Fikirlerinize ihtiyacım var....

• Konu Sahibi Konu Sahibi lilyum1632
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

lilyum1632

Ziyaretçi
(arkadaşlar ben bu konuyu ocak ayında açmıştım. son sayfaya kadar okur musunuz lütfen)

ben 1,5 yıllık evliyim. 6 yıl birliktelikten sonra birbirimizi severek evlendik.nişan döneminden sonra aileler arasında bir sürü tartışma yaşandı. kayınvalidemlerin isteği doğrultusunda alınan bütün mobilyalar, halılar, perdeler kız tarafıyla paylaşıldı. yarısını biz ödedik.düğüne geldi sıra erkek tarafı takıları aldı. benim ailem takıları almadı.kavga gürültüyle evliliğimiz başladı. benim ailem, eşimin ailesi ve biz hepimiz farklı şehirlerde oturuyoruz. kayınvalidem beni hiç istemedi. onun hayalinde öğretmen veya hemşire biri varmış. şu ana kadar eşimle kişisel bir tartışmamız yok. çıkan bütün tartışmalar ailesi yüzünden. biz eşimle ikimiz hiçbir zaman ortak bir karar veremiyoruz. onlar ne derse o oluyor. eşimin işi gereği doğudayız şu anda. bazen eşim haftalarca eve gelmiyor. burda tek başıma kalıyorum. bu süre içinde kayınbabamı 3 kez aradım annem napıyor nerde falan diye kayınvalidemi de sordum. annen evde yok komşuya gitti.ne zaman arasam evde yok. daha sonra kayınbabam aradı 2 kez yine kayınvalidemi sordum. şimdi komşuya gitti ben de seni arayacağımı söyledim dedi. böyle dedikten sonra bende bidaha aramadım. sonuçta benimle konuşmak istese 1 dk daha beklerdi o da konuşurdu.neyse ben 2 hafta hiç aramadım (beni aramıyorlar eşimi arayıp korkuyorsa yanında kalmaya gelelim diyorlar)yine dayanamadım ben aradım. kayınbabamdan fırçayı yedim. kaç haftadır niye aramıyorsun dedi. baba ben tek başımayım burda siz beni hiç mi merak etmiyorsunuz napıyorum diye dedim.sen arkadaşlarınla beraber oluyorsun kayınbaban seni niye arıyor diceklermiş. buna kim karışır kimsenin bişey söylemeye hakkı yok dedim.o gün yine annemle konuşmadım. babam dışarıdaymış. o günden sonrada bidaha ben aramadım.eşim görevden gelince eşime şikayet ediyorlar beni. bizi aramıyor sormuyor diye. eşimde bana patladı çok kötü kavga ettik. bu olayları bu şekilde anlatmaya çalıştım. niye tek taraflı bakıyorsun her zaman dedim. onlar benim ailem dedi. ya ben kimim dedim. hiçbişey dedi. ben senin eşinim ben niye burdayım hergünüm seni beklemekle geçiyor, niye burda bu eziyeti çekiyorum dedim. bitti artık tamam mı dedi. bu kadar kolay mı dedim. biz ne kadar zorluklarla evlendik. 7,5 yılı silip atmak bu kadar mı kolay dedim. evet dedi. ben saatlerce ağladım en sonunda nefes alamamaya başladım. acile gittik. oksien tüpü bağladılar. hastanede eşiminde gözleri doldu. yüzüme bakamadı. ama eve gelince ben yatak odasında yattım o yanıma gelmedi. bir ara yemek ye diye uyandırdı yemekte yiyemedim. dün bütün gün hastaydım yattım yine. akşam eve geldinde yatıyordum. 9 falandı yemek istedi kalktım yemeğini ısıttım. sen yemiyor musun dedi yemicem dedim o da yemedi. gece kanepede yatmış. ben zorla uyandırdım yatağa yatmasını söyledim. bu sabah işe giderken senin biletini alıp gönderiyorum ben senin hastalığınla uğraşamam dedi.ben de hiçbir yere gitmicem dedim. gidene kadar hergün biletini alıcam dedi.

