- 29 Haziran 2017
- 162
- 159
- 103
- 38
- Konu Sahibi Mystory-06
-
doğru mu adaletli mi derken, bize göre doğru mu diye soruyorsunuz ?15 yıllık evlilik neticesinde ayrılma sürecindeyiz.1 tane çocuğumuz var haftanın bir günü görüyor.Bazen iki gün. Anlaşmalı şekilde bitmek üzere olan dava neredeyse çekişmeliye dönecek.Sebebi ise karşı taraf çocuğumuzun tüm eğitim bakım masraflarını eşit olarak paylaşmak istiyor.Karşı tarafın yaşattığı süreç nedeniyle çocuğumla yaşadığımız evde kaldık ve tüm sorumluluk benim üzerimde.Karşı taraf kendine yeni ev açtı.Ben çocuğumun tüm sorumluluğunu ve bakımını üstlenirken karşı tarafın da eğitim ücretini( kolej) eşit olarak pylaşmak istemesini adaletli bulmuyorum.Sizce haksız mıyım? tüm sorumluluğu velayeti alıp eğitim ücretini de eşit olarak mı karşılamak doğru sizce
Kendimize ait ev.Boşanma sebebi karşı taraf kaynaklıdır.Sizin şuan bırakıp gittiği ev kendınıze mı ait yoksa kira mı
Kiraya çıkmış o zaman karşı taraf evide bırakmış çekişmeli yerine anlaşmaya bakın çok inada bındırırseniz devletın verecegı nafaka sizi tatmin etmez .Kendimize ait ev.Boşanma sebebi karşı taraf kaynaklıdır.
Kendimize ait ev.Boşanma sebebi karşı taraf kaynaklıdırSizin şuan bırakıp gittiği ev kendınıze mı ait yoksa kira mı
doğru mu adaletli mi derken, bize göre doğru mu diye soruyorsunuz ?
e elbetteki siz tüm hayatınızı çocuğa göre yaşayıp, bakım verip o haftada 1 gün alıp AVMde burger yedirip babalık yaparken maddiyatı eşit paylaşmak adil mi, bence değil...
ama
mahkemeler öyle düşünmüyor. yani
"anne zaten vaktini veriyor, bakım veriyor, kafasında hep çocuk var o zaman tüm masraflarını baba ödesin" demiyor, bildiğim bu. bize göre doğro/adil olup olmaması neyi dğeiştiryor bu anlamda anlamadım. vicdanen mi soruyorsunuz?
baba gelirim yok derse hele. maalesef o zaman yapacak bir şey olmuyor.
geliri %100 belgeliyse bile bu gelirin büyük kısmına karşılık geliyorsa yine beklediğiniz kadar çıkmayabilir nafaka.
Çok adaletsiz buluyorum.Karşı taraf manevi anlamda zarar vermiş,neticesinde çocuğumun tüm sorumluluğu bende kalmış,haftanın bir günü çocuğu görerek ve açıkcası kalan günlerde keyfine keyif katarak geçirirken , tüm sorumluluğun yemek çamaşır bulaşık ödev okula geyir götür her şeyin bana ait olması ve en azından kolej ücretinin cüzi bir kısmını çdeyim dediğimde de kabul görmemesi .Olan her türlü yine kadına oluyordoğru mu adaletli mi derken, bize göre doğru mu diye soruyorsunuz ?
e elbetteki siz tüm hayatınızı çocuğa göre yaşayıp, bakım verip o haftada 1 gün alıp AVMde burger yedirip babalık yaparken maddiyatı eşit paylaşmak adil mi, bence değil...
ama
mahkemeler öyle düşünmüyor. yani
"anne zaten vaktini veriyor, bakım veriyor, kafasında hep çocuk var o zaman tüm masraflarını baba ödesin" demiyor, bildiğim bu. bize göre doğro/adil olup olmaması neyi dğeiştiryor bu anlamda anlamadım. vicdanen mi soruyorsunuz?
baba gelirim yok derse hele. maalesef o zaman yapacak bir şey olmuyor.
geliri %100 belgeliyse bile bu gelirin büyük kısmına karşılık geliyorsa yine beklediğiniz kadar çıkmayabilir nafaka.
boşanmanın karşı taraf kaynaklı olması mal paylaşımında (ki boşanmadan ayrı bir dava zaten) ve nafakada birşeyi değiştirmiyorKendimize ait ev.Boşanma sebebi karşı taraf kaynaklıdır
bu ülkede çocuklar kadına zimmetli.Çok adaletsiz buluyorum.Karşı taraf manevi anlamda zarar vermiş,neticesinde çocuğumun tüm sorumluluğu bende kalmış,haftanın bir günü çocuğu görerek ve açıkcası kalan günlerde keyfine keyif katarak geçirirken , tüm sorumluluğun yemek çamaşır bulaşık ödev okula geyir götür her şeyin bana ait olması ve en azından kolej ücretinin cüzi bir kısmını çdeyim dediğimde de kabul görmemesi .Olan her türlü yine kadına oluyor
Malesef ortak velayer yapamam.O zaman ortak velayet yapın . Sizde sorumluluk sahibi bi babaysa normal de de bırakın ilgilensin çocuğuyla
O zaman anlaşmaya bakın çekişmeliye gider adamda gelirini mahkemeye sunar üstüne de evı bıraktım kiraya çıktım gecınmem zor derse hakim gelir belgesıne göre nafaka onaylarMalesef ortak velayer yapamam.
