• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

SEHER YILDIZI

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
4.177
5.314
773
Merhaba arkadaşlar. Fikrinizi almak istediğin konular var.

Biz eşimle üni de tanıştık.Okuldan sonra nişanlanıp 2 buçuk 3 sene kadar sonra evlendik.Bu 3 sene boyunca eşimin ailesinden 1 çekirdek dahi görmedim. Askerlikten sonra hemen düğün yapmak istediler. Söz verdikleri hiçbir şeyi yapmadılar. Ben işimiz gücümüz olsun diye bekleyelim derken aileler uzatmadı biz yaparız düğünü dediler.

Eşya alışverişinde kp parasız gelmiş neredeyse. Yatak odası için bile çok lazımsa alın dedi. Beyaz eşya sudur budur hiçbirsey alınmadı. Benim ailem koltuktu kanepeydi baya destek oldular onlar almayınca.
Düğünümde ve 3 senelik nişanlılıkta tek bir iğne görmedim. Ne nişan ne düğün alışverişine çıkmadım. Kına elbisesi bile alalım demediler. Eşimde bende yeni işe girmiştik düğünümüzde daha hiç aylık bile almamıştık. Elbisesiz kuaförsüz(kardeşim fön çektirdi) eşyasız bir şekilde evlendim. Gelinliğimi eşim ırakta yaptığı için askerliği biriktirdiği para ile aldı.

11 sene oldu evleneli. Her sene her bayramda eşimin yanında olmam gereken her yerde eşimin yanında oldum. Çünkü eşim değerdi, üzülmesin diye onları hep sırtımda taşıdım. Ben ara dedim ben gidelim dedim ana baba hakkı ödenmez sen görevlerini yap dedim eşime. Yarın bir gün içinde pişmanlıklar kalmasın dedim.

Sünnet yaptım gelmediler , oğlum ameliyat oldu gelmediler.. .Aslında uzatmayayım kp 1 kere ameliyat olacagi için benim memlekete geldi. Kv 4 5 kere geldi. Ama iyi gün kotu gün hiçbir şekilde yanımızda olmadılar. Eşim analı babalı yetimdi hep. Ama ben hr seferinde onun yanında oldum çünkü yapacak birşey yoktu ve eşimin ailesiydi.

İlişkilerimize gelirsek onların memlekete koye her gittiğimizde sanarsınız can ciğer kuzu sarmasıyız. Gülmeler kahkahalar hep havada uçuşur. Ne zaman yatmışım ne zaman kalkmışım karışmazlar. Asla 1 kere bile tartışmaya girmedik. Kurbana denk gelirse koyun kuzu keserler bize. yenmiş içilmiş karışmazlar. biz gitmeden hiç bilmedikleri yemedikleri şeyleri doldururlar dolaba biz yeriz diye.

Bu insanlar kızlarına da aynı mesafedeler. bize nasıllarsa kızlarına damatlarına da öyleler.
Maddi ve manevi olarak bı destekleri hiç olmadı.Yani akrabalığımız biz gidersek senede 5 6 gün ve biz ararsak konuşuruz. Formaliteler dışında akrabalığımız bu kadar.