bütün bu yaptıklarına rağmen eşimi çok seviyorum. onunda beni sevdiğini biliyorum. evimi eşimi burda bırakıp nasıl giderim, bu ayrılığa nasıl katlanırım. annemlerin hiçbişeyden haberi yok. babam duysa 1 dk tutmaz beni burda. napıcam ben fikirlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
senin yerinde olsam o evde bir dakika durmam
ne demek ''senin biletini alıp gönderiyorum ben senin hastalığınla uğraşamam ''

bizim alt kattaki amca ve yengeyi gördüm resmen karşımda..:1shok:
şimdiden tepkini koymazsan herşeyi göze alıp sağlığını yitiren sen olursun arkadaşım..
yenge yıllarca babanneden çekmiş.amca onlar ne dese yapıyor.kadını kaale almıyor.pazar alışverişine bile hala karar veriyor onları amca alıyor..
bana sorarsan al eşini karşına konuş.düzelecekse düzelsin..
düzelmiyorsa da neden çekeceksin..neyi,kimi..sana ailesi için eziyet eden birinin seni sevdiğine inanıyor olman da şaşırtıcı..benneyaptımki
bana sorarsan eşinle konuşmaktan başka çaren yok..

hiçbir zaman inanmam sevgide gurur olmaz lafına zaten. gurur daima olmalı.

yapmayın nolursunuz, eminim bu lafları duymak sizin de hoşunuza gitmiyordur.
hangi kadın hakeder; benim hiçbirşeyimsin, senin hastalığınla uğraşamam sözlerini.

bu laflardan sonra hastanede eşinizin gözlerinin dolmasını da, şimdi bu kadına birşet olursa benden bilirler düye düşünmesine bağlıyorum. kendini düşündüğü için gözleri dolmuştur.

eziyet çekerken nasıl hala seviyorum dersiniz.
ben sizin yerinizde olsam 1 dk daha durmazdım.

şimdi normalde bizim buralarda evin tüm eşyasını kız tarafı yapar :mymeka:
erkek tarafı takılar + yatak odası bi de tv aliyolar sanirim
anlaşmaya bağlı olarak masraflar bölüşülebiliyor ki en doğrusu bu bence...
ama asıl memleketimde bütün herşeyi oglan tarafı yapar, orda mı evlensem ne :roflol:
eşyaları o almiş sen almişsin fark etmez
huzur olsun yeter...
gelelim kayınvalidenin terbiyesizliğine...
ne demekmiş hemsire yada ogretmen?
insan olsun, vicdanlı olsun, karakter sahibi olsun, oglumu mutlu edebilsin demiyor da bilmem neymiş...
iyi sabır varmış sende...
kayınvalidem bana böyle birşey dese (nişanliymişim sözlüymüşüm hiç farketmez) çıkarır atarim yüzüğü kafasına şakkıdı
sanırım eşin asker yada polis...
cunku o guruh meraklı oluyor genelde hemsireye ogretmene

bunca zaman sukunetini koruyup araman güzel
hani bi söz vardır (argo olacak ama affedin) ;
kopegin hatrı yoksa sahibinin var diye.... (teşbihte hata olmaz lülülülülülü)
kaynananın hatrı yoksa eşine olan sevgin saygın ve hürmetin için arayıp kayınpederinle konus...
eşin görevi nedeniyle (asker oldugunu varsayiyorum) stresli bir hayat sürüyor
çogu zaman mantıklı düşünemez
onca emir-komuta zinciri içinde harmanlanmış olması nedeniyle bir bayana nasıl davranması gerektigini unutabilir...
Allah yardımcıları olsun, zor çünkü işleri...
burada en büyük hata eşinin ailesinde
olumsuzluklar yaşanabilir
ama önemli olan bunu eşlerin birbirine yansıtmamalarıdır
sen durumdan şikayetçi olmamışsın ama kaynanan maşallah yaprak dökümünün cevriyesini aratmiyor, yetiştirmiş hemen
eşinin de gerçekten gitmeni istedigini sanmıyorum
soguk davranmandan sıkılmış olabilir bu yuzden blof yapiyor
yoksa gitmeni isteyecek olan adam hiç söylemeden gider alir bileti koyardi önüne çoktaan...
küslükleri kırgınlıkları uzatmayın...
araya sogukluk girerse zorlaşır evliliği yürütmek...
ki hep söyler ya uzmanlar
evlilikte ilk 2 yıl alışma sürecidir, sancılı geçer...
eğer gerçekten seviyorsan kocanı, onun hatrı için arayip kayınpederinle konusacaksın.

