Fikirlerinize ihtiyacım var.

Engellemek pasif agresif hareket geliyor bana. Icımdekı cumlelerı kurmadan bunu yapamam rahat edemem.
Once İcimdekileri söylemem lazım.
O zaman içindekileri yaz, sonra engelle. 🤣🤣 Şaka bir yana sükut altındır, laftan anlayacak insanlar olsalar seni bu raddeye getirmezlerdi.

O zaman içindekileri yaz, sonra engelle. 🤣🤣 Şaka bir yana sükut altındır, laftan anlayacak insanlar olsalar seni bu raddeye getirmezlerdi.
Laftan anlamayacaklarını dusundugum ıcın burdakılere fıkır sordum zaten. Zaten anladım yavrum cevabından sonra da buz gibi sogudum.
Bız birimizi tanımadan etmeden uzuluyor birbirimize vakit ayırıyoruz burda.
Ama o sogukta kalacağım diye uzulmedı tuh demedi anladım yavrum dedı. Cunku halledeceğimi biliyor.
Ben bunu sindiremiyorum.
Mutlaka yazacaklar bunun aksamı var. Ozaman bende diyeceklerimi biliyorum.
Bana bir tuh deseydi uzuldum deseydi, ne sinirlenir ne konu acardım.

Merhaba arkadaslar. Moralim dunden beri cok bozuk hıcbısey yapmadan durmak canımı sıkıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var buyuzden.

Dun cokta Sevmedıgım, hatta ıclerıne girdikce tanıdıkça sogudugum bir arkadas grubum evime oturmaya geldi, cocuklarıyla.

Daha once davetlerine icabet ettıgım ıcın, istemeye istemeye kabul ettim. Baslarda eglencelıydıler oyuzden cagırdıklarında gıtmıstım. Henuz ıclerıne cok girmediğim zamanlardı yanı.

Neyse geldiler, bır tanesinin cocugu asırı yaramazdı. Kendısı de kahve sigara ıcmekten kalkıp dogru duzgun hıc bakmadı.
Terrenyum cıcegımı kırdı cocuk önce, sonra semazen heykelim vardı dogum gunumde hediye gelmisti,onu kirdi.
Arkadasım sadece ay cok uzuldum dedı yuzum dustu dusmedı fark etmedim, acıkcası suan umrumda da degıl.

Sonra kombıden sinyal sesi geldı. Oturma odamda termostat aparatı var ya, o duruyordu. Kıtapliktaydı. Kosarak ıcerı gittim, cunku ona dokununca ses cikiyor bilen bilir.
Bır gırdım odaya, bu arkadasın cocugu almıs onu yerde basmıs ustune ayagını sallıyor ustune basarak... hemen kaldırdım ve baska odaya koydum.

Icerı girip Sıkayet eder gıbı olmasın diye söylemedim bisey.

Bunlar gittiler, evdeki soguklugu gece farkettim. Baktım aparat calısmıyor ve derece 15e ınmıs.
Aldım baktım ettim, pillerini degıstırdım duzelmedı. Hal böyle olunca kombım devreye girmedi ve yorganı ustume ortup uyudum. Sabahta dukkana gelirken, bayiye bıraktım aparatı baksınlar diye.

Az önce vatsap grumuzdan Benneyangınlargordum sesin cıkmıyor diye yazdı ıclerınden biri.
Bende moralim bozuk dunden beri termostat calısmıyor, x ayagının altında donduruyordu odaya bakmaya gıttıgımde, bozuldu mu noldu bayiye bıraktım aklım onda dedım.
(aparat 550 TL elbette aklımda onda)

Sonra bu yazan arkadas hemen aradı beni, ondan ozur bekleme dilemez onu butun arkadasları bu rahatlığında dolayı sildi zaten minvalinde kotuleyen sacma sapan yorumlar yaptı.
Kapadık teli. Baktım bu bir dk önce arayan kişi, gruptan soyle bisey yazmıs,

"benneyanginlargordum senı arayacagım canım islerim biraz azalınca"

Yani bu su demek, aradıgımı caktırma. Hem arayıp hem aramamıs onu kotulememıs gibi davranmak nedir. Bı de ben böyle saçmalıklarla ugrasmak ıstıyor muyum bakalım. Ne demek ıstedıgını anladıgım halde "anlamadım" yazdım. Cevap vermedi tabiki de.

