 gün önce aramış kayınvalidemi. ama kayınvalidem ağzına geleni söylemiş. annem çok sakin konuşmuş onu da sakinleştirmeye çalışmış ama nafile. benim hakkımda da çok kötü şeyler söylemiş.o konuşmadan anladığım tek şey bizi ayırmak için yapılan planlanmış bir durum. kayınvalidem hastaymış ben geçmiş olsun dememişim. bana bişey söylenmedi ki. ben kayınbabamı aradığımda annem nasıl dediğimde hasta dese tabikide arar sorardım hatta ihtiyacı varsa giderdim bile. (nişanlıyken ameliyat olmuştu 8 saatlik yoldan geçmiş olsuna gitmiştim)ama her konuşmada annen arkadaşında, annen alt komşuda dediği için ben onu bidaha aramadım. sonuçta benim aradığımı babam söylemiştir. hayırdır noldu diye o arasın diye düşündüm. eşimide bir güzel doldurmuşlar. eşime çok büyük laf ediyor ki (yani sütümü helal etmem gibi) eşim böyle davranıyor. benim ilkokul çocuğu kadar aklım yokmuş anneme öyle söylüyormuş. öyle olmadığını kendide çok iyi biliyorda kötüleyecek ya. sadece beni oğluna yakıştıramıyor. ah keşke bir işim olsaydı da o zaman bunları yapıcak mıydı. hiç sanmıyorum ama... ben bu kadar para delisi insanlar görmedim. akılları fikirleri para. etrafımda sevilen sayılan biriyim.(eşimin rütbesinin etkisi yok)hatta benim hal ve hareketlerimden dolayı eşimin üstlerinden bile birçok kişi beni takdir ettiklerini eşime söylemişler. hatta eşinle siz birbirinizi çok güzel idare ediyorsunuz diyerek kurmaylık sınavına girip paşalığa kadar yükselmesi için baskı bile yapıyorlar. kayınvalidem bunları bildiği halde nasıl aklımın olmadığını söyler anlayamıyorum.

yorum yapan arkadaşların çoğu bir dakika bile durmazdım diyor ama ben hala evimdeyim. hiçbir yere gitmedim.bu kezde kayınvalidemin oyununa düşmeyeceğim. eşim bilet alma konusunda kararlı olsaydı bileti alır önüme koyardı diye düşünüyorum. işten eve geliyor ve hiç konuşmuyoruz. annen aramış falan diye de hiçbişey sormadı bana. inşallah fırtına öncesi sessizlik değildir bu.

ayrıca eşimden 1,5 yıllık fatura dökümünü isterse arayıp aramadığımı göreceğini söyledim. bu benim kesin kanıtım çünkü. o döküm önlerine geldiği zaman yine inkar edebilecekler mi bakalım.

arkadaşım bu evden çıkarsam bidaha geri dönüşüm olmaz bunu çok iyi bildiğim için gitmiyorum ve herşeye katlanmaya çalışıyorum.

Canım evliklikte ve öncesinde olan sıkıntılar malum hepimiz yaşadık geçirdik....

Burada kayınvalidesinden şikayetçi birçok arkadaşımızda var zaten....

Ama kilit isim, asıl sorun senin eşin....

Nasıl bir anda sana bilet almayı düşünr, nasıl siler atar aklım almadı....

Şimdi sana ne kal ne de git diyemiyorum evliliğini etkilememek için...

Allah hakkınızda hayırlısını versin...

Ve ne karar alırsan sana mutluluk getirsin.....

Abla bu bence iyi bir fikir. Mutlaka esine göstermelisin...

eşim hiçbişey söylemeden çekti gitti. daha önce bensiz markete bile gitmezdi. şimdi ise nereye gittiğini bile söylemedi. bu dağ başında kafayı yicem ben.