Eşimin ailesi hayvancılık yapıyorlar. Bağ bahçe işi tarla işi filan işte. Gecen sene yazın babası sürekli eşime 15 20 koyun satayım en az 15 20 bin vereyim üstünü tamamla araba alın 2 çocukla olmuyor dedi. Ama her gelenin yanında aynısını söyledi. 1 oldu 2 oldu 3 oldu . Hatta gün verdi koyunlar dağdan şu gün inecek 15 20 bin vereceğim üstüne kat iyi kotu deme araba al bi tane dedi. Eşim yanlızken de söylemiş.
Ben eşime sakın ha dedim. Baban asla para vermez ona göre bizi sakın borca sokma dedim. Ama ısrar kıyamet eşimi kandırdı. Memlekete geldik eşim bi araba buldu kredi çekti 35 civarı bı araba alacak. Kapora verdi babası da gün verdi ya onu bekliyor. Yalvar yakar ikna edemedim eşimi. Bu sefer babam verecek dedi bu sefer farklı söz verdi dedi. Uzatmayayım bu güne kadar eşim ailesinden hiçbir talepte bulunmadı ki zaten öyle çok konuşkan değildir ve öyle bir ilişkileri de olmadı. Babası araba aldığımızı duyunca sanki hiç haberi yokmuş gibi sanki kendi söylememiş gibi davrandı ve benim param yok oğlum ama madem para istiyorsun bi 5 bin filan vereyim dedi. Neyse bir seklide biz para almadık bide kredi borcuma girdik. eşim arabayı iade edemedi kaldı.
Hem ev kredisi ödüyoruz hem başka bir evde oturduğumuz için kira farkı ,2 çocuk derken çok ciddi sıkıntılara girdik ama ailem destek oldu az çok falan filan.
Bende eşime 15 senedir hiçbir şekilde onlarla yüz göz olmadığımı hiç beklentiye girmediğimi ama babasının attığı bu kazıktan dolayı bu sene gitmek istemediğimi soyledim.
Uzun zamandır aramızda soğuk rüzgarlar esiyordu bu yüzden. Eşim bayramda yanlız gitti memlekete ki o kadar emindi ki gideceğimden , ben de bir kere olsun dinlenmek tepki vermek istedim. Bizimle kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı babası. Biz cok gerildik eşimin beni anlamaması , bir kere yanımda olmayışı , oraya yalnız gitmeyi hazmedemeyişi ve benimde yaşadığım hayal kırıklığı ve yaptığım onca fedakarlığın bir kalemde silinişi sebebiyle ben ciddi kararlar almaya kalkıştım.(Başka sebeplerim de vardı)
Ama bir şekilde çözduk olayı daha doğrusu çözmedikte öyle davranıyoruz sanki.

Kurban için tatile gidip biraz kafa dağıtmak istiyoruz. Ben bu sureçte işe girmek zorunda kaldım 10 ve 2 yaslarında çocuklarım var ve işim yeni olduğu için başka iznim yok. Eşimde sürekli tatile gitmek istiyor. Ama biliyorum ki köye de gitmek istiyor ama bana bayramda tatil yapalım sonra iznimde ben köye dedi.
Biliyorum ki yine gerilecek ortam.
Yazacak cok şey var ama cok uzun oldu cok eksik yazdım.
Siz olsanız ne yaparsınız.

Bu arada eşim aileme karşı cok fedakar çok sabırlıdır.Benden daha fazla saygılıdır hatta. Benim gözümde ilişkimiz hep çok iyiydi ve eşimi çok seviyordum. Eşim hayatımı ev işinde cok kolaylaştırır. Bir dediğimi iki etmez , Paraymıs pulmuş hiç önemsemez. Ama cok sesiz konuşmayı sevmeyen ve bu diyalog sıkıntısı sebebiyle ailede hemen her yükün sırtımda olduğu bir evliliğimiz var.

Karısık oldu ama toparlayamayacagım kadar cok sey var yazacak kusura bakmayın.

Hayır bu yapılanlara karşı yine hiç birşey olmamıs gibi mi davranayım yoksa tepki gösterip bayramda gitmeyeyim mi

Kayınpederin ne olduğu belliymiş, adam her fırsatta size kendini göstermiş. Eşinizin görmek istememesi biraz onunla alakalı...
Aslında tarif ettiğiniz ilişkş şekli yüz göz olmaktan iyidir.
Onların sizden hiç bir beklentisi Yok,
Gittiğinizde misafir gibi davranıyorlar, çocuklarınıza, size kıymet veriyorlar.
Onun dışında yoklar... böyle kabul edip yolunuza bakın.
Kurban bayramında tatilinize gidin. Onun dışında uzatmayın, eski ilişkinize geri dönün...
Eğer yakın mesafe ise haftasonu git gel yapmalık, bayramdan önce veya soruna bir git-gel yapın. eşinizin de gönlü olsun.
Yazık ona da üzüldüm. İnsan ailesini kendi seçemiyor. Şu yaşına gelmiş bir şey görmemiş onlardan, bu sefer olacağına inanmış, şans vermiş..