Tum bu komusmaları cocugun annesi okudu.

Cocugunun ayagının altından almısım, 100 liralik cıcegımı ve senelerdir duran hediyemı kırmıs oglun belki bu da bozuldu onun yuzunden, bir mahcup ol. Uzul. Yaz. Ara. Okudu ve bıraktı.

Simdı kendimi kadına saldırmamak ıcın zor tutuyorum. Yemin ediyorum hatayla Hersey olur asla esya delisi bırı degılım ama, boyle umursamaz olunca karsı taraf kibritim kırılsa uzuluyorum.

Ozaman iste bu neyin rahatlığı diye sormak istiyorum.
Sormayacagımın da garantisi yok, simdilik sormadım ama kendimi tutma konusunda kendime de asla guvenemıyorum.

Aparat bozulduysa yenisini almam lazım. Insan bir mahcup olur ya. Sadece bekledıgım mahcubiyet.

Sızce dimdirmek kadına bu neyin umursamazlığı yazmalı mıyım. Diger arayan dedikodu yapip, aramamıs gıbı davranan
Kadına napmalıyım.

Ben biraz sinirliyim ve sonrasında uzulecegım seyler yapmak istemiyorum ama ellerim falan buz gıbı, resmen sinir bozukluğundan kanım cekıldı. Tek delırdıgımı sey, umursamazlık.
, **********"" "" "**************,
Kızlar guncelleme nasıl yapılıyor bilmiyorum, cocugu herseyımı kıran özel sayfasından gruptan degıl noldu termostat mı bozuldu yazdı evet dedim. Dun calisiyodu dedı, evet dedim, xın ayagının altından aldım ıcerı gidip ses çıkardığında git bak dediniz ya hani... ama sen kasılma diye söylemedim yanınıza geldıgımde... muhtemelen ozamanda beri calısmıyor gece fark ettim ev soguyunca dedım..

Ne yazdı biliyor musunuz

ANLADİM YAVRUM.

Bukadar.

:oha: :oha: :oha: :oha:

Son durumu merak ettim, halen dönüş yapmadımı kadın? En azından tamir olup olmadığını sormuştur herhalde?
Ne yaptın yazdı. Yenisini aldım yazdım.

Aparat yerdeydi de bilmeden ustune mı bastı, koyduğun yerden alıp mı kırdı yazmıs.
Ben hayatımda böyle cırkın soru görmedim.

Keske o an söyleseydin, madem oglum yapmis odeyecegız yazdı.

Madem oglum yapmis?

Demek ıstedıgı oglum Yapmadı da, bozulan alet ıcın kurban lazimdı sana oglumu buldun gıbı oldu.

Ard arda bi cok seyı kırdıgı ıcın kasılma diye insanlar ıcınde rencide olma diye belirtmedım oan geldım ve sohbete devam ettim sızınle. Bozulduğu dıkkatımı de cekmekmıstı zaten. Cekse bırak kurban aramayı, vakıtlıce halleder sogukta gece yarısı magdur olmazdım.
İma'nı anladım ve beni tanıyorsan derdimin para olmadigini bilirsin. Derdım, ödeyelim ucretı dedıgın ucret olsa gece arardım seni bizzat sızlanırdım ama yapmadım. Hallettim ve bana borcun yok dedım.

İnsan sadece kusura bakma cumlesı bekliyor ima yerine, veya ucret yerine dedım.

Bıblonla o seyı kırdığında zaten ozur diledim senden dedı.

O sey dedıgı terrenyum cıcegı ve ucuz degıl. Bana gore degıl en azından. Biblo dedıgı ise eskitme semazen.

