- 25 Şubat 2010
- 2.299
- 1.557
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Siz onları utandırmak adına yeğenlerinize birer elbise alıp verin.
Fazlasını yani altın yada para takılmayı hak etmiyorlar.
Bu elbiselerde çocukların hatırına olsun.
benim iki elti iki görümce birer bilezik taktılar ve kuyumcu kartının arkasına hepsinin gramı yazılmış bize verilmişti,
bunun ne anlama geldiği ortada. yani onların çocukları evlenirken o gramda takacaz bizde
hepsine gıcık oluyorum zaten. her hareketleri batıyor.
bir de eniştenin biri senelerdir kayınlarıma düğün yaptım diyormuş sağda solda.
bir bilezik takmayla düğün yapmış oldu pislik.
Bence takmayın, sizde onlara gidin deyin ki durumumuz yok kusura bakmayın takamicaz eşinle beraber bunu iletin. Onlarda belki biraz da olsun utanırlar. Kardeşim takamicak ama bana söyledi bense birşey yapmadım diye. Hem onlar kira vermiyormuş ne diye zengin edeceksin :) sen zaten zor geçiniyormuşsun. Çok çok bi zıbın al o yeter bence fazla bile ama.
tam da onu diyecektim... onlar takı takmadıklarını düşünmüyorlardır diye.... çünkü takmışlar, öyle görünmüşler yani....onlara gidip bunu söylemek onları kendilerinin takmama konusunda dahada böbürlendirmezmi sizce o zaman kendilerini kp aldığı bileziği gerçekten kendileri takmışlar gibi zannettiğimizi sanmazlarmı..
kp'e diyin sizin yerinize küçük altın alıp versin size, sizde onu takın
ne kafaya tak, ne de altın falan tak bunlara
eskiden olsa büyüklük sizde kalsın siz takın onla da utansın derdim ama evlendikten sonra bu tarz şeylerle daha sık karşılaşınca boşver diyorum takma.. sana ne kadar yapılırsa o kadar ver karşılığını. akraba da olsa arkadaş da olsa. hele bi de durumunuz da çok iyi değilmiş. takma bence.kızlar öncelikle şunu belirteyim yanlış anlaşılmaktan korkuyorum kendimi olabildiğinde ifade etmeye çalışıcam
danışmak istediğim bi konu var ama oraya gelmem için baştan anlatmam gereken şeyler var cevap alabilmem adına..
bi önceki konumda bişi belirtmiştim orda yanlış anlaşıldığım için o kısmı silmiştim.. öncelikle ben asla altında bilezikte gözü olan bi insan değilim önce bunu söliyim hiç bişeyim olmasın huzurum olsun benim için sorun değil.
beni istemeye geldiklerinde kayınpederim diğer gelinlerime ne yaptımsa banada aynısını yapacağını söylemiş. babamda onun için farketmez onun öyle şeylerde gözü yok huzuru olsun yeter demiş bu şekilde söylemesini ben babama söyledim gerçekten öyle hiç önemli değildi. bunları gerçekten altın meraklısı olduğumu düşünmeyin diye anlatıyorum.. 3 bilezik kalın olanlardan bir takı seti saat falan. ilerde yatırım amaçlı bana ablalarım fikir vermişti takı seti isteme onun yerine bilezik iste diye öle yaptım 4 bilezik oldu. bu arada eşimin 2 tane abisi var evli. ikiside kp üst katında oturuyolar kira vermiyolar. biz biraz uzağa kiraya çıktık. bizim düğünde abileri bize hiç bişey takmadı zaten benim o hengamede onu düşünecek halim yoktu tabiki sonradan kafam bastı. eşim beklemiş takılmasını biz iki yerde düğün yaptık benim memleketimde takmadılar , eşim heralde kendi taraflarında olcak düğünde takarlar unutmuşlardır falan diye düşünmüş ama burdada takmadılar. kv ve kayınpederin aldığı 4 bileziği aralarında paylaştırmışlar. birini kp birini kv diğer ikisini abiler....
düğünden sonra eşimle bunu aramızda konusu açıldığında eşim çok içerlemiş kendisi en küçük çocuk hem borçla hem de kiraya çıkıyor. eşyalar için kredi çekilmişti abileri onada yardım etmedi kp yardım edilcek her ay 180 tl diye konuşmuştu halbuki. abileri kirada falan değiller ya. tabii etmesinler kendilerine kalmış bişey belki durumları yoktur ama insan bi kere kardeşine evleneli 6 ay olmuş kardeşim naptın nasıl gidiyo destekte çıkamıyoz ama kusura bakma diye manevi destektedemi bulunmaz ben iki yüzlü olamıyorum kızlar eşime haksızlık yapılmış gibi geliyo bende üzülüyorum benim için altınmış takıymış önemli değil. düğünden önce abileri kp konuşmuş bişi alamıcaz takı takamıcaz demişler babasıda bişi diyememiş. gel sen bunu kardeşine söyle çokmu yabancı bu çocuk size inatmı etcek alın diye hiç değilse manevi olarak yanında olun öyle değilmi. eşleri 2şer tane elbise diktiriyolar ama bende buna sinir oluyorum bunlar parayla olmuyomu benim ablamda daha yeni evlenmişti benden bir ay önce herşeyi eniştemle kendileri yaptılar 1 lira bile kimse para vermedi ama kardeşimdir deyip küçük altın taktı bana. ben dedim takma abla gerek yok nolcak ben senin durumunu biliyorum istemiyorum dedim ama taktı. onlarda takmasaydı ama gelip kardeşlerine takamıcam kardeşim deselerdi eşimde asla takın demezdi.