Ben sizi anladım
Eşinizin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum, gerçek niyeti hissedemiyor inanmak istiyor inanmışta
Bence bu size iyi bir fırsat çıkarmış
Bundan sonra böyle bir potaya asla girmeyin
Konu direk kapansın
Eşinizde yüz kalmamıştır ztn ama onlar yine yapabilirler
Salaga yatmaya çalışın, zamanla daha az can acıtıcak biliyorum zor ama
Başka konularda kötülük yoksa, araba konusu hariç diğerlerini görmeyin
Eşinin ailesinde aç kalanları biliyorum
3 günlük dünya, ben olabildiğince ılımlı olmaktan yanayım, ama ben ne kdr uyguluyorum tabiki eksiğim

Kayınpederin ne olduğu belliymiş, adam her fırsatta size kendini göstermiş. Eşinizin görmek istememesi biraz onunla alakalı...
Aslında tarif ettiğiniz ilişkş şekli yüz göz olmaktan iyidir.
Onların sizden hiç bir beklentisi Yok,
Gittiğinizde misafir gibi davranıyorlar, çocuklarınıza, size kıymet veriyorlar.
Onun dışında yoklar... böyle kabul edip yolunuza bakın.
Kurban bayramında tatilinize gidin. Onun dışında uzatmayın, eski ilişkinize geri dönün...
Eğer yakın mesafe ise haftasonu git gel yapmalık, bayramdan önce veya soruna bir git-gel yapın. eşinizin de gönlü olsun.
Yazık ona da üzüldüm. İnsan ailesini kendi seçemiyor. Şu yaşına gelmiş bir şey görmemiş onlardan, bu sefer olacağına inanmış, şans vermiş..
Evet tamda bu .Bu sefer farklı demişti zaten. Aramız 5 6 saat mesafede. Eşimde senede 1 kere yanımda ol gel benimle baska bir sey istemiyorum zaten diyor. Ne yapayım onlar da öyle diyor.
Tesekkür ederim yorumun için.

Evet tamda bu .Bu sefer farklı demişti zaten. Aramız 5 6 saat mesafede. Eşimde senede 1 kere yanımda ol gel benimle baska bir sey istemiyorum zaten diyor. Ne yapayım onlar da öyle diyor.
Tesekkür ederim yorumun için.

bence uzatmayın, onlarla da sorun yaşayacağınızı sanmıyorum öyle kabul edin anı yaşamaya bakın

Ben sizi anladım
Eşinizin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum, gerçek niyeti hissedemiyor inanmak istiyor inanmışta
Bence bu size iyi bir fırsat çıkarmış
Bundan sonra böyle bir potaya asla girmeyin
Konu direk kapansın
Eşinizde yüz kalmamıştır ztn ama onlar yine yapabilirler
Salaga yatmaya çalışın, zamanla daha az can acıtıcak biliyorum zor ama
Başka konularda kötülük yoksa, araba konusu hariç diğerlerini görmeyin
Eşinin ailesinde aç kalanları biliyorum
3 günlük dünya, ben olabildiğince ılımlı olmaktan yanayım, ama ben ne kdr uyguluyorum tabiki eksiğim

Biz zaten hiç beklentiye girmedik. Eşimde birsey görmedi aileden, ee bu sefer o kadar bastırdı ki babası gerçek olmasını, bi kere de olsa arkasında babasının olmasını istedi herhelde.
3 günlük dünya ve eşim benim memleketimde oldugu için "ailem benim yanımda ama eşiminki uzakta" diye yapılması gereken herşeyi yaptım vicdanım o konuda rahat.
Evet en iyisi ılımlı olmak ve bir cok seyi görmezden gelmek heralde