Sonra gruptan baska arkadas aradı, x sana kırılmıs galiba dedı ve nevrim o an dondu.
Kırılmıs demek dedım. Sizde onu teselli ederken beni arayamadınız anladıgım kadarıyla dedım. Magdur benken kırılan nasıl o oluyor. Bana acık acık ogluna iftira atıyormusum gıbı davrandı ve kırılan o mu dedim?

Arkadasım siz kendi Icınızde birbirinizden Nefret edip seviyor gibi davranmayı normal gorup boyle yuruyup gidebilirsiniz koca kadınlarsınız ama ben yokum dedım.
Ne arkaadslıgınız bana göre ne muhabbetleriniz.
Bana onlardan bahsedeceksen sende beni bir daha arama dedım. Ödemeyi teklif ederken bana ucret dedı sanki hayat kadınıyla pazarlık yapıyor..

Daha ne yapayım bılmıyorum MorAnka MorAnka

Aparat yerdeydi de bilmeden ustune mı bastı, koyduğun yerden alıp mı kırdı yazmıs.

Madem oglum yapmis?

Demek ıstedıgı oglum Yapmadı da, bozulan alet ıcın kurban lazimdı sana oglumu buldun gıbı oldu.

Ard arda bi cok seyı kırdıgı ıcın kasılma diye insanlar ıcınde rencide olma diye belirtmedım oan geldım ve sohbete devam ettim sızınle. Bozulduğu dıkkatımı de cekmekmıstı zaten. Cekse bırak kurban aramayı, vakıtlıce halleder sogukta gece yarısı magdur olmazdım.
İma'nı anladım ve beni tanıyorsan derdimin para olmadigini bilirsin. Derdım, ödeyelim ucretı dedıgın ucret olsa gece arardım seni bizzat sızlanırdım ama yapmadım. Hallettim ve bana borcun yok dedım.

O sey dedıgı terrenyum cıcegı ve ucuz degıl. Bana gore degıl en azından. Biblo dedıgı ise eskitme semazen.

Sonra gruptan baska arkadas aradı, x sana kırılmıs galiba dedı ve nevrim o an dondu.
Kırılmıs demek dedım. Sizde onu teselli ederken beni arayamadınız anladıgım kadarıyla dedım. Magdur benken kırılan nasıl o oluyor. Bana acık acık ogluna iftira atıyormusum gıbı davrandı ve kırılan o mu dedim?

Arkadasım siz kendi Icınızde birbirinizden Nefret edip seviyor gibi davranmayı normal gorup boyle yuruyup gidebilirsiniz koca kadınlarsınız ama ben yokum dedım.
Bana onlardan bahsedeceksen sende beni bir daha arama dedım. Ödemeyi teklif ederken bana ucret dedı sanki hayat kadınıyla pazarlık yapıyor..

Ayyy tam yolmalık insan da siz efendisiniz. Bana öyle bir şey olsa ayrı ayrı her biri için on dakika konuşurdum. Ödeme yapmaya kalksa üç ayrı kırılana ödesin. Bir insan evladı oturduğu üç saatte üç nesne kırıyorsa zaten kasıt ararım ben. Edepsiz insan. Haktan korkan bir tipse inancı varsa hakkımı helal rtmiyorum ne sana me çocuğuna yaz. Otursun için.

Ayyy tam yolmalık insan da siz efendisiniz. Bana öyle bir şey olsa ayrı ayrı her biri için on dakika konuşurdum. Ödeme yapmaya kalksa üç ayrı kırılana ödesin. Bir insan evladı oturduğu üç saatte üç nesne kırıyorsa zaten kasıt ararım ben. Edepsiz insan. Haktan korkan bir tipse inancı varsa hakkımı helal rtmiyorum ne sana me çocuğuna yaz. Otursun için.
Bana kırılmıs ve kimse kalkıp ne kırılması kadın magdur tek basına acaba odeyebıldı mı zorla kabul ettirdik kendimizi, bı suru zarar verdik. Kırılacagına gonlunu al der. Sadece o degıl ötekiler de aynı.
O ozur dilemez diyen mesela dese ya ozur dile. Bana gelip kırılmıs dıyecegıne?

