Çocuk Hastalıkları Ferro Sanol

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
arkadaşlar size floradix öneriyorum daha etkil bir şurup ve dişlere leke yapmıyor.Keşke daha önceden kullanmaya başlasaymışım.

ben hem demirini ( ferrosanol) hemde Dvitaminini ( monovitD) her iki damlayı bir çay kaşıgına döküp bir seferde veriyorum böylece oglum için daha kolay oluyor.
Eskiden karıştırarak yanlışmı yapıyorum diye korkuyordum. Doktoruma danıştığımda ' bizim açımızdan bi sakıncası yok beraber verebilirsin' dedi, benimde içim rahatladı.
Bu arada oglum Agustos dogumlu 8.250 gr civarıyız 5 damla demir 3 damlada Dvitamini veriyorum.

bizede bugün sağlık ocağından verdiler
söylediklerize göre tadına bi bakim dedim bakmaz olaydım iğrenç
ötesi
kızım nasıl içicek bilemiyorum
off vermesek olmuyo ki sanki

banada dün verdiler. 9 damla. emzirmeden yarım saat önce yada emdikten 2 saat sonra. eğer 9damla verdiğin zaman kusarsa 3e böl dedi 3 damla 3 damla veriyorum şimdi. çünkü dün kustu ve belli ki tadı iğrenç. yüzünü buruşturuyor:) ben kaşık kullanmıyorum bence sizlerde kullanmayın çünkü metal şeyler bence faydasını öldürüyor. devit 3 ü de ağzını açıp damlatıyorum. tabi büyüdükçe bu zor olacakmış ama :) birde benim bebeğim 3ay 12günlük ve kilosu 6.970 gr. (:nazar:)benim acaba 7 damla kullanmam mı lazım yani?:nazar:
hepinize iyi günler.:kahve:

arkadaşlar demir damla 5 ay kulandıktan sonra ya bıraktırmak ya da başka ilaçla değiştirmesi gerk aklınızda bulunsun.Bazen dr söylmeey unutuyorlar.Bide bebeğinizin dişleir çıkmış ise başak alternatif şuruplarıyla değiştirin.Ne kadar özenle yikasınız da uzun süre kullandıktan sonra ferrum veye ferro sanol ilaçlar gibi dişlere leke yapıyor.
Ben geç buldum ama şuan floradixe geçtik.ıki dr ila danıştım normal ilaçlardan dhaa etkili olduğunu söylediler ve bunu tavsye ettiler.

ferro sanol iğğğrennç bir ilaç. kokusuna bile tahammül edemiyorum ben. üstelik salak ilaç kabız etti bebişimi neler çektik. :kızgın:
içinde b vitamini de olduğu içinmiş o koku.

doktorumuz sağolsun değiştirin dedi ferrum kullanmaya başladık. ferrum kabız etmiyor ve kokusu da güzel. ben tavsiye ederim. yalnız o da kıpkırmızı ve lekesi çıkmıyor. dikkat edin.

yaa arkadaşlar bişi sormak istiyorum ben bebeğime ferra sanol kullanıyorum ama eczaneden qeçen qün aldığımda kan renqi yerine sarı su şeklinde bişile karşılaştım dr a sordum iyice sorup araştırın dedin bi çözüm olmazsa sağlık bakalığına bildirip teste yollayın dediler...
eğer şu an aranızda ferra sanol kullanan varsa acil cvp verebilirmi :( iki qündür ilacını veremiyorum yavrumun sahte olup olmamasından şüphelyim emin olmadan kullnamadım :(
qeçen haberlerde sahte ilaçların üzerine daha belirqin renklerle yazı yazıldığı qsterilmişti bununda yazı renqi koyu ve ilaç açık sarı renqinde nolur bana yardımcı olunn cvbnızı bekliyorumm

sarı su oluyor zaten.. yeşilimsi sarı renkte.demir ilacı havayla temas ederse veya benim gibi mama önlüğüne,body'sine vs bulaştırırsan yemyeşil olur.. bence bir sıkıntı yok sahte değildir..
ferro sanolü dr 5. ayına girerken verdi 8 damla,çocuk kabız oldu 4-5 günde bir büyük tuvaletini yaptı,dr da 15 gün ara verin sonra azar azar başlayın dedi. hadi tadının berbatlığını geçtim de kabız olması iyi değil..bayaa bi vermedim damlayı ama içime de sinmedi, 3 damla vereyim dedim, arkadaşın bebeği 8 aylık 4 damla veriyor, ne bileyim her dr neye göre belirliyor, açıkçası demir eksikliği kan testleriyle anlaşılır, kimsenin test vs yaptığı yok :20: 3 damla da kabız yaptı 4 gündür.. cts 6. ay aşılarımızı olmaya gittiğimizde tekrar soracağım konuyu.. :31:

benim bebeğim kansız ama bebeklerde normalde olan bişimiş verilmesi qerekiyomuş ... benim doktorum bebeğimin kilosuna qöre veriyo damlayı ama sınır 8 en fazla 8 damla veriyorum bebeğim şuan 9 kilo 8 den fazla verdirmiyo dr.
kabızlık ben yaşamadım yani bi yan etki qörmedim...kan ilacının renqini de ilk defa sarı qörünce panik yaptım bildğim kahve renqi oluyo....şimdi ilacı öle qörünce vermedim qittim eczaneden ferrum aldım şimdi onu kullanıyorum iki şişe ferra sanol var sarı renkte onları yine versemmii bilmiyrum
qeçen battaniyesine damladı sarı ilaç kahve renqi oldu kaldı yıkadım ama çıkmadı malesef

Biz de bir dönem internetten görüp floradix almıştık ama doktorumuz 1 mg ndaki elementer demir in ferro sanol dan yarı yarıya az olduğunu söyledi,daha sonraki doktorumuzda bu tip bitkisel ilaçları asla vermememiz gerektiğini çünkü bunların sağlık değil tarım bakanlığınca onaylandığını yarar yerine zarar göreceğimizi söyledi...şimdi santafer kullanıyoruz,rengi kan gibi ama tadı daha iyi ve en azından daha az miktar vermek yeterli oluyor...paylaşmak istedim...

dr.a gittik dün, ferro sanolün kabız yaptığını söyledim az kullanmamıza rağmen, ferrum yazdı bunun tadı hem daha iyi hem de kabızlık çok yapmazmış,rengi de koyu renk bu ilacın..

arkadaşlar size floradix öneriyorum daha etkil bir şurup ve dişlere leke yapmıyor.Keşke daha önceden kullanmaya başlasaymışım.

merhabalar,
floradix kullanıyorsunuz yada kullanmışsınız sanırım,
benimde bebeğim var ve yerli damlalardan kullanamadım, şimdi Alamanya dan floradıx getirtebildim
nasıl kullanmalıyım yardımcı olurmusunuz?

Back
X