sürekli bu sorunu yaşamaktansa bi kere adamakıllı otur konuş, izah et kocana durumu
hatta eşin yanındayken ara
görsün kayınvalidenin tavrini, belki birşeyleri anlamasına yardımcı olur...
üzme canını sen...
dilerim herşey yoluna girer bi an evvel...Şeniz

canım benim ya ne demek öle ben senin hastalığınla uğraşamam........
seni bilmem ama ben olsam dayanamazdım sabır edemezdim...........
ama ne olursa olsun bence eşinle son bi defa konuş bakalım hala bu tavrı devam edecekmi?

evlilik iyi gündede kötü gündede beraberlik değil mi. ne demek hastalığını çekemem.
hergün bilet alacakmış. siz alın o bileti ve ona gösterin . ve gidin o evden. burnunun sürtülmesi lazım. son derece gaddarca davranmış size.... aileside normal değil sanırım.onlara mı çekmiş nedir.....

benim takıldığım nokta senin hastalığınla uğraşamam lafı oldu.
bu erkekler ne kadar patavatsız laflar edebiliyorlar.
eşiniin yanında ara k.valideni görsün ve suçlamayı bıraksın.eşin evde yokken arasan hemen mesj at yine annenle konuşamadım diye ki haberi olsun olaylardan.
ne demek hemşire öğretmem isterdim. mesleğe göre gelin seçiyor.
off canım yaa..
bence biraz ailene çıtlat.
sen gitmem dedikçe eşin üstüne gitmeye devam edecek.

ne olacak sanki yeni evlilere aileler karışmasa,hergün ayrılık boşanma haberlerini okuyorum,kendi yaşadıklarımı tekrar tekrar hatırlıyorum, sorunun %90 ı ailelerin karışmasından çıkıyo,bi rahat bıraksınlar sevenleri...Çok üzgünüm çoook

canım konunu okudum. benim anlayamadığım neden ailene birşey söylemediğin. herşeye oğlan tarafı karışmış. senin ailende uyum göstermiş. buraya kadar normal. takı takamıyabilirler. bunada mecbur değiller. gelelim sorunlara. sen onun ailesini herzaman aramak zorunda değilsin. ayda bir hadi neyse. bunuda geçelim. bunun için eşinin sana kapıyı göstermesi resmen cehalet. 7.5 sene diyorsun çektim. evlilik yemininde sağlıkta ve kötü günde diye bir söz vardır. bunu nasıl hiçe sayar. o hastalandığında hadi sen kapıyı göstersen seni kınardım. bu davranışı için kınıyorum onu. yalnız burda en büyük hata ailene durumu anlatmaman. bazı sorunları büyükler oturup konuşurlarsa daha iyi sonuçlar çıkar. yalnız fervi olmamak şartıyla. senin bir ailen var. ya ben bunu anlamıyorum. erkek evlenince kız tarafını yok sayarlar. tamam gururda çok önemli ama. bana bu lafı eşim diyecek, herşeyden önce o evi terk etsin. ben niye terkedeyim. terk edeyimde ona fırsat mı vereyim. istemiyorsa bile aileni çağır. gelsinler. onlar bu olaya el atsınlar. bakalım onların yanında ne diyecek.
karım ailemi telefonda aramadı ve kavgamız sonucu hastalandı. onun için ben yolluyorum mu diyecek. çok saçma buldum bunu. çok mantıksız bir tutum bu. bence canım diren. ailenede durumu anlat. kolay gelsin.