Ben her zaman mesafenin can olduğunu düşünenlerdenim. Düğünü yaparken anne baba yardımcı olmalı tabi ki ama yapmayana da kin güdülmemeli o kadar eksikle evlenmek yerine diretip birkaç sene bekleyebilirdiniz şu an bunun lafını yaptığınız için söylüyorum. Iki kişi aile olmaya karar veriyorsa her türlü yükün altına girecek güçte de olmalı diye düşünüyorum ben de bir iğne görmedim diyebilirim ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden, iğnesinden ipliğine her şeyi kendimiz yaptık bir yıl olacak evleneli hala borç ödüyoruz yapacak bir şey yok çünkü buna biz karar verdik. Onun haricinde de kp biraz cimri sanırım ya da başkası için fedarkarlik yapmak onun kişiliğinde yok, sadece lafta düşünüyor olsun kimse ona karışmasın o da vicdanını rahatlatsın gül gibi geçinip gitsin. Karakterini az çok biliyorken eşinizi o kadar uyarmışken o araba alınmışsa kusura bakmayın ama kp değil eşinize kızın. Bayramda da gidip gitmeme meselesinde de içinizden ne geliyorsa onu yapın başka insanların 'aferin'i için kendinden ödün vermek bana saçma gelir tatilin iyi geleceğini düşünüyorsanız tatile çıkın, ama eşiniz için soruyorsanız ben gider üç gün kalır dönerdim siz de bu saatten sonra mesafeli olmaya devam edersiniz.

Biz zaten hiç beklentiye girmedik. Eşimde birsey görmedi aileden, ee bu sefer o kadar bastırdı ki babası gerçek olmasını, bi kere de olsa arkasında babasının olmasını istedi herhelde.
3 günlük dünya ve eşim benim memleketimde oldugu için "ailem benim yanımda ama eşiminki uzakta" diye yapılması gereken herşeyi yaptım vicdanım o konuda rahat.
Evet en iyisi ılımlı olmak ve bir cok seyi görmezden gelmek heralde

biliyorum gergin bir ilişkiniz olsa üste cıkın derdim, ama ztn tadınız yerindeyken salağa yatın, gününüzü keyifli geçirmeye bakın

Ben her zaman mesafenin can olduğunu düşünenlerdenim. Düğünü yaparken anne baba yardımcı olmalı tabi ki ama yapmayana da kin güdülmemeli o kadar eksikle evlenmek yerine diretip birkaç sene bekleyebilirdiniz şu an bunun lafını yaptığınız için söylüyorum. Iki kişi aile olmaya karar veriyorsa her türlü yükün altına girecek güçte de olmalı diye düşünüyorum ben de bir iğne görmedim diyebilirim ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden, iğnesinden ipliğine her şeyi kendimiz yaptık bir yıl olacak evleneli hala borç ödüyoruz yapacak bir şey yok çünkü buna biz karar verdik. Onun haricinde de kp biraz cimri sanırım ya da başkası için fedarkarlik yapmak onun kişiliğinde yok, sadece lafta düşünüyor olsun kimse ona karışmasın o da vicdanını rahatlatsın gül gibi geçinip gitsin. Karakterini az çok biliyorken eşinizi o kadar uyarmışken o araba alınmışsa kusura bakmayın ama kp değil eşinize kızın. Bayramda da gidip gitmeme meselesinde de içinizden ne geliyorsa onu yapın başka insanların 'aferin'i için kendinden ödün vermek bana saçma gelir tatilin iyi geleceğini düşünüyorsanız tatile çıkın, ama eşiniz için soruyorsanız ben gider üç gün kalır dönerdim siz de bu saatten sonra mesafeli olmaya devam edersiniz.
Düğün olayında haklısınız ki zaten ben çok direttim düğünü ertelemek için ama arımız namusumuz var nişanlı beklenilmez dediler. Aile yapısı yaşantısı olarak düğünü ailelerın yapacagını düşünen insanlar bunlar.
Evet kp fazlasıyla cimri.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

biliyorum gergin bir ilişkiniz olsa üste cıkın derdim, ama ztn tadınız yerindeyken salağa yatın, gününüzü keyifli geçirmeye bakın
Herkes aynısını söylüyor. Eşin bak söyle eşin bak böyle onun hatrı için git onun hatrı için yap diyo herkes buna ailem dahil.

