Demir eksikliği bende 3-4 sene aralıklar ile tekrar ediyor maalesef. Hep de aynı sonuç, 3 ay ferro sanol kullanma, ardından kan tahlili, sonrasında demirin düzelmiş ama depolar tam dolsun 3 ay daha kullan. Daha önceki kullanmalarımda iştahımda çok açılma olmazdı. Bu kez değişik etkiler yapıyor bende. Sabahları 10-12 arası deli gibi birşeyler yeme isteği, öğleden sonra birden kesiliyor, su içesim gelmiyor. Akşam bir daha mide kazınmaları. Yani ben gün içerisinde hem iştah açılması hem de kapanması yaşıyorum. Ara ara mide kramplarına neden oluyor. Tuvalette katran rengi görürseniz korkmayın, ilacın etkisi. Wc ye gitmeniz sıklaşabilir, arada kabızlık yapabilir,şişkinlik olabilir. İlacın faydası hemen de görülebilir, zamanla da. Benim demir eksikliğine bağlı baş dönmelerim ve halsizliğim (ilaca başlayalı 1,5 ay oldu) henüz tam anlamıyla geçmedi. Adet dönemini soran arkadaşlar için; ben de kanama daha sıvı ve fazla oluyor ilaç içmediğim dönemle karşılaştırıldığında. Ağrınız olursa kan sulandırıcı etkisi olan aspirin gibi ağrı kesiciler içmeyin, daha da kanama artar, bu demir eksikliği olanlar için her daim geçerli kural. Adet Gününde bir değişiklik yok. Yine 28 günde 1 ve 5 gün adet oluyorum. Bir de bu ilacı kullandığınız dönemde çay-kahveyi minimuma indirmekte fayda var. İlacın üzerinden en az 1 saat geçmeden süt, yoğurt, yumurta, çay kahve vb demir emilimini azaltan gıdalar da tüketilmemeli. Kilo alacağım diye korkmayın, eğer benim gibi iştah dalgalanmaları yaşarsanız, meyve-ceviz-badem-çekirdekli kuru üzüm bulunsun elinizin altında. Geçmiş olsun herkese.