Evimden gidenin arkasından laf eden bırı asla degılım. Suclanınca oturdum dusunuyorum acaba gercekten ben mı ayıp ettim diye.

Bende yeni evliyken evime gelen misafir çocuğu 2 yaşlarındaydı sanırım:büyük yer vazosundaki çiçeğin topraklarını dışarı atıyordu ben mudahele edince bırak bırak yapsın ben sonra supururum demişti ...bende ama halı beyaz kötü olir deyince eee sende o zaman beyaz halı almasaydin canım misafir çocuklarında dusunecektin demişti ben sok olmusrum zaten bir dahada evime almadım da gitmedimde...eşime dedim sen dışarda görüş istiyirsan diye...hiç unutmam bu olayı....

Bana kırılmıs ve kimse kalkıp ne kırılması kadın magdur tek basına acaba odeyebıldı mı zorla kabul ettirdik kendimizi, bı suru zarar verdik. Kırılacagına gonlunu al der. Sadece o degıl ötekiler de aynı.
O ozur dilemez diyen mesela dese ya ozur dile. Bana gelip kırılmıs dıyecegıne?

Evimden gidenin arkasından laf eden bırı asla degılım. Suclanınca oturdum dusunuyorum acaba gercekten ben mı ayıp ettim diye.

Yok artık siz neden ayıp etceksiniz ya varmı böyle bişey ben olsam yerin dibine girerim 20 senelik arkadaşımın evinde oğlum ufacık bı çikolata parçası kırdı yanlislikla hani böyle süslü puslulerden yerin dibine girdim onca senelik arkadasima bile. Gözümü ayirmadim ondan sonra peşinde gezdim dikkatini dağıttım. Çok ayıp etmiş üstüne mesajlarıylada afedersiniz sıvamış yani. Siz çok bile sabretmissiniz.

Madem oglum yapmis?

sizin yerinize ben sinirlendim akşam akşam
Gel beni yol demiş resmen
Madem oğlum kırdı ödeyeceğiz dediğinde keşke önce oğluna terbiye öğret, eğit biraz sen deseydiniz
Hasbam kırılmış birde öylemi. Tüh ne üzüldüm şimdi. Ne terbiyesiz insanlar var ya. Diğeride sizi arayıp kırıldığını söylemiş ya oda aslında gel beni yol demek istemiş. Arkanızdan ne muhabbetler dönmüş gün boyu belki halen dönüyor. Gruptan hepsinin ağzının payını vermeden çıkmayın lütfen. Anlamazlar ama içinizde kalmasın.
Gerçek yüzlerini görüp kurtulmuşsunuz bence. Kırılan dökülen eşyalarda başınızın gözünüzün sadakası olsun.
Eşyaya değer verme meselesi değil bu. Ayrıca verebilirsinizde yani, birşeyi beğenip aliyoruz yeri geliyor dünya kadar para veriyoruz,değer vermek kötümü. Sokaktan toplamiyor kimse sonuçta. Millet çocuğunu eğitemiyor diye insanlar kendi eşyasınada sahip çıkamicak.Pes artık.

Madem oglum yapmis?

Madem oğlum kırdı ödeyeceğiz dediğinde keşke önce oğluna terbiye öğret, eğit biraz sen deseydiniz
Hasbam kırılmış birde öylemi. Tüh ne üzüldüm şimdi. Ne terbiyesiz insanlar var ya. Diğeride sizi arayıp kırıldığını söylemiş ya oda aslında gel beni yol demek istemiş. Arkanızdan ne muhabbetler dönmüş gün boyu belki halen dönüyor. Gruptan hepsinin ağzının payını vermeden çıkmayın lütfen. Anlamazlar ama içinizde kalmasın.
Gerçek yüzlerini görüp kurtulmuşsunuz bence. Kırılan dökülen eşyalarda başınızın gözünüzün sadakası olsun.
Eşyaya değer verme meselesi değil bu. Ayrıca verebilirsinizde yani, birşeyi beğenip aliyoruz yeri geliyor dünya kadar para veriyoruz,değer vermek kötümü. Sokaktan toplamiyor kimse sonuçta. Millet çocuğunu eğitemiyor diye insanlar kendi eşyasınada sahip çıkamicak.Pes artık.

