fikirlerinize ihtiyacım vaar :/

gyild

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
125
12
68
İstanbul
kızlar merhaba ben meslek lisesinde okuyodum bu sene son senem açıköğretime geçmeye karar verdim çünkü staj falan bayağı zorlayacaktı beni. malum bu sene ygs lys de var.. zor olur dedim. neyse önümüzde 7 ay gibi kısa bir süre var. benim istediğim bölüm istanbul üni/arap dili ve edb.. ygs nin %80 i lys'nin %de 20 si etkili oluyor bu bölüme giriş puanında. en çok puan da türkçe ve sosyalden geliyor. ben diyorum ki matematik ve fen ile aklımı hiç karıştırmayayım. sadece tr ve sosyale çalışayım. çünkü şöyle bir durum var tr.de 1 doğru 5 puan, sosyalde 1 doğru 2 puan, fen ve matta ise yarım puan geliyor. zaten bu zamana kadar kapsamlı bir mat fen eğitimi almadığım için önümdeki bu kısa sürede çalışıp vaktimi harcamayayım diyorum. biliyosunuz ygsde türkçe sadece dil ve anlatım edebiyat yok.. benim de dil'im çok şükür iyi. bi tekrar etsem yeterli. sadece sosyalde çalışayım diyorum ve evde çalışayım diyorum. dersaneye gidersem zaman kaybı oalcakmış gibi geliyor. siz ne dersiniz bu fikrime yapabilir miyim sizce? :26:

Tabi ki yapabilirsin, neden yapamayasın ? Türkçe ye çok dikkat et sakın hafife alma. Sınavda büyük bir zaman dilimi Türkçe için harcanıyor ve sorular beyni oldukça yoruyor. Sosyal için de tarih sorularını çözebilmek için büyük oranda bilgiye ihtiyaç yoktur, Lys ye oranla . Ama bol bol soru çözmen lazım. Coğrafya da bol bol örnek çözersen, konuları da bildikten sonra yapamayacağın soru yoktur. Felsefe de bilgi isteyen sorular olabildiği gibi yoruma dayalı sorular da var. Akımları, filozofların belirgin özelliklerini bilmek gerek. Azim ve kararlılıkla başarabilirsin. Allah herkese gönlündekini nasip etsin.

yüreğime su serptin canım haklısın hepsi aslında yapılabilecek şeyler. çalışmada en çok vakti türkçe ve tarihe ayırmayı düşünüyorum zaten.. sıkı bir çalışma ile 2-3 ay içinde konuları bitirip kendimi teste vermeyi düşünüyorum. benim için en zor kısmı bu. test çözmeyi zaten çok sevdiğim için problem olacağını düşünmüyorum. biraz da evde olacağım için kendime pek güvenemiyorum ama gerçekten istiyosam yapmam gerekenleri aksatmadan yapmam lazım..

Konular ile eş zamanlı olarak testlerini de çözersen daha verimli olur. Anlamadığın soru olursa buraya yazabilirsin, yardımcı olurum bildiğim kadarıyla. Matematik için de internetten konu anlatımı dinleyebilirsin. Sevgiler

zaten günde eğer 1 saatimi konuyu anlamaya ayırıyorsam 1 saati test çözerek anlamaya çalışacağım canım. hepsine bu kadar vakit ayıramam tabii ama ayırdığım saatin yarısını teste ayırayım diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…