fikir vermek icin okuyun lutfen ,cok uzgunum

benim konu sahibine tavsiyem böyle hassas konuları buraya açmamanız çünkü herkes herşeyi anlayamayabiliyor burda şöyle bir durum var eğer genelin aile yapısına aykırı bir konu ise birde dinle bağlantılı ise hemen dışlanma aşağılama durumuna geçiliyor burda ayrıca belli guruplar var açtığınız konu onları ilgilendirmiyorsa bu durum bir kat daha can sıkıcı oluyor o yüzden bu tür bir konuyu buraya açmayın nacizana fikrim bu durumunuz zor ama bekleyin bence eşiniz doğru yolu bulacaktır eğer bu sizin için hayırlısı ise sabredin sabredene ALLAH sabrının karşılığını verir üzülmeyin ALLAH için cihad etmek herkese nasip olmaz herşey bu dünyayla sınırlı değil sabredin bekleyin bu da konuyla ilgili yorumum

ozur diledigim halde devam ediyorlar aama olsun burda actim konuyu yazsiinlar ne yapayim ben sikintimi paylastim cevap yazdim hep yanlis anlasildi ne yaapayim ...

nacızane fıkrım sudur
esını durduramıyorsan ben senın yerınde olsam benım aıleme onun aılesıne yedı düvele anlatırdım ki ilerde bir gün adamın cenzasini getirecek olsalar suçu benden bilinmesin.
ha eşine engel olamıyorsun anladık belki beyni yıkandı belki inandığı gerçekler bunlar sen de hak veriyorsun belli ki engel olup vebalını üzerine almak istemıyorsun o zaman eşine sor bakalım senın onun üzerindeki vebal ne oalcakmış???
dön ailenin yanına ve yeni bir hayat kur derim.. hollanda da tek başına ne yapıcaksın ki zaten eşin dostun tanıdığın var mı?
eşinin gitmesine sen üzülmüyorsun anladık eşin senin geleceğin ne olacak sormuyor onu da anladık? giderken seni boşıycakmıymış sordun mu???

eşinin ailesine durumu bildir

onlara haber vermeyerek belki sen de kul hakkına girersin

evlatları sonuçta böyle bir konudan mutlaka haberdar olmaları gerekir

mutlaka söyle ailesine

Konuyu okurken tam 60 tane erik yemişim akannehir

Çok mu yemişim ya ...Konu sahibi kafamı bulandırdın bak neler ettim görüyon mu :nazar:

albüm başlığına benimkiler yazmş ama :umursamaz:

olabiliyor böyle demek ki...

ha her ne kadar yanlış anlaşılacak bir mesajım olmasa da, canlı bomba olmanın savunulacak bir yanı yok.. bunun (dinde belirtilen) cihatla uzaktan yakından bir alakası olmadığını düşünüyorum.. arkadaşı, düşüncelerini ve eşini asla savunmuyor hatta yardım almalarını öneriyorum.. ama alaycı yorumlardan rahatsız olduğumu belirtmek istedim..

kaldı ki daha önce de dediğim gibi, çok var böyle düşünen.. daha açıklayıcı mesajlar olsa belki böyle düşünenlerin sayısı da azalır.. yanlış mıyım? :1closedeyes:

tüm kk buraya kitlenmiş bence:roflol:
22 kayıtlı,3 misafir
maşşallahhsositososito

nacızane fıkrım sudur
esını durduramıyorsan ben senın yerınde olsam benım aıleme onun aılesıne yedı düvele anlatırdım ki ilerde bir gün adamın cenzasini getirecek olsalar suçu benden bilinmesin.
ha eşine engel olamıyorsun anladık belki beyni yıkandı belki inandığı gerçekler bunlar sen de hak veriyorsun belli ki engel olup vebalını üzerine almak istemıyorsun o zaman eşine sor bakalım senın onun üzerindeki vebal ne oalcakmış???
dön ailenin yanına ve yeni bir hayat kur derim.. hollanda da tek başına ne yapıcaksın ki zaten eşin dostun tanıdığın var mı?
eşinin gitmesine sen üzülmüyorsun anladık eşin senin geleceğin ne olacak sormuyor onu da anladık? giderken seni boşıycakmıymış sordun mu???

sadec boyle cevaplar bekliyodum arkadaslardan yanlis anlasildim herhalde ,,,sagol arkadasim ...

bende ailesine anlatmayi dusnuyorum cunku onun ailesi ne olsa sucu bend ebulacak bundan eminim ,, hollandada sadec esimin kardesleri var baska akraba yok dil bilsem isim olsa kalirim ama yapailirmiyim bilmiyorum ?? artik kestim esimden umidi ,,, ne zman gidecek diye yasiyorum artik cok zor oluyo hep sikinti hep sikinti esimle konustugumda hep kaciyor bende , en iyisi dedgin gibi ailemin yanina gitmek yeni hayat kurmak ,,

cunku dedigin gibi vebalin altinda kalmaktan korkuyom

sadec boyle cevaplar bekliyodum arkadaslardan yanlis anlasildim herhalde ,,,sagol arkadasim ...

bende ailesine anlatmayi dusnuyorum cunku onun ailesi ne olsa sucu bend ebulacak bundan eminim ,, hollandada sadec esimin kardesleri var baska akraba yok dil bilsem isim olsa kalirim ama yapailirmiyim bilmiyorum ?? artik kestim esimden umidi ,,, ne zman gidecek diye yasiyorum artik cok zor oluyo hep sikinti hep sikinti esimle konustugumda hep kaciyor bende , en iyisi dedgin gibi ailemin yanina gitmek yeni hayat kurmak ,,

cunku dedigin gibi vebalin altinda kalmaktan korkuyom

elbette ki ailenizin yanına gidin.. bu büyük bir travma, gerçekten destek almalısınız, hatta eşiniz de almalı.. en kısa zamanda ilesiyle görüşüp girdiği tarikattan kurtarmaya çalışın derim..

Arkadaşlar aslında bu konu gerçekten çok önemli bir konu..İnsanlar din konusunda hassastır..Ve bu hassasiyeti kullanan Tarikatların olduğu malesef bir gerçek..Ayrıca bu tarikatların başındakilerde Müslüman değil...Biz nasıl şimdi konu sahibiyle burada ikiye ayrıldık..Amaçları tüm Türkiyeyi böyle ikiye ayırmak...Bence konu sahibininde aklı çok karışık geldi bana..Allah rızası için arkadaşım bu yanlışa düşmeyin eşinle..

anlatacakmışsın sevindim
dön memleketine ailene bacım nasibinde varsa bi işe girersin ailenle yaşar gidersin
bunda utanacak bişey yok yanlarına gidiyosun ama namuslarına leke getirmedin alnın ak döneceksin
eşini vazgeçir ama şu gitme işinden

X