Bence KV ve KP'e hiç bir şey olmamış gibi davran...
Borçlar elbette ödeniyor, aynı sıkıntıyı şu an ben de çekiyorum, KV, KP para içinde yüzüyor, biz kendimizi zor çeviriyoruz, 1 TL'lik yardımları yok ama aynı seninkiler gibiler...
Şimdi ben onlara kızsam küssem ne yazar... bu gerginlik benim evime yansır, onlar çeker kapısını oturur, beni zaten bu zamana kadar sallamamışlar, yine sallamazlar ama ben eşimle kötü olduğumla kalırım.
Bence sen kendi hayatına bak, kendi tatil planını içinden nasıl geliyorsa onlarla bu sıkıntılar olmasaydı nasıl yapacaksan o şekilde yap, ama onlarla da samimi olmadan saygılı şekilde kocan için ilişkine devam et.
Hepsi bu...
hayatta bazen aptalı oynamak gerekiyor...

Bence KV ve KP'e hiç bir şey olmamış gibi davran...
Borçlar elbette ödeniyor, aynı sıkıntıyı şu an ben de çekiyorum, KV, KP para içinde yüzüyor, biz kendimizi zor çeviriyoruz, 1 TL'lik yardımları yok ama aynı seninkiler gibiler...
Şimdi ben onlara kızsam küssem ne yazar... bu gerginlik benim evime yansır, onlar çeker kapısını oturur, beni zaten bu zamana kadar sallamamışlar, yine sallamazlar ama ben eşimle kötü olduğumla kalırım.
Bence sen kendi hayatına bak, kendi tatil planını içinden nasıl geliyorsa onlarla bu sıkıntılar olmasaydı nasıl yapacaksan o şekilde yap, ama onlarla da samimi olmadan saygılı şekilde kocan için ilişkine devam et.
Hepsi bu...
hayatta bazen aptalı oynamak gerekiyor...
Evet gul gibi evliliğim onlar yuzunden yıprandı. 11 senedir hep örnek cift gibiydik. Belki eşimin benı anlamaması bu yuzden benı çok kırdı.

Evet gul gibi evliliğim onlar yuzunden yıprandı. 11 senedir hep örnek cift gibiydik. Belki eşimin benı anlamaması bu yuzden benı çok kırdı.
anlamasını bekleme.. ailesi...
O zaten farkına varmıştır, arada küçük sitem gibi sıkıntılarını belirt, ama ne gerek vardı o huzurunu bozmaya?

Evlenirken 1 kuruşluk faydaları olmadı eşimin ailesinin, evlendikten sonra bi dünya borcumuz vardı, peşine eşim hastalandı, uzun zaman hastanede yattık, hastaneye gelmediler.. bir kesiğiniz var mı diye sordu, o ay kendimizi zor döndürecektik, zordayız dedim, 1 lira gönderelim demedikleri gibi o günden beri aramadılar... Bu insanlar çok zengin üstelik...
Şimdi onları dinleyip, eşimi karşıma alsam kendi huzurum bozulacak...
ne gerek var dedim, eşime evliliğime sarıldım.
hala da öyle...
sen de öyle yap, insanlardan minimum beklenti ve minimum kırgınlıkla evliliğin de huzur bulur ruhunda...
seni önemsemeyenleri sen hiç önemseme...

Şimdi bir an önce eşimle arayı düzeltmeye bak ve asla bu konuyu dile etirme bir daha, dile getirildikçe aranızdaki mesafa uzaklaşır..

anlamasını bekleme.. ailesi...
O zaten farkına varmıştır, arada küçük sitem gibi sıkıntılarını belirt, ama ne gerek vardı o huzurunu bozmaya?

