Canım acını anlıyorum, hem de çok iyi... Haziran 2020’de benzer bir olayı yaşadık. 17. Haftamda şiddetli bir kasık ağrısıyla sabah yerimden kalkamadım. 1 saat kadar sürdü bu ağrı, öncesinde de çabuk geçen kramplar yaşıyordum vajinal ve kasıktan ama o sabah ki bambaşka bir ağrıydı. Doktoru aradım, rahim büyümesidir veya enfeksiyondur ama gel bakalım dedi yine de. Gittiğimde bebeğin suyu azalmış hiç iyi görünmüyor dedi. Prof Perinatologa gönderdi aynı gün içinde. O doktor bebekteki tüm anomalileri tespit etti nerdeyse. Dandy Walker Sendromu, Kalp sorunları ve atnalı böbrek benzeri şeyler, kalbi daha atıyordu o gün miniğimin, tıbbi tahliyesi aile ile görüşülsün diye not düştü. İkili testimde trisomi 13/18 değerim 1/292 çıkmış ama doktorum bana amniyosentezden falan bahsetmedi riskin var dikkat edeceksin dedi sadece ve gönderdi beni daha o zaman 12. Haftadaydık ama 8 gün gelişim geriliği vardı. Zaten ilk gebelik haberimi aldım ultrasona girdim 5 gün geriydi haftasına göre. 15 güne kadar artı eksi değişmesi normal dediler. Ben de hiç takılmadım geri olmasına bu yüzden. Hatta Bu ikili testi yapan doktoru riskin var dediği için beni korkutuyor diye düşünüp başka bir doktora sonraki kontrole gittim o da ikili testimle ilgili ekstra bi yorum yapmadı, risklisin falan da demedi hiç, oh dedim bu doktor beni rahatlattı derken 17. Haftada teker patladı. İlk doktor haklıymış oysaki ama o da net bişi demediğinden beni korkutmamak adına sanırım bekleyip izleyelim taktiği uygulamak istedi. 1/300’ün üzerinde bir risk çıkarsa direkt amniyosentez öneriliyormuş normalde devlet hastanelerinde bunları sonra öğrendim tabii doktor doktor gezerken.
Velhasıl Perinatologdan sonra ben başka doktora gidicem ama devlete gidicem dedim, ertesi sabah gittim o da benzer şeyler söyledi amniyosentez yapalım dedi ama arada 4 gün vardı, o güne kadar bebeğin kalbi durdu. İşlem yapılamadan bana doğum önerildi. Bebek doğduktan sonra genetik teste gönderelim dediler ama bebek canlı olmadığı için genetik testten de sonuç çıkmadı. Normal doğumla bebeğimi doğurdum ve kolay oldu ama psikolojisi çok ağırdı. Çok ağladım, sinirli ve hassastım bir süre. İşe de gitmedim bir ay. Sonra eşimle bana genetik testler yapıldı, ben de hafif genetik bir bozukluk çıktı, kimi doktor PGT’li
Tüp bebek önerdi genetik hastalığı olan embriyoları elemek adına, kimisi de 33 yaşındasın doğal deneyin, hamile kalmanda sorun yok dedi. Buarada bu benim 2. Bebek kaybımdı, ilkini 8. Haftada kaybetmiştim.
Şimdi Esas kısma geliyorum bunca sıkıntı stresten sonra Eylül 2020’de biz denedik ve hamile kaldım
Bebek tahliyesinden sonra adetim 50. Günde geldi o da ayrı bir stresti zaten mahvoldum tek kelimeyle. 28 gün sonra 2. Adetimi gördüm ve beklemeden doktorlar da deneyin dediği için denedik ve sonuç güzel oldu. Şuan 16+3’teyiz. Bebeğim çok sağlıklı çok şükür. 2’li testi çok iyi çıktı. Bugün 4’lü testimin sonucunu aldım bunun sonucunun da iyi olduğunu söyledi doktorum sadece Bhcg olması gerekenden düşük çıkmış ama bunun da önemli olmadığını söyledi, ona bi kafam takılmadı değil aslında, zaten onu araştırırken sizin paylaşımınızı gördüm ve içinizi ferahlatmak adına bir kardeşiniz olarak yazmak istedim. Ne zaman isterseniz yanınızdayım. Hissettilerinizi çok iyi anlıyorum. Umudunuzu taze tutun hepsi zor da olsa yakaarak da olsa geçiyor. Kendinizde hiç kabahat aramayın olacağı varmış deyip kabullenmeye çalışın ve önünüze bakın. Ben o süreci yürüyüş, meditaayon yaparak ve bolca dua edip pozitif düşünmeye gayret ederek atlattım ama ilk bir aydan sonra tabii, ilk ay kılımı kıpırdatamadım. İyi beslenmeye çalışın vitaminlerinzie kan sayımlarınıza ve genetik test yaptırın ama o kadar uğraşıyorsunuz genetik test için sonunda yine kendiniz deneyecekseniz ona da gerek yokmuş, o testler de eğeyce stres yaratıyor çünkü.