fikir verebilir misiniz?

o kısmı ayrı bir olay zaten.....kendisinin dükkanı var oraya gelip her sallayana inanıyor diye düşünüyordum.....hep mi onu bulur değil mi....bu dediği adamla ortak bir tanıdığı varmış ve bu sefer ortak tanıdıkları ve adamla yemeğe bile çıkmış.....çok kızdım ne cesaret....

Bende anlatıyorum bunu ama arkadaş anlamamakta ısrarcı
Ben birşeye hayır dersem babam bile emin olur üsteleyemez ( Babam despottur )

Bu kişi nasıl ablasına hayır demesine rağmen ablası yana yakıla torpille iş aramaya uğraşıyor ben onu anlamadım

Son düzenleme:
işten geç çıkıyor eşim ....görümcem onun için ısrar ediyor muhtemelen.....birde kamuda değil....bulduğu insanlarda kamuda işe sokacaklarını vaadettikleri için görümcem muhtemelen inanıyor başka birşey düşünmüyorsa.....

Aslında bu olayın üstüne düşüp yalanlarını ortaya çıkarmak gerek dediğiniz gibi.Görüşmeyi kabul edip tanışsa kimlik filan istese ya da görümceye baroda kayıtlı böyle bir adam diyip üstüne mi gitse.

abla dolandırıcı dolu etraf diyor....anlamıyor olmalı ki adamla yemek yemeye bile gitmiş....kendi sürekli dolandırılıp durduğu için...dükkanından mal alırlar para yok karşılığnda...anlamıyor sanırım..

Ben de bunu diyecektim.
Altınlar Sizin himayenizdeyse şuan kararlı olun.
Sizin altınlarınız için görümceniz bir plan yapamaz Sizi düşünmek için bile olsa.
Bankaya, kasaya koymasanız bile, altınlarla ilgili başka planlarımız var , onların yeri var falan deyip, net bir dille hayır demelisiniz.
Eşinizle güzelce ama evliliğinizi ve geleceğinizi düşündüğünüzü açıklayarak kimseyi kötülemeyerek konuşun derim ben.

evet bu gün aramayı bile düşündüm polisi.....eşim gelsin netten ona da göstereceğim o sadece adını yazıp aradı....ben rastgele bir baroya girip oradan birinin adını alıp googleda yazdığımda çıkıyor avukat hakim savcı ne ise...

Cok akli basinda birisin.Herseyi cok dogru görmüs ve yorumlamissin.Bu isin sonucu ,dolandiricilik.Tersine ihtimal bile vermiyorum.
Belki görümcenide ikna etmislerdir,kayinvalidende tabii ki kizina inaniyor.Hicbir hakim, hele ki bu zamanda ,öyle dolasipta,kimseyi ise falan sokmaz.
Zaten o kisi kesinlikle hakim degildir.Kayinvalidenin,kizinin etkisinde kaldigini düsünüyorum.Sadece kizinin söylediklerini tekrarliyordur.
Ben görümcenin yerinde olsam; "kardesimin hazir isi var, ya simdiki isinden de olursa benim yüzümden ,deyip "kesinlikle karismazdim.
Sizin o altinlar gidici gibi gözüküyor,dosya parasi falan hikaye.Siz simdi,görümcenize ,kayinvalidenize ,ama ilk öncede özellikle" esinize ";
Kesinlikle altin falan bozmayacaginizi,asla para vermeyeceginizi kesin bir dille söyleyecesiniz.Ondan önce ,ne yapin edin esinizi ikna edin,gerek tatlilikla,hangi dilden anliyorsa artik.Ama esiniz sizin hicbirsekilde altinlari vermeyeceginizi anlasin ki,kayinvalideniz ve görümceniz ,esinizi ikna etmeye kalkarlarsa,onlara para yok diyebilsin.
Yoksa siz bir bardak su icersiniz o altinlarin üstüne.Gercekten bu hikayeye ,inanin böyle bir zamanda ,cocuk bile inanmaz.

Bi de hani para karşılığında yapıyorlarmış ya bu işi
Yani o rüşveti görümceniz mi ödüyo yoksa eşinizden mi alıyo ?

sadece görümcem değil kayınvalidem de yaptı plan....enteresan insanlar.....