Evlenirken 1 kuruşluk faydaları olmadı eşimin ailesinin, evlendikten sonra bi dünya borcumuz vardı, peşine eşim hastalandı, uzun zaman hastanede yattık, hastaneye gelmediler.. bir kesiğiniz var mı diye sordu, o ay kendimizi zor döndürecektik, zordayız dedim, 1 lira gönderelim demedikleri gibi o günden beri aramadılar... Bu insanlar çok zengin üstelik...
Şimdi onları dinleyip, eşimi karşıma alsam kendi huzurum bozulacak...
ne gerek var dedim, eşime evliliğime sarıldım.
hala da öyle...
sen de öyle yap, insanlardan minimum beklenti ve minimum kırgınlıkla evliliğin de huzur bulur ruhunda...
seni önemsemeyenleri sen hiç önemseme...

Şimdi bir an önce eşimle arayı düzeltmeye bak ve asla bu konuyu dile etirme bir daha, dile getirildikçe aranızdaki mesafa uzaklaşır..
Zaten çok tepki verdiğini benı kırmsk istemediğini soyledi. Ama biliyorum gitmek istıyor. Ne yapayım ailem diyor yarın birgun göçüp giderlerse kaldıramam diyor. Bende en azından bu sene bana anlayıs göster diyorum.
çok yıprandım sanki kendime gelemiyorum. Sanıyorum ki eşim tercih yaptı aramızda. böyle sacma sapan düşüncelerim den dolayı kafam iyi degil. Eşimi öyle bir yere koymuştum ki evliliğimde beni anlamamasını hazmedemedim sanırım.

Aslında derdim dediğim gibi eşimin benş anlamaması. Belki eşim azıcık anlayıs gösterip tamam bu sene gelme biraz kafanı topla deseydi biliyorum ki ben yine onun hatrı için giderdim. Ama şimdi diyorum ki o 15 senedir yaptıgım fedakatlıkları anlamadı madem ben neden onun hatrı için gideyim diyorum.
Eşimde cok emindi hep onun yanında olacağından ki benimde bayramda onun yanında olmayışım onunla gitmeyişim ona buyuk yıkım oldu hiç beklemiyordu benden

Zaten çok tepki verdiğini benı kırmsk istemediğini soyledi. Ama biliyorum gitmek istıyor. Ne yapayım ailem diyor yarın birgun göçüp giderlerse kaldıramam diyor. Bende en azından bu sene bana anlayıs göster diyorum.
çok yıprandım sanki kendime gelemiyorum. Sanıyorum ki eşim tercih yaptı aramızda. böyle sacma sapan düşüncelerim den dolayı kafam iyi degil. Eşimi öyle bir yere koymuştum ki evliliğimde beni anlamamasını hazmedemedim sanırım.
Kalbinin esasında neden kırıldığını çok iyi anlıyorum.
Ancak şöyle düşün, kendi evlatların bile eminim ki farklıdır, aynı anne babadan aynı şartlarda büyümelerine rağmen ve eminim ki bazen bazı tepkilerini tahmin edemiyorsundur...
Bu da aynı şekilde...
Demek ki ne kadar farkında olsa da, ne kadar o da kırgın olsa da, hep seni normalde anlıyor olsa da ailesi demek ki adamın hassas noktasıymış.
Ben uzatma derim kendi huzurun için...
İnan bana hayat o kadar uzun ki yeri gelecek sen de onun beklemediği tepkileri vereceksin ya da verdin...4
Hayat böyle...
Kinin sadece sana zarar verir, affedip, boşverip önüne huzuruna bak..
eşine de kırılma, ne yapsın ailesi, atılıp satılmaz, hele de sen üstelersen kötü diye daha da düşkün olacak onlara...
ben senin yerinde olsam zaten seni rahat bırakıyorlarmış, gider keyfime bakarım hiiiiiçççç de sallamam onları... adam da mutlu olsun senin de huzurun olsun...

Back