fesatmışım

Çoğu yazılanı okudum nişan olayı çok abartılmış. Biz nişan yapmadan direkt evlendik. Sevgiliyken gayet ciddi bir ilişkimiz vardı ailesiyle tanıştım o da benimkilerle, yemekler yendi edildi. Gayet ciddiydik. Sizin ki kadar olmasa da bize de biraz haksızlık edildi. Tabii herkes kendi çapında haklı. Mesela eşimin abisinin düğünü ev tadilatı malı mülkü hep kayınvalidemler yaptı. Biz ise düğünü bile kendimiz yaptık. Bahaneleri daha yeni abine masraf yaptık paramız yok kendiniz yapındı. Ve beni gelini olarak eltimden daha çok sever. Hep belirtir bunu da bana. Haklıdır muhtemelen gerçekten durumları iyi olmayabilir ama bu insanın bir sürü evi var kira alıyorlar maaşları var. Ne bileyim iki sene de hiç mi birikmez.
Benim eşim daha yumuşak başlı diye sanırım yapmadılar. Abisine yapmasalar abisi çeker giderdi.
Tabi para da pulda değilim. Beni asıl üzen haksızlık oldu. Şimdi bile bize daha çok gelir ama hep o oğlundan söz eder. Bu arada o kadar o tarafa verdiği halde eşimin abisi hanımköylü oldu. O tarafa döndü.
Derdimi döktüm bende. :KK70:
Sonuç olarak olay para mal mülk değil olay haksızlık yapılması. Bu yönden seni çok iyi anlıyorum ama naapalım. Bazı evlatlar daha kıymetli oluyor sanırım. Büyük oğlum kendine bakamaz ama ufak oğlum taşı sıksa suyunu çıkartır bakar kendine diye düşünüyordur. Ve o para gitti mi çok büyük ihtimal dönüşü olmaz..
Geçmiş olsun.

Annenin tavrı yanlış olabilir. Ki bence yanlış. Oğlunun borcunu o kadar düşünüyorsa kendi kredi çekebilir ya da başka şekilde ödeyebilir. Sonuçta iki evi varmış durumu kötü olmasa gerek. Askerlik çağında rvlenme niyetinde olan oğlunun elinden para almak bence hoş değil. Zorunlu bir durum olmadıkça.
Ama kusura bakmayında o aileyke bir resmiyetiniz yokken ne yaptıklarıda sizi ilgilendirmez.
Ailesinin durumu olduğu halde benim eşimde ablasının bir sürü çeyiz borcunu ödedi. Bir sene içinde evleneceğimiz halde karışmak aklıma bile gelmedi.
Ayrıca herkez ev araba sahibi olarak evlenmiyor. Şimdiden bu konuların lafını ederseniz yanlış yaparsınız

Para sevgilinizin parası, ister annesine verir ister abisine verir, bu sizi şu konumdayken ilgilendirmez ki. Evli değilsiniz ki evinizin rızkını size danışmadan nasıl verir diyelim. Onun ihtiyacı olunca da abisi yardım eder nedir yani. Aile içi mevzulara bu kadar karışmanız hata. Hele de para mevzusuna.

Çok severek evlendik,hala da öyleyim ve eşimin bana karşı hiç kötü davranış ve sözü olmamıştır ama yinede ailesini önceden tanısaydım aşkından ölsem yine evlenmezdim heralde o yüzden ayrılamam çok seviyorum demeyin bu seçeneği bir daha değerlendirin bence aile sorunluysa zor çok zor ki bana göre Sizinkiler de öyle sen fesat gelmedin bana ama aile bencill

Sevgiliyken karışamazsın diyenleri de anlayamıyorum ayrıca 4 senelik birliktelik böyle konulara karışmak için fazlasıyla yeterli zaten evlenmeyi düşünüyorsun

bu arada bizim evimizde yok kirada olcaz malesef

Niye maalesef? Sonuçta hepimiz ilk evlendigizde kirada kaliyoruz. Yani ailenin içine girmemisin ve kiskanmak simdiden baslamis bile...maalesef.. :KK14:

Sen bu arada sinirli sinirli cevap verirsen erkek arkadasina, oda elbette bunu saldiri gibi algilar ve elbette ailesini savunur. Hani adamin o parayi vermeyecegi olsa bile, sirf tavrinden dolayi verir.

Ben olsam bu konuyu mantikli bir sekilde konusurdum. Yani o parayi ilerde kendi yuvamiz için kullancagimizi düsündügümü, nasil biz ev esya/dügün için para biriktirecez simdi? diye sorardim. Ama sonunda yinede karar onun oldugunu belirtdim çünkü hakikatten onun parasi. Tek ricam tüm olayi mantikli bir sekilde düsünmesidir.

Yani senin en çok olay müdahale etme seklin yalnistir. Sen her olay böyle karisip, sinirli sinirli cevap vereceksen, ya evlenemezsin, ya evliligin çok kötü gider, benen sôylemesi.

Niye maalesef? Sonuçta hepimiz ilk evlendigizde kirada kaliyoruz. Yani ailenin içine girmemisin ve kiskanmak simdiden baslamis bile...maalesef.. :KK14:

Sen bu arada sinirli sinirli cevap verirsen erkek arkadasina, oda elbette bunu saldiri gibi algilar ve elbette ailesini savunur. Hani adamin o parayi vermeyecegi olsa bile, sirf tavrinden dolayi verir.

Ben olsam bu konuyu mantikli bir sekilde konusurdum. Yani o parayi ilerde kendi yuvamiz için kullancagimizi düsündügümü, nasil biz ev esya/dügün için para biriktirecez simdi? diye sorardim. Ama sonunda yinede karar onun oldugunu belirtdim çünkü hakikatten onun parasi. Tek ricam tüm olayi mantikli bir sekilde düsünmesidir.

Yani senin en çok olay müdahale etme seklin yalnistir. Sen her olay böyle karisip, sinirli sinirli cevap vereceksen, ya evlenemezsin, ya evliligin çok kötü gider, benen sôylemesi.

hanımefendi ben kimseyi kıskanmıyorum..Sanırım siz konumu anlamamışsınız.

X