İlgilenmesin , bizim ihtiyacımız yok,
sen dolandırıldın bizim de başımızı yakma,
bize bunlardan bahsetme desin ...

Yine anlamazsa hı hı diyip geçsin çok zor bir şey degil bence...

Bi de hani para karşılığında yapıyorlarmış ya bu işi
Yani o rüşveti görümceniz mi ödüyo yoksa eşinizden mi alıyo ?

görümcem ödemez ki.....bizim 3 kuruşluk altın var onunla ödeyeceğimizi umarak böyle şeyler yaptığını düşünüyorum diyorum sizde beni anlamıyorsunuz....bizim elimizden bir şekilde onları almmaya çalışmak mı amaç diye düşündüğüm için konu açtım....

Avukat,hakim veya savcı bunların bağlı bulunduğu bir kurum vardır sanırım değil mi.İyice araştırıp kesin kanıtlar olduğunda açın konuyu eşinize bence.Pazartesi günü baroyu arayıp sorun mesela her hakim savcı kayıt olmak zorunda mı diye.Onlar yol gösterici olurlar size...

Son düzenleme:
İlgilenmesin , bizim ihtiyacımız yok,
sen dolandırıldın bizim de başımızı yakma,
bize bunlardan bahsetme desin ...

Yine anlamazsa hı hı diyip geçsin çok zor bir şey degil bence...

bir insan bukadar ısrarcı olabilir maksimum....yaptırana kadar uğraşan tipler vardır ya onlardan görümcem...görüştüğümzde söylüyor,yetmiyor telefon açıyor eşime...abla sen kendi işine bak dedi kaç kez benm yanımda eşim...aradan birkaç gün geçiyor gene..

evet ben şöyle baktım baroya girdim kim var mesela ali bilmemne....sonra onu googlea yazdım çıkıyor işte istanbul barosu avukat hakim neyse sayfalar dolusu çıkıyor....ama bu bahsedilen adamın hiçbir ilgisi yok....olsa bile bir hakim işe sokmak için kimin peşine takılıp gider....buradan da belli....ablası icralık oldu.....abla sen onlarla uğraş boş işlerle uğraşma diye diyor ama amacı neise vazgeçemiyor..

Ama eşin vermezse o istediğini yapsın diyorum bende
Sende bunu anlamıyosun
Ben senden iş filan istemiyorum, sana çok lazımsa kendine bul
Ben torpile de başvurmam rüşvet te vermem desin

Para verilmeyeceğinden emin olursa zaten ne çakma torpil bulur ne tanıştırmaya çalışır

madem iyi maaştan bahsediyor görümceniz neden gitmiyor :26:

ne kadar abimde olsa ilk kendim giderdim

kpss puanı olmadan hiç kimse memur olamaz

hele bu şekilde para karşılığı hiç olmaz

sakın bozdurmayın altınları maşallah ailesinin kafası da baya çalışıyormuş nerden ne bulmuşlar

Sizde onun mantığıyla hareket edin o halde.Kabul edin ama iş kesinleşene kadar para vermeyeceğinizi dile getirin.Hayali bir arkadaşınızın da başına gelsin böyle bir durum mesela ve dolandırılmış olsun

ne saçma sapan insanlar var yaa,
iyi bugüne kadar başa çıktın onlarla,
yine aynı şekilde bize yazdığın gibi eşinle konuş, onlar konuşup ikna etmeden....

eşim diyor ya kendi işinle uğraş diye ona.....dükkanını batırmak üzere kendisi...ödemelerini yapamamış...icradan kağıt falan gelmiş....ne düşünerek böyle yapıyor bilemiyorum....dükkanı kapatmıyorda....biz al altınları borcunu kapat diyelim diyemi yapıyor bilemiyorum....ama inatla dükkanı açık tutuyor...biz versek yine borç çıkacak ortaya...çözüm değil....

Bilirim vardır böyle tipler.

Ama onların da anlayacagı bir dil mutlaka vardır.

Eşiniz yumuşak söylüyor anlaşılan,
sert bir şekilde söylesin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…