Fikirlerinize ihtiyacım var....

• Konu Sahibi Konu Sahibi lilyum1632
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şimdi eşin evliliğin ne demek olduğunu anlamamış. anensinin lafına bakarak sana tavır alıyorsa ve ben neyim dediğinde hiçbirşeyim diyorsa sen hastayken seninle ilgilenmeyip üstelik senin hastalığınla uğraşamam diyorsa evlilik ne demek bilmiyor. ailesinin lafına bakıp seninle nasıl tartışır ve böyle davranır. ailesine saygısızlık mı yaptın küfür edip ağır mı konuştun birini mi yaraladın? hayır. 2 hafta aramadın diye sana annesinin dolduruşuna gelip seni babanın evine göndermeye kalkıyorsa bu adam evliliğin devamını istemiyor demektir.
eğer eşin ve sen eşyanız olmasa maddi olarak zorda olsanız ve sevginizle elele verip ayakta kalsanız bunun için sizi ayırmaya çalışsalar kal mücadele et derdim. ama eşin ailesi için seni gönderiyor ve sen sevgi diye kalırım diyorsun. sen kedi yavrusu musun? istenmediğinde atsınlar. sana bunu söyleyen eşini nasıl affediyorsun. ailesinin lafıyla kalkıp eşine bu şekilde davranan bir adamdan hayır gelmez derim.
ben olsam 1 dakika daha durmazdım. karar senin ama eşinle son bir kez konuş. sen mi önemlisin ailesi mi?
ona göre karar ver. kimsenin seni üzmeye hakkı yok!

bence kesin eşin asker
askerler ve eşleri alınmasın lütfen
bikaç tahtaları eksik oluyor
belki tamdı da mesleklerine başlayınca eksiliyor diyelim
nerden mi biliyorum,abim asker:)
işyerindeki stresini malesef çoğunluğu evine taşıyor ve evde huzursuzluk başlıyor
abimlerde de evliliklerin ilk başında bazı huzursuzluklar olmuştu
ama babamın yaklaşımı sizinkilere göre çok farklı olmuştu
abime ben gelinimi alıp götürüyorum ne halin varsa gör demişti
tabi hemen olmasa da abim hatasını anlamıştı
şimdi gayet mutlular
abim asker olmayı yengem de asker eşi olmayı öğrendi sanırım:)
doğuda ve arazide geçiyosa bir kişinin çoğu zamanı,ister istemez balatayı sıyırıyo

ölümü yaşıyorlar daha ötesi yok
aile de aile olmayınca son malesef bu

eğer evliliğini sürdürmek istiyorsan
bence alttan al canım,arayıver ailesini,boşver k.validen konuşmasın sen k.pederini ara
ara ki aramadı diyemesinler
evlilik öncesindeki eşya vs. olayını da kapatın artık evlenmişsiniz onlar geride kalmış
eşinle konuş,tek sorun onları aramadığımda ok ararım de
ama eşinin seninle bir aile oluşturduğunu anlamasını sağlamalısın
biz bir aileyiz kavramını öğrenmeli
elbette annesi babası da ailesi ama ikisi arasında kalmamalı
aslına ailesinin anlayışlı olması lazım ama görüyorum ki nerdeeeee o anlayış
bu adam görevde aklı evinde anasında olmamalı ki bizi ve kendini koruyabilsin

eminim bazı kesim hiç bir zaman bu olgunlukta düşünemicek.

gurbiye gelince bizim memlekette de bütün eşyaları erkek tarafı alır
ona göreee,sonra vayy toprak Aras alsın vay AYN alsın deme:)

