Merhaba hanımlar. Bu konuyu benim gibi stresli zamanlar geçirenlerin içini bir nebze olsun rahatlatmak için yazmak istedim. Tüp bebek yöntemi ile gebe kaldım. Gebeliğin başında yoğun bir kanama yaşadım ve düşük yaptığımı sanmıştım. Hemen doktora gittik ve kesenin yerinde durduğunu, gebeliğimin devam ettiğini öğrendim. Sonrasında kalbim ağzımda yaşıyordum. Sürekli kanama olacak korkusu taşıdım. İlk 3 ay düşük açısından daha riskli olduğu için dikkat etmeye çalışıyordum. Ultrason bulgularımız hep iyiydi. 11. haftada Fetal Dna testi yaptırmaya karar verdim. Hiçbir bulgumuz olmamasına rağmen bu testin güvenilirlik oranı fazla diye, içim rahat etsin, ikili testten daha güvenilir sonuç veriyor diye Güney Kore'ye test yollayan bir merkezde Fetal Dna testi verdim. 10 gün sonra gelen sonuçta Trizomi 18 riski yüksek çıkmıştı ve 6/10 gibi bi oranı vardı. Tabi ki bu oranı görünce bebeğimin kesin olarak trizomi 18 olduğunu düşünmüştüm ve dünyam başıma yıkılmıştı. Hayatım bir anda cehenneme döndü. Sırada bu testi doğrulamak için amniyosentez yaptırmak vardı. Doktorumla görüştüm ve bana şimdilik endişe etmememi çünkü ultrasonda trizomi 18e dair hiçbir bulgumuz olmadığını ama muhakkak amniyosentez ya da cvs gibi bir tanı testi yapmamız gerektiğini söyledi. Biz de amniyosentez yaptırmaya karar verdik ancak 16. haftayı beklememiz gerekiyordu. Amniyosentez sonucunun çıkması da 3-4 haftayı buluyordu. 16. haftada amniyosentez yaptırdık. Yaklaşık 2 ay boyunca hayatımız zehir oldu. Bu arada düzenli kontrollerimize gidiyorduk. Ultrasonda trizomi 18e dair hiçbi bulgu çıkmıyordu. Bu benim içimi çok rahatlatıyordu ve günden güne temiz geleceğine dair umudum artmıştı. 18. hafta gibi doktorumuz tek umblikal arterli olduğumuzu söyledi. Bu durum kromozomal anomali riskimizi artırıyordu ama normal gebeliklerde de görülebilen bir durum olduğunu söyledi. Yine de içim içimi yiyordu amniyosentez sonucunun çıkmasını kalbim ağzımda bekledim. Ve yaklaşık 2 ay sonunda kabuslarımız son buldu. Amniyosentez sonucumuz temiz geldi. Bebeğimizde hiçbir kromozom anomalisi yok. sadece tek umblikal arterliyiz ve şimdiye kadar bir sorun oluşturmadı. Gelişimi gayet iyi gidiyor. Bugün 28. haftayı doldurduk. O korkunç günler geride kaldı. Allah kimseyi bununla sınamasın. Eğer benim gibi hiçbir ultrason bulgunuz yoksa lütfen kendinizi üzüp korkutmayın.