Fikirlere ihtiyacım var

yani adalet sistemimiz sizin bakım vermenizi etmenizi maddi bir karşılık olarak hesap etmiyor. erkek ev tutmuş yeniden düzen kurmuş, maaşına göre x lira verebilir diyor geçiyor.

bu durumda velayeti babaya vereceksiniz "sen yap madem tüm bakımı bu parayla da okut kolaysa" diyeceksiniz
e onu da bizim kadınlar yapmıyor...çünkü babalar çocuk bakamıyor...çözümsüz kalıyoruz. (çözüm varsa da ben bilmiyorum)

miras kalan parayla da sizin bir alakanız yok.

Evi beraber aldık,ikimiz de memuruz
Yani evi bize bıraktı diye bir şey yok, lütfetmemiş zaten yarısı sizin hakkınızmış. Okul masrafı için zorlayamazsınız gibi geldi malesef. Keşke buna gerek kalmadan çocuğumun eğitimini üstleniyorum dese. Çekişmeliye döner de tepesi atarsa satıyorum evi, ya yarısını öde sen al ya da yabancıya satar bölüşürüz diyebilecek kapasitede mi? Devletin belirlediği nafaka neyse onu öderim sadece derse siz zararlı çıkabilirsiniz. Karşı taraf kaynaklı dediğiniz aldattı mı sizi?

A evet bide öyle bi durum var ev onun üstündeyse tapusu şerh koydurun . Ansızın sattım die çıkar dava ederseniz de yarı parasını alırsınız .

Ama şerh koydurursanız sizden habersiz satamaz .

Size tapuyu devrecek ama dimi ev bana kalcak dediniz yada çocuğun üzerine.
Hayır evde biz çocuğumla kalmaya devam edeceğiz.tapu ortak .İleride satılırsa eşit şekilde paylaşılcak.Şu şartlarda satılmasını çocuk için her iki taraf da uygun görmediği için biz çocuğumla kalmaya devam ediyoruz.

Evi size resmi olarak veriyorsa kolej ücretini ortak ödeyebilirsiniz ama ev vs gibi bir olanak sunmuyorsa tabi eski esiniz kolej ücretini ödemeli ama zorla da ödetemezsiniz...

ev konusunda ve velayet konusunda anlaştığımız için çekişmeliye dönmedi ama karşı taraf her eşit şekilde olması taraftarı .Hem tapuda hem eğitim ve diğer giderlerinde eşit olmalı diyor.Ancak bakımını ve sorumluluğu bana ait ve bence tek ebeveyn olarak yaşamanın karşılığı hiç bir para ile ödenmez.Her şey eşit istiyorsan yardımcı kadın tutalım o zaman ücretini eşit paylaşalım o zaman eğitim ücretini de eşit paylaşöaya razı olurum dedim ama karşı taraf kabul etmiyor.Çocuğun yemek çamaşır bulaşıl temiz ev ödev okula getir götür kısmı çok basit olarak görüyor sanırım ki bunların karşılığı onda yok.Ben olsam çocuğumun temiz bir ortamda güvenilir bir şekilde iyi bir bakımı varsa üstü başı temizse okula getirilip götürülüyorsa evdeki durumumdan bakım olarak eksiği yoksa ayrılmış olduğum kadına teşekkür eder,İmkanımı zorlar ve bakımını yapamıyorum eğitim masrafının çoğunluğunu karşılayım derdim.Bu benim fikrim tabi…Doğru olan da bu bence …ama yine de sizlere de danışmak istedim süreç yıpratıcı olduğu için bazen geniş perspektiften bakamıyorız

Evi size resmi olarak veriyorsa kolej ücretini ortak ödeyebilirsiniz ama ev vs gibi bir olanak sunmuyorsa tabi eski esiniz kolej ücretini ödemeli ama zorla da ödetemezsiniz...
tapu ortak, satılana kadar çocuğumla biz oturmaya devam edeceğiz,şu şartlarda satılmasını her iki taraf da istemiyor.İleride satılırsa ikiye bölüncek be payını alacak.

Adam sanıyor ki her şey eşit olacak. Ama ebeveynlik sorumluluğunu hesaplamıyor. Anne 7 gün 24 saat çocukla ilgilenecek ama ben haftada bir gün bir kaç saat, o da keyfim varsa diyor

çocuk kaç yasında

sizinle evliyken ."Çocuğun yemek çamaşır bulaşık temiz ev ödev okula getir götür" kısmını sorunsuz, siz dürtmeden yapıyor muydu ki?

bu arada yanlış düşünüyorsunuz demiyor kimse ama maalesef hukuken bir yol bilmiyoruz.

Siz haklısınız elbette ama , ödeyecek adam zaten ikiletmez anlaşmalı davayı çekişmeliye döndürmezdi, kendi evladının eğitim masrafını ödememek için kırk takla atan bir adamla nereye kadar yola devam edebilirsiniz ki , çocuk 18 e geldi mi yok olur ortadan.
Devlette okusun der öyle bir tip.

Avukatla kesinleşmiş haklarınızı zaten alırsınız ama fazlası insafına kalmış ne yazık ki.

Boşanmak zaten tek ebeveyn olarak yola devam etmek demek ,evlilik birliği içerisindeki imkanların bölünmesi demek , velayeti veremem ortak velayette olmaz demek ben bunları tek başıma göğüslemeyi kabul ediyorum demek.

Siz tüm bunları yaparken karşı taraf en azından maddi olarak ( sizin yaptıklarınızın yanında hiçbir şey)elini cebine atsın diyoruz ona da ık mık ediyorlar işte, anne olmanın diyeti midir nedir anlamadım ki.

Umarım istediğinizden daha da iyisi güzeli olsun sizin için.

tapu ortak, satılana kadar çocuğumla biz oturmaya devam edeceğiz,şu şartlarda satılmasını her iki taraf da istemiyor.İleride satılırsa ikiye bölüncek be payını alacak.
Yani zamaninda calisip birlikte aldiniz sanirim o yüzden tapuyu ortak yaptiniz.Sadece eski esinizin geliriyle ev alinsaydi,koleji yari yariya ödemenizde sakinca yoktu.

Çok haklısınız.Mirastan kalan para ile aslımda yapabilecek durumu var onu kastettim.Zaten kendime istemiyorum.Okul ücretinin tamamını da ödesin değil derdim, ama tüm bakım hizmeti bendeyse en azından eğitim giderlerinin çeyreğini ben kalanını o yapabilir derdim,yani haksızlık değil mi her şey eşit ama bakım kısmında her şey annede .

Yani zamaninda calisip birlikte aldiniz sanirim o yüzden tapuyu ortak yaptiniz.Sadece eski esinizin geliriyle ev alinsaydi,koleji yari yariya ödemenizde sakinca yoktu.
evet birlikte çalışıp birlikte yaptık o yüzden her iki tarafında eşit hakkı var deyip eşit paylaşımı kabul ettik tapuda.Ancak eğitim masrafını eşit paylaşmak istemiyorum ben .Adaletli bulmadığım için

Duygu ve düşüncelerimi o kadar güzel tarif etmişsiniz ki aslında burdaki derdim para da değil,benim iradem dışında evlilik bitmiş,çocukla kalmışımım bir başıma,evi ortak paylaşmayı kabuş etmişim çünkü ikimiz aldık ikimiz ödedik hak geçsin istemedik, Ben bakımını üstlenirken karşı tarafın da eğitim ücretinin çoğunluğunu ödemesini istemem belki yorgunluğumu bir nebze azaltacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…