cnm en başta gidene kadar hergün biletini alacağım diyen bir eşi hala sevebilmek büyük yetenek.benim asla anlamadığım vede anlayamayacağım birşey.tamam sinirle bazı söylenmemesi gereken şeyler söylenebilir.ancak birsüre sonra hata yapıldığı anlaşılıp karşılıklı özürler dilenir.ara biraz soğur.sonra ister istemez eskiye dönülür.geçinmeye gönülleri varsa tabi heriki tarafında.ama eşiniz size hastalığınla uğraşamam gidene kadar biletini alacağım diyor.sizin hiçmi gururunuz yok.seviceksem yine severim.ama o evdede bir dk durmam.üstelik ailemde yanımdayken. bence biletinizi kendiniz alıp onada tenezzül etmeyin.biraz ayrı kalın bakalım.neler olacak.bir eş bu sözü bazı şeylerde kararlı olmadıkça kolay kolay söylemez.haklı veya haksız konu bu değil.konu size git demesi.bunda düşünülücek bir taraf kalmamış üzgünüm

belki doğru düşünüyor olabilirsin ama ben sen senin yerinde olsam gene de kuzu kuzu oturup hadi beni götürsün diye beklemezdim.

zaten olan biteni anlatmayı düşünebilecek kadar mantıklı davranabilse sana onları söylemezdi.

ben hala ısrarla senin yerinde olsam bir dk daha o evde durmazdım diyorum

eğer evliliğimde aldatma ve şiddet olsaydı farkettiğim anda çeker giderdim. ama kayınvalidem istiyor diye eşimi nasıl terkederim. eşim hastalığınla ilgilenemem diyerek beni yaralamaya çalışıyor. ben biliyorum ki içi öyle demiyor. bunu söylerken yüzüme bakarak bile söyleyemiyor. bile bile nasıl çeker giderim?

bende yaşadıklarınızın şiddet olduğunu düşündüğüm için ben olsam giderim dedim zaten.
şiddet yalnızca göz morartmak tekme atmak değildir.

sizin yaşadığınız bence manevi şiddettir.

içinden gelmeden söylüyor demişsiniz ama ben eşime bunları beni kesseler bile söylemem gerçekten öyle düşünmüyorsam.
içinden gelmeden annesinin zoruyla söylüyorsa da zaten gene bir problem var ortada bana göre; annesinin dolduruşuna gelip sizi hemen kırabiliyor.

yani bana göre, neresinden tutulursa tutulsun yanlış işler..

vallahi beni istemeyen gidene kadar hergün iletini alıcam senin hastalığınla uğraşamam diyen adamın yanında 1 dakika bile durmam ...

bana bu lafları sarfeden adamın sevgisine hiç ama hiç inanmam...

çeker giderim dönüp arkama bakmam bile....

sizin mantiginizi cok iyi anliorum. ama esinizin blofune karsi blof yapmaniz farz olmus. eger sizi dediginiz gibi seviyorsa, once gondermeyecektir. ama ben olsam yine de durmam ve giderdim. sonra gelsin alsin beni. bu hem kendi kirilan gururunuzu "bir" nebze de olsa onaracaktir hem de ailesine de bir msj niteliginde olacaktir. yuvanizi yikmayin ama yine de o evde durmayin... eger dediginiz gibiyse esiniz size donup ozur dileyecektir.onun her turlu hakaretine karsi orda kalirsaniz, size olan saygisini yitirebilir. agirliginizi koymalisiniz....

canım dua et eşin memurda başka ildesiniz eğer kayınvalidenlerin yaşadığı şehirde olsaydınız şimdiye kadar kaçıncı itilmen, kakılman, kaçıncı dayağın olurdu bu kadar uzaktayken ve bu kadar mantıksız bir olaydan dolayı eşin sana git diyorsa arkana bile bakmadan git bence kendini düşündüğün için git yoksa çok çekersin sen canım ya.

valla arkadaşım yazdıklarını okudumda çok şaşırdım eşini hala korumaya çalışıyorsun tamam seviyorsun hepimiz seviyoruz ama onurunuda korumayı bilmelisin
neden kendini bu kadar pasif tutuyorsun ona karşı anlamadım senin onun yaptıklarından sonra gerçekten gideceğini hissederse işin rengi tamamen değişir bence
kayınvalidemi sevindirmeyeyim diyede beklemezdim zaten o çoktan olayları ilk ağızdan öğrenmiş ve rahata ermiştir kendince
Allah kolaylık versin sana ama kendini ezdirme

