Fikirlerinize ihtiyaacım var

başka bir eve yatırım yapacak gücünüz varmı?
yani tek başınıza...
bu ev taksitlenebiliyorsa başka bir evde bulunur..
sizden almayarak zaten zoraki onun evi yapmaya çalışıyorlar.

Eşimle ikimizde çalışıyoruz şuan araba kredimiz var ama çok buyuk bir mebla değil.
İlerleyen aylardada çoccuk için karar almıştık. Arabanın kredisi neyse de çocuk olduktan sonra tek başımıza faazla kasar diye düşünüyorum.
Kısmet artık ya napalım. Neler olacağını ilerleyen zamanlarda görücez.

Evet en basiti o.
Ama peki kendinizi benim yerime bir koyun.
Küçük bir ev. Sığamıyorsunuz herşey üst üste. İleride çocuğunuz olucak ona oda yapıcaksınız.
Benim şuan yemek masam çocuk odası yapıcagım odada duruyor ve mecbur onu çıkartıcam ordan çocuk olunca ve koyabilceğim yer yok.
Yeni evlisiniz ve özenerek birşeyler alıyorsunuz ama evin çapı yamuk istediğiniz gibi olmuyor durmuyor insanın ister istemez canı sıkılıyor üzülüyor.

Ödemeyin dediğiniz evin şuan ki fiyatı 200 - 250 milyar civarı.
Benim oturduğum ev 30 yıllık ev ve içine yapılan 30 milyar masraf.
Ve o ev yapılırken bana hep sıkıştık para yok dendi.
Yani benim hazmedemediğim durum bu canım.
O ev alınırken yatırım için dendi, ileride satıp iki kardeşe pay edilecek dendi.
Ama şuan o ev eşimin abisinin evi olarak bahsediliyor.
çık kiraya eşşek gibi kira ödesin eşin o zaman görür asıl anyayı konyayı..şöyle geniş pahalı bir ev tuttur ama olur mu?

Ama ben şuan oturduğum yerden gitmek istiyorum. Yani planlarımın arasında kendimize ait ev almak var. Ve elimde olan sadece takılarım.
İlk başta o ev yatırımlık iki kardeşe bölünecek parası dendiği için taşınma yeni ev alma fikrine çok kaptırmıştım kendimi.
En azından kredi çekicek olsamda çok büyük meblaya gerek kalmayacaktı, maddi olarak çok sıkıntıya girmeyecektim, ve iki kardeşe de eşit şekilde hak düşecekti.
Sanırım ayrı bir ev işi biraz uzaklarda şuan için.
Ev bittiyse satılsın sizin ödemediğiniz kadarını düşsünler hesaplayıp,payınizı versinler,sizde kendinize ev alıp ödeyin. Yada payınızı isteyip,kendi evinizi alın,kalanını odesinler.Konuşun eşinizle bence bunu. Muhtemelen aralarında konuşuldu bu konu ve eşinizin kardeşine verildi o ev,eşiniz ödeyelim demediğine göre. Siz ev almaktan dem vurarak girin mevzuya derim. İmkanları varken ve başta ortak diye konuşlmuşken vede ödenmişken,üzerine yatılması ayıp.

Eşimle ikimizde çalışıyoruz şuan araba kredimiz var ama çok buyuk bir mebla değil.
İlerleyen aylardada çoccuk için karar almıştık. Arabanın kredisi neyse de çocuk olduktan sonra tek başımıza faazla kasar diye düşünüyorum.
Kısmet artık ya napalım. Neler olacağını ilerleyen zamanlarda görücez.
ah cnm dediğin gibi kısmet.
sen bu parayı ödesende yine haksızlıga ugrayacaktın gibime geliyor..
hiç girme boşver

çık kiraya eşşek gibi kira ödesin eşin o zaman görür asıl anyayı konyayı..şöyle geniş pahalı bir ev tuttur ama olur mu?

Ev bittiyse satılsın sizin ödemediğiniz kadarını düşsünler hesaplayıp,payınizı versinler,sizde kendinize ev alıp ödeyin. Yada payınızı isteyip,kendi evinizi alın,kalanını odesinler.Konuşun eşinizle bence bunu. Muhtemelen aralarında konuşuldu bu konu ve eşinizin kardeşine verildi o ev,eşiniz ödeyelim demediğine göre. Siz ev almaktan dem vurarak girin mevzuya derim. İmkanları varken ve başta ortak diye konuşlmuşken vede ödenmişken,üzerine yatılması ayıp.

Daha önce yani evliliğim ilk zamanlarında abisiyle aramızda öyle bi muhabbet geçmişti evle ilgili ama şuan tam hatırlayamıyorum ne konuştuğumuzu da ben ona demiştim ' biz oraya evlenmiş olsaydık verirdim sana yarı parasını falan demiştim'

Arada o evle ilgili konu açılıyor tam net söylenmiyor ama abinin gibi konuşuluyor.

Geçen gün tesadüfen bu olay oldu.
Annem bana gelicekti yardıma diye, bende çalıştığım için anahtarı kv bıraktım annem gelince ondan alsın diye.
Annem kv girmiş oturmuşlar anahtarı istemiş, kv de anahtarlıkta asılı falan demiş.
Annem anahtarlığı açmış ' ne çok anahtar var' falan diye gülüşmüşler.
Kv de başlamış biri annemin, biri kvmin, biri bizim, biri de x'in(kb) evin anahtarı demiş.
Annem söyledi banada e o ev yatrımlık değilmiydi diye.

onun üzerine ertesi gün eşime ödeyelim dedim, tartıştık.
Neymiş ileride ev alırsak babası yardım edermişmiş.
En son dayanamadım valla bende 'Nah' eder dedim.
3milyarlık cam balkonu yaptıramıyo, bana yarın öbürgün 100 milyar yardım yapacak ev için !

Eger es diger esi ac birakmadan, mağdur etmeden ailesine maddi destek sunuyorsa ben bu konuda ona karisilmamasi taraftariyim. Çünkü evlendikten sonrasini goruyoruz bizler sadece...belki dogdugundan beri diger kardese yeterince destek olunmadi, simdi sira ona geldi kimbilir. Benim gorumceme esimin ailesi ev yapsa bizden de para istese sahsen hiç dert etmem. Eger durumun musait ise kendimi sikmayacak kadar destek olurum. Otesini de sorgulamam, vardir bir bildikleri, benden once yasadiklari..

Eger es diger esi ac birakmadan, mağdur etmeden ailesine maddi destek sunuyorsa ben bu konuda ona karisilmamasi taraftariyim. Çünkü evlendikten sonrasini goruyoruz bizler sadece...belki dogdugundan beri diger kardese yeterince destek olunmadi, simdi sira ona geldi kimbilir. Benim gorumceme esimin ailesi ev yapsa bizden de para istese sahsen hiç dert etmem. Eger durumun musait ise kendimi sikmayacak kadar destek olurum. Otesini de sorgulamam, vardir bir bildikleri, benden once yasadiklari..

Bahsettiğiniz gibi birşey yok bu ailede.

X