- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Ya gerçekten en zor kısmı teşhis. Çok çok geçmiş olsun... Çocuklar varken düşünemiyorum ya, nasıl olacak diye endişeleniyorum.Ben ilacı 21 de filan içmiştim. Önce hiçbi etkisi olmamış gibi hissettim ama 2 saat sonra bayağı bir sarstı 48 kiloyum bir de , 1 hafta sonra sabah akşam almaya başlayacaktım güya , bünyeme birden fazla geldi sanırım. Aslında ilk doğumuma kadar bir problemim yoktu , daha sonradan değişik sıkıntılar yaşamaya başladım. Hepimiz gibi nörolojiye, kardiyolojiye, defalarca ortopediye , diş hekimine (diş sıkma problemi için ) , gastrolojiye , beyin ve sinir cerrahisine , psikiyatriye , ramotolojiye gittim. Yani bu dediğim değişik doktorlar belki 15 belki 20yi bulmuştur gittiğim. Hepsi farklı teşhisler koydu epilepsi tanısı bile aldım 1 yıl epilepsi ilacı kullandım. Sonradan yanlış teşhis edildiğini söyledi başka bir doktor . Farklı doktorlara gittim farklı ilaçlar kullandım ama hiçbiri çare olmadı. Hiçbir doktor dA fibromiyaljiden bahsetmedi açıkcası . Taa ki geçenlerde fizik tedavi uzmanına gidesiye kadar. Boynumda düzleşme olduğunu söyledi , bel boyun ve omuz ağrılarım beni bezdirdi açıkcası , dediğin gibi kütür kütür ses de geliyor belimden filan , 10 dk ayakta kalsam otursam hemen çıtırdıyor.
İlk hamileliğimden sınra başladı bunlar ama hep doktora gittiğim ve ilaçları denediğim için birşey anlamadım. Diğer hamileliklerim ardarda olduğu için ve rahatsızlığımın da ne olduğunu bilmediğim için çektim durdum. İşin garibi bazen iyi oluyorum mesela bazen bi 6 ay filan topuklarımda sorun oluyor . Mesela şu anda sağ omzumda ağrı var ama 1 hafta sınra kalmayabilir. Yada 1 ay sürebilir. Ayağımda da bunyon var mesela çıkıntılı kemik Yani , bazen sorun oluyor bazen ağrıyor. Bi ağrıyıp bi ağrımıyor. Neye göre değişiyor ben de anlamıyorum. Şu an tanı konuldu ya belirtileri okudukça aynı ben diyorum. Bu sıralar bir de kulağımda ve beynimde basınç var sanki. Hani kafamızı aşağı doğru eğeriz de bi basınç oluşur ya? Öyle bi basınç hissediyorum . Neler çektim şu tanıyı almadan önce. Şimdi en azından neyim var onu biliyorum. Değişik diyetler varmış gluten diyeti şeker diyeti vs , onları yapmak istiyorum ama zayıflar mıyım daha da diye çekiniyorum açıkcası. Diyet yapıp faydasını gören var öı acaba?
Spor yapmak bana çok zor geliyor o yüzden bisiklet demiştim ama yazdıklarını okuyunca çok özendim sana
Glutensiz, şekersiz diyetleri bir ara denemeye başladım ama çok zorlandım. Hem bütçeye hem bünyeye zor geldi
Bir de propolisli bal karışımı yiyorum bir haftadır. İyi geliyor sanki, sabahları çok kötü olmuyorum, enerji veriyor orası kesin