senin biletini alıp gönderiyorum ben senin hastalığınla uğraşamam dedi.ben de hiçbir yere gitmicem dedim. gidene kadar hergün biletini alıcam dedi.

bu sözden sonra sevgimden geberiyo da olsam o evde iki dakika bile durmam ne derseniz deyin kizlar.>>>>>sevdim mi tam severim.....sildim mi bir kalem de<<<<< daha ötesi yok..

Bütün sorunlari herseyi at bir kenara, esinin yaptigi ve söyledigi seyler cok cirkin...

Sen orda sagliginla ugrasirken böyle mutsuzken kalkip seninle ugrasamam demesi baba evine göndermek istemesi ne demek oluyor ya...Sen kimin icin cekiyorsun bunca eziyeti kimin icin tek basina orda mücadele veriyorsun?? Esin icin kocan icin degilmi?benneyaptımki

Vallaha güzelim ne diyim, ben olsam bilirim ne yapacagimi ama sanada kalk söyle yap diyemem, sadece cok iyi düsünmeni tavsiye ederim, 6 yil beraberlik 1,5 yilik evlilikten sonra böyle bana göre gereksiz bir tartismadan sonra sana bunlari söyleyen bir adamdan ne hayir gelir bilemem....

Ayrica orda kimin kimsen varmi bilmiyorum ama mutlaka birilerinle olanlari paylas hatta yerinde olsam esimin ailesinden birine anlattirim!! Hatta kayinvalidemi arar mutlu oldumu acaba simdi diye sorarim!

Üzme kendini hicbir sey sagligindan önemli degildir, herseyde bir hayir vardir arkadasim:teselli:

Madem alıcam demiş al deseydin bu sefer o tutuşurdu nabız ölçüyor bence. Gitsen bile çok durmaz eşin gelip alır seni. Tavırları onu gösteriyor.

Kayınvalidenin hayali de bir hoş yani ona değinmeden geçmek olmaz sanırım öğretmen yada hemşire olunca ona türbe yapacağını sanıyor. Alem insanlar sanki oğluna değilde kendine alıyor kızı.

ben kimim dedim
hiçbirşey dedi...:1no2:

bütün bunlara rağmen kocamı çokk seviyorum:1shok:

sakince konuşarak çözüm yolu bulun...
sorun ne...önce sorunun adını koyun...
annesi eşinize neler diyor da,bu adam karısından vazgeçebiliyor...
bence eşinizin mantıklı düşünemediği kesin...
evlilik öncesi yaşanılanlar evet hoş değil ama olmuş bitmiş...
siz evlisiniz şuan ve bunu kayınvalideniz kabul etmek zorunda...
hep deriz ya,maalesef sadece eşle evlenilmiyor,
eşin ailesiyle de evleniliyor ve onlarla yaşanılanlar evliliği etkiliyor...
sizin yapacağınız tek şey,sakin bir ortam oluşturup eşinize herşeyi anlatmak...
birde olanları sizden dinlesin,kim haklı,kim haksız..
sonra son kararı verin...
doğuda ne şartlarda çalıştıklarını az çok tahmin edebiliyoruz...
kayınvalidenize de bu durumda biraz daha anlayışlı olmasını,
her sorunu oğluna anlatmaması gerektiğini söylemelisiniz...
inşallah olumlu sonuçlar alırsınız ama yine eşinizin kararı sizi göndermekse
bence biraz ayrı kalıp düşünmenizde fayda var...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

kayınvalide muhabbeti bir yana eşinin ben senin hastalığında uğraşamam demesi hiç affedilecek bir durum değil kusuruma bakma.aşkta gurur bu yüzden olmalı...evlenirken iyi günde kötü günde diyerek evleniyoruz.biz eşlerimizin sadece yatak arkadaşı değiliz.ailene haber ver gelip alsınlar seni. biraz zaman geçsin pişman olup bir daha böyle yapmayacağına söz verirse bir şans verirsin.kayınvalide konusunda eşine baskı yapma(ben bıraktım :) )çünkü iki arada kaldıkları için erkeklerin psikolojileri acayip bozuluyor ve bize kötü davranmaya başlıyorlar.sen hakkını koru onlara karşı gerekirse ters cvp ver.onlar gibi politik davran.ve en önemlisi hiç bir şey senin sağlığından önemli değil dostum....

