Fetal dna hakkında

gizemligunler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2023
927
1.770
35
Merhabalar sevgili kadınlar;
12 haftalık hamileyim fetal dna yaptırmak istiyorum. Bir yerden fiyat aldım 255 Euro dediler. Yapan yerler hep özel. Eskişehir Osman Gazi üniversitesi hastanesinde 200 tl gibi bir rakama yapıyormuş, aradım yapıyoruz evet dedi. Aradaki fark çok uçuk. Devletin bu konuda güvenirliği nedir? Ankara'da yapan bir devlet hastanesi biliyormusunuz?
Teşekkür ederim cevaplarınız için .

Devlet evet yapıyor ama öyle direk gidip yaptıramıyorsunuz diye biliyorum. Takipli doktorunuz sevk ederse yaptırabilirsiniz. Zaten güvenirlilikten kastınız nedir anlam veremedim ama hiç bir test %100 sonuç vermiyor. %0,001 ihtimal bile var yani..

Yok aradık belli saatler verdi direk gelip yaptırabilirsniz dedi Eskişehir'deki.
Özel zaten o şekilde.
İki yer arasında çok fiyat farkı olunca ikisinin güvenirliği hakkında şüpheye düştüm.

Daha önce devlette yapıldığını hiç duymadım evet bir ara yapılıyormuş sonra maliyetli olduğu için yapılmamaya başlamış. Bu testin sadece yurtdışına gitmesi için kargo tüp vs maliyeti 300 € tuttuğu için 300 € altındaki yapıyoruz diyen yerlere pek güvenmeyin diye söylendi bana. Kaldı ki zorunlu durumlarda yaptırılan cvs amniyosentez için bile fiyatlar daha yüksek hatta hastane oda ücretleri bile daha yüksek 200 tl nedir ki, devlette fetal dna hizmeti yok zorunlu durumlarda diğerlerini yapıyor net sonuca ulaşmak için.

Benimde hamilelik planım var fetal dna ne oluyor acaba.

İlk aradık 350 Euro dedi. Hastane ve doktor adını verince 255 Euro dedi. Doktor arkadaşım güvenmedigi bir firmayi vermez die düşünüyorum kesin karar verince araştırma yapacağım elbet firmayı.
Bende şaşırdım. Bir sayfada gorduk Eskişehir Osmangazi yapıyor die. Aradık genetik bölümünü aktardılar. Görüştügum kişi evet yapıyoruz salı çarşamba sabah 10 da gelin yapalım dediler. Randevu vs sormadilar. İkili sonucunuzuda getirin dediler. Bizde şaşırdık eşimle, devlet Hastanesinin hemen açması vs. Ankara'da yaşıyorum Eskişehir yakın.
Olmadı ordan bı arkadaş bulup yonlendirip görüşmek lazım. Kalkıp giderim yapmazlar masraf ettigimle kalırım.

Bende özelde yaptırdım 2022 de, devlet yapmıyor demişlerdi o zaman, yani bu tüpler yurt dışına gidiyor, maliyeti ortada yani, devletin 200 tl ye yapması çok ütopik geldi ama yapıyoruzda demişler gidip birebir konuş bakalım nasıl yapıyorlarmış tüpleri hangi ülkeye yolluyorlar mesela, belkide yurt içinde bu tür merkezler açıldı oraya yolluyorlardır

Ben sadece şu sebeple türkiye deki firmalara bile yaptırmadım sebebi şu
Yurtdışında senelerdir bu testler yapılıyor yapılan testlere ve sonuçlara göre cıkan doğruluk payları daha yüksek sonuçlarınız hesaplanırken böyle bir gene sahip şu kadar sayıdaki bebekten şu kadarı sağlıklı yada sağlıksız diye sonuçlar veriliyor
Burada yapılan testler o yüzden daha tecrübesiz kalıyor sizin için bu durum önemliyse ona göre yer seçin yok öyle bi yaptırıyorum sebebi yok diyorsanız siz bilirsiniz

Eskiden Ümraniye araştırma hastanesi yapıyormuş mesela. Ankara'da varmı acaba ? Bende şaşırdım. Şimdi bi tanıdık bakıyorum en azından gidip sorar belkide ben yanlış anladım o başka bir test

Bugün ultrasona girdim. Devlet Hastanesi'ne gidiyorum. Burun kemiği vs gördü herşey iyi dedi kan aldı. Sonucu gelsin konuşalım dedi. Yaşım 34 olunca bende acaba yaptirsammi dedim. Suanlik bir risk yok. Keyfi olacak aslında yaştan dolayı.

Eskiden Ümraniye araştırma hastanesi yapıyormuş mesela. Ankara'da varmı acaba ? Bende şaşırdım. Şimdi bi tanıdık bakıyorum en azından gidip sorar belkide ben yanlış anladım o başka bir test
Aynen bir sor bakalım inşallah yapıyorlardır 200 tl hiç birşey, gerçi 255 euroda uygun geldi bana ben 2022 de 6 bin küsüre yaptırmıştım, birde yukarda arkadaşta yazmış tüpleri yurt dışınamı yolluyorlar, türkiyemi oda önemli ben özellikle yurt dışı olanı seçmiştim orada uzun yıllardır yapılıyor bu testler diye

Bence hiç bulaşmayın ya ozaman ne gerek var ki

2 li testleri yaptırdınmıda peki, benim 2 li testte çok çok az risk çıkmıştı yaşımda 34 olunca bende riske atamamıştım

Devleti hiç bilmiyorum, intergen’de 350 dolara yaptırmıştım. 8 günde çıkmıştı sonuç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…