eşimi korumaya çalışmıyorum aslında ben. eğer ben kayınvalidemi aramadıysam aklı başında olan bir insan arar hayırdır kızım bişey mi var diye önce bana sorar dimi arkadaşlar. ben farklı bir yanıt verir terslersem o zaman gitsin eşime anlatsın. eşim 1 ay görevden sonra eve geliyor ve ertesi gün bizi aramıyor sormuyor umrunda değil diyerek ve eski olayları karıştırarak anlatıyor. onların istediği de ayrılmamız zaten. art niyet olmasa önce benimle konuşur.ben o kadar gurursuz bir insan değilim. 6 ay öncede ailesi tartışma çıkardı o zaman tamam bitti dedim. eşim bırakmadı beni. ben istemiyorum beni aldığınız gibi geri götürün dedim. ama eşim ayrılamadı.

sen kayın valideni ve kayın pederini aradıgını eşine ispat et canım.(aramıyor demişlerya)faturalarda döküman çıkar,orada çıkar herşey.ayrıca evden kadın degil erkek gider çok istiyorsan buyur kapı orada de?bi zahmet.sevsen bile bence bu durumda gururunu da düşün.sanki diger bir alternatifi çok farklı olacak bey efendinin!!! mankenler ve melekler onu bekliyordu dışarda.kırmızı halı sermişler önüne!

Yazik
Esine inanamiyorum...Yapilan iyiliklerin karsiligi bu mudur ?
Yerinde olsam annesini babasini çagirip içimde ne var ne yok dokerdim
Kayinpederine ise Allah askina gerçekleri soylemesini, onlarin yuzunden yuvanin yikilacagini ve Allah katinda bunun affi olmadigini haykirirdim
Sonrada esimi annesinin evine gonderirdim
Utanmadan birde gidecene kadar biletini alicam diyor...Yaziklar olsun.

herkese günaydın

eşim akşam eve geldi bilet falan almamış hiç lafını bile etmedi. 3 gündür evde yemekte yemiyordu. akşam yemek yedik. kahve içtik ama hiç konuşmadık. bu arada annemlere de herşeyi anlattım. annem babanla gelelim dedi biraz daha bekleyin bakalım aklı başına gelecek mi dedim.

canım benim lütfen kendini üzme seni çok iyi anladım okadar üzülerek anlatmışsın ki bence gurur önemli ama evlenirken gurur yapmıyoruz da ayrılırken mi yapcan eşin değil de annen baban yapsa evi terk edermiydin tabiki etmezdin Eşin seni aldatmıyor sana eziyet etmiyor bunlar olsa bırak git derim. Biliyorum bunlar da çok kötü ve tahammül edilmeyecek şeyler. sana o ne yaparsa yap kal demiyorum ama eğer onu terk ediceksen bir daha geri dönüşü olmayacağını hissettir bence sakin sakin al karşına konuş 10 dakka tut kendini sinirlenme sakin ol ve ona senii sevmiyorsa dşünmesini ve bir daha bu ilişki biterse asla eskisi gibi olmayacağını söyle. ben bu hakaretlere tabiki dayanamıyorum ama ben gidersem bir daha geri dönmek istemem şimdi sen kararını ver istersen bu kadar zamandar sonra bu kadar zorluğa rağmen boşanmak istiyorsan ben seni sevdim senin de üzülmeni istemem . seni böyle görerek kendim de üzülmek istemiyorum de. açıkcası sakin ona dokunacak ama onu korkutacak bi konuşma yap. tabi şöyle yap böyle yap demek kolay biliyorum bu sadece benim fikrim Allah yardımcın olsun. ileride göreceksin bu dediğimi lütfen unutma o insanların asla yüzü gülmeyecek ve başlarına b,r sürü dert gelecek Allah onlara bir sürü dert verecek ama anlayana tabi onlara beddua etme sakın çünkü zaten kötü insanlar başlarına bi şey geldiğinde hep karşındakini suçlar ben ne yaptım demez peygamberimiz ayağını taşa çarpsa ben ne yaptım da oldu dermiş . sen Allaha sığın ve Allah kalplerine iyilik versin de canım .