yorum yapan arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum. evet bütün herşeye rağmen eşimi çok seviyorum. kayınvalidemin ve kayınpederimin amacı bizi ayırmak zaten. bu evi terkederek onlara bu zemini hazırlayamam. biz burda eşimle birbirimize daha çok bağlandık aslında. geleli 5 ay oluyor ve 5 ayda çok şey değişti. eşin bizi aramıyor diye şikayet mi edilir. ben bunun altında başka sebepler arıyorum. yani bizim birbirimize yakınlaşmamızı istemiyorlar gibi geliyor bana. evlendiğimizden beri 6 ayda bir böyle kavga çıkartıyorlar. 6 ay oldu ayırma denemeleri başladı yine. ben herkesle iyi anlaşıyorum etrafımdaki kişiler tarafından da sevilen biriyim ama bir tek kayınvalideme iyi olamadım.

aileme anlatmıyorum çünkü annem tansiyon ve şeker hastası. ailemin haberi olsa bunlardan birgün bile bu acıyı yaşatmazlar bana. ben şu an elimden geldiğince direnmeye çalışıyorum. ben bu eve tek başıma gelmedim. eğer benim gitmemi istiyorsada eşim alır beni annemin babamın evine götürür kendisi olanı biteni anlatır yani ben böyle düşünüyorum. yanlış mı sizce?

biraz baslari SIKISINCA biletini aliyim git demek ne kolay:1closedeyes:

Çok enteresan işte.
Karşımdaki adam '' bitti, yolluyorum senin hastalığnla uğraşamam'' diycek, ben hala onu düşücem ''nasıl bırakırım onu buralarda, nasıl giderim bıdı bıdı bıdı''........................

Sen şimdiden ''sensiz yaşayamam, ne yaparsanız kabulüm'' diyorsun eşine ve ailesine.

Sahipsiz misin sen? Senin bir onurun yok mu? Senin bir ailen yok mu? Neden ailene durumu hemen anlatmıyorsun? Gerekirse onlar da girsin olaya, ne farkeder? Yeter ki seni sahipsiz sanmasın kimse.

Bazı evlilikler malesef, kötü başlıyor arkadaşım..Kayınvalidenin gönlünde başka gelin yatıyorsa da bunu sana aksettirmesi zaten hata..

Ama aileler anlaşamadığı zaman, evlilikler sorunlu oluyor..Ama çözülemeyecek şeyler değil..

Eşini anlayamadım? Ailesi için, ya da ailelerden kaynaklanan sorunlar için seni bir kalemde silmeye hazır beyefendi.. 6 yıl flört et,evlen, en ufak bir olayda hadi yallah tarzında bir söz işit..Gerçekten çok acıııııııı..

Eşinle ciddi anlamda konuşmalısın..Evlilik bu kadar kolay bitemez, hele ki sorun ailelerse..
Kendi ailene olan bitenleri anlatacaksın.
Kayınvaliden , kayınpederinle evliliğinizin kötü gittiğini konuşacaksınız ama eşinle birlikte..
Umarım düzelir.

Cok dogru bir fikir canim, fakat esinde o kadar yürek varmi??

Kalkip babana olani biteni anlatacak kadar seni kendi eli ile oraya birakacak kadar??

Hic sanmiyorum, ama düsüncen cok güzel ve aynende böyle söyle ona..

Cok aff edersin SIKIYSA kendin götür beni ve olan biten herseyi sen anlat aileme de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…