fesatmışım

Şuan bir ayrım göremedim açıkçası. Abisi evlendiği için kardeşi yardım edecek.
Ayrıca siz sürekli bize yardım edemezler vs diyorsunuz ama annesinin siz evlenirken yardım etmeyeceğini nerden biliyorsunuz? Belki kadın size de aynısını yapacak. Fazla net konuşuyorsunuz.
Önyargılı ve telaşlı davranıyorsunuz. Gün doğmadan neler doğar. Bir askerliğini yapsın sevgiliniz.
Daha sizin evleneceğiniz bile belli değilken bu denli karışıp olaylara müdahil olmanız karşı tarafın tepkisini alır.

ewet ya bu erkekler saf oluyolar bayağı ayranı yok içmeye atla gider memişhaneye,ben konu sahibinin yerinde olsam iyi ver parayı askerden gelincede seni evlatlık lsınlar mutlu mesut yaşarsınız byy derdim :)

Yalnız adamın dışında herkes parası hakkında kendinde bir hak görmüş. İlginç. Kaldı ki vereceğim diye kendisi de belirtmiş. Bu konuda sizin yorum yapmanız hiç hoş değil.Ortak iş mi yapıyorsunuz? ya da böyle bir durumla karşılaşsanız onun size tepkisi ne olurdu?

ewet ya bu erkekler saf oluyolar bayağı ayranı yok içmeye atla gider memişhaneye,ben konu sahibinin yerinde olsam iyi ver parayı askerden gelincede seni evlatlık lsınlar mutlu mesut yaşarsınız byy derdim :)

işte ben de bu yüzden dedim ki karışma.
bırakın ailenin duyarsa vereceği tepkisini zaten sevgili tepkiyi koymuş ortaya.
arada resmiyet olmadığı için ailesinin tepkisini bir kenara bıraktım ben.
sevgili bunu derse aile kapıdan içeri sokmaz duyduğunda kanu sahibini.

Bende seni haklı buldum sonuçta dört yıldır berabersiniz.Anladığım kadarı ile ilerisini de düşünüyorsunuz. Abisinin de verilen parayı iade edeceğini düşünmüyorum.Askerden geldiğinde söz nişan yapmaya kalksanız sizinkinin elinde para kalmayacak tekrar biriktirmek zorunda kalıcak filan derken süreç uzayacak ve siz ta olayın en başından kayınvalidenize ve abisine karşı tavırlı olacaksınız.Sevgilinizle yumuşak dille tekrar konuşun bence.Yada parasının bir kısmını versin hepsini değil.

Haksız sayılmazsınız. İlk bakışta kardeşiyle arasındaki maddi problem onu bağlar diye düşünülebilir. Ama çevremde gördüğüm örneklerden sonra kardeş de olsa anne de olsa iyi niyetin suistimal edilebileceğini anladım. Annesi bir çocuğuna ev tahsis edip ötekini önemsemeyebilir ama bu nasıl bir borç ki ev dahi verilmesine rağmen evlenecek kardeşten medet umuluyor? Onlarınki cansa sizinki de can. Bu bir sömürü ise, eşinizin abisi art niyetli ise evliliğiniz içinde de böyle sürebilir. Kaldı ki geri ödeyecekse bile size de acilen lazım bu para.

Valla ne içiyosa bize de soylesin

Ama sirf cesaret isi degil bence,ben korkumdan karismam degil yani haddimi bildigimden karismam,

Burada had denilen seyin varligindan bihaber oldugunu dusundugum bu guzide sevgilinin bu tutumunu sadece cesaret ile bagdastirabildim ben. :)

veremezsin edemezsin demedim.emir şeklinde konuşmadım

zaten emin ol sevgilin bunu sana anlatmadan önce gardını alarak başladı konuşmaya buna eminim.
o kararını vermişti.
abisi de biriktirebilirdi diyorsun.evet ama biriktirmedi.
inan yapabileceğin bir şey yok.ya kızıp bırakacaksın ya da susup ne olacağını izleyeceksin.
eğer sadece annesi parayı istemiş deseydin konu da farklı şeyler söyleyebilirdim.
anne istemiş sevgilin tamam demiş.karar verilmiş yani.
sen karşı çıktın ve adın fesat oldu.

evet.bende karışmıyorum dedim zaten versin artık...ben sadece buraya yazmak istedim evet yapabilcek birşeyim yok.sadece üzüldüm

Katılıyorum. Böyle inek gibi sağılan az evlat, az kardeş yok... Biraz duygu sömürüsü biraz üstü kapalı dışlama tehdidi... Yok arkadaş ister nişanlı ister sevgili olsun, bütçe sizin de bütçeniz.

Bu konunun birçok yönü var.

Sıfatınız önemli değil. Genelde aileler daha sorumsuz olan çocuklarının yükünü çalışkan olana yüklüyorlar. Bunu çok adaletsiz buluyorum.

Yani başka bir üyenin de yazdığı gibi sokaktan çevirip sorsalar haksız bulduğumu söylerim.

Aileler çocuklarına yardım etmek istiyorsa kesinlikle baştan planlı olarak eşit şekilde etmeli. Veya etmemeli.

Genelde yardım eden insanların çoğu kendi de pişman oluyor zaten, karşılık göremiyorlar. Konuların çoğu böyle burada da.

Sizin söyleme kısmınızı bilemiyorum ancak teknik olarak adil bulmadığınızı ve ileride zor duruma düşebileceğinizi belirtme hakkınız var.

Ben esimin maasini bile sormadim nisanlandik dugune az kaldi da esim bana maasimi hic sormadin sen dedi.

Ben de baya safmisim yaw

Millete bak hele SEVGILISININ ailesinin para islerine karisiyo
bu dahada ılgınc.. eşinin maaşını bılmeden evlendın ha..
ne gelır ne gıder hesap yapmadan... yada esın cok ust duzey bır meslektendı.. net maasını bılmesen bıle asagı yukarı bısey bılıyor olmalıısn
sevgılıler bırbırının yedıgıne ıctıgıne gydıgıne tuvaletıne kadar karısıp yön verırken , sözlü sayılan bır kız 1 sene sonrasının hesabına mı karısamayacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…