Evı bırakmış . Kiraya çıkmış eşi yani şuan kendı gecımı bile 50 bın olan birisi kolejın yarı ucretını nafakasını onaylamış zaten . Kolejler yıllık 300 bin servisi osu busu bu adam ne iş yapıyor kazancı nedir anlaşmaya yazdırsın adam kabul etmezse çekişmeliye döner mahkeme gelir belgesi ister . Tabi konu sahibi maddi kazancını daha net biliyordur eşinin . Net bilgiye sahip değilimEeee cocugu atmis gitmis, her sorumluluk sizde en azindan bakim parasini vermeli. Zaten her seyi ustlenip uste bir de para mi vericeksiniz, sacmalik. Getirsin versin parayi, anlasmaya da yazdirin geri adim atmayin.
ödesin tabi keşke ödesin deEeee cocugu atmis gitmis, her sorumluluk sizde en azindan bakim parasini vermeli. Zaten her seyi ustlenip uste bir de para mi vericeksiniz, sacmalik. Getirsin versin parayi, anlasmaya da yazdirin geri adim atmayin.
Her ikimiz de memuruz.Ancak karşı tarafa yaklaşık 1,5 milyon değerinde mirastan pay kaldı.İhtiyaç olmadığı için parasını bankada değerlendirdiğimi duydum.Ben sadece memur maaşıyla bir şekilde devam ediyorum tek ebeveyn olarak.Eğitim masrafının çeyreğini öedemeyi hepsini ödeyemeyeceğimi talep ettim ama anlaşmalı bitmek üzere olan dava anlaşmazlık nedeni ile çekişmeliye dönecek gibi.Ben de açıkcası kabul edemiyorum ve eşit paylaşmak istemiyorum zaten çocuk ev iş o ladar yorgunum ki karşı tarafın tüm günlerini rahat geçirirken benim bu kadar yorulmam neticesinde açıkcası adalet arayışındayımEvı bırakmış . Kiraya çıkmış eşi yani şuan kendı gecımı bile 50 bın olan birisi kolejın yarı ucretını nafakasını onaylamış zaten . Kolejler yıllık 300 bin servisi osu busu bu adam ne iş yapıyor kazancı nedir anlaşmaya yazdırsın adam kabul etmezse çekişmeliye döner mahkeme gelir belgesi ister . Tabi konu sahibi maddi kazancını daha net biliyordur eşinin . Net bilgiye sahip değilim
Evi beraber aldık,ikimiz de memuruzYaşadığınız evi beraber mi aldınız, eşiniz evlenmeden önce mi aldı? Adam ne iş yapıyor?
Her ikimiz de memuruz.Ancak karşı tarafa yaklaşık 1,5 milyon değerinde mirastan pay kaldı.İhtiyaç olmadığı için parasını bankada değerlendirdiğimi duydum.Ben sadece memur maaşıyla bir şekilde devam ediyorum tek ebeveyn olarak.Eğitim masrafının çeyreğini öedemeyi hepsini ödeyemeyeceğimi talep ettim ama anlaşmalı bitmek üzere olan dava anlaşmazlık nedeni ile çekişmeliye dönecek gibi.Ben de açıkcası kabul edemiyorum ve eşit paylaşmak istemiyorum zaten çocuk ev iş o ladar yorgunum ki karşı tarafın tüm günlerini rahat geçirirken benim bu kadar yorulmam neticesinde açıkcası adalet arayışındayımbelki de yanlış düşünüyorumdur ondan da emin değilim
Bankadaki parayı yarın sabah çektiğiyle yok edebilir yani aklınız oradaysa ve onun peşindeyseniz yapmayın . Aile mirasından hak talep edemezsiniz .Her ikimiz de memuruz.Ancak karşı tarafa yaklaşık 1,5 milyon değerinde mirastan pay kaldı.İhtiyaç olmadığı için parasını bankada değerlendirdiğimi duydum.Ben sadece memur maaşıyla bir şekilde devam ediyorum tek ebeveyn olarak.Eğitim masrafının çeyreğini öedemeyi hepsini ödeyemeyeceğimi talep ettim ama anlaşmalı bitmek üzere olan dava anlaşmazlık nedeni ile çekişmeliye dönecek gibi.Ben de açıkcası kabul edemiyorum ve eşit paylaşmak istemiyorum zaten çocuk ev iş o ladar yorgunum ki karşı tarafın tüm günlerini rahat geçirirken benim bu kadar yorulmam neticesinde açıkcası adalet arayışındayımbelki de yanlış düşünüyorumdur ondan da emin değilim
Size tapuyu devrecek ama dimi ev bana kalcak dediniz yada çocuğun üzerine.Evi beraber aldık,ikimiz de memuruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?