keşke anlatmasaydın...
ayrıca konusmamak ne demek?
azıcık ufak kız cocugu gibi naz yapıp onu yumusattıktan sonra dökmeliydin bence içindekileri
ilk adımı o atsın deme
"sen" "ben"ciliğe döndü mü yürümez evlilik
paylaştiginiz yalnızca 1 lokma ekmek değilse -ki hayatı paylaşiyorsunuz siz- egoistliğe yer yoktur evlilikte...
kolay kurulmuyor ki yuva
ne hayaller, ne ümitler, ne fedakarlıklar izliyor birbirini...
yıkmak da bu kadar kolay olmamalı
var ilk adımı atan sen ol, sonra barıştıgınızda alırsın intikamini tatli tatli sengözlerimebaksanab
cunku onu yola getirecek olan ancak ve ancak sensinkaydirigubbakcemile5

eylull canım ne kadar güzel söylemişsin. ben hiç kimse için beddua etmem. ama kayınvalidem o kadar çok beddua eder ki. hatta bir kez kardeşinin oğlu evlenmişti onlar için dedi ki Allah onlara gün yüzü göstermesin,birbirlerini yesinler, evlerinde huzur kalmasın dedi. kaç kez anne sen benden büyüksün ama beddua etme o beddua döner dolaşır bizi bulur demiştim. şimdi biz böyleyiz biliyor musun? onlar gül gibi geçiniyorlar. bizim evimizde huzur yok. ben kimsenin kalbini kırmak istemem. şu halimde bile Allahım ben birinin kalbini mi kırdım, birinin hakkını mı yedim,birinin ahını mı aldım benim başıma bunlar geliyor diye düşünüyorum. Allah herkesin yüreğine merhamet ve iyilik versin.ben inanıyorum ki yaptıklarına bin pişman olacaklarda belki de o zaman iş işten geçicek. kaynım var üniversitede okuyor. o kadar ters o kadar aksi bir çocuk ki. birgün kayınvalidemde temizlik yapıyoruz kayınvalidem dedi ki oğlum sende evlen senin eşinle birlikte 3 kişi temizlik yaparız daha çabuk bitiririz. o da dedi ki ben eşimi buraya temizlik yapmaya mı getircem. yaptırmam dedi cevabı yapıştırdı. ah bir evlense de benim kıymetimi anlasalar. belki çok geç olucak belkide hayatlarında o zaman ben olmıcam bilmiyorum...

annenlerle arasına sogukluk gırerse iyi olmaz :1no2:
iki tarfta unutamaz bunu eskısı gibi olamaz
tabii ki almıycak bilet falan Çok üzgünüm çoook
sende fazla uzatma oda uzatmıycak demekk ki!! hihoyyyt

eşin neden bilet alıcam dedi ve almadı anlamadım amacı acaba seni denemekmiydi? butür konularda büyük kouşmayı hiç sevmem ama eşinin yatığı davranış acayip deerecede çirkin ne kadar içinden gelerek söylemiyor desende bir insan içinden gelmiyerek nasıl söylerki bunu

canım demiştim ya düğün öncesinde ve düğün sonrasında yaşanan bir sürü tartışmalar var diye. kayınvalidemler annemden özür bekliyorlarmış kaç kere dediler özür dilemedikten sonra konuşmıcaz diye.-annem özür dilenmesi gereken bişey yapmadı-ama her tartışmada benim önüme bunu sunuyorlar. senin annen özür dilemedi diye. hatta eşim bile söylüyor.annemlere ben anlatmadım aslında. halamla paylaştım halam hastalandığımı falan duyunca çok üzüldü.ne istiyorlar sizden deyince özür bekliyormuşlar dedim. ben annenle konuşucam özür dilemekle dudak aşınmaz zaten farklı şehirlerdeler birbirlerini görmüyorlar onlar yaptığından utansın dedi. anneme söylemiş. annem çocuklarımın huzuru için arayıp dilicem demiş dün defalarca kayınvalidemi aramış ama açmamış belkide evde yoktu bilmiyorum. annem akşam aradı mı merakla bekliyorum bende erken diye aramadım daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…