kızlar merhaba ben meslek lisesinde okuyodum bu sene son senem açıköğretime geçmeye karar verdim çünkü staj falan bayağı zorlayacaktı beni. malum bu sene ygs lys de var.. zor olur dedim. neyse önümüzde 7 ay gibi kısa bir süre var. benim istediğim bölüm istanbul üni/arap dili ve edb.. ygs nin %80 i lys'nin %de 20 si etkili oluyor bu bölüme giriş puanında. en çok puan da türkçe ve sosyalden geliyor. ben diyorum ki matematik ve fen ile aklımı hiç karıştırmayayım. sadece tr ve sosyale çalışayım. çünkü şöyle bir durum var tr.de 1 doğru 5 puan, sosyalde 1 doğru 2 puan, fen ve matta ise yarım puan geliyor. zaten bu zamana kadar kapsamlı bir mat fen eğitimi almadığım için önümdeki bu kısa sürede çalışıp vaktimi harcamayayım diyorum. biliyosunuz ygsde türkçe sadece dil ve anlatım edebiyat yok.. benim de dil'im çok şükür iyi. bi tekrar etsem yeterli. sadece sosyalde çalışayım diyorum ve evde çalışayım diyorum. dersaneye gidersem zaman kaybı oalcakmış gibi geliyor. siz ne dersiniz bu fikrime yapabilir miyim sizce? :26: