• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar fetal dna hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hıımm bunları bilmiyordum, teşekkür ederim
Yani önceden bilmek isterdim ailemde var halamın bebeği mesela sadece 6 ay yaşadı çok acı çekti. Down sendromuna düşünmezdim ama hastalığa göre düşünürdüm kürtajı. Bu kafayla yaptırdım. Yoksa tedavi yok çoğu şeyde diye biliyorum. Zaten risk çıkınca da yine ek testler oluyor. Vicdansızlık olabilir ama bile bile acı çekecek çocuğu doğurmazdım diye düşünüyorum. Bir yerde testin amacı kürtaj işte. Ya da önceden bilip hazırlıklı olmak sonradan tanıyla uğraşmamak. Sma için bir yerde anne karnında gen tedavisi var diyor bir yerde yok diyor. Kalp böbrek olsa hani belki tedavisi olur ama down sendromu tedavisi yok edward yok

Cinsiyetini de söylediler mi peki? Ülkemizde yasakmış galiba cinsiyet söylemek. Bu da beni bi düşündürdü. Cinsiyeti söylemekte bile çekimser kalınıyorsa bu test nasıl %99 güvenilir oluyor
Yasak değil ama 10. Hafta öncesiyse test sıkıntı zaten test senin eline de geliyor görüyorsun. Bazi insanlar 6. 7. Haftada yaptırıp kızsa kürtaj oluyormuş. 10. Hafta yasal kürtaj sonra sebep gerekiyor ya o sebepten o yüzden doktorlar hep 10. Hafta sonrası istiyormuş.

Yani önceden bilmek isterdim ailemde var halamın bebeği mesela sadece 6 ay yaşadı çok acı çekti. Down sendromuna düşünmezdim ama hastalığa göre düşünürdüm kürtajı. Bu kafayla yaptırdım. Yoksa tedavi yok çoğu şeyde diye biliyorum. Zaten risk çıkınca da yine ek testler oluyor. Vicdansızlık olabilir ama bile bile acı çekecek çocuğu doğurmazdım diye düşünüyorum. Bir yerde testin amacı kürtaj işte. Ya da önceden bilip hazırlıklı olmak sonradan tanıyla uğraşmamak. Sma için bir yerde anne karnında gen tedavisi var diyor bir yerde yok diyor. Kalp böbrek olsa hani belki tedavisi olur ama down sendromu tedavisi yok edward yok

Evet sizi anlıyorum. Ben sizin gibi düşünmüyorum bu nedenle de yaptırmam mantıklı değil o zaman

Yasak değil ama 10. Hafta öncesiyse test sıkıntı zaten test senin eline de geliyor görüyorsun. Bazi insanlar 6. 7. Haftada yaptırıp kızsa kürtaj oluyormuş. 10. Hafta yasal kürtaj sonra sebep gerekiyor ya o sebepten o yüzden doktorlar hep 10. Hafta sonrası istiyormuş.
cinsiyete göre kürtaj mı 🥹 hiiiiiiç bu ihtimal aklıma gelmedi biliyor musun. Doğruluğu şüpheli herhalde testin diye düşünmüştüm.

Evet sizi anlıyorum. Ben sizin gibi düşünmüyorum bu nedenle de yaptırmam mantıklı değil o zaman
Evet zaten ikili taramada vs sorun olursa doktor yine amniyon testi yapıyormuş. Fetal dnada böyle. 15 bin evet biraz pahalı bi test. Hele kürtaj düşüncesi yoksa boşuna olabilir.

cinsiyete göre kürtaj mı 🥹 hiiiiiiç bu ihtimal aklıma gelmedi biliyor musun. Doğruluğu şüpheli herhalde testin diye düşünmüştüm.
Yani yapanlar oluyormuş sadece bizim ülkemizde değil. Doğruluğunda şüphe yok diyorlar bilmiyorum benim doktorum fetal dnada çıkıp sonra yanlış sınuç olan görmedim demişti.

hala var mı böyle hastalıklı düşünenler yaaa

Yani yapanlar oluyormuş sadece bizim ülkemizde değil. Doğruluğunda şüphe yok diyorlar bilmiyorum benim doktorum fetal dnada çıkıp sonra yanlış sınuç olan görmedim demişti.
%99 lardan bahsediyorlar çok yüksek bi doğruluk payı tabi ki

10+6 dayım doktorum yarın itibariyle (11.haftam dolunca) test verebileceğimi söyledi. Ancak ben normalde de testleri yaptırmayı düşünmüyordum. Gebeliği sonlandırmak gibi bir niyetim yok çıkan sonuca göre. Yine de size de sormak istiyorum. Fetal dna bebekte ilaç tedavisi ile erken tedavi edilecek rahatsızlıkları tespit etmiyor değil mi?
Kromozom bozukluklara ve genetik hastalıkların tespiti için yapılan tarama testi zaten bunlarda ilaç veya tedavisi mümkün olmayan kromozom hastalıkları Allah korusun her hangi bir kromozom bozukluk varsa önceden bilmiş oluyorsunuz ama tedavisi yok

Bebegin dna’sinin anne kaninda yeterli miktarda bulunmasi icin 11. Hafta bekleniyor. Cinsiyet sadece doktorla paylasiliyor. Doktor uygun gorurse hastasiyla paylasiyor.

Bir hastalık çıkarsa ve devam edeceksen bilmiş oluyorsun. Ona göre detaylı ultrasonda daha detaylı bakıyorlar. Gözden kaçırabilecekleri şeyleride araştırıyorlar doğum sonrası hazırlıklı olman için.
Bazen ordada görünmeyen şeyler olabiliyor. Başına gelmesi çok düşük şeyler bile başına gelebiliyormuş insanın. O yüzden önceden düşündüğün herşeyi detaylarıyla tekrar düşünüyorsun. Tamamen öylesine sonucu konusunda sadece cinsiyet için heyecanlandığım test trizomi 21 olarak geldi. Sonrasında detaylı ultrasonda birsürü anomali tespit edildi. Şoktayım. Bugün öğrendiğimin 4.günü 14+5 teyim cvs yapıldı. Şimdi sonuç bekleyeceğim ama sonucu biliyorum.

Back