eşim hiçbişey söylemeden çekti gitti. daha önce bensiz markete bile gitmezdi. şimdi ise nereye gittiğini bile söylemedi. bu dağ başında kafayı yicem ben.
eve gelince hiç konuşmadık. ben de o sinirle bütün kıyafetlerimi topladım. valizlerimi hazırladım.
-dünde tamam ben gidicem ama benim suçum ne ben bunu senden duymak istiyorum hadi ne varsa içini dök konuşalım dedim.
-sonra annesini aramadığımı onların anne baba olduklarını ve aranmayı beklediklerini söyledi.
-kayınpederimi aradım ama dedim.
-tamam babamı aramışsın ama anne sesini duymadım diyebilirdin tekrar arayabilirdin dedi. ama ben biliyorum sen ben aramadığım için aramıyorsun dedi (doğumgünü bayram özel gün ben zorlarsam arar eşim benim ailemi). benim hayal ettiğim evlilik bu değildi evin içinde huzur mutluluk hiçbişey yok dedi. sorumlusu sadece ben değilim dedim.
-annemler kızım hayırdır neden aramıyorsun biz bişey mi yaptık diye bana sormadan seni arıyorlarsa ben bunda art niyet olduğunu düşünürüm. tamam hadi sana söylediler sen niye gelipte bana sormadan surat asıyorsun çocuk gibi dedim.
-evlenince ben çok değişmişim 6 sene flört ederken böyle değilmişim.sen böylemiydin kırılıcam üzülücem diye gözümün içine bakardın şimdi ise sorgusuz sualsiz yargılıyorsun dedim.
-eşim çok kötü oldu gözleri doldu. yanımdan kalktı gitti bir süre gelmedi. geldiğindede eşimin de gözleri kıpkırmızıydı ağlamıştı.onu öyle görünce nasıl bırakıpta giderdim ki.
-ne yapmamı istiyorsun dedim.
-hasta olduğunu duydun annemin daha neyi bekliyorsun kaç gündür yine aramıyorsun dedi.
telefonu aldım elime hoparlörüde açtım ki eşim herşeyi duysun sonra kayınpederimi aradım.onunla konuştuk. annemi istedim telefona
nasılsın anne hastaymışsın geçmiş olsun benim haberim olsaydı arar geçmiş olsun derdim dedim. hatta gelmem gerekirse gelirdim bile bunu çok iyi biliyorsun dedim. ama ben babamı aradığımda babam annen hasta deseydi tabi ki yine arardım dedim
-ben sana çok kırıldım sizde anne baba olunca görüceksiniz nasıl bir telefon beklendiğini dedi. sen çok ince fikirlisin(anneme ilkokul çocuğu kadar aklı yok diyor ama) aramayınca ben bizimle konuşmak istemediğini düşündüm. kaba saba bir insan olsan zaten senden bunu beklemezdim. belki de sen nişanlılık döneminde ve evlendikten sonra bizi arayıp halimizi sorarak bizi alıştırdın. bizde senden bekliyoruz dedi. sonra konuşmayı 2,5 ay öncesine getirdi.
seninde kırıldığın bişeyler var biliyorum dedi.
evet dedim bende bir akşam msnde konuşuyorduk eşimde bende kameranın karşına geçtik. kamerayı açınca eşime oğlum, kuzum anneciğim nasılsın dedin. ben orda yokmuşum gibi davrandın dedim. 3 gün önce konuşuyoruz hiçbişey yok 1 hafta sonra ne oluyorda beni hiçe sayıyorsun dedim.
onu bilinçli yaptım diyor. kaynım üniversite için başka bir şehirde okuyor o okula gitmişte ben allah kavuştursun dememişim.
madem buna alındın kaç saat kameranın karşısındaydık burdaki ev sahiplerinin kızlarını çocuklarını sorana kadar bunu bana deseydin niye demedin dedim.
sen niye ertesi gün arayıpta anne hayırdır bişey mi oldu demedin dedi.
konuşmak istemediğini düşündüğüm için aramadım dedim.
anne bak ne güzel diyorsun bir sorun mu var diye niye aramadın peki ben seni aramıyormuşum ne zamandır sen niye beni arayıp kızım hayırdır bir sorun mu var diye sen niye demedin eşimin gelmesini bekledin kendi söylediklerinizle çakışıyorsunuz dedim.
ben aramak istemedim ona(eşime) söylemek istedim dedi.
tamam anne ne de olsa ben küçüğüm sen herşeyde haklısın özür diliyorum dedim kapattım konuyu. eşimde duydu herşeyi. hiçbir sorun kalmadı.

ben alıştırmışım onları gerçekten bu çok doğru. cumanız mübarek olsun diye bile arardım. düşünün yani. sadece kayınvalide ve kayınpederimi değil ben herkesi ilgiye alıştırıyorum galiba.

okadar okudum ve tek söyleyebilecğim şey sabrınıza hayran kaldım:1shok:
pes doğrusuuu

okadar okudum ve tek söyleyebilecğim şey sabrınıza hayran kaldım:1shok:
pes doğrusuuu

vallahi katılıyorum sana extreme...

ne sabırslıymışsın be arkadaşım

teşekkür edecektim ama teşekkür butonu yok çıldıracağım ya.... nerde buuuu????kötükedihüso

arkadaşlar teşekkür butonu olmadığı için teşekkür butonunu kullanamıyorum.isimlerinizi de tek tek yazamıyorum ama yorum yapan herkese tekrar teşekkür ediyorum.

burada açılan her konuda inanın kendim yaşamış veya yaşıyormuş kadar üzülüyorum. hele de birbirlerini sevipte 3. kişiler yüzünden boşanan eşler...ben nedense bu konuyu hatırlatmak istedim. aylar öncesinde bende bunları yaşamıştım. iyi ki gitmemişim, iyi ki evimde kalmışım. Rabbime binlerce şükürler olsun evimde kalmam için bana sabır vermiş.