Bende yeni evliyken evime gelen misafir çocuğu 2 yaşlarındaydı sanırım:büyük yer vazosundaki çiçeğin topraklarını dışarı atıyordu ben mudahele edince bırak bırak yapsın ben sonra supururum demişti ...bende ama halı beyaz kötü olir deyince eee sende o zaman beyaz halı almasaydin canım misafir çocuklarında dusunecektin demişti ben sok olmusrum zaten bir dahada evime almadım da gitmedimde...eşime dedim sen dışarda görüş istiyirsan diye...hiç unutmam bu olayı....
Saka gibi. Beyaz halı alma misafir cocuklarını dusun mu? Yuzsuzluge bak.
Allah uzak etsin böylesini.

Cocugunun yaramaz oldugunu ben biliyordum ama, cocuksuz kadın oldugum ıcın ıtınalı davranır diye dusundum. Malesef yanıldım.
Mesela bana salonunda sigara ıcmemı söyleyen arkadaslarım oluyor. Balkona cıkma diyorlar sagolsun lar.
Asla içmiyorum. Cunku evimde ıcmıyorum izin verıldı diye milletin evını neden kokutayım ki diyorum cikiyorum balkona.
Saygı bence budur.

Kırılmıs bana. Kimse de agzını acıp sen haksızsın dememıs ama. Kendimi suclu hissetmek uzereyım.

Arkamdan muhabbet dondugune arkadas arayınca emin oldum.
Kımse agzını acıp kadın magdur bir ozur dile dememıs muhtemelen gıttıgım ize pısman etti amma laf etti falan dediler.
Oysa bana napıyosun denmese yazmayacaktım. Derdım odeyecegım para olsa kadına direkt ıcerı girer girmez söylerdim.
Simdı aklıma su geldi. Cocuk koltuga cıktı ve kıtaplıktan aleti aldı diyorum ama, belki de annesi verdi eline oynasın diye.
Daha once hıc görmedim dedı cunku.
O verdi belki.

Basımın gozumun sadakası olsun evet.
Insallah yolları kendileri gibi insanlara cıkar

Yok artık siz neden ayıp etceksiniz ya varmı böyle bişey ben olsam yerin dibine girerim 20 senelik arkadaşımın evinde oğlum ufacık bı çikolata parçası kırdı yanlislikla hani böyle süslü puslulerden yerin dibine girdim onca senelik arkadasima bile. Gözümü ayirmadim ondan sonra peşinde gezdim dikkatini dağıttım. Çok ayıp etmiş üstüne mesajlarıylada afedersiniz sıvamış yani. Siz çok bile sabretmissiniz.
En sonunda birbirinizden nefret edip seviyo gıbı davranmaya alısık olabilirsiniz devam da edin koca kadınlarsınız ben yokum dedım, sana kırılmıs diyen gerızekalıya.

Arkamdan muhabbet dondugune arkadas arayınca emin oldum.
Kımse agzını acıp kadın magdur bir ozur dile dememıs muhtemelen gıttıgım ize pısman etti amma laf etti falan dediler.
Oysa bana napıyosun denmese yazmayacaktım. Derdım odeyecegım para olsa kadına direkt ıcerı girer girmez söylerdim.
Simdı aklıma su geldi. Cocuk koltuga cıktı ve kıtaplıktan aleti aldı diyorum ama, belki de annesi verdi eline oynasın diye.
Daha once hıc görmedim dedı cunku.
O verdi belki.

Basımın gozumun sadakası olsun evet.
Insallah yolları kendileri gibi insanlara cıkar

Boşverin onları
Onlara dedikodu malzemesi çıktı
Şuan sizin ne kıymetli eşyası, evi var dan tutunda Ev sahiblğinize kadar laf ediyorlardır. Diğer kadını pohpohlıyorlardır çocuk işte oynarken kırmış olabilir büyütülecek ne var falan diye.
Uzak durun hata hepsini silin

X