Fermuarlarıma yardım lütfen

bikucukeylulmeselesi

anaç sütlaç hanım
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
1.308
28
163
Merhaba benim becerikli, dahi ablalarım...
Benim laptop çantamın fermuarları koptu. Kopan fermuarların yerine ne takabilirim diye düşündüm. Çengelli iğne olmaz. Otobüste falan insanların eline koluna batar.
Sizden bu konuda yardım istiyorum. Fikirleriniz neler?

Aslında fermuarlar bu şekilde. Ama çok kalitesizmiş tutunca elimde kaldı.

Eki Görüntüle 58080

Asıl sorun da fotoğrafta görüldüğü gibi. Kopan parçaların yerine ne yapabilirim.
$Fotoğraf-0007.jpg

$Fotoğraf-0008.jpg

canim ayakkabilarda falan oluyorya (ozellikle spor ayakkabilarinda) cirt cirt yapiskan o yapiskanlar satiliyo zaten oyle bir sey yapabilirsin canim..adini bilmiyorum o seylerin..

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevabın için a.s.
Türkiye'de var mıdır acaba. Dediğini anladım da bu fermuarlar küçük. Belki küçük de vardır. Araştıracağım.

Fermuar kafalarında halkalar var gördüğüm kadarı ile, suni deri yada çantanın rengine uygun kumaştan kulplar dikiebilir ve bu halkalrın içinde geçirerek birleştirebilirsin.

Evet böyle yapılabilir de ben becerebilir miyim bilmiyorumkismile
Kalın kumaş gerek. Onu nasıl dikecem
Neden beceremiyecekmişsin canım çok basit kalın dikiş iğneleri var onlarla dikebilrsin.
Öncelikle kumaşı yapacağın kulpun 3 katı eninde kes, sonra her iki kenarından eşit olarak içeri kıvır
ve ikiye katlayıp katlı kısmından dikiş geç.
Diktiğin parçayı halkaya geçirip ikiye katla ucundan ve dibinden enine dikerek kumaşı halkaya tuttur.

ekte bir şablon verdim bunu uyguladığında dikdörtgen bi kumaş elde edeceksin.
Elde ettiğin kumaşı ikiye katlayım kanarlarını dikeceksin ve dar uzun bir parça olacak
bunu fermuar halkasından geçirip halkanın dibinden ve kumaşın ucundan dikerek tuturabilirsin.

Eklentiler

• $adsız.jpg
    $adsız.jpg
    13,5 KB · Görüntüleme: 43
ekte bir şablon verdim bunu uyguladığında dikdörtgen bi kumaş elde edeceksin.
Elde ettiğin kumaşı ikiye katlayım kanarlarını dikeceksin ve dar uzun bir parça olacak
bunu fermuar halkasından geçirip halkanın dibinden ve kumaşın ucundan dikerek tuturabilirsin.

Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda yapacam.

Back