eşiniz kayınvalidenizi arayınca mutlu olacaksa arayın ne kaybedersiniz.gitmenizi istiyorsa gidin. bütün yapılanlara ,söylenen sözlere rağmen ben inatla arıyorum. telefona çıkmıyorsa veya bana geri dönmüyorsa ertesi gün yine arıyorum, yine aramıyorlarsa ertesi gün bidaha...ısrarla ev telefonu cep telefonu nerden konuşabilirsem konuşana kadar arıyorum. benim onları aramam dışında bir bahane bulamıyorlar. sonuçta iyi de olsalar kötüde olsalar eşimin ailesi onlar. ben de bunu kabullendim artık. peki eşin aileni arıyor mu derseniz eşim maalesef aramıyor hatta 10 ay ailemi görmememe rağmen 15 günlük izinde beni aileme götürmedi. ama yinede sesimi çıkartmadım. ailem böyle istedi çünkü. hiçbir zamanda eşimi arayıpta niye getirmedin falan demediler. telefonda hiçbir kırıcı söz söylemedi ailem. herşeyi oluruna bırak sen yeterki mutlu ol. emin ol o da anlayacak zamanı gelince dediler.1 ay önce kardeşimin düğünü oldu. eşim işi nedeniyle izin alamadı. tek başıma gittim. düğün günü kayınvalidem, kayınpederim ve kaynımı görünce nasıl mutlu olmuştum anlatamam. aramızda 8 saatlik mesafe vardı başka bir ilden geliyorlardı. annemler nezaketen düğüne davet etmişlerdi. annemlerle görüşmemelerine rağmen düğüne geldiler. eve gitmediler düğün salonundan hemen döndüler ama olsun sağolsunlar yinede geldiler. sanırım onlarda beni kabullenmeye başladı artık. inanın rabbim bizim sabrımızı sınıyor.

arkadaşlar yuva kolay kurulmuyor. herşeyi bir anda bitirip atmayın. birazcık sabredin emin olun herşey yoluna girecektir.

bugün bizim evlenme yıldönümümüz acısıyla, tatlısıyla 2. yılımızı bitirdik. umarım geçen yıllarla birlikte sıkıntılarımız, üzüntülerimiz hepsi geride kalmıştır. allahım o günleri tekrar yaşatmasın bana da. mutluluğumuzu daim etsin inşallah...

:1shok:adam adam değil terbiyesiz ve çok saygısız.vede nankör daha ne deyimki:sm_confused:biz gelinler arayıp sordukça değer verdikçe daha kötü oluyoruz.işte bunlara hakettiği gibi davranmak gerek.

:1shok:adam adam değil terbiyesiz ve çok saygısız.vede nankör daha ne deyimki:sm_confused:biz gelinler arayıp sordukça değer verdikçe daha kötü oluyoruz.işte bunlara hakettiği gibi davranmak gerek.

arkadaşım keşke sonunu da okusaydın...eşimi çok seviyorum. ne olursa olsun eşime laf söyletmem. eşim terbiyesiz saygısız bir insanda değil. burada yazdıklarım aylar öncesinde kaldı. ben sabrettim ve şu an mutluyum. eğer bu yorumu konunun geçtiği zamanda yazmış olsaydınız yinede eşime laf söyletmezdim. sonuçta yıllarımı geçirdiğim evimi yatağımı paylaştığım bir insan. herkes yorum yapabilir ama kimsenin hakaret etmeye hakkı yok.

yasadiklariniz hic kolay seyler degil bir fikir veremicem fakat duam ;
sizin icin umarim hayirlisi olur dilerim esinizle barisir herseyi telafi edersiniz
yuva kolay kurulmaz yikmakta basit degil
ins Allah yar ve yardimciniz olura.s.

yasadiklariniz hic kolay seyler degil bir fikir veremicem fakat duam ;
sizin icin umarim hayirlisi olur dilerim esinizle barisir herseyi telafi edersiniz
yuva kolay kurulmaz yikmakta basit degil
ins Allah yar ve yardimciniz olura.s.
canım teşekkür ederim iyi dileklerin için. allahıma şükürler olsun 7 aydır hiçbir sıkıntımız yok. inşallah böyle devam eder.

Konu sahibi arkadasimizin problemi coktan cözülmüsken hala birilerini kötülemenin, eski tatsizliklari gözüne sokmanin ne anlami var anlamadim dogrusu...
Mutlu olmaniza, problemlerinizi cözmenize sevindim...insaallah bu olaylar evliliginizde yasadiginiz son kötü olaylar olur canim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…