uzun oldu hakkınızı helal edin ama sormak istediğim soru şu eşimin küçük abisinin yeni bebeği oldu biz ona hiç bişi almadık ama çok arada kaldık alsakmı almasakmı diye alsakta kendimizi zorlucaktık çünkü zor yetiyoruz eve herşeye sizce almalımıydık... o düğündü şimdi bu bebek farklılarmı deseydik??
ikincisi büyük abisiin oğlunun sünnet düğünü olacak yakın bi zamanda sizce biz ona bişi takmalımıyız?
onlara gidip bunu söylemek onları kendilerinin takmama konusunda dahada böbürlendirmezmi sizce o zaman kendilerini kp aldığı bileziği gerçekten kendileri takmışlar gibi zannettiğimizi sanmazlarmı..
Ben ne takardım ne de eşime taktırtırdım. Sakın altını geçtim ufacık bir hediye bile almayın. Ne demek size takılacak bileziği aralarında paylaşmak açgözlüler. Kp e ne demeli diğer evlatlarına ne yaptıysa sizin eşinize de aynısını yapmalıydı.
yanlış anlaşılmasın aralarında paylaşmışlar derken 4 bilezik var. kv , kp ve 2 kaynım taktılar bize bunu demek istedim..
kp de diğerlerine aynı altınları takmış zaten. ev konusunu diyosanız eğer. kentsel dönüşüm olacak diye eve bi kat daha çıkmamışlar ki hala olcak sözde.
tam da onu diyecektim... onlar takı takmadıklarını düşünmüyorlardır diye.... çünkü takmışlar, öyle görünmüşler yani....
bu konularda ben biraz safım açıkçası.... benim için takı düğünlerde vs.lerdeki "hediye"dir ödünç verdiğim bi şey değildir, bu doğumlar, veya doğum günleri, sünnetler...falan içinde böyledir. "ödünç" değildir benim taktıklarım... onun geri gelmesini beklemem; ancak bende düğünden sonra bir liste yaptım, bana takılan ve üzerinde isim yazanların takılanlarını geri götürmek için.....üç kuruş için de kimseye laf söyletmemek adına.... ki mesela bizde ayıptı öyle takıya küçük altına falan isim yazdırılması, ama artık olağan bir hal oldu... ki bu bahsettiğim kardeşler için değil, uzak akrabalar konu komşu için geçerli..... düşünün ki onlar için bile ayıp karşılanırdı.... bu arada 34 yaşındayım, hani "bizim zamanımızda" gibi oldu biraz ama çok uzak bi zamandan değil en fazla 10 yıl öncesinden bahsediyorum ayıptı derken.... insanlar ne geri gelmezse canları acımıycaksa onu takardı geri gelmesini de beklemezdi... şimdi ki durum bana bi tuhaf geliyor ama bu çarka da karşı duramıyorum :)
sizin durumunuzda olsam eşime sorardım o ne isterse ona göre davranırdım....
Bence takmayın.
eskiden olsa büyüklük sizde kalsın siz takın onla da utansın derdim ama evlendikten sonra bu tarz şeylerle daha sık karşılaşınca boşver diyorum takma.. sana ne kadar yapılırsa o kadar ver karşılığını. akraba da olsa arkadaş da olsa. hele bi de durumunuz da çok iyi değilmiş. takma bence.
Ben utanırlar diye düşündüm. Çünkü onlar gelip size hiçbirşey demeyip takmıyorlar sizde bizimde durumumuz yok deyin. Ya da M mimosa11 'inde dediği gibi kp'e söyleyin ama altın takması için değil takamicaz diye. Eğer durum olarak iyi olsaydınız takın daha da yerin dibine sokun derdim ama durumunuz yoksa lafınızı da esirgemeyin bence. Yuva o kadar kolay kurulmuyor herkesin birşeyler yapması lazım ben bile şuan kimse yardım etmediği için evlenemiyorum.
Anladım sonra düzelttim yorumumu ve takmamanızı önerdim. Kendimden de örnek veriyim bizim düğünümüzde kaynım çalışıp iyi bir geliri olmasına ve hiç borcu harcı olmamasına rağmen kv min alıp verdiği bir tam altın taktı. Yani kendi almadı takmadı. Şimdi bu sene düğünü var ben takmasakmı diye düşündüm ilk başta ama sonra dedim ki bizim düğünde koştu koşuşturdu Allahı var. Bu yüzden aynını takıcam.Bende onun düğününde koşturucam. Ama eğer düğünümüzde manevi desteği bile olmasaydı takmazdım.